Kdaj imeti otroka?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Uporabniški avatar
MolliKa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a MolliKa »

Seksava vsak dan, pa to niti ni dobr...
Uporabniški avatar
an|a
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a an|a »

otrok + faks - zakaj pa ne...sama obiskujem 1 letnik faksa in z fantom delava na otroku...stara sem 20 let in takšna je najina odločitev. In tudi komaj čakava da dobiva plusek na testu nosečnosti. Sem imela že nekaj negativnih kritik na to da najprej šola potem otrok ampka zakaj...res da je bolj natrpan urnik če imaš zraven faksa še otroka vendar se odločiš prej in veš kaj te čaka in če si pripravljen to sprejeti ne vidim razloga zakaj ne...vendar se moraš zavedati da je otrok za večno in ni samo za nekaj časa potem pa ko se ti ne da več ga pa daš preposto stran. Grdo rečeno ampak tudi to se dogaja....imam sošolko ki ima 10 mesec stao punčko in zelo lepo shaja...ima lepe ocene in ji seveda tudi privoščim...Tako da ko se počutiš dovolj zrel za otroka in imaš vse možnosti za to, imej otroke. Poznam veliko ljdi ki so imeli otroke mladi in so se otroki ravno tako razvili v zrave, prijazne, pametne ljudi...
Uporabniški avatar
MolliKa
Sramežljivka
Sramežljivka

Kolk časa pa ž edelata na tem? Želim vama da bi vaja čimprez razveselil plusek...

Kakšno pa je mnenje iz strani staršev? Živita skupaj?

Lp
Uporabniški avatar
kiny
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: over the rainbow

Neprebrana objava Napisal/-a kiny »

Js mislm da imaš otroka takrt ko si to sam želiš, pa si absolvent, študiraš al pa imaš že redno službo, mislm da ni omejitve. Važna je zrelost oziroma to da si pripravljen na otroka (če ga imaš namerno), če se pa zalomi se pa že nekako znajdeš, vedno so tu tudi starši, ki ti bojo vrjetno pomagal v vsakem primeru, že to da popazijo otroka je veliko.
Js osebno bi prej rada končala faks, ker študiram izredno, ker imam že službo in nebi imela tolko časa, oziroma vsaj js osebno tako mislm da ga ne bom imela. Če bi pa zanosila "po nesreči" pa po vsej vrjetnosti splava nebi delala, bi se s fantom že nekako znajdla.
Uporabniški avatar
lovefrance
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a lovefrance »

sem POPOLNOMA enakega mnenja kot kiny :)
Ko sam čutiš, da si pripravljen, takrat je pravi čas za otroka- to je edino pravilo.
Uporabniški avatar
MolliKa
Sramežljivka
Sramežljivka

To se tud sama strinjam...ampak če maš ti željo imet otroka k nimaš prihodkov oz. vsaj eden od partnerja je tud brez smisla, ker otrok tud kj (velik) rab....npr. maš partnerja ki še ne dela, sama pa tud ne pa začutš da bi mela otročka, ja kdo ga bo pa preživlov :S

Mal je treba vseen premislt a je dost prihodkov za vse 3....

A je kera k je stara 20 in je noseča al pa je pred kratkim rodila? :)

Sama imam kolegico staro 20 in ima sinčka starga 1 leto...torej je rodila k je bla stara 19 dela še SŠ...ker je še pred nosečnostjo zelo zbolel pa ni mogla hodt v šolo. Kmal k je ozdravela je zanosila in rodil se jima je prekrasen fantič :) On dela ona v SŠ...super jima laufa...Malemu ne manjka nič, kljub temu da ima prihodke samo ON....
Uporabniški avatar
an|a
Sramežljivka
Sramežljivka

ja delava že kake 4mesece na tem pa še nič:( ampak upava da bo kmalu:) glede staršev - zaenkrat vema o tem samo midva z fantom ker nočeva že prej kaj govorit da se odločujeva za otroka ker pol skoz sprašujejo a je žekaj, kdaj bo dojenček, itd. Tako pa ko bo 100 % da bo dojenček tedaj bova povedala samo najbližjim ko bo pa kek 4 mesece že pa ostalim...potem se pa že tako ali tako samo zve:)

Glede prihodkov - to je tudi en razlog da ali ne otrok...midva imava prihodke...fant dobro zasluži...sama pa imam štipendijo in tudi potem dobiš otrške tako da s tem ni problemov. Starši pa tudi vem da naju bodo podpirali z obeh strani:)

Poznam dekle ki je stara 20 let in čez kakšen teden bo rodila...imam bivšo sošolko ki je bila noseča v tretjem letniku in ima sedaj že 4 leta staro punčko in ji nič ne manjka:)

Tako da res ko se počutiš imeti otroka ga imej (seveda če imaš pogoje za to...če pa veš da bo pote otrok živel v pomankanju pa raje še malo počakaj).
Uporabniški avatar
MolliKa
Sramežljivka
Sramežljivka

AN|A a si bla že kj pr GIN? Si se kj prej pogovorila z njo/njim? :)
Uporabniški avatar
an|a
Sramežljivka
Sramežljivka

Konec meseca imam pregled ker takoj na začetku ga nisem klicala, potem je bilo pa use zasedeno...
Uporabniški avatar
MolliKa
Sramežljivka
Sramežljivka

aha aha.

Jest sm misla najpri da nama je kuj v taprvo ratal k je koj k sva u prvo na polno je M zamujala 1 mesc...pa žal ni blo to to :( pol po tistmu so se pa M začele ful neredn...

A maš redno M? Če s tem nimaš težav bi lahko ovulacijo računala...jest pa še tega ne morm :(
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

Trenutno se mi res zdi situacija taka, da imajo ljudje več časa med študijem kot pa v službi. Službe so vedno bolj "zaj**ane", redkokdo še dela le 8 ur, marsikomu je problem omeniti porodniški ali potem bolniško za nego bolnega otroka ... na faksu se gre pa precej bolj na roko mladim mamicam. Tako da se mi ne zdi več taka grozna neumnost imeti otroka na faksu, kot se mi je - priznam :wink: - zdela, ko sem jaz študirala.

Če si par želi otroka - zakaj ne? (ali če se pač "zgodi" in nista ravno 100% proti). Ponavadi se vse lepo uredi.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

-------
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 03. Avg. 2010 10:30, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
piškotek*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a piškotek* »

Ko sem bila stara 20 let mi na krja pametni ni prišlo da bi imela otroka. Potem tam okrog 25 leta je ta želja bila kar velika, vendar nisem bila v resni vezi. Sedaj pri 30 pa je toliko dejavnikov, ki vplivajo na odločitev imeti ali ne imeto otroka, da si ga ne želim imeti, dokler določene stvari se ne uredijo.

Me pa zanima, kaj boste vi ki sedaj pri 20 delate na otoku rekle čez 10 let.
(s)mej se
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

an|a napisal/-a:otrok + faks - zakaj pa ne...sama obiskujem 1 letnik faksa in z fantom delava na otroku...stara sem 20 let in takšna je najina odločitev. In tudi komaj čakava da dobiva plusek na testu nosečnosti. Sem imela že nekaj negativnih kritik na to da najprej šola potem otrok ampka zakaj...res da je bolj natrpan urnik če imaš zraven faksa še otroka vendar se odločiš prej in veš kaj te čaka in če si pripravljen to sprejeti ne vidim razloga zakaj ne...vendar se moraš zavedati da je otrok za večno in ni samo za nekaj časa potem pa ko se ti ne da več ga pa daš preposto stran. Grdo rečeno ampak tudi to se dogaja....imam sošolko ki ima 10 mesec stao punčko in zelo lepo shaja...ima lepe ocene in ji seveda tudi privoščim...Tako da ko se počutiš dovolj zrel za otroka in imaš vse možnosti za to, imej otroke. Poznam veliko ljdi ki so imeli otroke mladi in so se otroki ravno tako razvili v zrave, prijazne, pametne ljudi...

Po enem in pol mesecu faksa si prepričana, da lahko zmoreš otroka in faks?
Ni to malce prezgodaj? Saj niste imeli še nobenega kolokvija/izpita?

Jaz bi vsaj končala kakšna 2 letnika predno bi se spuščala v to.

MolliKa napisal/-a:Veš da se trudva že 1 leto in ne rata...se zavedam da zaradi smotane M...ker pač ne morem izračunat ovulacije..

BTW: če paru, ki poskuša zanosit, ne uspe v 1 letu, bi moral obiskat ginekologa zaradi možne neplodnosti in zdravljenja le te.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
MolliKa
Sramežljivka
Sramežljivka

~NIA~ k začutš to željo in da je ta želja že neki časa pol ja delaš na tem da bi se želja čimprej uresničla. Drgač pa kaj pa bi blo drgač ČE BI GA IMELA ČEZ 3 ALI 4 LETA? Praktični nič...isto al ga mam zdj al ga mampa čez 3 ali 4 leta....

piškotek* če sm se trnutno odločila za otroka, se nism zto odločila da bi čez 10 let imela 101 pripombo, ampk zto da bom čez 10 let še zmeri srečna k ga bom mela tolk zgodj....

*mala* sama sem v 6 mesch obiskala ginekologa najmn 3x...in dobr ve za vse da načrtujeva itd. Zdj pa lohk še omenm da so pr men tud druge težave, kot je npr. slab PAP izvid, pol nj omenm še neredne M, in s temi nerednimi M nikakor ne morm izračunat ovulacije...ženska pa lahko zanosi le v času ovulacije...kaj ima tukj PAP zravn, ja konc koncov nič ampk sama sem zavrnila tabletke (klomifen) ki naj bi sprožile ovulacijo, ker sm čakala na ponovni izvid za PAP, ki je pršu prejšni teden in mam na podlagi izvida 30.3. GIN in takrt bom omenila tud klomifen...nism hotla tvegat da bi jemala klomifen in bi med tem časom do 30.3. zanosila pol bi pa mogla it na odščip zrd PAP, ker enostavno ne vem a ta odščip lahko kakorkoli škoduje plodu (če bi bla noseča)....drgač pa dobr vem da je plodna doba 1 leto...sama upam da ni kriva neplodnost mene ali partnerja ampk zgoj neredne M ker na podlagi teh ni ovulacije in da nama bo klomifen uresniču to veliko željo po otroku!
Odgovori