Jemanje zdravil
nosečnost in protibolečinske tablete
skoraj vsak dan pojem eno protibolečinsko tableto ( naklofen ali lekadol ) ker imam težave z nogo, sedaj pa mislim da sem noseča.
koliko je to dobro oz. ni dobro?
koliko je to dobro oz. ni dobro?
- Tearjerker
- Cosmopsiho
- Tearjerker
- Cosmopsiho
To je stvar kvanitete. 20 tablet lekadola je dovolj da pokonča zdrav, odrasel organizem.
V dovoljenih oziroma predpisanih dozah pa pracetamol nima dokazljivih neželenih stranskih učinkov na fetus.
Naklofen po drugi strana spada med antiflogistike, za katere velja, da lahko še posebej v zadnjem tromesečju povzročajo ledvična obolenja pri zarodku, prav tako lahko povzroči srčno napako (ductus arteriosus persistens).
Saj punca je rekla, da je test negativen, ampak vseeno - glede na to, da gre očitno za mile bolečine, če zadostujejo že tako švohne tablete, se vsekakor v primeru suma nosečnosti malo potrpi do posveta z zdravnikom.
V dovoljenih oziroma predpisanih dozah pa pracetamol nima dokazljivih neželenih stranskih učinkov na fetus.
Naklofen po drugi strana spada med antiflogistike, za katere velja, da lahko še posebej v zadnjem tromesečju povzročajo ledvična obolenja pri zarodku, prav tako lahko povzroči srčno napako (ductus arteriosus persistens).
Saj punca je rekla, da je test negativen, ampak vseeno - glede na to, da gre očitno za mile bolečine, če zadostujejo že tako švohne tablete, se vsekakor v primeru suma nosečnosti malo potrpi do posveta z zdravnikom.
-
- Kofetarica
- Kontakt:
punkie_ napisal/-a:jaz poznam enga fanta brez nog in z eno roko. njegova mama je v nosečnosti jedla antidepresive. ne se hecat s tem.
Antidepresivi pa Lekadol je pa precejšnja razlika. Če ne drugega ti antidepresive jemlješ ves čas po x tablet dnevno, in je to dolgo trajajoče zdravljenje kar pomeni, da je tud doza aktivnih učinkovin v telesu ves čas enaka.
Drugače je pa tukaj navodilo za Lekadol kjer sicer nosečnic nič ne omenjajo.
http://www.lekarnar.com/izdelki/lekadol-tablete
*QueenBitch* napisal/-a:punkie_ napisal/-a:jaz poznam enga fanta brez nog in z eno roko. njegova mama je v nosečnosti jedla antidepresive. ne se hecat s tem.
Antidepresivi pa Lekadol je pa precejšnja razlika. Če ne drugega ti antidepresive jemlješ ves čas po x tablet dnevno, in je to dolgo trajajoče zdravljenje kar pomeni, da je tud doza aktivnih učinkovin v telesu ves čas enaka.
Drugače je pa tukaj navodilo za Lekadol kjer sicer nosečnic nič ne omenjajo.
http://www.lekarnar.com/izdelki/lekadol-tablete
ja sej to vem. samo hotla sem rečt, da se je dobro o jemanju kakršnihkoli tablet prej pozanimat..