Privatnost pogovora med partnerjema
Privatnost pogovora med partnerjema
Zdravo!
Z mojo punco se vidiva povprečno 2x na teden. To mi je malo premalo,sva pa se donedavnega vsak dan slišala zvečer po telefonu za kakih 10 minut. Enkrat je poklical eden, drugič drugi. NO, pred kratkim je rekla, da je račun prevelik (ima Tušmobil za 100 minut, 10EUR) in da presega minute. Noče plačati več, se je pa smonila na Skype. Res je lepo, da lahko vidiš osebo in se pogovarjaš celo zastonj, vendar... prenosni računalnik ima v dnevni sobi in tam je marsidaj še kdo drug, kot njeni otroci (19, 20 in 23 let), ki gledajo TV... In seveda slišijo, kaj se pogovarjava. Jaz včasih komaj čakam, da jovidim in ji povem, da jo imam rad, da bi jo rad stisnil, objel...Vendar mi je nerodno, ko vem, da me lahko kdo sliši, njej tudi. Vendar računalnika noče odnesti kam drugam inse ji zdi normalno, da se bova pač pogovarjala samo kot prijatelja, ker naju ne smejo slišati. Meni je to neumno, kot da nimava pravice do intimnega pogovora. Rekel sem ji, da sva midva naprej "ljubimca", potem pa kaka kolega, in se je razjezila, češ da me vedno motijo njeni otroci itd. (tudi drugače, ko sem na obisku pri njej, marsikdaj zaradi otrok v postelji nisva intimna, boji se, da jo bodo slišali...)
Prosim za vaše mnenje o tem, kako bi se VI/VE počutili v podobni situaciji.
Najlepša hvala!
Z mojo punco se vidiva povprečno 2x na teden. To mi je malo premalo,sva pa se donedavnega vsak dan slišala zvečer po telefonu za kakih 10 minut. Enkrat je poklical eden, drugič drugi. NO, pred kratkim je rekla, da je račun prevelik (ima Tušmobil za 100 minut, 10EUR) in da presega minute. Noče plačati več, se je pa smonila na Skype. Res je lepo, da lahko vidiš osebo in se pogovarjaš celo zastonj, vendar... prenosni računalnik ima v dnevni sobi in tam je marsidaj še kdo drug, kot njeni otroci (19, 20 in 23 let), ki gledajo TV... In seveda slišijo, kaj se pogovarjava. Jaz včasih komaj čakam, da jovidim in ji povem, da jo imam rad, da bi jo rad stisnil, objel...Vendar mi je nerodno, ko vem, da me lahko kdo sliši, njej tudi. Vendar računalnika noče odnesti kam drugam inse ji zdi normalno, da se bova pač pogovarjala samo kot prijatelja, ker naju ne smejo slišati. Meni je to neumno, kot da nimava pravice do intimnega pogovora. Rekel sem ji, da sva midva naprej "ljubimca", potem pa kaka kolega, in se je razjezila, češ da me vedno motijo njeni otroci itd. (tudi drugače, ko sem na obisku pri njej, marsikdaj zaradi otrok v postelji nisva intimna, boji se, da jo bodo slišali...)
Prosim za vaše mnenje o tem, kako bi se VI/VE počutili v podobni situaciji.
Najlepša hvala!
Za ljubezen in naprej!
- positive vibration
- Cosmofrik
Roko na srce, večina se nas ne ukvarja toliko s pravili, povprečji, običaji,... Pač smo skupaj s fanti/puncami, ker hočemo bit. Pokličemo se, kadar se želimo slišat, pogovarjamo se, kar nam pade na pamet.
Vidva se pa ves čas samo nekaj usklajujeta in pogajata. Kdo bo prišel h komu na obisk, koliko ur na teden bosta skupaj, kdo je na vrsti za poklicat,... A si prepričan, da sta vsaj približno na isti ravni, kar se tiče pričakovanj od te zveze?
Vidva se pa ves čas samo nekaj usklajujeta in pogajata. Kdo bo prišel h komu na obisk, koliko ur na teden bosta skupaj, kdo je na vrsti za poklicat,... A si prepričan, da sta vsaj približno na isti ravni, kar se tiče pričakovanj od te zveze?
Saj jo kličem tudi jaz, in večji del najine minutaže pogovorov je z moje strani. Jo naj kličem samo jaz in potem nabijam še svoj račun? In pri tem vprašanju ne gre toliko za mene in mojo punco kot to, da me zanima, kako bi vi reagirali v podobni situaciji? (pozabite moje prejšnje poste)?
Kaj bi čutili ob tem, da vašemu partnerju privatni razgovori ne pomenijo kaj dosti in da z vami ravna kot z enim svojih kolegov/kolegico, ljudi s katerim se pogovarja o svoji službi, športu, družini,tisto, kar je med VAMA DVEMA, VAJIN ODNOS, pa kar izpusti, kot da ne pomenita nič posebnega? Ker se bosta tako ali tako videla čez nekaj dni in se bosta takrat povedala, kaj čutita?
Kaj bi čutili ob tem, da vašemu partnerju privatni razgovori ne pomenijo kaj dosti in da z vami ravna kot z enim svojih kolegov/kolegico, ljudi s katerim se pogovarja o svoji službi, športu, družini,tisto, kar je med VAMA DVEMA, VAJIN ODNOS, pa kar izpusti, kot da ne pomenita nič posebnega? Ker se bosta tako ali tako videla čez nekaj dni in se bosta takrat povedala, kaj čutita?
Zadnjič spremenil Kenzo, dne 27. Jan. 2010 18:36, skupaj popravljeno 1 krat.
Za ljubezen in naprej!
Moj odgovor ti ne bo ravno všeč. Midva s fantom se med tednom bolj malo vidiva, se pa zato 2x ali 3x na dan slišiva po telefonu. Zmešalo bi se mi, če bi vsakič hotel na dolgo in na široko analizirat najin odnos in imet neke težke čustvene debate. In zelo verjetno bi tudi jaz začela počasi jamrat, da so računi previsoki, ker sva preveč na telefonu 

Spominjaš me na bratrančevo punco. On je med tednom v Lj, med vikendi pa skoraj ves čas pri njej. V teh 4 dneh, ko on v Lj se pa po telefonu slišta. Oba porabita svojih 1000 min, 1000 sms, + bratranec je prejšnji mesec nabil 60€ računa, ker presegel mejo za 1000 zastonj min zastonj; njegova punca se pa še vedno prituožuje, da ji daje premalo pozornosti

Trapasto, da prenosnika ne odnese v drugo sobo, sej zato pa so prenosniki

Ma men se zmeša, da bi se s fantom skoz pogovarjala o najinem odnosu, kak se mava rada, kak se počutiva v razmerju

But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Kenzo ti res preveč kompliciraš in čisto nič ti ni prav (koliko se slišita, koliko se vidita, kako reagira, ko te vidi, kako se pogovarja s tabo, kako so vsi pred tabo na njeni lestvici pozornosti, kakšne pogovore imata,..)
Za ta "problem" si pa lahko umislita slušalke z mikrofonom in tako ji boš ti lahko govoril koliko jo imaš rad, kako jo pogrešaš, zakaj ti ne skoči v objem, ko te vidi... Brez da bi te drugi slišali
Če ji bo še vseeno se neprijetno pogovarjat, se zmenita za kodo:
sexat hočem = jogurt bi jedel
rad te imam = orhideje sem zalil
In prosim najdi si aktivnost, dopolnilno dejavnost, hobi, da ne boš skos ženski težil

Za ta "problem" si pa lahko umislita slušalke z mikrofonom in tako ji boš ti lahko govoril koliko jo imaš rad, kako jo pogrešaš, zakaj ti ne skoči v objem, ko te vidi... Brez da bi te drugi slišali
Če ji bo še vseeno se neprijetno pogovarjat, se zmenita za kodo:
sexat hočem = jogurt bi jedel
rad te imam = orhideje sem zalil

In prosim najdi si aktivnost, dopolnilno dejavnost, hobi, da ne boš skos ženski težil
A goal without a plan is just a wish.
OOO še ena Kenzotova "briljantna tema.
tokrat ne gre o tem, kdo koga kdaj pozdravi, pač pa kdo koga kolikokrat/kdaj/kje/zakaj pokliče/piše po rač.
jeaaa!!!!
še vedno ne odstopam: kenzo- človek 30+ s krizo lastne identitete in nesposobnostjo prekiniti totalno nikamor vodečo zvezo, ter nikakor ne more začeti delati na sebi, kar bi moral že vsaj 10 let prej.
zdaj je pa izgubljen, s "čudno žensko", ki ima otroke (a res?) in ga ima le za popestritev (da zraven obilice dela doma, dobi kdaj še kak orgazem).
(prej je govoril, da otrok nikoli ni doma, zdaj govori, da slišijo pogovore...)
tokrat ne gre o tem, kdo koga kdaj pozdravi, pač pa kdo koga kolikokrat/kdaj/kje/zakaj pokliče/piše po rač.
jeaaa!!!!
še vedno ne odstopam: kenzo- človek 30+ s krizo lastne identitete in nesposobnostjo prekiniti totalno nikamor vodečo zvezo, ter nikakor ne more začeti delati na sebi, kar bi moral že vsaj 10 let prej.
zdaj je pa izgubljen, s "čudno žensko", ki ima otroke (a res?) in ga ima le za popestritev (da zraven obilice dela doma, dobi kdaj še kak orgazem).
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
- barbie_girl_85
- Cosmofrik
Re: INTIMNOST IN PRIVATNOST POGOVORA MED LJUBIMCEMA
Jst sm tud dobila občutek, da te skoz motjo njeni otroci....tko da tvoja draga ni edina 

truedat, ampak roko na srce, tudi ženska ni čisto pri brihtnih s forami ala 'ne morva seksat ker so 20letni mulci en štuk nižje' in 'principelno ne odnesem prenosnika iz dnevne sobe'claire napisal/-a:še vedno ne odstopam: kenzo- človek 30+ s krizo lastne identitete in nesposobnostjo prekiniti totalno nikamor vodečo zvezo, ter nikakor ne more začeti delati na sebi, kar bi moral že vsaj 10 let prej.

Kenzo, novica zate: tudi druge ženske imajo pi*do med nogami. In morebiti bo imela katera izmed njih več interesa zate in več skupnih točk.
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
claire napisal/-a:OOO še ena Kenzotova "briljantna tema.
jeaaa!!!!
Claire, rekel sem, da otrok večinoma ni doma ali pa so v svojih sobah. Vendar, so trije, in navadno je vsaj eden doma. In čeprav so čez dan bolj za sebe, zvečer navadno gledajo TV. Pa ni važno, ali so to trije, dva ali eden, nekdo je navadno tam. No, poleg tega, če nisem povedal, v sosednji hiši stanujejo njeni sorodniki (sedem ljudi), ki pogosto pridejo malo na obisk in se počutijo tam domače. Sem pač preprosto eden tistih, ki se neradi pogovarjajo o določenih privatnih stvareh vpričo tretje osebe. Ali pa je kdo takšen, ki mu je to celo všeč in ga sploh ne moti?
Ajča, slušalke imava, pa vendar, ko govori ona, jo slišijo, ne?
Keepsake, res je še dosti drugih, ki imajo ***** med nogami, a še vedno imam rad njo, ne ostalih. Drugače bi si že zdavnaj našel drugo.
Trudim se, da bi obadva, jaz in ona, naredila korak in oba nekoliko odstopila od najinih prepričanj in mišljenj. In ker je ona zelo prepričana, da večina ljudi misli čisto tako kot ona (da se kolikor lahko trudi za naju in da je to, kolikor se slišiva in kako, čisto normalno za dva, ki se imata rada), iščem mnenje večine.
Kar se tiče konkretno te zadeve, sploh ne pravim, da imam prav, rad bi slišal samo vaše mnenje, da vidim, kako razmišlja večina in predpostavimo, da ima večina prav. Hvala za vsak vaš odgovor.
Za ljubezen in naprej!