Kdaj imeti otroka?
Ja NIA, tak k jo je razvadla tk jo pa ima.. Tud js poznam primer, k živi punca sama z mamo.. Mama zasluži 400-500 €, poleg tega da ima kredit za stanovanje, ampak punco to "ne zanima". Ona še vedno vsaki mesec k je plača "naivno mami" odpelje v trgovino, da ji kupi kar si punca zaželi. ampak v tem primeru je mama sama kriva, da je stanje tako kot je, ker jo kljub temu, da je imela z njo ful problemov, zagovarja. Njena hči, pa njena hči je najboljša, pa mora bit najlepše oblečena itd.. Medtem k nase ne da prov nič. Rajši se odpove nečemu, da lahko hčerki kupi vse kar ji srce poželi.
In navsezadnje, ko bi hčerka to cenila, ampak ne, k pa pride kakšen tak dan, je pa mama vse možno, najslabše na svetu!

purple_rain napisal/-a:Ali pa mogoče novodobni starši samo malo (velik!) bolj panični (ne samo previdni) kot so bili starši včasih..mateja79 napisal/-a:Otroci so preprosto bolj zaščiteni kot so bili.
Starši preveč pomiljujejo in zagovarjajo svoje otroke. Delajo svoje otroke popolne, ampak mislim, da s tem delajo napako.
Pri meni doma pa ni bilo minimalnih plač, ampak kljub temu sem delala vse počitnice, še vmes kaj, si sama plačevala vse stroške, razen stanovanje in hrano sem imela doma. Izpit za avto mi je sicer plačal oče, avto pa sem si potem sama kupila.
Sam sem želela zaslužit svoj denar in starša sta me pri tem podpirala. In na svoj zaslužek sem zelo ponosna
Imam pa prijateljico, ki pri 26ih nima ne faksa narejenega, ne službe, ne zna kuhat in sploh ničesar ne zna. Finančno jo podpira mama, skuha, opere, zlika ji mama, punca pa veselo skače okrog se zabava in zapravlja.
Komentar njene mame: ja pa saj je pridna, saj se trudi in otroci pa ja ne bodo delali
Sam sem želela zaslužit svoj denar in starša sta me pri tem podpirala. In na svoj zaslužek sem zelo ponosna

Imam pa prijateljico, ki pri 26ih nima ne faksa narejenega, ne službe, ne zna kuhat in sploh ničesar ne zna. Finančno jo podpira mama, skuha, opere, zlika ji mama, punca pa veselo skače okrog se zabava in zapravlja.
Komentar njene mame: ja pa saj je pridna, saj se trudi in otroci pa ja ne bodo delali

-
- Sramežljivka
^^
Če ta zadnji komentar slučajno leti name.
Študij pri 26-ih!! Ne študiram medicine
Imam namen diplomirat do 23-ih, če bo šlo po sreči In sedaj recimo, ko hodim na faks in prej v srednjo, zakaj bi naj delala med šolo, če pa dobim dovolj visoko štipendeijo, da si lahko VSE sama financiram. Saj štipendija sem dobila z delom, trudom in učenjem. Meni ni logično niti samoumevno, da jaz pač ''moram'' imet izpit in avto. Ona dva sta pač taka - jaz pa na tega ne izkoriščam - nikoli v življenju jima nisem rekla, da potrebujem 50e za nove hlače - to je meni osebno predrago, ker jih dobim tudi za 20e, pa do glih tak lepe - čeprav bi z njune strani to dobila. To prispeva tudi njuno otroštvo - starši zaščitniški, pozorni, pusti otroka da uživa in sta zdaj onadva taka do mene. Pa sedaj valda da delata pa vse, nista nobene lenobe, ki se dela bojita, samo pač takšno otrštvo sta imela. Vedno sem dobila denar za cunje itd., a sta me kljub temu naućila delati z denarjem in sem na to res ponosna.
Če ta zadnji komentar slučajno leti name.
Študij pri 26-ih!! Ne študiram medicine

Imam namen diplomirat do 23-ih, če bo šlo po sreči In sedaj recimo, ko hodim na faks in prej v srednjo, zakaj bi naj delala med šolo, če pa dobim dovolj visoko štipendeijo, da si lahko VSE sama financiram. Saj štipendija sem dobila z delom, trudom in učenjem. Meni ni logično niti samoumevno, da jaz pač ''moram'' imet izpit in avto. Ona dva sta pač taka - jaz pa na tega ne izkoriščam - nikoli v življenju jima nisem rekla, da potrebujem 50e za nove hlače - to je meni osebno predrago, ker jih dobim tudi za 20e, pa do glih tak lepe - čeprav bi z njune strani to dobila. To prispeva tudi njuno otroštvo - starši zaščitniški, pozorni, pusti otroka da uživa in sta zdaj onadva taka do mene. Pa sedaj valda da delata pa vse, nista nobene lenobe, ki se dela bojita, samo pač takšno otrštvo sta imela. Vedno sem dobila denar za cunje itd., a sta me kljub temu naućila delati z denarjem in sem na to res ponosna.
Ni letelo nate, ker te ne poznam in kot sem sedaj razbrala nimaš 26 let.
Punca ne študira medicine ampak 3letni visokostrokovni program pa je šele v drugem letniku. Je pa res, da jo v šolo tišči mama, punca sam sploh nima želje po faksu. Finančno ji nudi vse kar rabi in še več, punca tako nima nobenega odnosa do denarja, ker ji je popolnoma samoumevno, da dobi toliko kot rabi.
Hočem reči, da sta za takšno stanje kriva tudi starša, ki to podpirata. Razumem, da pomagaš nekomu, ki se trudi nekaj naredit iz sebe, ona se pa ne. In če ni sposobna skrbeti niti zase, sigurno ne bi bila sposobna skrbeti za otroka.
Punca ne študira medicine ampak 3letni visokostrokovni program pa je šele v drugem letniku. Je pa res, da jo v šolo tišči mama, punca sam sploh nima želje po faksu. Finančno ji nudi vse kar rabi in še več, punca tako nima nobenega odnosa do denarja, ker ji je popolnoma samoumevno, da dobi toliko kot rabi.
Hočem reči, da sta za takšno stanje kriva tudi starša, ki to podpirata. Razumem, da pomagaš nekomu, ki se trudi nekaj naredit iz sebe, ona se pa ne. In če ni sposobna skrbeti niti zase, sigurno ne bi bila sposobna skrbeti za otroka.
Lahko, če se živi v lastni hiši, stanovanju; po možnosti s kaj zemlje, da sam pridelaš večino stvari.
Če nimaš izbire, se pomoje da.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
*mala* napisal/-a:Lahko, če se živi v lastni hiši, stanovanju; po možnosti s kaj zemlje, da sam pridelaš večino stvari.
Ja zato je pa težko primerjat nekoga, ki živi v lastni hiši in nekoga, ki mora plačevat najemnino.
700 eur lahko nekomu pomeni čisto nekaj drugega kot nekomu.
Tudi pri otrocij je bistvena razlika ali je še majhen in doma, ali hodi v vrtec, OŠ ali SŠ. Tu so ogromne razlike.
orhideja1 napisal/-a:*mala* napisal/-a:Lahko, če se živi v lastni hiši, stanovanju; po možnosti s kaj zemlje, da sam pridelaš večino stvari.
Ja zato je pa težko primerjat nekoga, ki živi v lastni hiši in nekoga, ki mora plačevat najemnino.
700 eur lahko nekomu pomeni čisto nekaj drugega kot nekomu.
Tudi pri otrocij je bistvena razlika ali je še majhen in doma, ali hodi v vrtec, OŠ ali SŠ. Tu so ogromne razlike.
Ja ampak do tega da ima lastno hišo je najverjetneje tudi moral nekaj dosti let žrtvovati marsikaj, razen če jo je podedoval.
Tudi pri otrocih je razlika se strinjam, ampak navsezadnje stroške vrtca se dodeli na podlagi dohodka staršev. In marsikoga pridejo mesečni stroški vrtca več kot nekoga, ki ima šoloobveznega otroka. (OŠ npr. na začetku leta kupiš učbenike, pa tu pa tam kakšen izlet, medtem k je vrtec mesečni strošek). In navsezadnje takšne razlike kot so pri dohodkih takšne razlike so potem tudi pri stroških itd.
~NIA~ napisal/-a:orhideja1 napisal/-a:Jaz ne vem kako lahko preživi ena družina z 700 evri, ker jaz sama porabim toliko.
tud jest nevem kako, ampak najbrž so navajeni na skromnost, da če bojo kupil to, unega ne bojo mogli, razpolagajo z denarjem..
zakaj pa porabiš 700€ sama? (razen če živiš sama)
Živim sama.
300 eur najemnina
100 ostali stroški (elektrika, komunala, ogrevanje, tv)
100 telefon, zdravstveno zavarovanje, bencin
50 stroški avtomobila
150 hrana, oblačila, kozmetika
Samo, a je to življenje? Se ti zdi mogoče, da 4 članska družina preživi s 500 eur na mesec?
Drugače pa tudi, če živiš doma imaš stroške, razen če starši vse plačujejo.
Jaz sem tud doma kupovala hrano in plačevala položnice, kurjavo,...
Ni mi blo pa potrebno plačevat najemnine. Najemnina se precej pozna.
Drugače pa tudi, če živiš doma imaš stroške, razen če starši vse plačujejo.
Jaz sem tud doma kupovala hrano in plačevala položnice, kurjavo,...
Ni mi blo pa potrebno plačevat najemnine. Najemnina se precej pozna.