Kdaj imeti otroka?
sanjaanja napisal/-a:*mala* napisal/-a:orhideja1 napisal/-a:To je glih tako kot ena punca, ki ima fanta, ki jo nikamor ne pusti, ki se tolaži s tem, da vsem ostalim puncam oporeka, ki kam grejo, da to se pa ne spodobi it, če imaš fanta (pa čeprav greš s kolegico samo v trgovino z oblačili). Vse so čudne in nenormalne, ker se 24ur/dan ne držijo svojega fanta, samo njen ne, ki jo 24ur/dan nadzoruje.
Enako je potem pri otrocih, šoli in vsem kar smo drugače naredili kot nekdo drug pa nočemo sebe obsojati in se tolažimo.
Saj, če takšna tolažba pomaga, naj kar bo.
Razlika imet otroka pri 23 ali pri 30 je za tistega, ki pri 30 ima službo, pri 23 jo pa ni imel velika.
Kaj ima vse razen zadnji stavek vezo s to temo?![]()
Če tega posta ne razumeš si res blond.
Orhideja1 se strinjam z napisanim in še kako drži.
Stupid me

missy* napisal/-a:a ni vseeno, kdaj hoce katera imeti otroke? tista, ki jih bo hotla met zdej, jih bo mela, tista ki pa ne, pa pac nebo. pika.
vsak ve kako,kaj, kdaj, zakaj.
Seveda je popolnoma vseeno, samo zakaj pa so potem forumi? Pač za razpravljanje o takih in drugačnih temah.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
otroka boste imele takrat, ko si ga boste želele + imele osnovne pogoje za to - sem ne štejem 2000 EUR plače, 5-sobnega stanovanja, doktorata in vsaj 2 avtov. in ne, nisem neambiciozna, ampak sem mnenja da se vse da lepo uskladit. kako? vam povem čez 3 mesece
je pa brez veze da tiste, ki nočete imeti otrok, prepričujete tiste, ki bi jih imele že zdaj, da je to narobe. in obratno.
aja, pa "jst hočem svojmu otroku nekaj nudit" je največji bullshit izgovor kar sem jih slišala, razen če ste res neki ekstremni socialni problemi.
a ve dejansko poznate kakšno mamo, ki ima otroka samo zato da ga ima??? s takimi ženskami je kaj drugega narobe, ne pa to da so ble premlade ko so zanosile.

je pa brez veze da tiste, ki nočete imeti otrok, prepričujete tiste, ki bi jih imele že zdaj, da je to narobe. in obratno.
aja, pa "jst hočem svojmu otroku nekaj nudit" je največji bullshit izgovor kar sem jih slišala, razen če ste res neki ekstremni socialni problemi.
a ve dejansko poznate kakšno mamo, ki ima otroka samo zato da ga ima??? s takimi ženskami je kaj drugega narobe, ne pa to da so ble premlade ko so zanosile.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
^^ Čestitam. Koliko si pa stara če smem vprašat?
Potem malce poročaj kako je kaj bit mamica in če ti tamali kej preveč živčke pije

Potem malce poročaj kako je kaj bit mamica in če ti tamali kej preveč živčke pije

But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
-
- Komunikatorka
missy* napisal/-a:a ni vseeno, kdaj hoce katera imeti otroke? tista, ki jih bo hotla met zdej, jih bo mela, tista ki pa ne, pa pac nebo. pika.
vsak ve kako,kaj, kdaj, zakaj.

ne pa da se že celo temo citirate in spodbivate mnenja ena drugi.
če se po tolkih postih v tej temi niste mogle zedinit kdaj met froca, pol pa tak kurc..

potem ena prodajalka al pa tekstilna delavka sploh ne bi smela imet otrok, ker se bo celo življenje težko preživljala, kaj šele svoje otroke?
NIA, če imaš res full full veliko željo po otroku, boš morala mal spremenit svoj način življenja in se marsičemu odpovedat. ampak ker si otroka res tok želiš, predvidevam da ti ne bo težko. predlagam da pustiš študij in se zaposliš - tako boš prišla do prihodkov in svojemu otroku nudila kar rabi. ko boš šla na porodniško, ti porodniško nadomestilo v vsakem primeru daje država in ne delodajalec, ne glede na to kok si ti želiš otroku VSE SAMA nudit. po enem letu daš otroka v vrtec in greš nazaj delat. če hočeš svojemu otroku nudit še več, lahko ob delu tudi doštudiraš (sodelavki je to uspelo pri 2 majhnih otrocih - ko sta šla mala spat, je šla za knjige). partner bi pa tud najbrž kaj prispeval? - pa to je samo en možen scenarij.
midva sicer nimava problemov s financami (tok tok) ampak si bova z veseljem od sorodnikov sposodila oblekce in prejela kakšno darilo od staršev.
stara sem pa 24.
NIA, če imaš res full full veliko željo po otroku, boš morala mal spremenit svoj način življenja in se marsičemu odpovedat. ampak ker si otroka res tok želiš, predvidevam da ti ne bo težko. predlagam da pustiš študij in se zaposliš - tako boš prišla do prihodkov in svojemu otroku nudila kar rabi. ko boš šla na porodniško, ti porodniško nadomestilo v vsakem primeru daje država in ne delodajalec, ne glede na to kok si ti želiš otroku VSE SAMA nudit. po enem letu daš otroka v vrtec in greš nazaj delat. če hočeš svojemu otroku nudit še več, lahko ob delu tudi doštudiraš (sodelavki je to uspelo pri 2 majhnih otrocih - ko sta šla mala spat, je šla za knjige). partner bi pa tud najbrž kaj prispeval? - pa to je samo en možen scenarij.
midva sicer nimava problemov s financami (tok tok) ampak si bova z veseljem od sorodnikov sposodila oblekce in prejela kakšno darilo od staršev.
stara sem pa 24.
sej jst sem samo rekla, da imaš lahko otroka že zdaj, če bi hotla. če bi ga hotla že zdaj, bi morala začet delat v tej smeri. prav, imaš druge načrte, men se to ne zdi nič narobe. men je ravno to bedno v tej temi, da se dokazuje katera ima bolj prav. to je čist osebna odločitev in ne moreš dopovedovat nekomu da je narobe, če hoče imet pri 25-ih/35-ih otroka (govorim čist na splošno).
300 EUR za šolo v naravi bo pa vedno nekomu problem, tud če vsi počakamo z otroki do 35. leta. se pa da tud s srednješolsko izobrazbo zaslužit, samo poglej kakšne obrtnike.
300 EUR za šolo v naravi bo pa vedno nekomu problem, tud če vsi počakamo z otroki do 35. leta. se pa da tud s srednješolsko izobrazbo zaslužit, samo poglej kakšne obrtnike.
-
- Cosmopolitanka
- Kraj: In your worst nightmare near hell :)
jullia_ napisal/-a:[vanessa] napisal/-a:Če niste zmožni sprejemat tudi negativnih postou/reakcij/komentarjeu, zakaj je sploh dobro brat to temo?
... je napisal človek, ki se je prepoznal v abstraktno pisanem postu in skočil v luft od ogorčenja, ker sem mu prepovedala razmnoževanje
uf, js sm pa misnla, da sploh nisi prepovedala rzamnoževanja.. kaj zdej, se boš odločla kašn pomen je mela tvoja izjava?