Kdaj imeti otroka?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

kaj mislis da je boljse delodajalcu? mlada mamica al mlada punca ki si zeli otroke? =)
seveda so najboljse take ki otrok do 40.leta sploh ne nacrtujejo :)
A diamond is nothing more than a chunk of coal made good under pressure.
Uporabniški avatar
MolliKa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a MolliKa »

Kako vem, kolegica hod v SŠ in ma sinčka starga 1 leto...zgodil se jima je bolj ponesreči kot pa da bi načrtovala pa sta se pač s posledico sprjaznla, in zdj si življenja brez njunega sončka ne predstavljata.

Vem da velik najstnic seksa brez zaščite in dela splave kot za stavo...to sploh ne odobravam, da zanosijo 1x, 2x, 3x...k je tolk možnh načinov zaščite.

Če se pa s fantom odločta za otroka pa sploh ne pomen da je nezrela, če karkol prispevata babi in dedi:S

Sj zaotroka nj bi se odločila tista k se je že zdivjala in ne rab na veliko žurat in potovat. Sama nism bla nikoli pristaš žurk, potovanj...na morje greš pa lahko tud z otrokm.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

pa se ena zanimiva izpoved:

Tudi jaz iščem odgovor na to vprašanje saj tudi sama spadam med tiste, ki smo se žal prepozno odločile ali pa smo imele težave z zanositvijo in nas je čas prehitel... Moja zgodba..

Prvič sem poskusila zanositi pri 35-tih. Uspelo mi je in že sem se veselila, a sem žal v 12. tednu začela krvaveti...končalo se je s ss in abrazijo..
Za nekaj časa sem obupala in ni mi takoj uspelo, naslednjič mi je uspelo zanositi pri 39-tih. Čeprav sem veliko počivala in se zelooo pazila, se mi je zgodba ponovila in v 9 tednu ss.. Čez 3 mesece sem spet zanosila (imela sem jih že 40) in tudi takrat se je končalo žalostno..user posted image ..
Sledilo je....genetske preiskave obeh - vse ok!, histeroskopija - odstranitev pregrade..., ostalo vse ok. Ko sem poskušala ponovno zanositi, mi je ginekolog vzel bris in ... katastrofa!! bris C7 (adeno karcinom), sledila je konizacija materničnega vratu...

In tako je čas tekel in tekel...meseci so minevali in jeseni sem dobila od g spet zeleno luč za zanositev. Čez 3 mesece sem zanosila, a tokrat plodek sploh ni začel utripati..izkrvavela sem, abrazija, solze..user posted image ..

Meseci in leta pa hitro minevajo...

Stara sem 41 let in nimam še otrok, pa si jih oba zelo želiva.. Nisem še vrgla puško v koruzo in spet bom poskusila, čeprav imam maternico po štirih abrazijah že precej ranjeno, da ne govorim o srcu..

In to je tisto kot so včasih govorili starejši - če bi jaz vedela da bom imela take težave z nosečnostjo, NEBI ČAKALA TAKO DOLGO, imela bi otroke pri 20-tih, se zaposlila kot prodajalka in verjetno preživela.... a ko si mlad o tem niti ne razmišljaš. Želiš končati študij, želiš dobiti čimboljšo službo, poiskati idealnega partnerja....in ko si končno pripravljen, se zaplete! In ne pomaga mi, da si zdaj pulim lase, saj mi je že tako zelo hudo, pa vsak zdravnik me vpraša kaj sem do zdaj čakala...? In jaz sem vedno tista, ki se čutim krivo, ker v podtonu mi povsod dajo do znanja, da sem si to sama zakuhala.. Zato vse tiste, ki komentirate, dvakrat premislite preden kaj napišete.. ne moralizirajte po nepotrebnem.

In vem, seveda vem da imam samo še 20% možnosti, da uspešno donosim otroka.. a si ga želim in ga bom imela! In ne, ne bom hodila s palčko na govorilne ure, če koga to skrbi.. Sem vitalna in upam, da bom taka še dolgo.
Uporabniški avatar
MolliKa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a MolliKa »

Nikoli ne veš v kere % spadaš...med tiste k zanosijo koj ob prvem ali 2 poskusu ali med tiste ki jim niti v desetem poskusu ne uspe...

Sama zase lahko rečem, da spadam med tiste % žensk, ki nikakor niso zanosile ob prvem niti drugem, niti 3, 4,5, iposkusu itd.
MsN

Neprebrana objava Napisal/-a MsN »

red_rose, ne vem, v čem je smisel, da pripenjaš primer ženske, ki ima več kot očitno mnogo ginekoloških težav, zaradi katerih ne more donositi. To je stvar biologije ... In pri mnogih takih primerih ne bi pomagalo niti to, da bi na otroku začele delati 10 let prej, ker so težavenajverjetneje žal obstajale že prej.
luncca
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a luncca »

Zelo podobna zgodba se dogaja mojima dvema prijateljema... ona je 34 on 35, lani sta se poročila (po 16 letih veze) in začela delati na otroku, čeprov sta imela že prej hišo, vse zrihtano..samo sta čakala in čakala... no sedaj se že eno leto trudita, čez sta dala že 4 umetne oploditve pa nažalost ni nič od tega.... Nevem mogoče če bi se prej spravila, bi šlo lažje, sedaj jima pa že počasi zmanjkuje upanja...

Sama definitvino ne mislim predolgo čakati, že zdej sm 24, čaz par mescev naj bi se redno zaposlila in sva že z mojim rekla, da bi čez kkšn let začela delati na otroku, upam, da se bo vse izteklo tako kot je treba...ker pač treba je vedet, da nikoli ne bo vse idealno, vedno se bo še kaj najdlo, kar bo potrebno izbljšati, doživeti, res nevem zakaj tega nebi mogel narediti z otrokom....
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

MsN napisal/-a:red_rose, ne vem, v čem je smisel, da pripenjaš primer ženske, ki ima več kot očitno mnogo ginekoloških težav, zaradi katerih ne more donositi. To je stvar biologije ... In pri mnogih takih primerih ne bi pomagalo niti to, da bi na otroku začele delati 10 let prej, ker so težavenajverjetneje žal obstajale že prej.

tezave bi se prej dale resit, kaksna umetna oploditev mogoce, karkol, VEC CASA bi blo! boljse je prej ugotovit da so problemi :D

saj to drugace ni moj argument za zgodnjo nosecnost, pac pa da ko je prepozno je zal prepozno, in o tem je treba tut razmisljat... ce si zelis otrok seveda. :D
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a orhideja1 »

red_rose napisal/-a:kaj mislis da je boljse delodajalcu? mlada mamica al mlada punca ki si zeli otroke? =)
seveda so najboljse take ki otrok do 40.leta sploh ne nacrtujejo :)

V našem podjetju žal mladih mamic sploh ne zaposljujejo :(
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a orhideja1 »

MsN napisal/-a:red_rose, ne vem, v čem je smisel, da pripenjaš primer ženske, ki ima več kot očitno mnogo ginekoloških težav, zaradi katerih ne more donositi. To je stvar biologije ... In pri mnogih takih primerih ne bi pomagalo niti to, da bi na otroku začele delati 10 let prej, ker so težavenajverjetneje žal obstajale že prej.

Se strinjam.
mateja79
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a mateja79 »

Jaz se pa zadnje čase ne sprašujem kdaj imeti otroka (ker imam prijateljico, ki je pri 40ih brez problema zanosila in prijateljico, ki je poskušala pri 24ih in ji do 29ega še ni uspelo), ampak s kom imeti otroka!!
Da obrazložim svoj argument. Greva v petek s kolegico na pijačo. K nama pristopi simpatičen fant, star 29 let. Pogovor steče,... moji samski kolegici da telefonsko številko, ker naj bi mu bila zelo všeč,... on pa je tudi samski in si zelo želi žensko družbo,... A glej ga zlomka že en dan kasneje čisto po naključju naletim na Netlogu na slike njegove punce, kjer so ona, on in njun otrok kao srečna družinica na svetu. Takoj o tem obvestim kolegico, ki jo je skoraj kap, saj sta se s tem fantom že zmenila za zmenek in vabil jo je celo k sebi domov!! Za bruhat.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

----
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 03. Avg. 2010 10:19, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a haylee »

...ponesreč sm komenterala post na prejšnji strani :)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

~NIA~ napisal/-a:mene pa zanima kako 20letnica ve, da bo za vedno ostala s tem fantom?

Tudi pri 30ih ne moreš vedeti, da boš vedno s tem fantom. Sicer pa če me fant pusti čez par let in ostanem sama z otrokom, tudi ne bo konec sveta. Moja mami je samohranilka in mi nikoli ni nič manjkalo- čeprav nikoli nismo imeli pretirano denarja. Mi je pa kljub toni drugih obveznosti vedno posvečala dovolj časa. Pa tudi vem da poznam svojega fanta dovolj, da tudi če nebi bila več skupaj, da bi otroku posvečal pozornost (tudi finančno bi prispeval seveda).
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

mateja79 napisal/-a:Jaz se pa zadnje čase ne sprašujem kdaj imeti otroka (ker imam prijateljico, ki je pri 40ih brez problema zanosila in prijateljico, ki je poskušala pri 24ih in ji do 29ega še ni uspelo), ampak s kom imeti otroka!!
Da obrazložim svoj argument. Greva v petek s kolegico na pijačo. K nama pristopi simpatičen fant, star 29 let. Pogovor steče,... moji samski kolegici da telefonsko številko, ker naj bi mu bila zelo všeč,... on pa je tudi samski in si zelo želi žensko družbo,... A glej ga zlomka že en dan kasneje čisto po naključju(*1) naletim na Netlogu na slike njegove punce, kjer so ona, on in njun otrok kao srečna družinica na svetu*2. Takoj o tem obvestim kolegico, ki jo je skoraj kap, saj sta se s tem fantom že zmenila za zmenek in vabil jo je celo k sebi domov!! Za bruhat.
*1 - take stvari se ne dogajajo po naključju :rofl:
*2 - kaj pa če ženske nehale bit vedno take sovražno nastrojene proti moški populaciji in pustile benefit of doubt? Naj ima bogi revež najprej vsaj možnost razjasnit; mogoče pa niso (več) družinica, sta ločena/sta se razšla, vendar valda ne bo otroka kar izbrisal/odmislil iz svojega življenja?
(lahko da se motim, vsekakor, ampak ne prehitr delat zaključkov, če človeka sploh ne poznaš - in osvaja tvojo prijateljico, fo F's sake, ne tebe).

(mislm, da sem zrela, da si zdej kakšnega fanta tud jz omislim :lach:)
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: over the rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a kiny »

~NIA~ napisal/-a:nočem nobenga užalt, ampak kam se vam tako mudi imet otroka? sej če s partnerjem namerava ostat skupi, bosta skupi tud čez 3,4 leta?
nevem no, kaj boste na boljšem z otrokom? kaj je prevladujoč plus da maš froca na začetku faxa???

Lej mogoč si ga želi, ve da ga ima lahko, ve da bo lahko finančno skos pršla itd...tko da njej tko paše in tko to je...
Kot da bi js vprašala tebe k pa je fora da ga boš imela pr 30ih? a ni bolš da bi ga imela pr 40ih ko boš vsaj kariero mela fajno spedenano?
Tko da mislm da je to odločitev vsakega posameznika.
Odgovori