Kdaj imeti otroka?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

red_rose napisal/-a:pa se ena zanimiva izpoved:

Tudi jaz iščem odgovor na to vprašanje saj tudi sama spadam med tiste, ki smo se žal prepozno odločile ali pa smo imele težave z zanositvijo in nas je čas prehitel... Moja zgodba..

Prvič sem poskusila zanositi pri 35-tih. Uspelo mi je in že sem se veselila, a sem žal v 12. tednu začela krvaveti...končalo se je s ss in abrazijo..
Za nekaj časa sem obupala in ni mi takoj uspelo, naslednjič mi je uspelo zanositi pri 39-tih. Čeprav sem veliko počivala in se zelooo pazila, se mi je zgodba ponovila in v 9 tednu ss.. Čez 3 mesece sem spet zanosila (imela sem jih že 40) in tudi takrat se je končalo žalostno..user posted image ..
Sledilo je....genetske preiskave obeh - vse ok!, histeroskopija - odstranitev pregrade..., ostalo vse ok. Ko sem poskušala ponovno zanositi, mi je ginekolog vzel bris in ... katastrofa!! bris C7 (adeno karcinom), sledila je konizacija materničnega vratu...

In tako je čas tekel in tekel...meseci so minevali in jeseni sem dobila od g spet zeleno luč za zanositev. Čez 3 mesece sem zanosila, a tokrat plodek sploh ni začel utripati..izkrvavela sem, abrazija, solze..user posted image ..

Meseci in leta pa hitro minevajo...

Stara sem 41 let in nimam še otrok, pa si jih oba zelo želiva.. Nisem še vrgla puško v koruzo in spet bom poskusila, čeprav imam maternico po štirih abrazijah že precej ranjeno, da ne govorim o srcu..

In to je tisto kot so včasih govorili starejši - če bi jaz vedela da bom imela take težave z nosečnostjo, NEBI ČAKALA TAKO DOLGO, imela bi otroke pri 20-tih, se zaposlila kot prodajalka in verjetno preživela.... a ko si mlad o tem niti ne razmišljaš. Želiš končati študij, želiš dobiti čimboljšo službo, poiskati idealnega partnerja....in ko si končno pripravljen, se zaplete! In ne pomaga mi, da si zdaj pulim lase, saj mi je že tako zelo hudo, pa vsak zdravnik me vpraša kaj sem do zdaj čakala...? In jaz sem vedno tista, ki se čutim krivo, ker v podtonu mi povsod dajo do znanja, da sem si to sama zakuhala.. Zato vse tiste, ki komentirate, dvakrat premislite preden kaj napišete.. ne moralizirajte po nepotrebnem.

In vem, seveda vem da imam samo še 20% možnosti, da uspešno donosim otroka.. a si ga želim in ga bom imela! In ne, ne bom hodila s palčko na govorilne ure, če koga to skrbi.. Sem vitalna in upam, da bom taka še dolgo.

samo ti res zmagaš :D kaj ti misliš da bo ob takih "zanimivih" zgodbah kdo spremenil mnenje? smo dovolj stari da vemo da se take stvari dogajajo in tudi to vemo da obstajajo "zanimive" zgodbe k so nasprotje tej k si prlepla.

*mala* glede potovanj pa - očitno boš mela uspešno službo z dobro plačo da nboš vidla razlike v tem al potuješ v 2 al treh in več
js sm tudi do mojega 15. leta veliko prepotovala, sam dvomim da si upajo vse družine privoščit ta luksuz. pa ne mi o brezplačnih sobah za otroke do nvem katerega leta ker to še ne pomeni da ti ni treba dat niti 1 centa za otroka in je posledično isto ku če si v dveh.
Tyra
Debatorica
Debatorica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Tyra »

barbika_444 napisal/-a:Delaš prek študenta. Sej to ni noben bav bav. Se da solidno zaslužit. Socialne pa men kot šrudentki niso dal......me je dolžna vzdrževat mama. Dobiš 110E otroškega dodatka, kar zadostuje za plenice in če dojiš skor nič več za otroka ne rabiš (prve pol leta).

No, jaz do teh stvari nisem imela takšnega odnosa. Delaš preko študenta, kdo ti pa pazi na otroka? Starši? No, pri meni to že ne bi bilo mogoče, saj sta takrat oba še delala. Kje živiš? V primeru, da so ti starši kupili stanovanje, ni problema (ali pa če plačujejo najemnino oz. si zrihtaš stanovanje v njihovi hiši). Jaz nikoli nisem imela želje z otrokom živeti pri starših, saj je to za njih dodatno breme (pa imamo odlične odnose) pa tudi meni ne bi bilo prijetno (kot odraslemu človeku, mladi družini, ki želi samostojnost).

Dobro, če bi se ponesreči zgodilo, bi že zrihtala varstvo, hodila na faks in živela pri starših... načrtovano pa ne.

110€ za mojega malčka ne bi bilo dovolj pa se nisem preseravala.

Nikoli ne moraš vedeti, koliko časa boš s partnerjem. Včasih ze izide, včasih ne. Smo si drugačni in pri nekaterih ne rabimo 5 let, da začutimo, da je to to.

Aja, pa nimam nič proti, če sprejemete pomoč staršev (oz. živite na njihov račun, če ste tako zmenjeni). Če so te stvari urejene, potem ni problema.
Nekateri študijska leta nočejo posvetiti študiju in žuranju.

Ja, v nekatere stvari bi bile zdaj lažje, če bi imela otroka prej in bi zdaj hodil v malo šolo in vrtec, ker imam toliko dela...
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

[vanessa] napisal/-a:*mala* glede potovanj pa - očitno boš mela uspešno službo z dobro plačo da nboš vidla razlike v tem al potuješ v 2 al treh in več
js sm tudi do mojega 15. leta veliko prepotovala, sam dvomim da si upajo vse družine privoščit ta luksuz. pa ne mi o brezplačnih sobah za otroke do nvem katerega leta ker to še ne pomeni da ti ni treba dat niti 1 centa za otroka in je posledično isto ku če si v dveh.

Nekatere družine si SPLOH ne privoščijo potovanj, pa z otroki ali brez. Mislim da tisti, ki si sedaj lahko privoščijo potovanje za 1000€/osebo si bodo tudi potem z eno osebo več (in ja, ta oseba vedno dobi ceneje- ne veliko, ampak pa). Ali pa si namesto potovanja 1000€/osebo privoščijo 700€/osebo.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

dej no.. to da če si družina privošči potovanje za 1000€/osebo si bo lahko še za eno osebo več, si napisala ku da 1000€ sploh ni dosti in razlike ne bo opazit. tudi 500€ več je dosti, kr za teh 500€ je treba delat če slučajno še nisi seznanjena s tem. sicer je brezveze karkoli rečt, kr dokler nisi postavljena pred tem se ti ne zdi nvem kej. to boš vidla ko boš mela otroka in v primeru da ti bo ratalo potegnt vn z denarnice 1000€ brez problema, ok, me veseli zate
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Je dosti, ampak če nekdo hoče potovat, bo. In otrok pri tem ne bo ovira. Seveda se bo treba malce prilagodit- ne bo ravno potovanj z ruzaki po celem svetu, ampak bolj hoteli.

Nikjer nisem pisala o 500€ več. Ampak namesto malce dražjega potovanja, malce ceneje in pač za 3 osebe. Kje je problem?

Če pač nekdo nima denarja, naj ne potuje. Apartmaji na kakšni Hrvaški se pa itak plačujejo po apartmaju in ne po osebah (to se le taksa, ki pa ni ravno velika).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

^^ če bom js hotla it v točno določeno državo se bom pa ja rajš nadelala kot pa sprejela neki bolj poceni, sam da bom rekla da sm nekje bla. ni to bistvo.

konc OT
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Jebat ga, včasih je za otroka treba kaj žrtvovat, kakšen kompromis sprejet. Če pa tega nisi pripravljen narest, pač nimaš še otroka. Simple as that.

Ali potem ko boste imele otroke pri 30ih ne boste potovale?

Ali v čem je taka razlika med potovanji z otroki, ko so majhni? Cene bodo nekak iste pa če boš ti 30 ali pa 23 let stara ko boš potovala.
Se mi zdi, da tudi ene zdaj ne potujete ne vem kaj (tudi jaz veliko manj, kot bi si želela) in verjetno te iste osebe tudi potem ne bodo potovale kej dost.

Če pač rabiš za 3 osebe varčevat namesto 2 pa prej pomisliš in malce več denarja žrtvuješ za varčovanje.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Za ene ljudi bi bilo itak bolje, da se ne bi razmnoževali, ker če mislite na otroke prenašat svoj negativni pogled na življenje, boste vzgojili generacijo jamrajočih nesposobnežev, ki se sploh ne bodo nikoli ničesar lotili, da ne bi šlo slučajno kaj narobe.

Tole s potovanji je pa naravnost smešno, mimogrede.
Kolikor vas poznam, sva midve z *malo* verjetno edini sodelujoči v tej temi, ki bi dejansko šli na večtedenski safari po Centralni Afriki. Ostale pa že sedaj ne potujete kam prav daleč, torej vas otrok ne bo oviral pri potovanjih, ki jih itak ni :P
Na hrvaško obalo se pa da tudi z novorojenčkom it. Pa vse ima zastonj do dveh let, naprej pa po polovični ceni do 12tega leta.
mateja79
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a mateja79 »

~NIA~ napisal/-a:ampak načrtovati otroka brez finančne osnove in se že v štartu zanašati na vse drugo kot nase mi je pa neodgovorno.
seveda da usi prispevajo po svojih močeh, ampak otrok je MOJ (najin), sama morava skrbeti zanj, vsa ostala pomoč je le velik plus, dobra volja ostalih, ki pa ni zagotovljena.

otroka imej ko ga boš zmožena imeti. imej jih toliko, kot si jih zmožna preživljati. in ne zato ker je pač VELIKA želja.

:gut:
Zadnjič spremenil mateja79, dne 15. Nov. 2009 17:10, skupaj popravljeno 1 krat.
mateja79
Debatorica
Debatorica

purple_rain napisal/-a:*2 - kaj pa če ženske nehale bit vedno take sovražno nastrojene proti moški populaciji in pustile benefit of doubt? Naj ima bogi revež najprej vsaj možnost razjasnit; mogoče pa niso (več) družinica, sta ločena/sta se razšla, vendar valda ne bo otroka kar izbrisal/odmislil iz svojega življenja?
(lahko da se motim, vsekakor, ampak ne prehitr delat zaključkov, če človeka sploh ne poznaš - in osvaja tvojo prijateljico, fo F's sake, ne tebe).

Da motiš se. Ženska je objavila slike en dan po tistem, ko je osvajal mojo prijateljico, oz. isti dan kot jo je vabil k sebi domov. Zraven slik piše kako so srečna družina, kar ji pritrjuje tudi on s svojimi komentarji.
Oprostite ampak moški nima samo to nalogo, da vam zaplodi otroka, ker si ga želite. Njegova naloga je tdui zvestoba tej družini. Če en fant ne kuha se vam zdi prava katastrofa, če vara pa je za vas čisto normalno.
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

jullia_ napisal/-a:Za ene ljudi bi bilo itak bolje, da se ne bi razmnoževali, ker če mislite na otroke prenašat svoj negativni pogled na življenje, boste vzgojili generacijo jamrajočih nesposobnežev, ki se sploh ne bodo nikoli ničesar lotili, da ne bi šlo slučajno kaj narobe.

Tole s potovanji je pa naravnost smešno, mimogrede.
Kolikor vas poznam, sva midve z *malo* verjetno edini sodelujoči v tej temi, ki bi dejansko šli na večtedenski safari po Centralni Afriki. Ostale pa že sedaj ne potujete kam prav daleč, torej vas otrok ne bo oviral pri potovanjih, ki jih itak ni :P
Na hrvaško obalo se pa da tudi z novorojenčkom it. Pa vse ima zastonj do dveh let, naprej pa po polovični ceni do 12tega leta.

in kdo je rekel da js nbi šla? in od kje ti to da js (al pa kdo drugi) sploh ne potujem? sorry, sam nvem od kje jemlješ take podatke.
eni si pa po drugi strani ne morjo privoščit tega in zto ne potujejo, kar pa ne pomeni da si ne bi tega želeli in da ne bojo tega čez par let z (dobro) službo dejansko tudi uresničli.
in kdo govori o negativnem pogledu na življenje? a zdej mormo vsi gledat na življenje ku da je neki najlepšega, ku da živimo v rožcah, čerpou je daleč od tega? mislim da tudi največji optimsit usake tolko doživi slabo obdobje ko ne lih skače od veselja. vsak ma pravico do razmnoževanja ne glede kašn pogled na ma življenje. rajš sm pesimsit z negativnim pogledom ku pa mati k ni sposobna niti lastnega sina preživljat al še slabše - k bi ga bla sposobna ubit.

*mala*, zame kompromis je neki takega ku odrekanje (kr pač ne dosežem točno tistega kar hočem) in o tem sm govorila v mojem postu neki strani nazaj. :roll:
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

mateja79 napisal/-a:
purple_rain napisal/-a:*2 - kaj pa če ženske nehale bit vedno take sovražno nastrojene proti moški populaciji in pustile benefit of doubt? Naj ima bogi revež najprej vsaj možnost razjasnit; mogoče pa niso (več) družinica, sta ločena/sta se razšla, vendar valda ne bo otroka kar izbrisal/odmislil iz svojega življenja?
(lahko da se motim, vsekakor, ampak ne prehitr delat zaključkov, če človeka sploh ne poznaš - in osvaja tvojo prijateljico, fo F's sake, ne tebe).

Da motiš se. Ženska je objavila slike en dan po tistem, ko je osvajal mojo prijateljico, oz. isti dan kot jo je vabil k sebi domov. Zraven slik piše kako so srečna družina, kar ji pritrjuje tudi on s svojimi komentarji.
OK, point proven. Ampak kako si začela s temle, je vse skupaj zelo otročje delovalo ("po naključju najdla"..je zgledalo, kot da si namerno iskala njegove slabe točke).

jullia_ napisal/-a:Za ene ljudi bi bilo itak bolje, da se ne bi razmnoževali,
Word.

[vanessa] napisal/-a:in kdo je rekel da js nbi šla? in od kje ti to da js (al pa kdo drugi) sploh ne potujem? sorry, sam nvem od kje jemlješ take podatke.
Verjetno to jemlje iz podforuma o potovanjih in o aktivnih uporabnicah v le-tem? Samo ugibam. :)

[vanessa] napisal/-a:rajš sm pesimsit z negativnim pogledom ku pa mati k ni sposobna niti lastnega sina preživljat al še slabše - k bi ga bla sposobna ubit.
Misliš, da pesimizem ni prav nič škodljiv pri vzgoji, al kaj?
Tista tvoja zadnja izjava je pa čisto adijo...kako si do tega zaključka prišla, ajme, nočem vedt.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a orhideja1 »

To je glih tako kot ena punca, ki ima fanta, ki jo nikamor ne pusti, ki se tolaži s tem, da vsem ostalim puncam oporeka, ki kam grejo, da to se pa ne spodobi it, če imaš fanta (pa čeprav greš s kolegico samo v trgovino z oblačili). Vse so čudne in nenormalne, ker se 24ur/dan ne držijo svojega fanta, samo njen ne, ki jo 24ur/dan nadzoruje.
Enako je potem pri otrocih, šoli in vsem kar smo drugače naredili kot nekdo drug pa nočemo sebe obsojati in se tolažimo.
Saj, če takšna tolažba pomaga, naj kar bo.
Razlika imet otroka pri 23 ali pri 30 je za tistega, ki pri 30 ima službo, pri 23 jo pa ni imel velika.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

[vanessa] napisal/-a:in kdo govori o negativnem pogledu na življenje? a zdej mormo vsi gledat na življenje ku da je neki najlepšega, ku da živimo v rožcah, čerpou je daleč od tega? mislim da tudi največji optimsit usake tolko doživi slabo obdobje ko ne lih skače od veselja. vsak ma pravico do razmnoževanja ne glede kašn pogled na ma življenje. rajš sm pesimsit z negativnim pogledom ku pa mati k ni sposobna niti lastnega sina preživljat al še slabše - k bi ga bla sposobna ubit.

Vse lepo in prav, ampak v tej temi je jasno viden razkol med ljudmi, ki vedo, kaj si želijo, delajo v tej smeri in to tudi dosežejo, in tistimi, ki so sami sebi največja ovira, ker nimajo popolnoma nič zaupanja vase.
Prvi se sicer zavedajo, da življenje ni lahko, hkrati so se pa pripravljeni potrudit in doseči svoje cilje. Drugi pa ves čas (recimo že 28 strani te teme) iščejo izgovore, zakaj nečesa sploh ni mogoče narest.
V prvo skupino spadata *mala* in red_rose, tisti iz druge se bodo pa že sami prepoznali, jaz jih ne mislim naštevat in se kregat.

Tukaj se sicer govori o otroku. Popolnoma enako zastopanje stališč je bilo v temi o vzporednem študiju.
Če bi odprla debato o manekenski karieri, pisanju leposlovja ali učenju laponščine, bi bilo verjetno isto. Prvi bi poiskali možnost, kako to narest (agencije, jezikovni tečaji, založniki,...), drugi bi pa jamrali, da je to težko, da večini ljudi ne rata, in da se je brezveze matrat. To ni naključje.
mateja79
Debatorica
Debatorica

purple_rain napisal/-a:
mateja79 napisal/-a:

OK, point proven. Ampak kako si začela s temle, je vse skupaj zelo otročje delovalo ("po naključju najdla"..je zgledalo, kot da si namerno iskala njegove slabe točke).

A je naključno slučajno isto kot namerno? A nista to kontra pojma?
Od njega nisem nič iskala, ker me tip nič ne zanima. Smola zanj in sreča za ostale, da sem ga prepoznala na sliki. In ja naključno!
Odgovori