Kdaj imeti otroka?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a gaby_ »

ana27 napisal/-a:Veliko je napisanega kdaj si katera želi imeti otroka. Ampak to so mnenja punc. Kdaj si pa vaši fantje želijo imeti otroka? Mislite, da bodo oni istočasno kot ve pripravljeni na otroka? Vprašanje se mi je porodilo, ker je fant moje prijateljice končal njuno 3 leta trajajočo vezo, ko mu je ona omenila, da si želi imeti otroka. Ampak stara sta 28 let, da ne bo kdo mislil, da sta kakšna najstnika. Kaj si mislite o tem dogodku?

midva se tudi že kar pogovarjava o tem (itak je nekak smiselno, da ko imaš odnose, se itak moraš pogovorit, kaj pa če se kaj zalomi - da maš to vprašanje razčiščeno, je meni nekaj ključnega v zvezi). no in z mojim mava 5 let razlike (on je 25) pa vem, da si želi otrok še pred 30 letom. v hecu mi kar govori, da jih bova mela, ko bom jaz v absolventu (on je že končal s faksom). sicer meni to tudi odgovarja, ampak bomo videli, kako bova oba takrat pripravljena. ker zdaj, čeprav sva oba čisto nora na dojenčke, sigurno noben od naju ni pripravljen 'žrtvovati' prostega časa, oz. ni noben pripravljen na takšno odgovornost.
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a ana27 »

red_rose napisal/-a:jah cudno, da se nista o tem nikoli prej pogovarjala?

Saj sta se. In vedno je govoril, da si ga želi, in da bo lepo, ko bosta imela otroka. Sedaj, ko je pa punca resno rekla, da ve da si ga želi, in da se počuti dovolj staro in zrelo za otroka je pa zbežal, ker on da noče takšne odgovornostosti, da se je premislil in bo rajši čemu drugemu posvetil svoje življenje. Rekel ji je celo, da če si res želi otroka je bolje, da si poišče novega partnerja, ker on jo v tej želji ne bo podprl. Da si ga je sicer želel, a po premisleku ugotovil, da mu otrok pomeni manj kot druge stvari v življenju.
ana27
Kofetarica
Kofetarica

~NIA~ napisal/-a:za primer tvoje prijateljice je bila omemba otroka samo pika na i (beri: glavni izgovor) za končanje zveze. Očitno že prej nekej ni štimalo da se ni bil pripravljen o tem pogovoriti ali skletniti kak kompromis. če si pa res tako zelo ne želi imeti otrok je pa po mojem bolje da gresta narazn, saj pri tako različnih pogledih na svet ne bi bila srečna skupaj.

Ne to ni res. To ni bil izgovor. S fantom sta se super štekala. In tudi sedaj ji je rekel naj razmisli za koga se bo odločila zanj ali za otroka. Če se premisli glede otroka hoče on ostati z njo.

Se pa definitivno strinjam s tabo, da je bolje, da gresta narazen.
ana27
Kofetarica
Kofetarica

jullia_ napisal/-a:
Jah, kako naj bom pravnica brez narejene pravne fakultete? :)

Je najbrž razlika ali nekdo dela piflarski faks, ali pa en bolj praktični, matematični,...
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

^^ Kar naj bi pomenilo kaj?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

NOVA TEMA za vse OT

Koristnost predavanj in vaj

http://www.cosmopolitan.si/forum/viewtopic.php?p=1342571#1342571
Urko15
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Urko15 »

Midva z ženo sva se odločila za otroka, po sistemu najprej štalca potem pa kravca. Nisem si želel imeti otroka preden nisem bil finančno smostojen in nisva imela lastnega stanovanja ter denarja za normalno življenje ter vzgajanje otroka.
Po lastnih izkupnjah lahko rečem, da sva prvega otroka imela šele, ko sem bil jaz "pripravljen", kar pomeni, da sem bil pripravljen aktivno sodelovati pri vsem. Od opremljanja sobe, kupovanja vozička in ostalih stvari do obiskov zdravnika ipd. Tako sem tudi vstajanja ponoči in vse tegobe z vzgojo in odraščanjem otroka lažje prenesel oziroma so mi bila v veselje. zase lahko rečem, da je bila ta pot najboljša in svetujem tudi ostalim, imejte otroke, ko boste na to pripravljeni tako čustveno, kot materialno saj le tako nudite otrokom vse kar potrebujejo in sebe ne prikrajšate za nič kar bi kasneje obžalovali.
Živele Slovenke
kalanhoja
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a kalanhoja »

*mala* napisal/-a:^^ Kar naj bi pomenilo kaj?

Pomoje je pametno hodit na vaje a?
kalanhoja
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a kalanhoja »

Urko15 napisal/-a:Midva z ženo sva se odločila za otroka, po sistemu najprej štalca potem pa kravca. Nisem si želel imeti otroka preden nisem bil finančno smostojen in nisva imela lastnega stanovanja ter denarja za normalno življenje ter vzgajanje otroka.
Po lastnih izkupnjah lahko rečem, da sva prvega otroka imela šele, ko sem bil jaz "pripravljen", kar pomeni, da sem bil pripravljen aktivno sodelovati pri vsem. Od opremljanja sobe, kupovanja vozička in ostalih stvari do obiskov zdravnika ipd. Tako sem tudi vstajanja ponoči in vse tegobe z vzgojo in odraščanjem otroka lažje prenesel oziroma so mi bila v veselje. zase lahko rečem, da je bila ta pot najboljša in svetujem tudi ostalim, imejte otroke, ko boste na to pripravljeni tako čustveno, kot materialno saj le tako nudite otrokom vse kar potrebujejo in sebe ne prikrajšate za nič kar bi kasneje obžalovali.

Lepo povedano in dobro razmišljanje.
Uporabniški avatar
MolliKa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a MolliKa »

Tud midva se že neki časa pogovarjava o tem in tudi že delava na tem :) Jst sm stara 20 on 30...zaenkrat nama še ni ratalo :(

Vedno sem si želela biti mlada mamica in upam da mi bo to tudi namenjeno...
Urko15
Sramežljivka
Sramežljivka

MolliKa napisal/-a:Tud midva se že neki časa pogovarjava o tem in tudi že delava na tem :) Jst sm stara 20 on 30...zaenkrat nama še ni ratalo :(

Vedno sem si želela biti mlada mamica in upam da mi bo to tudi namenjeno...

Prišlo bo kar samo od sebe, zato se ne obremenjevat!
Živele Slovenke
Uporabniški avatar
MolliKa
Sramežljivka
Sramežljivka

Veš da se trudva že 1 leto in ne rata...se zavedam da zaradi smotane M...ker pač ne morem izračunat ovulacije.

Počasi me začenja skrbeti, da ne bom mogla zanosit, ker si otročka neizmerno želiva oba.

Čakam me še poiskus z klomifen tabletki, tko da upam da potem BO....
Urko15
Sramežljivka
Sramežljivka

Potem pa raje, kot da se trudita in obupujeta, naredita ustrezne teste, da vidita pri čem sploh sta.
Živele Slovenke
Uporabniški avatar
MolliKa
Sramežljivka
Sramežljivka

Ja na splošn je z mano vse ok, razn tele tete s krvavca so mal čudne in pol posledica tega da ni ovulacije...oz. je itk, sam je ne morš izračunat...pa še slabi izvidi PAP tko da mam 30.3.2010 spet pregled, tko da bom takrt rekla pol za klomifen, do takrt se pa itk ne bomo merkal, mrbit nm pa rata :)

Ni pa itk mus da je z mano kj, ampk če so M take, pol je neki na tem...
najlepša
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a najlepša »

Seksita vsak dan, pa ti ne bo treba računat ovulacije :wink:
Odgovori