Mama hoče da grem od doma
*kayka* napisal/-a:otroškega dodatka js nam vidlani vrjante. prevoz do lj me pa cenej pride kokr če bi žvela tm zto k se ns par skupej voz z avtom in je ful cenej, vsak voz en tedn... bom ze neki... hvala vsem
Ni tle stvar v tem če ti ga ona hoče dt, ampak v tem da ti PRIPADA če ne živiš pr njej. Torej sama javiš, da ne živiš več pr njej in ti ga pač dajo na tvoj račun.
Problem je, ker se z očetom razumeš. Drugače bi ti svetovala, da se izseli v najemniško stanovanje in od mame zahtevaj preživnino; ker je seveda ne bi želela plačevati, vložiš tožbo - sodišče določi znesek, ki ti ga morejo starši plačevati dokler se šolaš (oz. do max 26ega leta). Je pa to res skrajna možnost, ker bi vrjetno to vajine odnose še trikrat poslabšalo..ampak noben si ne zasluži živet v takem okolju, kot ga ti opisuješ. Je pa seveda problem v tem, da bi v primeru tožbe na preživnino morala tožiti oba starša - tudi očeta.
fora je v tem, da mamo doma podjetje in dobivam neko evropsko štipendijo, kjer mi zavod da 3/4 denarja, ostalo pa podjetje (se pravi starša) in onadva to smatrata kot nekakšno žepnino zame... vse lepo in prou, ker mi res prou pride, ful sm vesela d mam to, ampak me je strah da bi jo zgubila, če se kej fejst skregamo...sj načeloma je ne bi smela... ja drugačemami se do ostalih otrok obnaša ful lepš k do mene, sploh do tamalihdveh. Sestra je en let mlajša sicer študira v tujini ampak ko je doma (pa pride tud za celo poletje al pa med letom za en mesc) ne dela NIČ, ampak res NIČ, niti posode ne zloži iz pomivalca kaj šele kej bl konkretnga pa ji sam na vsake tolk časa reče d nj kej nardi, spravla se pa name, tko da takrt k je tamala doma je sam še huj, ker vse js pokasiram. tamaledva sta pa ful razvajena, dobita vse kar hočta, pouno rit mata vsega, sicer zna bit do vseh ful nesramna ( ko je do tamalihdveh ju js ful branm če se mi zdi neupravičeno)... ja lahko da ji bo na koncu žou, ampak priznala ne bo tega, js bom tista k se bom sekirala ker nvm recimo ne bova govorile...
tko pač je... ona je FUL hladna. Sj ma dneve k kr nvm a se ji je kej obrnil a kva pa se ful stekava pa je ful radodarna pa prjazna, sam kva k je nasledn dan al pa še isto uro lah čist druga

hm, ja mami je gazda tko nekak...oz se ma za gazdo...fotru se pa ne da kregat pa je raj tih k pr njej itak nikol nč ne dosežeš razn tega da ne govoriš par mescou z njo pol se ji paopravičš, drugo ne obstaja. Am firmo mata pa skupi, sicer je fotr gazda ampak se mau tud mami za neki več...eh! fotr gre raj mau okol pa vn kokr pa da bi se kregu...
~NIA~ napisal/-a:upraš jo kam naj greš, pa da greš takoj ko ti zrihta stanovanje, ki ga bo ona kupila ali plačevala najemnino in stroške. povej ji da te je DOLŽNA (sploh če te lahko) preživljat dokler se šolaš (oz. do 27 leta).
jst bi jo direkt uprašala zakaj me tok ne mara in kaj sm ji nardila!
pa pred fotrom bi tud kakšno rekla.
Samo, da popravim: starši so te v primeru šolanja dolžni preživljati do 26. leta, ne do 27.
Pa za avtorico teme: obstaja tudi možnost, po d določenimi pogoji seveda, da otroški dodatek prejemaš sama namesto tvoji starši.
Drugač pa bi lahko v lj dobila v štud. domu plac (dva od pogojev sta oddaljenost 30km in povprečni bruto dohodek na člana družine v preteklem letu ne sme presegat 150% povprečne bruto plače na zaposlenega v Republiki Sloveniji v istem obdobju). Tko da mal preračuni, kilometri bi se izšli, glede dohodka pa zračuni.
Js ti druzga ne morm svetvat kot to al pa d potrpiš še 1 let pa pol.
Js ti druzga ne morm svetvat kot to al pa d potrpiš še 1 let pa pol.
-
- Kofetarica
Kot so že druge rekle, dodatek/preživnina ti pripada in se lahko njej mede kar se ji hoče, ampak do 26. te mora živet tako ali drugače. Ti se samo ne smeš bat zahtevat.
Sicer pa ne vem iz katerega konca Kranja si, ampak imam sošolko, ki je iz ene vasi takoj zraven, pa je dobila subvencijo (onih 40€ za stanovanje, za študentski dom pa res bolj težko dobiš). To sploh ni slaba opcija, sploh če si najdeš študentsko sobo, ki je bolj poceni.
Sicer pa ne vem iz katerega konca Kranja si, ampak imam sošolko, ki je iz ene vasi takoj zraven, pa je dobila subvencijo (onih 40€ za stanovanje, za študentski dom pa res bolj težko dobiš). To sploh ni slaba opcija, sploh če si najdeš študentsko sobo, ki je bolj poceni.
Every rose has its thorn
jst sm mela podobno situacijo z mamo. sicer ne tako hudo kot ti. sam sva se tut midve skoz kregale,usaka malenkost jo je motla. pa velikkrat mi je rekla da če mi kaj ne paše da se lahk kr odselim. al pa da naj usaj kej za stroške prispevam v hišo. zdej nekje eno leto (morem na les potrkat) se pa do mene čist drugače obnaša. odkar sva s fantom nekaj časa pri njemu, nekaj pri meni je prau vesela ko domou prideva. sploh se več ne krega, nič ne kritizira. uglavnem čist druga je.
upam da bos tut ti rešila tvoj problem. sej eno leto pa pou ni tok douga doba da nebi zdržala. probaj se je nekak izogibat, al pa če ti kej mori ne ji odgovarjat in ne se pustit sprovocirat. pač skoz eno uho not skozi drugo vn

upam da bos tut ti rešila tvoj problem. sej eno leto pa pou ni tok douga doba da nebi zdržala. probaj se je nekak izogibat, al pa če ti kej mori ne ji odgovarjat in ne se pustit sprovocirat. pač skoz eno uho not skozi drugo vn

life is too short to worry about stupid things.
-
- Cosmopolitanka
- Kraj: ljubljana
lej moj nasvet....ko se bos lahko skupaj s tipom vselila se daj, ker je zivljenje prekratko da bi se vracala nekam domov kjer trpis....do takrat bodi pa pametna in cimvec delaj (tako bos tudi manj doma) in ko se bosta lahko skupaj odselila bos ti imela tudi nekaj denarja že prišparanega in boš potem tudi veliko lažje plačevala najemnino.
samo moj nasvet...lahko ti je mami in vse samo če so odnosi slabi je brezveze da te nekdo spravlja v slabo voljo. ko bos pa sla se bo pa tudi ona zamislila verjemi...do takrat pa delaj in šparaj da boš imela motivacijo za naprej! takrat ti bo veliko lažje če boš imela nekaj denarja
samo moj nasvet...lahko ti je mami in vse samo če so odnosi slabi je brezveze da te nekdo spravlja v slabo voljo. ko bos pa sla se bo pa tudi ona zamislila verjemi...do takrat pa delaj in šparaj da boš imela motivacijo za naprej! takrat ti bo veliko lažje če boš imela nekaj denarja