Libido. napisal/-a:eno vprašanje za punce, ki si sploh ne želijo otroka, ker jim je kariera dosti bolj pomembna .. kaj pa potem ko bo konec vaše kariere, ko boste upokojene? koga boste imele takrat ob sebi, kaj boste potem ko ne bo več službe? si ne boste takrat nikoli zaželele da bi pustile nekoga za sabo, svoje potomstvo?
1. To da je želja po otroku pri nekaterih neobstoječa zaradi kariere, je polaganje besed v usta (poste). Ne gre pri vseh samo za kariero, gre pač za to, kot sem že omenila, da se potrebe po otroku enostavno ne čuti. Kar pa še a priori ne pomeni, da se stvari ne bodo čez par let obrnile.
2. Potematakem velja predpostavka da bomo me zaziher doživele visoko starost in da bodo vsi prijatelji, sorodniki iste generacije, že šli rakom žvižgat. Lahko me pobere jutri, pri 30tih ali pa jih dočakam 85, ampak jaz ne gledam tako daleč v prihodnost, ker ne vidim v tem smisla. In ravno tako lahko moji prijatelji in sorodniki doživijo častitljivo starost, skupaj z mano in ne bom sama.
Zakaj za sabo puščat potomstvo? Mislim da se bo vrsta ohranila tudi lepo, če ne bom naštepala dveh ali treh otrok, ker je to le glavni namen razmoževanja.