Kdaj imeti otroka?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Tyra
Debatorica
Debatorica
Kraj: Ljubljana

Re: Kdaj imeti otroka?

Neprebrana objava Napisal/-a Tyra »

*mala* napisal/-a:No, odpiram novo temo, za nadaljevanje našega OT v "koliko zaslužite in kje delate".

Torej, kdaj je po vašem mnenju najbolj primerno imeti otroka? Kakšni "pogoji" morajo biti izpolnjeni?

Kakšno je vaše mnenje o otroku med študijem? ZA ali PROTI?

Zdej si pa dajte (dajmo) duška :D

Jaz sem imela glede tega kar stroge pogoje.

Že med študijem sem hodila v službo, kjer so me kasneje tudi zaposlili za nedoločen čas (to je eden izmed mojih pogojev). Po diplomi sem delala kot nora in takrat si otroka časovno ne bi morala privoščiti.

Potem je bil na vrsti lov za stanovanjem. Ko sva ga končno dobila, je bilo na začetku kar malce težko plačevati kredit in vse stroške, z napredovanjem obeh je pa postalo vse skupaj lažje.

Ko sva se oba kolikor toliko "uveljavila" (on bolj, ker je v takšnem poklicu), pa sva začela premišljevat o otroku in se na koncu tudi odločila zanj.

Zdaj je svet lepši :hearts: in sem neskončno vesela, da imam mojega malčka.

Zdaj.... meni je tak način ustrezal, kar pa ne pomeni, da samo to zagovarjam.
Vse je odvisno od tega, kakšen človek si in v kakšni okolici živiš. Jaz osebno bi lahko imela otroka med študijem, ko še nisem delala, če bi sprejela pomoč od staršev (in njegovih staršev). S tem ciljam predvsem na stanovanjski problem. Po drugi strani imajo pa ta isti problem tisti, ki ravno diplomirajo in ne dobijo službe (po možnosti za redni čas in menjavajo vsaki dve leti).

Od nekdaj sem bila organiziran človek, ampak šele po porodu sem postala dr. organiziranosti :D Če je želja velika in prioritete na pravem mestu, se znajdeš tudi kot mati študentka.
barbika_444
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a barbika_444 »

Delaš prek študenta. Sej to ni noben bav bav. Se da solidno zaslužit. Socialne pa men kot šrudentki niso dal......me je dolžna vzdrževat mama. Dobiš 110E otroškega dodatka, kar zadostuje za plenice in če dojiš skor nič več za otroka ne rabiš (prve pol leta).

Vsaj moji stroški z otrokom prvo leto so bli minimalni.....na konc mi je še mogoče več ostal kot ponavadi, ker sm prišparala okol 100 eur mesečno na nočna pijančevanja, na morje sm šla na Hrvaško namest u Španijo ker je bil otrok premejhen, h kozmetičarki sm nehala hodit (komaj najdeš čas za frizerja), fitnes odpovedala za prve pol leta, tudi proračun za kavice se je zmanjšal...sprehodi v naravi in igra v parku z otročičkom je pa itak zastonj :) ..... Tko da kar se financ tiče mi je blo lažje s tamalo kokr prej sami. Je pa res da se to pol spremeni in se stroški povečajo. Sam do takrat pa če je sreča doštuderaš in najdeš redno zaposlitev.

Seveda pa moraš bit res dobr organiziran.....brez tega ne gre.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

---------
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 25. Nov. 2010 9:50, skupaj popravljeno 1 krat.
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

ne sledim več temi že dolgo kr pač se mi ne da dajat z red_rose.. vem pa da je blo dosti govora o ugodnostih če maš otroka med študijem. in lih prejšnji tedn sm naletela na štud. servisu na brošuro al kko se temu že reče o ugodnostih in ja, res te država zalaga z denarjem ma vse to je odvisno od finančnega stanja. tko da pr tem lahko spet sam nas rečo računaš ku pr državnih štipendijah, al boš dobiu kej al ne.

tudi recimo do ponavljanja letnika ma možnost sam mama. ok, logično ona ma največ dela z otrokom. sam je tudi v tej temi biu poudarek na tem da ti drugi lahko pomagajo, tudi sorodniki in če nobenga ni v bližini oz. v mestu v katerem študiraš, pride itak partner prou. sam on si pa ne more vzet tolko časa ker on ne more ponavljat letnika, tko da partner nima nobenih ugodnosti.

barbika, mogoče si res lahko mela manj stroškou, sam poglej malo čemu vse si se mogla odpovedat. če se ti nbi blot reba odpovedat bi še rekla ok, kul, ti je zneslo. sam moreš bit tudi en tolko zrel da se boš odpovedu navadam, luksuzu, razvajanju, potovanju zarad otroka. in ja, z bolonjcem se je težko organizirat.
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
barbika_444
Komunikatorka
Komunikatorka

No jst rodila v zadnjem letniku, tko da je blo laži (čeprov sem do 9. mesca hodila na vaje, prakso, izpite). Študirala sem na naravoslovnem - prva generacija bolonca.....4200 obveznih ur. Tko da kar se obveznosti na faksu tiče, sm porihtala skor vse do poroda. Ostal mi je 160 ur obvezne prakse in 8 izpitov. So mi šli pa tud v referatu kr na roko, tko da so mi vaje zgostil in sm jih hitrej k drugi opravla.

Odpovedovanje pa pride z otrokom, pa ali ga imaš pri 15. ali 35.
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Postojna

Neprebrana objava Napisal/-a cvetkaaa »

barbika_444 napisal/-a:Delaš prek študenta. Sej to ni noben bav bav. Se da solidno zaslužit. Socialne pa men kot šrudentki niso dal......me je dolžna vzdrževat mama. Dobiš 110E otroškega dodatka, kar zadostuje za plenice in če dojiš skor nič več za otroka ne rabiš (prve pol leta).

Svaka ti čast, če si rabila samo za plenice. Jaz sem rabila še za hrano, tudi za mleko, ker otrok mojega ni sprejemal. Rabila sem za oblačila, posteljico, voziček,... Kar nekaj so znesli tudi potni stroški, ker sem morala otroka voziti na preglede, ker so komplicirali, da se ne redi dovolj, čeprav je sedaj vse vredu. Pač ni bil ravno po standardu. Ko je otrok majhen ti pripada porodniška, da zanj skrbiš in se z njim ukvarjaš, ne pa da delaš preko študenta. Kdo pa je imel otroka, če si ti delala? No jaz sem koristila porodniško in sem bila 1 leto doma in priznam, da nisem imela prav nič viška časa, ker je bilo skoz nekaj.
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

barbika_444 napisal/-a:No jst rodila v zadnjem letniku, tko da je blo laži (čeprov sem do 9. mesca hodila na vaje, prakso, izpite). Študirala sem na naravoslovnem - prva generacija bolonca.....4200 obveznih ur. Tko da kar se obveznosti na faksu tiče, sm porihtala skor vse do poroda. Ostal mi je 160 ur obvezne prakse in 8 izpitov. So mi šli pa tud v referatu kr na roko, tko da so mi vaje zgostil in sm jih hitrej k drugi opravla.

Odpovedovanje pa pride z otrokom, pa ali ga imaš pri 15. ali 35.

Sorry, sam ta je bla neumna. Odpovedovanje pride vedno to mi je jasno, sam je razlika al se odpoveš mladosti nasploh (ne da se mi naštevat čemu vse, kr mislim da je tudi tebi jasno kaj pride u poštev) pr 20ih al pr 35ih k si dala že skozi kar si mela za dat. In če pr 35ih nisi sposobna se odpovedat prostemu času, denarju, luksuzu itd. zarad otroka je pa žalostno. Če pa tega nisi sposobna pr 20ih se mi ne zdi nič takega še manj nezrelega.. Mladost je za to da se uživa, ne pa da si delamo po nepotrebnem še dodatne skrbi (otrok je lahko neki najlepšega kar se ti zgodi, sam ne moreš pa rečt da enkrat ko rodiš ni več težav ne stresa).
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a orhideja1 »

^^ se strinjam
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

men je žalostno, k sm učer vidla v enm lokalu. 2 tipa stara 35 pa 38..tam nekje, če se prav spomnm, kukr sta omenla. Doma mata obadva po 2 otroka, žena ju čaka onadva pa naokol posedeta po lokalh in lahko prideta domou kadar želita, žena pa samo do nevem katere ure...kao otrokoma dasta use, vesta kašne obveznosti mata, trdita da sta srečna, nevem kakšne prstane sta jima dala ker ju mata rada 8mam potem raje kšn drug dokaz kot prstan in nato posedanje naokol) in blabla...ampk vidla sm jz njiju, sama sta rekla da če bi pršl kej mim mladga, bi zagrabla in da kar ne veš ne boli..torej, tok o tej sreči..s tem da jo zapijata skoraj usak dan v enm lokalu in si delata sramoto...hvala lepa za tazga moža..torej v to bom šla ko bom 100% prepričana da se je moj ZRESNU, in s tem tut jz! Da bo stoposto biu ob men ko ga bom rabla in ob problemih ne bo spizdu in bo vedu kje je meja za družt se pa hodt dam..tako kot se bo prčakoval od mene..ne pa da bom poročena, zafrustrirana oz. zafustriran mož k se ni izživeu v mladosti in postopa naokol (btw en od njiju je reku da do nevem katerga leta ni smeu hodt vn potem pa spoznau svojo tako da šele SEDAJ ŽIVI?!)hmmm..le kaj to pomeni...ni 2x treba rečt..
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

^^ tudi s tabo se zelo strinjam
barbika_444
Komunikatorka
Komunikatorka

No jaz sem podedovala vse razen vozička - tudi tega bi, a je tašča vztrajala da ga hoče kupit. Sem kupila par igrač, pa še te zarad "gušta". Aja pa flaške in jogi.
Tamala je dobro napredvala in se lepo razvijala, tko da tud pr zdravniku nisve ble velik(edin preventivni pregledi).

Čuval jo je pa oči.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

chiqqa in orhideja tudi jaz! :gut: pomoje je res velikrat tako, da se punca ze pocuti pripravljeno in vse, in preprica partnerja...ta pa ni tako zelo 100%, potem pa pride dojencek, tezave, sitna, obremenjena punca, zivljenje se mu obrne za 180stopinj, cesar mogoce kdo ne pricakuje...ajejej...
jaz hocem da si ga bova equally zelela, nic prej :)
A diamond is nothing more than a chunk of coal made good under pressure.
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Postojna

Neprebrana objava Napisal/-a cvetkaaa »

barbika_444 napisal/-a:No jaz sem podedovala vse razen vozička - tudi tega bi, a je tašča vztrajala da ga hoče kupit. Sem kupila par igrač, pa še te zarad "gušta". Aja pa flaške in jogi.
Tamala je dobro napredvala in se lepo razvijala, tko da tud pr zdravniku nisve ble velik(edin preventivni pregledi).

Čuval jo je pa oči.

Ja vidiš, ti si pač imela srečo, kar pa ne pomeni, da jo imamo vsi :)
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

red_rose napisal/-a:chiqqa in orhideja tudi jaz! :gut: pomoje je res velikrat tako, da se punca ze pocuti pripravljeno in vse, in preprica partnerja...ta pa ni tako zelo 100%, potem pa pride dojencek, tezave, sitna, obremenjena punca, zivljenje se mu obrne za 180stopinj, cesar mogoce kdo ne pricakuje...ajejej...
jaz hocem da si ga bova equally zelela, nic prej :)

Sem jaz mojemu bivšemu enkrat omenila, da bi imela otroka, ker me je enkrat nekaj zamikalo, ga je skoraj kap kaj se grem pri teh letih, če se zavedam kaj to pomei, da on še ni pripravljen na otroka, in da sploh ne ve, če bo kdaj pripravljen na otroka. Tako, da o tem je res potrebno prej temeljito razmislit in si morata to oba želet.
barbika_444
Komunikatorka
Komunikatorka

chiqqa napisal/-a:men je žalostno, k sm učer vidla v enm lokalu. 2 tipa stara 35 pa 38..tam nekje, če se prav spomnm, kukr sta omenla. Doma mata obadva po 2 otroka, žena ju čaka onadva pa naokol posedeta po lokalh in lahko prideta domou kadar želita, žena pa samo do nevem katere ure...kao otrokoma dasta use, vesta kašne obveznosti mata, trdita da sta srečna, nevem kakšne prstane sta jima dala ker ju mata rada 8mam potem raje kšn drug dokaz kot prstan in nato posedanje naokol) in blabla...ampk vidla sm jz njiju, sama sta rekla da če bi pršl kej mim mladga, bi zagrabla in da kar ne veš ne boli..torej, tok o tej sreči..s tem da jo zapijata skoraj usak dan v enm lokalu in si delata sramoto...hvala lepa za tazga moža..torej v to bom šla ko bom 100% prepričana da se je moj ZRESNU, in s tem tut jz! Da bo stoposto biu ob men ko ga bom rabla in ob problemih ne bo spizdu in bo vedu kje je meja za družt se pa hodt dam..tako kot se bo prčakoval od mene..ne pa da bom poročena, zafrustrirana oz. zafustriran mož k se ni izživeu v mladosti in postopa naokol (btw en od njiju je reku da do nevem katerga leta ni smeu hodt vn potem pa spoznau svojo tako da šele SEDAJ ŽIVI?!)hmmm..le kaj to pomeni...ni 2x treba rečt..

Men je pa žalostno, da mlada punca kot si ti sploh spoznava take luzerje in posluša njihove žalostne družinske zgodbe.

Ne, za tiste ki mislijo tako, da jih popravim. NISEM SE ODPOVEDALA MLADOSTI, še vedno sem mlada, še vedno uživam in se imam lepo. Pa rodila sem pri 24, in sem imela prelepo mladost (do 24. leta). Po tem pa je bila samo še boljša, ker smo ratali trio.
Odgovori