Kdaj imeti otroka?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

No, pri nas morajo starši otroka peljati in priti v šolo le v 1. razredu osnovne šole (pa še to imajo podaljšano bivanje do 4ih popoldne in lepo domačo nalogo dobijo), starejše pelje pa kombi. Je pa res da je 1 km do šole. No, ko sem bila jaz toliko stara smo skoz hodili ob cesti (brez pločnika), pa nobenmu ni nič blo.

Sem pa mnenja, da eni starši premalo skrbijo za svoje otroke (konkreten primer- moja teta, pa jih ima že okoli 45- torej ni vse v letih...). Otrok vsaj prva leta osnovne šole rabi pozornost in pomoč pri učenju pisanja, branja, računanja. Rabi da mu nekdo še enkrat doma vse razloži, ne pa da starši mislijo, da so itak učitelji tam da ga naučijo.
Moja teta je bratranca vedno k meni pošiljala (češ ona nima časa- je treba skuhat 3× na dan, posodo pomit, vrt oskrbet) in čeprov sem se morala učit za izpite sem si vzela čas za njega, mu pisala teste (nad katerimi je še zmeri čisto navdušen, da jih nese potem v šolo kazat). Njegova učiteljica mi je razlagala kako on skoz govori, kako se uči pri meni, piše zgodbice o meni- srčkano, ni kej! Ne razumem kako je nekaterim pomembnejša pospravljena hiša, kot pa otrok. Moja mami je delala vedno 8 ur+ doma cela kmetija, pa je vedno našla čas, da je brala z mano, vadila poštevanko, račune.
V glavnem- ni treba ves čas posvečati pozornost otroku, vendar bi si vsaka mamica morala vzeti čas vsaj kakšno konkretno urco na dan (in to ne tako, da otrok leze okoli njenih nog, ko ona pomiva).

Se opravičujem, ker sem se mal preveč razpisala :oops:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
evva
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a evva »

Otroka met takrat, ko imata oba redno službo in lasten prostor za bivanje (stanovanje, hiša...) in seveda ko sta oba psihično pripravljena na to. Pri večini je to tam okrog 26-28. leta, no jaz si ne želim otrok do 30.leta :roll: . Poznam velik parov, kjer je ženska ful mlada zanosila, zdej pa npr. ona doma spi z otrokom, medtem ko se njen tip vsak vikend gon okol po diskačih :roll: . Eh, to je men čist brezveze.
keksy
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a keksy »

Otroka je najbolje imeti ko sta oba s partnerjom pripravljena,in imata svoje prihodke po možnosti stanovanje,hišo in ko sta se že oba znorela.Ampak če se zgodi da ga imaš med študijem se moraš pač zavedati da boš mogu zraven še delat in boš skos zaposlen in skor ne boš imela časa za kej druzga.Jaz vem da ga bom imela nekje med 21-28 letom.kasneje ne ker se mi zdi prepozno.
mateja79
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a mateja79 »

jullia_ napisal/-a:Eni enostavno pretiravate. Živim ob cesti, ki vodi od osnovne šole proti centru naselja, in vsakodnevno videvam otroke, kako peš hodijo domov iz šole (stare manj kot 10 let). To je logično, ker oni hodijo domov okrog dveh, starši so pa verjetno do štirih v službi.
Ve pa pišete nekako v tem stilu, da boste svoje otroke še na ustno maturo za roke peljale, da vas ne bo slučajno policija uhvatila, da jih zanemarjate.

Glede primera, ko je bil oče kaznovan, ker se je otrok izgubil, pa prosim več podatkov, ne le neke splošne anekdote. Take okvirne štorije so ponavadi izmišljene. Česa je bil obtožen, kdo ga je kaznoval in kakšna je bila kazen?

Očitno povsod ni tako. Pri nas mora biti poskrbljeno za prevoz otrok. Uvedli so pa to takrat, ko je nekje (ampak ne vem kje je to bilo, spomnim pa se primera) ugrabil enega otroka. Pri nas otroci počakajo v šoli toliko, da pridejo starši iz službe (imamo podaljšano bivanje). Če jih starši ne hodijo iskat, obstajata še dve opciji, prva da gre otrok pred šolo na kombi in druga, da jih učiteljica spremlja do avtobusa.
Julija otrok diplomira, ko je že polnoleten, če še ne veš. Med 19 in 6 je še nekaj let vmes.

Primer, ko je bil očka kaznovan, ko se mu je otrok izgubil v trgovini pa poznam tudi sama, se je par let nazaj o tem dosti govorilo po TVju. Mogoče si bila ti takrat še mlada. Obtožen je bil malomarnosti, ker ni dovolj pazljivo paziol na otroka in se je otrok izgubil. Točno se ne spomnim kako je bilo, mislim pa da ga je tožila celo bivša žena, ker je šlo za ločene starše. Plačal je kazen, oz. vsaj dobil jo je, a ne vem koliko. Bile so tudi neke sankcije glede stikov z otrokom.
Primer je bolan in neumen, ker se lahko otrok mimogrede vsakemu izgubi, a žal imamo pri nas veliko lukenj v zakonu.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Pa sej je logično, da otroci ne bodo več kilometrov pešačili, ampak gredo z avtobusom ali kombijem domov. To je popolnoma enako, kot je bilo včasih. Razen če se bo zdaj našla kakšna, ki je bosa v snegu pešačila uro pa pol do doma, me ne bi presenetilo.

Ampak organiziran prevoz iz šole je nekaj popolnoma drugega kot pa trditev, da otrok pri 10ih letih mora imet osebnega spremljevalca. To je bilo namreč napisano na prejšnji strani.

In mimogrede, bivša žena je lahko še tako zagrenjena in jezna na moža, pa ne bo mogla vložit kazenske tožbe, ki je pogoj za kazen. V civilnem pravu pa kazni ni. Tako da me še vedno niste prepričali, da je primer resničen. Okvir zgodbe mogoče, vse ostalo je pa še vedno na enaki stopnji kredibilnosti kot igrica telefončki.
gemini
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: notranjska
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a gemini »

Otrok rabi nekoga, ki ga pride iskat v prvem razredu devetletke :wink:
Ko odvržeš vso strast
in me prideš nežno krast
tvoji poljubi z dlanmi kot bi mi
ustavil čas in že se dani (Neisha)
mateja79
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a mateja79 »

jullia_ napisal/-a:Pa sej je logično, da otroci ne bodo več kilometrov pešačili, ampak gredo z avtobusom ali kombijem domov. To je popolnoma enako, kot je bilo včasih. Razen če se bo zdaj našla kakšna, ki je bosa v snegu pešačila uro pa pol do doma, me ne bi presenetilo.

Ampak organiziran prevoz iz šole je nekaj popolnoma drugega kot pa trditev, da otrok pri 10ih letih mora imet osebnega spremljevalca. To je bilo namreč napisano na prejšnji strani.

In mimogrede, bivša žena je lahko še tako zagrenjena in jezna na moža, pa ne bo mogla vložit kazenske tožbe, ki je pogoj za kazen. V civilnem pravu pa kazni ni. Tako da me še vedno niste prepričali, da je primer resničen. Okvir zgodbe mogoče, vse ostalo je pa še vedno na enaki stopnji kredibilnosti kot igrica telefončki.

Ni popolnoma enako, ker mi smo lahko šli sami domov in sami do avtobusa. Sedaj ne smejo sami domov (mislim, da pri nas do tretjega razreda). V šolo ali do avtobusa lahko gredo le v spremstvu odrasle osebe oz. drugega otroka, ki mora biti nekaj let starejši od njega (ne vem točno koliko, ker nimamo doma tega primera, ampak imajo tako sorodniki). Meni je bilo dovoljeno hoditi že v malo šolo sami, zdaj to ni več dovoljeno. Otroci so preprosto bolj zaščiteni kot so bili.

Kaj se je sprovedlo v primeru z izgubljenim fantkom ne vem. Vem toliko, da je bilo po tvju, da bo očka kaznovan, kar se meni sploh ne zdi pravično.
Poznam pa še en primer, ko je mamica odšla v trgovino nekaj iskat, otroka pa pustila v stanovanju v bloku in so ga sosedje našli na okenski polici.
nivea9
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a nivea9 »

Takrat, ko si ga želite, ko ste osebnostno dovolj zreli in pripravljeni sprejeti veliko odgovornost, ko ste finančno stabilni in imate pravega partnerja.
Tako, da tiste, ki trdite, da vse to imate, kar na delo, da boste lahko predavale potem iz izkušenj, ker vidim, da mislite, da že veliko veste o otrocih.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^ Mislim da ene še potem nebi nehale kritizirat naše odločitve...
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
nivea9
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a nivea9 »

*mala* napisal/-a:^^ Mislim da ene še potem nebi nehale kritizirat naše odločitve...

Kar sem brala poste mislim, da ima samo cvetkaaa otroka od nas vseh tukaj, tako da se mi zdi, da edino ona sploh lahko komentira.

Drugače pa zame ni razvajanje otroka to, da z njim preživiš čimveč časa, ampak to, da mu nudiš vse materialne dobrine, ki si jih zamisli, na čas z njim pa pozabiš in ga rajši preživiš v službi.
snezinka*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a snezinka* »

Glede vodenja otrok v/iz šole. Že ko sm bla js v o.š. in še zdej mamo pr nas organiziran avtobusni prevoz tja in nazaj in učitelji so čakal/še čakajo z otroci pred šolo, da pride avtobus, ne pa da ne vem kdo vodi kot dojenčke.

Sicer se pa strinjam z *malo*, da preveč zanemarjat otroka ni fajn, sam pretiravt, tko k pa dons ene vidm je pa tut preveč, ker otroka pol čist razvadš. Js nism nikol marala razvajenih sošolk iz o.š. in še zdej jih ne prenesem pa je že tok od tega.
.luna.....
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a .luna..... »

Sam kje je pa pol meja med razvajenim in nerazvejenim otrokom?? To me res zanima.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

nivea9 napisal/-a:
*mala* napisal/-a:^^ Mislim da ene še potem nebi nehale kritizirat naše odločitve...

Kar sem brala poste mislim, da ima samo cvetkaaa otroka od nas vseh tukaj, tako da se mi zdi, da edino ona sploh lahko komentira.

Pol pa lahko zapremo pol tem na forumu (naj tisti pišejo o varanju, ki so varali, tisti o prostituciji, ki so to delali ali obiskali, tisti o gejih in lezbijkah, ki to dejansko so,...)

.luna..... napisal/-a:Sam kje je pa pol meja med razvajenim in nerazvejenim otrokom?? To me res zanima.

To je težko določit (se zna pa hitro opazit pri otrokih). Lahko povem na konkretnem primeru moje razvajene sestrične: točno ve, pri kom bo v trgovini dobila vse kar hoče (jaz in moja mami imava vedno pravilo, da lahko dobi eno stvar, pa še to majhno)- pri ostalih pa izsiljuje, joka sredi trgovine in na koncu dobi res kar hoče (mene ne moti, če mi joka sredi trgovine, js se ne počutim osramočeno zaradi tega in pri meni že ve, da ji ne bo ratalo); ko se ji poželi, da bi jedla sladoled, zopet joka in ne popusti, dokler ne dobi kar hoče (problem je v starših, ki ji vse ustrežeta). Ko ima njen bratec rojstni dan, hoče še ona torto in darila (in cel roj. dan prejokala- in večina jo seveda tolaži, kar ni prav, ker ona dela napako in to bi jo morali naučiti).
Povzetek: Zame je razvajen otrok tisti, ki izsiljuje, izkorišča starše z jokom (kateri so pa seveda trapasti, da mu ustrežejo).
.luna.....
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a .luna..... »

^^ Jap se strinjam z povzetkom.
Men sošolke velikooooo krat očitajo, da sem fullll razvajana, pa sem zaj pač vprašala za mnjene.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

???
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 29. Nov. 2010 17:02, skupaj popravljeno 1 krat.
Odgovori