Kdaj imeti otroka?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
nivea9
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a nivea9 »

red_rose napisal/-a:kaj ti rabis stanovanje da kje zivis? meni bi bil najemn cisto dovolj :D pa saj smo skoraj vse izpostavle da recimo da fant ze dela, ker mamo punce ponavadi malo starejsega fanta, in ce si v zadnjih letnikih in on ze dela...pa to je samo primer, najdejo se tudi taki kjer oba studirata pa imata normalno dojencka :) fajn je ker je vrtec zastonj

Ja saj najameš tudi stanovanje mar ne? Rabiš dohodek, da plačuješ najemnino in stroške zanj. Rabiš denar, da ga opremiš.
Izključujem pa možnost, da bi delal samo fant, ker enostavno si ne morem dovoliti, da bi me preživljal nekdo drug in zraven še otroka za katerega naj bi prispevala oba (mogoče smešno, ampak ne morem živet s tujimi sredstvi)
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

aha razumem :) no to verjamem da bi blo tezko da bi bla punca sredi studija pa bi se potem odlocla met otroka pa najemat neopremljeno stanovanje pa to vse naenkrat pa oba studenta....samo ce pa ze prej zivita skupaj - - potem to vec sploh ne predstavlja problema. ;) jaz ko recem da bi to slo mislim predvsem na svojo situacijo in ker vem da je se dosti takih pac vem da bi se izslo. mama kr nekaj kolegov vrstnikov ki tudi ze zivijo skupaj :)
na sredstva pa jaz vec sploh ne gledam tako da bi on mene potem prezivljal...niti slucajno. saj bi bili druzina. jaz bi pac doma delala vec, on pa bi financno prispeval...mogoce se pa enkrat obrne in njega odpustijo pa bo zena prispevala 100%. :nixweiss: v druzini pa res ni vec ''moje, tvoje...'' je nase. (spet odvisno od vzgoje, izkusenj, osebnih preferenc...ce tako ne razmisljas, je pac malo tezje imet otroka ko dela samo fant =))
Uporabniški avatar
Ajča
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Ajča »

Men ni všeč, da bi bila od kogarkoli odvisna, ko bi imela otroka..ali od staršev ali od denarja partnerja.
Ravno od frenda sestra je rodila letos deklico in njen super tip in res "najboljši človek" se je nekak čist spremenil, ko je obstajala možnost, da bo punčka prizadeta. In sta se razšla. Čist nepričakovano. Ne vem ali se folk sploh ne zaveda, da ne pozna 100% partnerja, ker vsake misli ti ne pove, večina ne pozna najbolj temne strani partnerja, ki jo ima vsak človek, ker o tako bizarnih stvareh se ne govori.
Čist drugam sem zašla. Konec OT.

Drugač pa nameravam imeti dva otroka, ampak se lahko naredi, da jih bo več, ker so po moji in njegovi strani dvojčki in sva ravno v tapravem kolenu :D
Sam, da ne bojo trojčki, pa sem srečna :)
A goal without a plan is just a wish.
mimikad
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: bregovi Kolpe

Neprebrana objava Napisal/-a mimikad »

Liefde napisal/-a:Končas šolo, dobiš službo, ko si zrihtaš stanovanje.... :D

:gut:
Na kratko povzeto tudi moje mišlenje.

Da bi pa mela zdaj otroka, ko nimam financ :nein:
Sem pač oseba, ki hočem bit finančno neodvisna.
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

barbika_444 napisal/-a:Če bi še enkrat izbirala, bi počakala na porodniško MED SLUŽBO!
Ker kot študentka od porodniške nisem imela nič (na vaje sm hodila do konca maja - rodila začetek junija) .....pol pa čez dva mesca jovo na novo .....pa med predavanji domov dojit skakat (medtem ko gredo drugi na kosilo).Res te izmuči. Žal mi je, da nisem več UŽIVALA v nosečnosti ....bila doma na porodniški in vlekla plačo.....ne pa prek študenta delala s trebuhom do zob.

Tole se mi zdi ful tehten post, ker je napisan z zanimivega vidika, ki je v bistvu ful resničen; se popolnoma strinjam.
Če si predstavljam, kako bi blo zdaj it na porodniško (ali že nekaj mesecev prej na bolniško :wink: ), ali pa, kako bi bilo med faksom, ko imaš za opravit še razne obveznosti... huh :(
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

nivea9 napisal/-a:Drugače pa ne vem na kakšne fakse to hodite, da predavanja in vaje niso obvezne? Meni je faks vzel cele dneve. Ni šans, da bi imela takrat otroka, ne časovno, ne finančno.

FMF tudi po bolonjcu nima nič obvezno.

Sicer je pa večina naravoslovnih faksom pred bolonjcem imela vse neobvezno.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
roxeanne
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a roxeanne »

^^
od kje tebi to?? :eek:
na narovoslovnih so ponavad vaje obvezne! po možnosti s 100% prisotnostjo ali pa lahk manjkaš samo 1x z zdravniškim opravičilom. to velja na BF, pa ziher tut na medicini, farmaciji, kemiji...
zdej k je bolonc je pa vse obvezno!
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

No, pri nas ni tako- FMF (govorim iz izkušenj :D), na arhitekturi isto ne (vsaj kakor piše red_rose), za elektro pred bolonjcem ni bilo nič obvezno, mislim da strojna isto ter gradbeništvo.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

^^jap :) sam da ne bo kakih pomot: studiram v mb, ne na FA :) predavanja niso obvezna (mogoce izjema kak predmet, ampak bolj ne kot ja...) vaje so lani ble pri enem predmetu take da si lahko manjkal samo z zdravniskim opravicilom, naceloma pa ce si tam zelo velik odneses, ce te ni pa kar precej zamudis, sekiral se asistent zato ne bo, ti bo pa pac tezje...ker je dosti dosti sprotnega dela :)
ampak v zadnjem letniku in absolventu pa na nobenem faksu ne bi smel bit problem :P
Uporabniški avatar
roxeanne
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a roxeanne »

*mala* napisal/-a:No, pri nas ni tako- FMF (govorim iz izkušenj :D), na arhitekturi isto ne (vsaj kakor piše red_rose), za elektro pred bolonjcem ni bilo nič obvezno, mislim da strojna isto ter gradbeništvo.

ja to pa zato, ker ponavad na vajah rešujete (matematične) primere ki vam jih (sklepam) da na kolokvij, kjer pa to moraš znat da nardiš in so ti take vaje v pomoč. kjer pa je prisotno laboratorijsko delo oz. kej praktično za nardit pa ne gre glih tako...
sama ne bi šla k zobarju ki na faksu ni nardil nobene plombe (ker vaje niso ble obvezne in pač ni šou), ne bi zaposlila kemika ki ne obvlada laboratorijske tehnike... to, da pa elektro, strojna, gradbeništvo ni imelo obvezno me pa zelooo čudi! ok, zdej smo kr zašli! :D

vglavnem pr nas na BF so vse vaje obvezne, zdej pr boloncih pa še predavanja.
in ja, težko je usklajevat in kombinirat da si na vsemu prisoten če si noseč ali pa že imaš otroka. mogoče je sreča v temu, da pr nas ni tolk študentov in lahk s profesorji vzpostaviš mal bl pristen odnos in so tolk človeški da ti kot nosečnici in mami prilagodijo kriterij s tem da ti dost priznajo. sama občudujem sošolko ki je mamica že eno leto od kje ji tolk energije da leti na vaje, si štima varstvo, se uči... ampak ji uspeva! izpite sproti dela in ne s 6. je velik bl pridna kot večina študentov. če jo pa vprašaš je čist zadovoljna in ne bi nč spremenila. :)
vse se da če se hoče!!!
Noelia
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Noelia »

Seveda se da imeti otroka med študijem, še med srednjo se da. Vprašanje je zakaj bi kdo sam sebi naredil kaj takega.

luncca napisal/-a:Kako pa gledate na to, da gre očka kdaj po svoje žurat, tudi po cel vikend, mamica pa sama doma..pozneje ko je otrok malce starejši pa recimo mamica kam za cel vikend?

Nisem mnenja, da se življenje konča, ko si v zvezi in niti, ko imaš otroke. Tako, da ja- včasih gre človek kam tudi za več dni.
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a gaby_ »

roxeanne napisal/-a:sama ne bi šla k zobarju ki na faksu ni nardil nobene plombe (ker vaje niso ble obvezne in pač ni šou), ne bi zaposlila kemika ki ne obvlada laboratorijske tehnike... to, da pa elektro, strojna, gradbeništvo ni imelo obvezno me pa zelooo čudi! ok, zdej smo kr zašli! :D

samo v vednost, na kemiji so vaje obvezne (to mislim vaje pri anorganski, analizni, organski, fizikalni ipd.). računske vaje pri mat in fiz pa niso, ne. tudi predavanja ne. (nebolonjski sistem)
pa mislim da je tako na večini naravoslovnih faksov.

konec OT.
zvedicaA
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a zvedicaA »

z bolonjcem absolventa sploh ne bo več...
sicer pa še moje mnenje, letos sem drugi letnik, in si niti približno v sanjah ne predstaulam da bi že čez leto ali dve ali celo 3 mela otroka, ker sem še sama otrok. zjutri ostanekm grem na fax, sm tm ceu dan kr je skoraj vse obvezno, pridem domov sm tako zmatrana da samo ležim , med vikendom ko sem doma, počivam, delam za fax ker mam sto in eno obveznost pa mogoče mi kakšno soboto na mesec ali pa raje na 2 meseca znese it ven. pa da bi mela še otroka. moja mami je mene mela pri 24, ko sta oba z očetam že delala pa je rekla da jo ne bi nič motilo če bi še kakšno leto ali več počakala pa bi še sama malce uživala. Moja sestra je pa 12 let mlajša od mene, torej jo je mami mela pri 36 pa je čist ok, pa glede na to da je tako mlajša se sicer super razumeva, med tednom se ravno ne vidiva veliko, si pa zato med vikendom vedno vzamam kak dan zanjo, da greva na kak sprehod, pogledava kak film. včasih se tudi zapreva za cel vikend in imama moovi weekend:P
nisi slučajno pa si ne predstavljam da bi mela svojega otroka, mami in ati delata, imata še 20 let delovne dobe če bosta delala do 65,obe mame in oba ata vnuke še pazijo ker niso več tako majhni, si pa ne predstavljam da bi lahko pazili na dojenčka.
mateja79
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a mateja79 »

Tudi meni je šola vzela cele dneve, tako da si tega sploh ne predstavljam. Očitno takoimenovani težki faksi nimajo obveznih predavanj in vaj.
Mene je mami imela pri 25ih, ko sta bila oba zaposlena. Takrat sta začela tudi z gradnjo hiše. Je pa rekla, da bi na otroka počakala še par let, če se ji ne bi takrat zalomilo.

Je pa tako eno človek razmišlja pri 20ih drugo pri 30ih. Če bi mene pri 20ih kdo vprašal kdaj bom imela otroke, bi mu takrat odgovorila, da pri 25ih. Pri 25ih bi rekla, da pri 30ih. Zdaj, ko sem 30 jih še nimam. No ampak pri ene 32,33 pa upam, da bo, ker sva že začela urejati stanovanje. Najprej štalca, potem kravca.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

mateja79 napisal/-a:Tudi meni je šola vzela cele dneve, tako da si tega sploh ne predstavljam. Očitno takoimenovani težki faksi nimajo obveznih predavanj in vaj.

Očitno ti takoimenovani težki faksi pričakujejo od študentov da so dovolj zreli in odrasli, da sami presodijo na kaj bi bilo pametno hoditi in kaj je le "izguba časa". Ne pa da nas silijo da visimo na faksu in gledamo v zrak (ko pa direkt iz skript, ki so po možnosti na spletu).
Odgovori