*mala* napisal/-a:No, odpiram novo temo, za nadaljevanje našega OT v "koliko zaslužite in kje delate".
Torej, kdaj je po vašem mnenju najbolj primerno imeti otroka? Kakšni "pogoji" morajo biti izpolnjeni?
Kakšno je vaše mnenje o otroku med študijem? ZA ali PROTI?
Zdej si pa dajte (dajmo) duška
Jaz sem imela glede tega kar stroge pogoje.
Že med študijem sem hodila v službo, kjer so me kasneje tudi zaposlili za nedoločen čas (to je eden izmed mojih pogojev). Po diplomi sem delala kot nora in takrat si otroka časovno ne bi morala privoščiti.
Potem je bil na vrsti lov za stanovanjem. Ko sva ga končno dobila, je bilo na začetku kar malce težko plačevati kredit in vse stroške, z napredovanjem obeh je pa postalo vse skupaj lažje.
Ko sva se oba kolikor toliko "uveljavila" (on bolj, ker je v takšnem poklicu), pa sva začela premišljevat o otroku in se na koncu tudi odločila zanj.
Zdaj je svet lepši

Zdaj.... meni je tak način ustrezal, kar pa ne pomeni, da samo to zagovarjam.
Vse je odvisno od tega, kakšen človek si in v kakšni okolici živiš. Jaz osebno bi lahko imela otroka med študijem, ko še nisem delala, če bi sprejela pomoč od staršev (in njegovih staršev). S tem ciljam predvsem na stanovanjski problem. Po drugi strani imajo pa ta isti problem tisti, ki ravno diplomirajo in ne dobijo službe (po možnosti za redni čas in menjavajo vsaki dve leti).
Od nekdaj sem bila organiziran človek, ampak šele po porodu sem postala dr. organiziranosti