Kdaj imeti otroka?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a orhideja1 »

snezinka* napisal/-a:Glede vodenja otrok v/iz šole. Že ko sm bla js v o.š. in še zdej mamo pr nas organiziran avtobusni prevoz tja in nazaj in učitelji so čakal/še čakajo z otroci pred šolo, da pride avtobus, ne pa da ne vem kdo vodi kot dojenčke.

Veš povsod ne pripelje avtobus pred šolo. Moja sodelavka ima vpisanega otroka v šolo v drugo občino, ker ji tako bolj paše, ker je bližje, ker ima tam starše, ker sta z možem tam zaposlena in tako nima organiziranega drugega prevoza, ker na ta konec hodita v šolo samo dva iz tistega kraja, občina pa ne organizira prevoza in ga morajo sami vozit.

Mi je pa brezveze tole odvažanje otrok vsak dan na eno dejavnost, če ne več, ker starši forsirajo svoje otroke, da morajo biti vključeni v 5 krožkov, 3 športne dejavnosti in še v glasbeno šolo, čeprav jim nič od tega ne paše in si otrok tega sploh ne želi.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

orhideja1 napisal/-a:
snezinka* napisal/-a:Glede vodenja otrok v/iz šole. Že ko sm bla js v o.š. in še zdej mamo pr nas organiziran avtobusni prevoz tja in nazaj in učitelji so čakal/še čakajo z otroci pred šolo, da pride avtobus, ne pa da ne vem kdo vodi kot dojenčke.

Veš povsod ne pripelje avtobus pred šolo. Moja sodelavka ima vpisanega otroka v šolo v drugo občino, ker ji tako bolj paše, ker je bližje, ker ima tam starše, ker sta z možem tam zaposlena in tako nima organiziranega drugega prevoza, ker na ta konec hodita v šolo samo dva iz tistega kraja, občina pa ne organizira prevoza in ga morajo sami vozit.

Če bi otrok hodil v šolo v svojo občino bi ga pripeljali vsaj blizu doma, tako da ne vem kaj je sedaj šola kriva, če je želja staršev ga dati v šolo v drugo občino?

Mi je pa brezveze tole odvažanje otrok vsak dan na eno dejavnost, če ne več, ker starši forsirajo svoje otroke, da morajo biti vključeni v 5 krožkov, 3 športne dejavnosti in še v glasbeno šolo, čeprav jim nič od tega ne paše in si otrok tega sploh ne želi.

Se ti ne zdi možno, da nekateri otroci dejansko uživajo v teh aktivnosti? Ko gledam otroke v vasi, komaj čakajo da imajo športne dejavnosti, razne krožke.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
nivea9
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a nivea9 »

*mala* napisal/-a:Pol pa lahko zapremo pol tem na forumu (naj tisti pišejo o varanju, ki so varali, tisti o prostituciji, ki so to delali ali obiskali, tisti o gejih in lezbijkah, ki to dejansko so,...)
Ni bilo tako mišljeno, ampak dejansko kako je imeti otroka ve najbolj ona, ker ga dejansko ima. Ostale lahko le govorimo kdaj ga bomo imele in zakaj ga še nimamo. Jaz med drugim tudi zato, ker si ga nihče od partnerjev ni želel.

Kako je varati res lahko govoril le tista, ki vara in kako je biri prevaran le tista, ki je bila prevarana. Še zmeraj pa lahko komentiram, da jaz ne bi varala, in da bi tipa, ki bi me prevaral pustila.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

*mala* napisal/-a:Če bi otrok hodil v šolo v svojo občino bi ga pripeljali vsaj blizu doma, tako da ne vem kaj je sedaj šola kriva, če je želja staršev ga dati v šolo v drugo občino?

Kdo pa pravi, da je šola kriva :nixweiss:
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

*mala* napisal/-a:Se ti ne zdi možno, da nekateri otroci dejansko uživajo v teh aktivnosti? Ko gledam otroke v vasi, komaj čakajo da imajo športne dejavnosti, razne krožke.

Možno vsekakor, ampak ne da bi vsakega zanimalo tisto kar zanima njegove starše. Sosedov fantek se zmeraj cmeri, ko mora na trening in hodi samo zato, ker oči tako hoče, fantek se pa z vsemi 4 upira. :roll:

Če pa ima otrok željo glede neke dejavnosti, se mi zdi, da je prav, da mu le to omogočimo, če je sevda možno. Ampak spet rabimo čas, da ga tja vozimo, kar bi težko počela mamica, ki je na faksu in brez avtomobila.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

e.
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 29. Nov. 2010 17:02, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Sicer pa ponavadi k istem krožku hodi več učencev, pa se izmenjujejo kdaj kdo pelje, če je šola blizu magari peš (dokler še niso dovolj stari, da bi šli sami).
Pa v naši osnovni šoli so dodatne aktivnosti (tiste, ki jih organizira šola) ponavadi pred ali pa po pouku, tak da ni treba posebno samo zato vozit.

orhideja1 napisal/-a:Možno vsekakor, ampak ne da bi vsakega zanimalo tisto kar zanima njegove starše. Sosedov fantek se zmeraj cmeri, ko mora na trening in hodi samo zato, ker oči tako hoče, fantek se pa z vsemi 4 upira.

Ni prov, da starši silijo svojega otroka, bi bilo treba najti kakšno aktivnost, ki bi ga veselila in gotovo bi se našla kakšna glede na vse kar šole ponujajo.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica

~NIA~ napisal/-a:^^ sploh ni nujno da otroke nekam vozimo. jest sm vedno in pousod hodila peš. ker (na srečo) nismo vsi iz ljubljane. takrat sem bila na prehodih še posebej previdna, ker mi je mama dala stroga navodila kako se gre čez cesto :) če ma otrok do nekega krožka 15minut peš, se ne bo svet podru, če ga ne bodo peljali.

in danes je že redka študentka, ki nima svojega avta (ali ga ima vsaj njen fant). in mislim da so študentke, ki imajo otroke v osnovni šoli (takrat ponavadi začenjo s krožki) pri nas zelo redke.

Govorim o primeru sodelavke in o primeru sosedovega fantka. Soselavkin otrok ima do šole ene 15 km, če bi hodil v ono drugo bi imel še več.
Sosedov fantek pa sicer še ne hodi v šolo, smučanje pa že trenira.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

----
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 29. Nov. 2010 17:01, skupaj popravljeno 1 krat.
snezinka*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a snezinka* »

Točno to, kot Nia pravi. Glede razvajenosti je tipična razlika med mano in mojim bratom. Js sm mogla pr 10ih dvorišče pometat, pomit posodo, pospravt svojo sobo. On je to začel šele par let kasneje (ker so se starši zrd njegove majhnosti v velikosti skos opravičeval, d je še premjhn), sobe pa še zmer ne popravla sam.

Skratka js mislm, d se mora otrok že zgodaj začet učit, d ni use sam igranje pa zabava, ampak da je treba tut kj narest za to!
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

mateja79 napisal/-a:Otroci so preprosto bolj zaščiteni kot so bili.
Ali pa mogoče novodobni starši samo malo (velik!) bolj panični (ne samo previdni) kot so bili starši včasih..

Ne vem zdej kako to misliš z zadnjim delom (oz., dozdeva se mi..), ampak pri nas (imam sestro v OŠ; pa v mojih časih je tud blo tako) je prevoz organiziran za otroke, ki imajo malo dlje do šole (sem iz LJ, nekateri se peljejo iz predmestja, npr.), ostali (razen verjetno 1- in 2-šolčkov) hodijo peš; ni prevoz za vse, v smislu, da ne bi, revčki bogi :roll:, hodili sami peš.
.luna.....
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a .luna..... »

~NIA~ napisal/-a:
mislim da pri tem kolk se more potrudit da neko stvar dobi. če samo izrazi željo pa mu že kupimo, se nikoli ne bo navadu cenit stvari. recimo da se more potruditi, narediti nekaj za določeno igračo. da ima postavljene meje (sploh v OŠ) kdaj se gre spat, omejen čas računalnika.. da si zna pri 12ih (no jest sm se naučila že prej) skuhat makarone, brez da bi za to potreboval mamico, če recimo nikogar ni doma. itditd..
da doma kaj pospravi (nese smeti, pomije posodo...) in ne da mu mama vse k riti prnese in še postlo postilja.

Sem samo izrazila željo in takoj vse dobila. Pa sem zadovoljna z vsako malenkostjo + super znam ravnat z denarjem.
Am, kuhanje makaronov pri 12 -ih heheh, še danes pri 19-ih jih nisem nikoli, pa zato nisem lačna. Tak da ne posploševat. Odvisno je od otroškega karakterja.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

------
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 29. Nov. 2010 17:00, skupaj popravljeno 1 krat.
.luna.....
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a .luna..... »

^^ Ti bom jaz odgovorila.

Moja dva imata oba minimalne plače, pa sem kljub temu takoj pri 18-ih šla delat vozniški izpit in ko sem naredila dobila avto. Dobila sem ama VSE .Pa nikoli v življenju nista imela kredita - da ne bo kdo mislo da sta se zaradi mene zapufala za celo življenje. Njima je samoumevno, da ''potrebujem'' izpit in avto.
ne vem, če sem vsega skupaj v življenju delala 1,5 meseca ( med počitnicami). Sedaj na faksu je zaradi urnika to misija nemogoče.
Vedno, ko sem se pozanimala za kako službo, je oče komentiral: ma, kaj boš zdaj delala, ti bom že jaz dal denar za kaj rabiš - blazno se je bal, da se bom preveč pretegnila :lol:
mamin komentar: probaj če ti bo všeč, čeprav ne vem zakaj bi delala, uživaj življenje dokler lahko, ko boš imela enkrat družino in službo, potem boš itak delal celo življenje. Malo pospravi po stanovanju in glej tv.
Kot odličnjakinja v srednji šoli sem dobijala zoisovo štipendijo, od katere sem si vse sama plačevala + da sem nekaj tudi prihranila. Z nima sem se morala dobesedno skregat in potem kregat vsak mesec, da mi ne rabita davat dodatnega denarja, ker imam svojega. Po njunem mnenju je to štipendija, ki jo dobivam zaradi mojega učenje in truda in bi jo mogla porabit za cunje, kozmetiko itd., ne pa za plečevanje busa. Taka pač sta, zeloooooo začitniška. Res zlata sta.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

m..
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 29. Nov. 2010 17:00, skupaj popravljeno 1 krat.
Odgovori