London

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...
Odgovori
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

majchy84 napisal/-a:Do 10.11. ima Easyjet akcijo do - 33 % popusta na karte za vse relacije za lete od januarja do marca.

Hvala, hvala za to informacijo. Po tvoji zaslugi sva s fantom prihranila 50€ pri karti :D

V enem dnevu sva se odločila da greva sredi marca spet v London. Prišlo naju je oba skupaj 220€ za letalo (z enim kovčkom) in hotel za 4 nočitve.

Dobila sva letalske karte za 90€ oba, naslednji dan so bile pa že 140€ :D

London četrtič.

Sej vem da se komu zdi trapasto, da sam še v London hodim, samo je "najceneje", pa še kot doma se počutim tam :)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
majchy84
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a majchy84 »

Oooo me veseli, da ti je informacija koristila. Kaj dobim v zameno? :D hehe, mogoče bi se pa dalo zment, da mi nekaj prineseš, če se odločim za ta nakup? :P

Drugač pa tudi jst komaj čakam, da se spet odpravim v London, meni je to mesto res super in bi takoj živela gor.
princesss
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a princesss »

Bolj prebiram razne vire, bolj sm zmedena. :? Torej - kako je boljš it iz Stansteda v London, z vlakom al busom? A karte za ta transport kupim na vlaku/busu al morm obvezno prek neta? A lahko kupim Travelcard že na letališču al šele na eni od tube stations? In še - a je katera kdaj že koristla to "2for1" ugodnost? Hvala za kakršnokoli pomoč. :)
Perhaps we all give the best of our hearts uncritically.. to those who hardly think about us in return. /T. H. White/
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Oblika prevoza je čist od tebe odvisna. Ne gre se za boljše/slabše. Vlaki so dražji, ampak hitrejši, medtem ko avtobusi precej cenejši in počasnejši (npr. easyBus je še posebno ugoden- lahko dobiš že za par funtov, medtem ko je povratna za Stansted Express 26 funtov). Seveda ne rabiš kupiti preko spleta-lahko tudi na letalu (vsaj Stansted Express), ali pa direkt na letališču. Je pa preko spleta ceneje, pa easyBus ima le preko spleta (I think).

Travelcard kupiš na prvi podzemni- tam kamor te pripelje Stansted Express ali verjetno odloži EasyBus.

Za kaj se pa gre ta 2for1 ugodnost? Mogoče pride prav.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

*mala* prov ˝zavidam˝ ti to, da se tkole hitr s fantom odločita in rezervirata :zustimm: .
Midva pa kolebava, bi ali ne bi, se bo izšlo z denarjem za s sabo..in na koncu akcija mine :heul: .
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Midva se vedno v enem, maksimalno 2 dnevih odločiva :D kar dlje časa razmišljava, vedno ne uspe oz. si premisliva. Ko pa enkrat rezervirano, pa ni več poti nazaj :)

ŽuŽa- kar pogumno. Na koncu se vedno vse izide, tudi z denarjem :wink:
Denarja pa kolikor bo, bo fajn. Ali bova škrta ali pa razsipniška, še vedno vem, da bo super!
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

*mala* napisal/-a:Sej vem da se komu zdi trapasto, da sam še v London hodim, samo je "najceneje", pa še kot doma se počutim tam :)

hehe jst sm tut vse svoje moznosti in na tisoce €€€ ki so mi jih bli starsi pripravljeni dat za potovanja vse ponucala za london, tako da sm tam prezivela vse skupaj skoraj tri mesece, pa mi ni zal, zdaj ze dve leti nisem bila in me ze kar grabi kdaj bom spet kej tam. pa ce pomislim da bi sla samo za 4 dni me kar mine, do zdaj sem bla vedno po vec tednov pa sem bla zalostna ko je blo treba it... tako da ne vem ce bi splo sla samo za par dni :?

v london se clovek preprosto zaljubi :hearts: jaz sem vidla ze vse te glavne turisticne atrakcije po 3x, prehodila in prevozila london po dolgem in pocez, centralni del ze zelo dobro poznam, pa bi ce se mi ponudi moznost kam odpotovat sla spet tja, me nic ne vlece v druga mesta :D

midva s fantom bi sla za vec kot teden dni, takoj, pa nimama kam psa dat.... JAO :D
A diamond is nothing more than a chunk of coal made good under pressure.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Jaz sem bila tudi prvič za 3 tedne v Londonu na tečaju in je čisto prehitro minilo. Sem jokala, ko dež ko sem šla domov in tam spoznala prijatelje, s katerimi imam še sedaj stike (večinoma iz Japonske, Tajske in Kitajske).
Imam pa raje po en teden tam, kot pa sploh nič :D pa to večkrat.

red_rose, a si bila na jezikovnih tečajih? V katerih šolah? (sej vem da je malce OT, ampak naslednje leto verjetno "organiziram" jezikovni tečaj za sestrično, ker tako prihraniš skoraj 1000€, pa iščem kakšno dobro šolo- zaenkrat gledam kar po Kompasovih katalogih).
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

jap na jezikovnih. najbolj mi je blo vsec na hampstead school of english. lokacija se mi zdi zlo vredu, sola je pa sploh super, zurke organizirajo, polno nekih izletov, druzenj z ostalimi ucenci, vsi so ful prijazni, vse pomagajo kakrsenkol problem mas...organizirajo tudi nastanitve preko host families (tako sem bila jaz tam, super gostitelji, ogromno spoznas o njihovi kulturi).
http://www.hampstead-english.ac.uk/

mislim da je spodnja starostna meja za to solo in vecino drugih 16 let, zgornje pa ni (jaz sem bla v razredu s samimi odraslimi :D ) - razporedijo seveda po predznanju anglescine. pouk je zelo kvaliteten (jaz sem se res OGROMNO naucila tam!), sam si izberes koliko ur na teden, dela se v majhnih skupinah, v soli je ful dober ambient, vrt, kavarna, restavracija, vse mas tam. ma men je blo res 1A, ogromno ljudi spoznala, res... i've had the time of my life :hearts: joooj na kolk partyjev sva se s sosolko ustulile, frklje 16-letne, omejitev povsod visja, pa vedno sva not prsle....kak je blo noro!

jao zdaj sem pa cist nostalgicna za londonom! :D
A diamond is nothing more than a chunk of coal made good under pressure.
Uporabniški avatar
anoyel
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a anoyel »

ej *mala* kje bosta pa tokrat spala, da vaju tak ugodno pride? B&B al hostel al kak low budget hotel?
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Jaz sem bila pa na S Londona (3. cona) v St. Giles Highgate. Isto pri 16 (no, tam sem praznovala 17. rojstni dan). V skupini Lower Advanced z samimi nad 20 :D večinoma bodoči študentje na fakultetah v Londonu. Pa sem si ponaredila študentsko, da sem lahko v bare in diskoteke hodila (ob 10ih zvečer letali na okol in iskali lepilo, da prilepili mojo fotko na njeno študentsko:D). Pa kako neustrašna sem bila, ko ob 3eh zjutraj na napačni postaji z avtobusa šla in lutala naokoli :-) Sicer pa je bila šola super, lep vrt. Isto sem bila pri družini (katerim sem 1 uro razlagala, da smo bili v Jugoslaviji, in ne zdraven nje ter našo lokacijo)

Edino preveč oddaljeno od centra Londona (kjer je bilo vse zasedeno, ker se 1 teden prej odločili seveda...).
Hvala, bom malce preverila cene in lokacijo.

No, pardon za najin malce OT (ne me spet banat :D)

anoyel- easyHotel Earl's Court. 4 nočitve= 110 funtov (mini soba, brez okna :D)
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Imam eno vprašanje:

A se da sredi marca že kaj poležavat po parkih? :D

Bila sem februarja- prehladno, aprila- kul. Kaj pa marca?
Al bom edina z debelo dekco pod sabo? :D
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

Update glede razprodaj: ravnokar sem v eni reviji (Good Housekeeping) prebrala, da se letos začnejo že 21. decembra (pon.); ampak mi še ni uspelo preverit na netu..
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Londonski ZOO in Akvarij- vredno ogleda ali ne? Katero je boljše?
MsN

Neprebrana objava Napisal/-a MsN »

*mala* napisal/-a:Londonski ZOO in Akvarij- vredno ogleda ali ne? Katero je boljše?

Bila sem v akvariju in nisem bila pretirano navdušena - mogoče zato, ker tudi na splošno nisem nek fan živali. Stvar je razmeroma draga, je pa res, da je doživetje in vidiš morske pse, skate in te reči, akvariji so kar precej dostopni in nekateri tudi z 'odprto streho' ... Če bi izbirala še enkrat, bi veliko raje izbrala ZOO.
Odgovori