Kontracepcijske tabletke
- razmazena_maca
- Debatorica
Yaz so nove KT (v SLO šele kako leto). Poleg očitnega namena so namenjene tudi preprečevanju PMS-ja (v nekaterih državah jih baje celo predpisujejo kot zdravilo za PMS), izboljšale pa naj bi tudi kožo (čeprav je meni niso ravno) in naj ne bi zadrževale vode v telesu.
Kaj jih dela tako posebne? Ne jemljejo se 21 dni in 7 dni pavze kot ostale tablete, ampak imaš 24 aktivnih tabletk, nato pa še 4 placebo tabletke, ki jih tudi vzameš in jih tako v bistvu ješ celih 28 dni (nimaš pavze brez tabletk). Placebo tabletke so zraven zato, da ženske ne bi pozabile načeti nove tablice in ker je lažje pač vsak dan vzeti eno.
O dobrih in slabih učinkih sem že pisala, sestavljene pa so iz 0,02 mg etinilestradiola in 3 mg drospirenona. Če se ne motim je to podobna sestava kot pri Yasminelle in Yarini. Razlika je le v načinu jemanja, ki omogoča, da je raven hormonov v telesu ves čas približno enaka, kar izniči nihanja hormonov, ki so se pri načinu jemanja 21/7 pojavljala kot PMS.
Tega glede B vitamina sicer še nisem slišala, ampak je pa čisto verjetno. Meni so se lasje vedno cepili zadnjih par let. Pred nekaj časa sem začela pa jemat neke tablete z vitaminom B za krepitev las in spremenila KT, pa imam zdej ful lepe lase. Možno, da je kaj tudi na tem.
Kaj jih dela tako posebne? Ne jemljejo se 21 dni in 7 dni pavze kot ostale tablete, ampak imaš 24 aktivnih tabletk, nato pa še 4 placebo tabletke, ki jih tudi vzameš in jih tako v bistvu ješ celih 28 dni (nimaš pavze brez tabletk). Placebo tabletke so zraven zato, da ženske ne bi pozabile načeti nove tablice in ker je lažje pač vsak dan vzeti eno.
O dobrih in slabih učinkih sem že pisala, sestavljene pa so iz 0,02 mg etinilestradiola in 3 mg drospirenona. Če se ne motim je to podobna sestava kot pri Yasminelle in Yarini. Razlika je le v načinu jemanja, ki omogoča, da je raven hormonov v telesu ves čas približno enaka, kar izniči nihanja hormonov, ki so se pri načinu jemanja 21/7 pojavljala kot PMS.
Tega glede B vitamina sicer še nisem slišala, ampak je pa čisto verjetno. Meni so se lasje vedno cepili zadnjih par let. Pred nekaj časa sem začela pa jemat neke tablete z vitaminom B za krepitev las in spremenila KT, pa imam zdej ful lepe lase. Možno, da je kaj tudi na tem.
--- Evil Is Just A Point Of View ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
a je kera tukej ki je zanosila s pravilno uporabo KT
namreč to se je naredilo prijatelici moje prijateljice.
sama bom začela jemati yaz čez 14 dni in me zanima koliko je možnosti da zanosiš (vem da malo ampak useeno, ker sem se zelo prestrašila ko mi je P omenila o nosečnosti), in ali je možnost zanositve majnša od dalši upirabi kt?
hvala za odgovore
lp acerola
namreč to se je naredilo prijatelici moje prijateljice.
sama bom začela jemati yaz čez 14 dni in me zanima koliko je možnosti da zanosiš (vem da malo ampak useeno, ker sem se zelo prestrašila ko mi je P omenila o nosečnosti), in ali je možnost zanositve majnša od dalši upirabi kt?
hvala za odgovore
lp acerola
^^
Ok nihče ti ne zagotovlja, da je tista punca, ki je zanosila pravilno jedla KT. Loh je ona sam tko rekla pač, res nikol ne veš.
Zanesljivost tabletk:
V enem letu jemanja tablet zanosi manj kot ena od tristotih žensk. Zanesljivost kontracepcijskih tablet je 99,7-odstotna.
Če te pa še kej zanima pa vtipkaš v strička gugla Kontracepcijske tabletke in ti vrže ven miljon podatkov
.
Ok nihče ti ne zagotovlja, da je tista punca, ki je zanosila pravilno jedla KT. Loh je ona sam tko rekla pač, res nikol ne veš.
Zanesljivost tabletk:
V enem letu jemanja tablet zanosi manj kot ena od tristotih žensk. Zanesljivost kontracepcijskih tablet je 99,7-odstotna.
Če te pa še kej zanima pa vtipkaš v strička gugla Kontracepcijske tabletke in ti vrže ven miljon podatkov

Maychy napisal/-a:Razlika je le v načinu jemanja, ki omogoča, da je raven hormonov v telesu ves čas približno enaka, kar izniči nihanja hormonov, ki so se pri načinu jemanja 21/7 pojavljala kot PMS.
Hmm, kako pa je to sploh mogoče, če so ostale tabletke itak placebo? Ne razumem, kako lahko potem raven hormonov vseeno ostane enaka ...

piškotek* napisal/-a:G N R napisal/-a:mene pa nekaj zanima:) če je punca noseča (tega ne ve), jemlje kontracepcijske tabletke potem ima normalno menstruacijo kljub nosečnosti?
ja
ja dejte no, a ni tko, da je pač tista kao menstruacija šibkejša, niti ni tko zlo rdeče barve, kot "prava" menstruacija,... tko da, ni ravn zlo normalna...
softTouch napisal/-a:mene pa zanima kdaj ste tiste punce, ki ste nehale jemat KT dobile prvo menstruacijo po prenehanju jemanja. Je bil ciklus krajši ali daljši od 28 dni?
čist taprvo, takoj po prenehanju sm dobila navadn un dan, kot tkt med jemanjem kt ( to je biu tkt pr men mislm da 3.dan), pol po enem mesecu,ko nisem več jemala se je pa že spremenil in sm mela spet neredno, tko da še sama nism vedla, kdaj bo pršla.
-
- Sramežljivka
- Kontakt: