Privatnost pogovora med partnerjema
- barbie_girl_85
- Cosmofrik
In kaj hočeš? Da se odpove otrokom in sorodnikom da boš lahko nemoteno razpravljal z njo o intimnih stvareh? Oziroma še bolje....naj ubije otroke....posledično je pol ne bodo slišal, k govori s tabo.
Mogoče ti to ni všeč, ampak njeni otroci, pa naj bodo stari 80 let, bodo VEDNO imeli prednost pred tabo. Maš dve varjanti, al se prilagod, al pa umakn.
Mogoče ti to ni všeč, ampak njeni otroci, pa naj bodo stari 80 let, bodo VEDNO imeli prednost pred tabo. Maš dve varjanti, al se prilagod, al pa umakn.
-
- Cosmopsiho
Kva je z vami? Mislm, pretiravate v skrajnosti. Ženski je problem nest prenosnik v svojo sobo, da se bo svobodno pogovarjala s tipom. Sj ni rekel, da hoče, da otroci spizdijo z njenega življenja. Vam, bi blo všeč, da se hočte pogovarjat s svojim partnerjem, on pa NOČE IZ SOBE(kot da otroci MORAJO slišat njune pogovore) in noče seksat z vami, ker se boji, da bodo nevem..njegovi starši slišali.
Vsaka izmed vas bi bla jezna in razburjena v takem primeru. Če pa ne, pa mi ni jasno, očitno se ve z velikim veseljem tudi po telefonu z dragim pogovarjate pred družinskimi člani ipd. Nekateri se pač ne, meni ni všeč pred starši/bratom/sestro debatirat s svojim partnerjem, če se negre za kako hitro banalno zadevico.. Daljši, globlji pogovori so pa pač najini in če je njej težko it v drugo sobo, da bi se z njim pogovarjala je po domače povedano ****. In očitno je vsem zelo fino, da ne seksate s partnerji, če so starši doma
vi to čisto razumete in pač ne seksate ane..greste vedno ven seksat. (primer tistih, ki nimate svojih stanovanj).
Zdaj ga tle napadate pač zaradi teme, ki jo je odprl pred parimi dnevi. Jasno je, da ta ženska nima tolikšnega interesa zanj kakor on zanjo. Sicer pa excuse me, ampak otroci nad 20 so lahko že malo bolj svobodni in se mati lahko posveti svojim odnosom, ČE SE HOČE. Ampak ona se več kot očitno noče.

Zdaj ga tle napadate pač zaradi teme, ki jo je odprl pred parimi dnevi. Jasno je, da ta ženska nima tolikšnega interesa zanj kakor on zanjo. Sicer pa excuse me, ampak otroci nad 20 so lahko že malo bolj svobodni in se mati lahko posveti svojim odnosom, ČE SE HOČE. Ampak ona se več kot očitno noče.
It was forever..but it didnt last long..
No, pa sem še jaz šla pogledat tvoje prispevke.Kaj sploh vidiš pozitivnega v vajinem razmerju?
Taka kot je je, če se ne prilagaja se ne in če pogovor ne pomaga, potem ne vem kaj delaš z njo.
Z otroci itd pa se boš moral res sprijazniti-tam so in bodo, vedno pred tabo, kar je samoumevno.
Pa res-najdi si kak hobi itd, ker si hujši kot kaka baba
Taka kot je je, če se ne prilagaja se ne in če pogovor ne pomaga, potem ne vem kaj delaš z njo.
Z otroci itd pa se boš moral res sprijazniti-tam so in bodo, vedno pred tabo, kar je samoumevno.
Pa res-najdi si kak hobi itd, ker si hujši kot kaka baba

The world is as you are.
-
- Komunikatorka
- Kraj: Malo tu, malo tam ....
Pa đizuskrajst, Kenzo!
A če ti bomo mi tle gor vsi anketo izpolnili, da bi se počutili užaljene, jezne itd. jo boš svoji dragi pod nos pomolil in rekel: evo, vidiš, več se morava pogovarjat o intimnih stvareh?
In če ti vsi odgovorimo, da se o tem ne pogovarjamo, boš nehal težit?
Pa hudiča nehaj že 1x samo njene napake videt...
In ja, mi2 z mojim se pogovarjava o intimnih stvareh takrat, ko je čas/priložnost/denar. Včasih 10x dnevno, včasih tudi po kak teden ne. In laufa. Če ni časa/priložnosti/denarja, se pač počaka na prvo primerno situacijo/finančno stanje (sori, sarkazem na tvoj račun za telefon).
Zakaj moraš imeti vse popredalčkano?
In zakaj se o tem ne pogovoriš s svojo drago?
Nehaj biti egoist v tem razmerju, sprijazni se, da nisi edini v njenem življenju, da ne bo 24/7 tebi na voljo, da moraš včasih tudi kloniti, če res želiš biti z njo.
In ne, razmerje ni popredalčkana zadeva, pri kateri te bo draga poklicala točno ob 13.18 min in bo 24min 29sec razpravljala o tem, kako grozno fino/fajn ji je s tabo (analiza do amena) in kako te pogreša ter kako za vraga bi lahko popestrila vajino intimno življenje. Sorry, zunaj je realni svet.
A če ti bomo mi tle gor vsi anketo izpolnili, da bi se počutili užaljene, jezne itd. jo boš svoji dragi pod nos pomolil in rekel: evo, vidiš, več se morava pogovarjat o intimnih stvareh?
In če ti vsi odgovorimo, da se o tem ne pogovarjamo, boš nehal težit?
Pa hudiča nehaj že 1x samo njene napake videt...
In ja, mi2 z mojim se pogovarjava o intimnih stvareh takrat, ko je čas/priložnost/denar. Včasih 10x dnevno, včasih tudi po kak teden ne. In laufa. Če ni časa/priložnosti/denarja, se pač počaka na prvo primerno situacijo/finančno stanje (sori, sarkazem na tvoj račun za telefon).
Zakaj moraš imeti vse popredalčkano?
In zakaj se o tem ne pogovoriš s svojo drago?
Nehaj biti egoist v tem razmerju, sprijazni se, da nisi edini v njenem življenju, da ne bo 24/7 tebi na voljo, da moraš včasih tudi kloniti, če res želiš biti z njo.
In ne, razmerje ni popredalčkana zadeva, pri kateri te bo draga poklicala točno ob 13.18 min in bo 24min 29sec razpravljala o tem, kako grozno fino/fajn ji je s tabo (analiza do amena) in kako te pogreša ter kako za vraga bi lahko popestrila vajino intimno življenje. Sorry, zunaj je realni svet.
kenzo, ravno berem knjigo Peklenska gugalnica. toplo ti jo priporočam. gre o vseh vrstah odvisnosti na sploh, med drugim odvisnost od odnosov in zakaj do tega pride.
tvoje teme imajo vse skupni imenovalec: zaljubljen si v žensko in ona ti ljubezni ne vrača v taki obliki, kot bi si ti želel.
ti se lahko še ne vem kako trudiš in se postavljaš na trepalnice, ampak če njej odgovarja tak odnos kot ga imata, ga bo furala dokler se bo dalo.
lahko izoliraš svoje vprašanje, ampak po vseh temah ki si jih odprl, bomo mi vedno gledali celoten kontekst in ti dali odgovore na podlagi tem in postov, ki jih pišeš.
ljudje pogosto ne vemo, zakaj nam je nekdo všeč. pogosto vztrajamo v vezah, v katerih že dolgo nismo srečni. pustimo se izkoriščat, poniževat, celo pretepat. in mi še vedno trdimo, da imamo osebo radi. dejstvo pa je, da nas ponavadi ljudje privlačijo z nekim razlogom, ki ga ne znamo ozavestit. kljub temu, da nam njihov odnos do nas ni všeč, nas na nek čuden mazohističen način privlači. tukej se je treba vprašat zakaj je tako. taka zveza lahko laufa na kratke proge, dolgoročno pa človeka uniči. ne vem koliko časa sta vidva skupaj, ampak saj boš sam presodil, če in koliko časa se splača vztrajat v takem odnosu. predvsem pa upam, da boš ugotovil, kaj je tisto, kar te vleče v tak odnos.
tvoje teme imajo vse skupni imenovalec: zaljubljen si v žensko in ona ti ljubezni ne vrača v taki obliki, kot bi si ti želel.
ti se lahko še ne vem kako trudiš in se postavljaš na trepalnice, ampak če njej odgovarja tak odnos kot ga imata, ga bo furala dokler se bo dalo.
lahko izoliraš svoje vprašanje, ampak po vseh temah ki si jih odprl, bomo mi vedno gledali celoten kontekst in ti dali odgovore na podlagi tem in postov, ki jih pišeš.
ljudje pogosto ne vemo, zakaj nam je nekdo všeč. pogosto vztrajamo v vezah, v katerih že dolgo nismo srečni. pustimo se izkoriščat, poniževat, celo pretepat. in mi še vedno trdimo, da imamo osebo radi. dejstvo pa je, da nas ponavadi ljudje privlačijo z nekim razlogom, ki ga ne znamo ozavestit. kljub temu, da nam njihov odnos do nas ni všeč, nas na nek čuden mazohističen način privlači. tukej se je treba vprašat zakaj je tako. taka zveza lahko laufa na kratke proge, dolgoročno pa človeka uniči. ne vem koliko časa sta vidva skupaj, ampak saj boš sam presodil, če in koliko časa se splača vztrajat v takem odnosu. predvsem pa upam, da boš ugotovil, kaj je tisto, kar te vleče v tak odnos.
Kenzo napisal/-a:Saj jo kličem tudi jaz, in večji del najine minutaže pogovorov je z moje strani. Jo naj kličem samo jaz in potem nabijam še svoj račun? In pri tem vprašanju ne gre toliko za mene in mojo punco kot to, da me zanima, kako bi vi reagirali v podobni situaciji? (pozabite moje prejšnje poste)?
Kaj bi čutili ob tem, da vašemu partnerju privatni razgovori ne pomenijo kaj dosti in da z vami ravna kot z enim svojih kolegov/kolegico, ljudi s katerim se pogovarja o svoji službi, športu, družini,tisto, kar je med VAMA DVEMA, VAJIN ODNOS, pa kar izpusti, kot da ne pomenita nič posebnega? Ker se bosta tako ali tako videla čez nekaj dni in se bosta takrat povedala, kaj čutita?
Joj meni ni jasno kaj se rabita toliko pogovarjat po telefonu, da pokurita vse minute? Meni se zdi čisto dost kak sms čez dan pa kak klic, da si malo povesta kako sta kaj, če kaj novega... in to mislim, da je dovolj! a res morta med vsakim vajinim pogovorom po telefonu celo vajino zvezo obdelat?
haley napisal/-a:Kenzo napisal/-a:Saj jo kličem tudi jaz, in večji del najine minutaže pogovorov je z moje strani. Jo naj kličem samo jaz in potem nabijam še svoj račun? In pri tem vprašanju ne gre toliko za mene in mojo punco kot to, da me zanima, kako bi vi reagirali v podobni situaciji? (pozabite moje prejšnje poste)?
Kaj bi čutili ob tem, da vašemu partnerju privatni razgovori ne pomenijo kaj dosti in da z vami ravna kot z enim svojih kolegov/kolegico, ljudi s katerim se pogovarja o svoji službi, športu, družini,tisto, kar je med VAMA DVEMA, VAJIN ODNOS, pa kar izpusti, kot da ne pomenita nič posebnega? Ker se bosta tako ali tako videla čez nekaj dni in se bosta takrat povedala, kaj čutita?
Joj meni ni jasno kaj se rabita toliko pogovarjat po telefonu, da pokurita vse minute? Meni se zdi čisto dost kak sms čez dan pa kak klic, da si malo povesta kako sta kaj, če kaj novega... in to mislim, da je dovolj! a res morta med vsakim vajinim pogovorom po telefonu celo vajino zvezo obdelat?
Haley, v povprečju se vidiva kakih 8x na mesec, kar za mene ni ravno dosti, zato se več pogovarjava. Haley, kolikokrat se vidita vidva s tvojim fantom, če lahko vprašam?
Torej sva se skoraj 2 leti slišala kakih 22x na mesec po telefonu za po kakih 10 minut.Ko je klicala ona, je bilo navadno kakih 5+ minut, z moje strani kakih 10-15 (imam večji paket). Za najine pogovore nikakor ne porabiva vseh minut, te grejo še za pogovore z več drugimi ljudmi (predvsem z njene strani). Za pogovarjati se imava vedno kaj, ona rada govori, jaz pa tudi (ne, ne razglabljava vedno o najini vezi). Dnevno se nama pač marsikaj zgodi in si to zaupava. Saj. če bi se videla večkrat, se verjetno ne bi tolikokrat pogovarjala.
In nimam nič proti njenim otrokom (razen, da bi se lahko bolj učili in kaj naredili za sebe). Kot dobra mama ona vsekakor ne bo dala prednosti partnerju. Je pač nerodno, ko se ona vedno prilagaja njihovim želja in se zato porušijo kaki najini načrti. Recimo, veseli se gledanja kakega filma, pa otroci že gledajo nekaj drugega in pač gleda tisto. Otroci se spomnijo, da bi šli nek dan k fantu ali punci in ker je treba hoditi kake pol ure peš, jih z veseljem pelje. Se midva dogovoriva za srečanje v mojem kraju pa so otroci ravno takrat tam v šoli in prosijo za prevoz domov, jih pelje, najino srečanje pa se prestavi za X dni. In ko prosijo, če lahko kaki njihov fant ali punca pri njih doma prespi, jim seveda to odobri. In potem se ta dan včasih potegne na celi teden. Spijo do opoldne+, budni pa so do štirih zjutraj in včasih so glasni, da mojo punco zbudijo. Skoraj vedno dobijo to, kar si želijo, od oblek do hrane, računalnika... In pri vsem tem ji njene ljubezni ne vračajo na pravi način, se ne učijo in izkoriščajo to stanje.
Osebno sem bil vzgojen drugače, da moraš nekaj narediti, če hočeš nekaj dobiti, saj sem bil kljub temu razvajan, seveda, a to je še za mene preveč. Če bi bili moji, in če se ne bi učili, bi jim odklopil internet, spakiral nekam računalnik, jih do devetih zbrcal iz postelje in jim verjetno dal kaj za delat.
Otroci so drugače, čisto OK, dobre duše, prijazni, vendar se pač ne strinjam z njenim načinom vzgoje, so pa njeni in nimam tu kaj dosti za povedati. Včasih pač težko gledam tako situacijo, a sem raje tiho istočasno tiho-vse dokler to ne začne preveč vplivati na najin odnos, pogostost srečanj... Takrat mi bruhne ven in prepir je tu. Kako ostali, ki že imate otroke, rešujete intimne zadeve?
Hvala!
Zadnjič spremenil Kenzo, dne 28. Jan. 2010 18:45, skupaj popravljeno 1 krat.
Za ljubezen in naprej!
Pri 20ih letih je malce prepozno za vzgajat otroke. Zdej kar je, je
Lahko le začne jim manj popuščat, samo bo sledila pa trma in jeza iz njihove strani.
BTW: Kje je pa oče teh otrok?
Očitno ona hoče s svojo pozornostjo in razvajanjem nadomestiti očeta.
Na forumu ne boš nič rešil, to morata se vidva poment in dogovorit. Očitno pa punci res ni toliko do tebe, kot tebi do nje.

BTW: Kje je pa oče teh otrok?
Očitno ona hoče s svojo pozornostjo in razvajanjem nadomestiti očeta.
Na forumu ne boš nič rešil, to morata se vidva poment in dogovorit. Očitno pa punci res ni toliko do tebe, kot tebi do nje.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
jao, kolk sem zasledila v eni izmed tvojih zanimivih tem
sta sodelavca oz. delata v istem podjetju ali stavbi. ja kak se te nič ne vidita...
drugače pa, glej. če se mata dva rada, lahko vozita tudi razmerja na daljavo. in se vidita dosti manj poredko kot vidva. odvisno je od želje, ljubezni, ...
te se že ona ne potrudi dovolj, ti pa seciraš vsake delčke vajinega odnosa,
probajta nekak bolj sproščeno.

drugače pa, glej. če se mata dva rada, lahko vozita tudi razmerja na daljavo. in se vidita dosti manj poredko kot vidva. odvisno je od želje, ljubezni, ...
te se že ona ne potrudi dovolj, ti pa seciraš vsake delčke vajinega odnosa,
probajta nekak bolj sproščeno.

Kenzo...mislim, da se morata vidva s svojo punco dobit (pa ne da bodo njeni otroci kje v bližini ali pa kaki drugi moteči dejavniki) in se morta pogovort o vsem kar tebe moti. Ker kot so že ostali napisali, očitno nimata enakih pogledov na zvezo in resnično mislim, da potrebujeta en temeljit pogovor kako pa kaj naprej.
Drugače pa odgovor na tvoje vprašanje...midva z mojim fantom se vidiva zadnje čase skoraj vsak dan. Sva pa normalno furala zvezo tudi takrat, ko je on v drugem kraju študiral in sva se videla samo za vikende (kar je tudi nekje 8x na mesec kot se ti s svojo vidiš), pa nisva nabijala računa z nešteto telefonskimi klici in smsi na dan
Drugače pa odgovor na tvoje vprašanje...midva z mojim fantom se vidiva zadnje čase skoraj vsak dan. Sva pa normalno furala zvezo tudi takrat, ko je on v drugem kraju študiral in sva se videla samo za vikende (kar je tudi nekje 8x na mesec kot se ti s svojo vidiš), pa nisva nabijala računa z nešteto telefonskimi klici in smsi na dan

*mala* napisal/-a::lol:![]()
Spominjaš me na bratrančevo punco. On je med tednom v Lj, med vikendi pa skoraj ves čas pri njej. V teh 4 dneh, ko on v Lj se pa po telefonu slišta. Oba porabita svojih 1000 min, 1000 sms, + bratranec je prejšnji mesec nabil 60€ računa, ker presegel mejo za 1000 zastonj min zastonj; njegova punca se pa še vedno prituožuje, da ji daje premalo pozornosti![]()
al pa moj brat .. punca živi 500m stran, vidita se vsak dan 3×, pa še vseeno oba porabita vseh 1000 min in 1000 sms-jev in to v pol mesca ... pol dneva sta skupaj, pol dneva se pa prek telefona pogovarjata/pišeta ..

jst tega res nikoli nism razumela, zakaj neke dolge debate po telefonu .. sej razumem da nekoga pogrešaš, če ga vidiš samo dvakrat na teden .. ampak mu pač takrat izkažeš več pozornosti (intimnosti), po telefonu pa samo na kratko, tolko da se slišita ... če pa se že tako rada pogovarjata je ena že omenla še eno možnost - zakaj si ne tipkata preko računalnika (MSN ali kaj podobnega)?
Let's swim to the moon .....
*mala*, odgovor tebi, oče otrok ni po ločitvi za njih naredil skoraj nič, ne daje denarja, ne pomaga, z otroci se vidijo tu in tam. Otroke je res pozno vzgajati zdaj, ampak boljše vsaj nekaj, kot pa še pri 25-ih ali 30-ih, in bi bili še vedno brez šole ali službe.
Barbkaa, z mojo nisva sodelavca, vendar sva v isti stavbi. Tu in tam se res srečava na kakem hodniku, vendar je tam samo "Zdravo". O tem in "profesionalnosti" pa je že bilo več v prejšnjem postu.
Haley, moram reči, dje tudi jaz nisem posebno pogrešal in rabil kakih pogovorov do najinega 1. leta. Po tem pa, kaj pa vem, mi je začela neprestano manjkati, kot da sem v sebi začutil, da je ženska mojega življenj in bi rad bil neprestano z njo.
Libido, ti in še nekdo je napisal, naj si "tiste besede" natipkava. NO, ravno zdaj sva se pogovarjala po Skype in pravi, da pogovorov
ne gre zbrisati dol iz zgodovine "history", pa ji je nerodno, da bi kdo to videl, ker še otroci uporabljajo tudi njen računalnik(poleg svojih). Skoraj cel čas najinega pogovora so bili v sobi in gledali TV, najprej eden, potem kar trije. Plus, da jo je med najinim pogovorom poklicala kolegica in sva najin pogovor prekinila, da se je lahko pogovorila s sodelavko, potem pa spet midva dalje. Tako da sem se komaj zadrževal, da nisem "popizdil".
Barbkaa, ti si mislim da si še napisala, naj greva skupaj v toplice ziroma preživiva dan. No, planirala sva, da bo cela nedelja najina, da greva okrog, potujeva po Sloveniji, najdeva kako dobro picerijo, zvečer na pa eno komično predstavo. Ravno prej sem zvedel, da ureja za enega izmed otrok inštruktorja za šolo in je velika verjetnost, da bo inštruiranje v nedeljo. Ona pa hoče iti zraven, da malemu ne bo preveč težko za prvič. Nazadnje sva bila skupaj v torek po službi in se zna zgoditi, da se bova mogoče videla komaj v nedeljo zvečer. In tako iz tedna v teden, enkrat otroci, drugič kaki rojstni dan v njihovi veliki družini, pa obletnica, pa nadurna služba, včasih pa si samo želi v miru doma gledati televizijo. In to je to, kar ostane za naju, kaki večeri po službi.
Pa vseeno, imava se rada, le situacija je nora. Ko biji le lahko nekako pokazal, da mogoče tudi ona česa v najinem odnosu ne dela prav.
Punkie, hvala za naslov knjige, bom jo prebral. Mogoče se tam skriva kak dober odgovor.
Barbkaa, z mojo nisva sodelavca, vendar sva v isti stavbi. Tu in tam se res srečava na kakem hodniku, vendar je tam samo "Zdravo". O tem in "profesionalnosti" pa je že bilo več v prejšnjem postu.
Haley, moram reči, dje tudi jaz nisem posebno pogrešal in rabil kakih pogovorov do najinega 1. leta. Po tem pa, kaj pa vem, mi je začela neprestano manjkati, kot da sem v sebi začutil, da je ženska mojega življenj in bi rad bil neprestano z njo.
Libido, ti in še nekdo je napisal, naj si "tiste besede" natipkava. NO, ravno zdaj sva se pogovarjala po Skype in pravi, da pogovorov
ne gre zbrisati dol iz zgodovine "history", pa ji je nerodno, da bi kdo to videl, ker še otroci uporabljajo tudi njen računalnik(poleg svojih). Skoraj cel čas najinega pogovora so bili v sobi in gledali TV, najprej eden, potem kar trije. Plus, da jo je med najinim pogovorom poklicala kolegica in sva najin pogovor prekinila, da se je lahko pogovorila s sodelavko, potem pa spet midva dalje. Tako da sem se komaj zadrževal, da nisem "popizdil".
Barbkaa, ti si mislim da si še napisala, naj greva skupaj v toplice ziroma preživiva dan. No, planirala sva, da bo cela nedelja najina, da greva okrog, potujeva po Sloveniji, najdeva kako dobro picerijo, zvečer na pa eno komično predstavo. Ravno prej sem zvedel, da ureja za enega izmed otrok inštruktorja za šolo in je velika verjetnost, da bo inštruiranje v nedeljo. Ona pa hoče iti zraven, da malemu ne bo preveč težko za prvič. Nazadnje sva bila skupaj v torek po službi in se zna zgoditi, da se bova mogoče videla komaj v nedeljo zvečer. In tako iz tedna v teden, enkrat otroci, drugič kaki rojstni dan v njihovi veliki družini, pa obletnica, pa nadurna služba, včasih pa si samo želi v miru doma gledati televizijo. In to je to, kar ostane za naju, kaki večeri po službi.
Pa vseeno, imava se rada, le situacija je nora. Ko biji le lahko nekako pokazal, da mogoče tudi ona česa v najinem odnosu ne dela prav.
Punkie, hvala za naslov knjige, bom jo prebral. Mogoče se tam skriva kak dober odgovor.
Zadnjič spremenil Kenzo, dne 28. Jan. 2010 21:24, skupaj popravljeno 2 krat.
Za ljubezen in naprej!
Kenzo napisal/-a:
Nekdo je še napisal, naj si "tiste besede" natipkava. NO, ravno zdaj sva se pogovarjala po Skype in pravi, da tega ne gre zbrisati dol iz zgodovine pogovorov, pa ji je nerodno, ker še otroci uporabljajo tudi njen računalnik(poleg svojih) .
kako da ne? na MSN-ju imaš opcijo shrani ali ne shrani zgodovino pogovorov .. jst imam nastavljeno na ne shrani in ko zaprem okno, pogovora ni možno več nikjer prebrat, ker se ne shrani ..
Let's swim to the moon .....