Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
crazy_bitch
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a crazy_bitch »

Petrcaa napisal/-a:zdravo!

pred 14 dnevi sem pričela jemati tabletke yaz na prvi dan menstruacije, zdaj imam še kar menstruacijo. ali je to normalno, ker se telo navaja na tablete ali bi mora obiskati ginekologa?

raztresenka napisal/-a:^^Pri meni je bilo isto, prvi mesec ko se jemala tabletke sem imela cel mesec krvavitve, naslednji mesec je bilo pa vredu in ni bilo več težav. Počakaj na prvo menstruacijo in če se bojo po menstruaciji še pojavljale krvavitve obišči ginekologa. Zaenkrat pa mislim da se mora telo samo privadit...

na prejšni strani sm jst isto spraševala... pri meni je ta prva menstruacija trajala okrog 20 dni sedaj je pa vse v redu :)
Take me, break me, love me, grab me, shake meee... just be a good boy. obeeeey. <3
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Se selim...

Neprebrana objava Napisal/-a Maychy »

Punce, ki uporabljate YAZ, dajte potem napisat še kako dolge bodo naslednje menstruacije. Jaz sem na te tablete prešla direktno iz Logesta. Prej sem imela M 3 dni, sedaj pa je bila 7 dni. Res da na koncu že zelo šibka, ampak vseeno. Upam, da se bo to sčasoma še kaj skrajšalo.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
softTouch
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a softTouch »

jest mam zadnje par menstruacij zadnje časa tako šibke, da mi zadošča že navadni dnevni vložek. a je to kej narobe? drugače mam že tri leta iste tabletke, ponavadi je bla M mal močnejša, zdej pa je res ful šibka (sej ne da se pritožujem :) )
TOM-Lady
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a TOM-Lady »

Maychy napisal/-a:Punce, ki uporabljate YAZ, dajte potem napisat še kako dolge bodo naslednje menstruacije. Jaz sem na te tablete prešla direktno iz Logesta. Prej sem imela M 3 dni, sedaj pa je bila 7 dni. Res da na koncu že zelo šibka, ampak vseeno. Upam, da se bo to sčasoma še kaj skrajšalo.

In kako to, da si se odločila za menjavo? In si s temi bolj zadovoljna?
Sama uporabljam Logest, in tako kot ti imam M 3-4 dni.
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Predvsem zaradi PMSja in ponavljajočega se slabega počutja. Prvih par let jemanja je bilo vse v redu, zadnje leto sem pa začela opažati, da sem čedalje bolj sitna (in to ne samo en teden) ter slabe volje. Vse mi je postalo težko. Enkrat mi je potem dokončno prekipelo in sem šla probat zamenjat, da vidimo ali so krive ravno KT. Dobila sem YAZ, ki so namenjene ravno preprečevanju PMS.

Lahko rečem, da je bolje. Počutim se bolje, več imam energije, povečala se je želja po spolnosti, večja je vlažnost. Zaenkrat je edina slaba stran podaljšanje M, ampak upam, da se bo v naslednjih mesecih tudi to še kaj uredilo.

TOM-Lady
Komunikatorka
Komunikatorka

^^ In koliko dolgo si jih uporabljala?? Js jih jemljem ze cca. 4- 5 let, sicer nwm ali je vseeno, ali je dobro mal menjat.
In ja ta utrujenost, pomanjkanje energije se me občasno loteva in takrat pomislim na to. Ostalih problemov zaenkrat nisem opazila.
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Slabih 6 let sem jemala Logest. Sicer sta bili vmes 2 krajši pavzi (nekaj mesecev), ko nisem imela razloga, da bi jih jemala in sem nehala. Če je pametno menjat ne vem, bi bilo zanimivo koga vprašat. Sem pa videla pri sebi, da so se stranski učinki samo še stopnjevali, tako da sem se odločila narediti spremembo. Vse je odvisno od tega, koliko te ti stranski učinki motijo. Jaz sem šla že sama sebi na živce, ker se mi ni dalo nikamor, bila sem brez energije in v bistvu zamujala življenje. Če ni prehudo, pa boljše, da ne menjaš. Nenazadnje je tudi to velika sprememba in poseg v telo.

TOM-Lady
Komunikatorka
Komunikatorka

^^ še ugotavljam ja, koliko dejansko me motijo, ter predvsem koliko je v bistvu res to odvisno od tabletk. To bi najlažje ugotovila, da bi poskusla še z drugimi. No zaenkrat še te stvari niso toliko moteče, da bi mogla pa kr it pa menjat. Mogoče sčasoma. Hvala za informacije!
MsN

Neprebrana objava Napisal/-a MsN »

Maychy, a lahko na kratko poveš kaj več o teh tabletkah Yaz? Sistem jemanja je podoben kot pri ostalih kt?

Jaz imam obupen pms (simptomi varirajo iz meseca v mesec), kt pa ne jemljem in si jih niti ne želim, samo vseeno preverjam, kaj je ta Yaz :D
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

Maychy napisal/-a:Logest... Sem pa videla pri sebi, da so se stranski učinki samo še stopnjevali, tako da sem se odločila narediti spremembo... Jaz sem šla že sama sebi na živce, ker se mi ni dalo nikamor, bila sem brez energije in v bistvu zamujala življenje...

Ej, pri meni je blo čisto enako!!!! Identično! Ti rečem, da so tablete krive za to. 100%. Ker sem menjala za Yasminelle, pa mi je zdaj kr boljše, moram potrkat.
A niso YAZ samo progesteronske? Al kere so samo progesteronske? Ko jih moraš ful točno na čas jemat, pa baje so full ok?
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
MsN

Jaz sem jemala Logest in Yasminelle, oboje podobno sranje, kar se tiče energije in razploženja :?
TOM-Lady
Komunikatorka
Komunikatorka

^^ js jemljem Logest, pa nevem ali je to pomanjkanje energije posledica tabletk, al sm po naravi takšna lenoba. :?
Mislim, sej k se spravim sportat, to ono tisto, ni problema, ampak spravit se... pride pa dan k mam pa ful energije, tk da nevem
MsN

Jaz sem 3 leta mislila, da sem lena, pasivna, jokajoča in jamrajoča ženska :D In glej ga zlomka - nisem. Samo v bližino dodatnih hormonov ne smem :lol: :D
TOM-Lady
Komunikatorka
Komunikatorka

:D Glavn da si ugotovila, da nisi.

Ma sej pravim, men se to tu pa tam zgodi. Drugač se vedno mam dost energije, ampak k tkle pišete, se sama pomislim, da se je seveda nekaj škodljivega moralo naseliti v meni, glede na 4-letni uporabo tega.

No jokajoča in jamrajoča še nisem (vsaj mislim, da ne :P). No k se bojo ti znaki pojavl (ne dvomim, da me moj ne bi opozoril :D ), bm pa začela razmišljat o menjavi.
MsN

Pa saj ti ni treba čakati na preži za nezaželenimi simptomi jemanja. Povsem mogoče je, da kt nate delujejo ok oz. zaradi jemanja nimaš težav. Veliko punc pa jih ima. Odvisno od posameznice. Bodi srečna, če je pri tebi vse ok, ker je to zares enostavna zaščita :D
Zaklenjeno