London
Meni se hrana v Londonu ni zdela pretirano drago. Ja, je dražje kot pri nas, ampak to vzameš v zakup, ko greš na pot.
Sva s fantom jedla kot kralja - zajtrke in večerje za okoli 2 funta v Tescu (supermarket, jedla sendviče, rogljičke, žemljice, mleko ipd.) in glavni obrok (kitajska, pica ipd.) na različnih koncih mesta za okoli 6 funtov na osebo. V Greenwichu sva na stojnici za 3,5 funte jedla piščanca po vietnamsko
Skratka - če ne ješ v fensi restavracijah, prideš povsem sito skozi in tudi strošek ni bog ve koliko večji kot v Sloveniji.
Sva s fantom jedla kot kralja - zajtrke in večerje za okoli 2 funta v Tescu (supermarket, jedla sendviče, rogljičke, žemljice, mleko ipd.) in glavni obrok (kitajska, pica ipd.) na različnih koncih mesta za okoli 6 funtov na osebo. V Greenwichu sva na stojnici za 3,5 funte jedla piščanca po vietnamsko

Skratka - če ne ješ v fensi restavracijah, prideš povsem sito skozi in tudi strošek ni bog ve koliko večji kot v Sloveniji.
Men si London ni zdel kaj bistveno dražji od npr. Ljubljane. Ok, res nisem hodila v ta drage restavracije, ampak se je vseeno dalo najest normalno, za kakih 5-7 funtov.
Sploh v Camden townu, kjer dobiš malico dost ugodno. Bolj drago je žuranje, ker ima večina klubov vstopnino, pijača pa tudi ni poceni.
Sploh v Camden townu, kjer dobiš malico dost ugodno. Bolj drago je žuranje, ker ima večina klubov vstopnino, pijača pa tudi ni poceni.
Kako mate urejeno z denarjem, ko ste v Londonu? Imate gotovino, ali povsod plačujete s karticami? Šele zadnje dni sem začela razmišljati, da najbrž ni ravno najbolj varno, da okrog prenašam nekaj sto funtov v gotovini, in ne vem kako rešit težavo. 

Perhaps we all give the best of our hearts uncritically.. to those who hardly think about us in return. /T. H. White/
-
- Cosmopsiho
- Kraj: Lj
Jaz ponavadi nesem s sabo nekaj denarja, toliko da je za kakšen dan, oz. za tiste prve stroške, ki jih imaš ko prideš v državo (prevozi, hostel,...). Recimo funte že pri nas kupim.
Potem ko denar porabim pa dvigujem z viso electron- se mi zdi, da je od vseh kartic najcenejša, kar se raznih provizij tiče.
Aja pa potovalne čeke (dolarji) sem tud že imela, ampak ne po Evropi.
Potem ko denar porabim pa dvigujem z viso electron- se mi zdi, da je od vseh kartic najcenejša, kar se raznih provizij tiče.
Aja pa potovalne čeke (dolarji) sem tud že imela, ampak ne po Evropi.
-
- Kofetarica
- Kraj: Ljubljana
Calorie napisal/-a:Če ima katera čas za obisk Londona v oktobru, naj si gre pogledat Ryanair stran. Za povratno karto na relaciji Trst-London je za večino datumov v oktobru potrebno odšteti natanko 8 evrov. Mater, je drago.
To je ze res, sam useen mors pol useen se takse placat

Live. Love. Surf.
-
- Kofetarica
- Kraj: Ljubljana
Nita* napisal/-a:meni se tudi hrana ni zdela pretirano draga, primerljiva je s cenami pri nas.
edino za oyster card moram za naslednjič preštudirati kaj in kako, ker sem za to kar precej dala.
kdaj pa so tam zimske razprodaje kaj?
Oyster card se ful splaca. Gres tja na oknck na metro postaji, placas 3 funte kavcije+tok kukr si nalozis gor. Pol ti pa sprot odsteva (pay as you go), ampak najvec za ceno dnevne karte. Tko da ce se vec vozs, nisi nc na slabsem, ce se pa mn, se da pa kr prsparat. Pa kr na avtomatih si lohk nalagas gor k ti zmanka. Pol k gres pa domov, jo pa na okncku spet vrnes in ti vrnejo tiste 3 funte+tisto, kar ti je se ostal gor.
Sicer sva pa midva mela tko po ene 80 funtov v denarnci, js sm mela pa se viso s sabo, za ksn mau vecji shopping

Live. Love. Surf.
legally blonde napisal/-a:Calorie napisal/-a:Če ima katera čas za obisk Londona v oktobru, naj si gre pogledat Ryanair stran. Za povratno karto na relaciji Trst-London je za večino datumov v oktobru potrebno odšteti natanko 8 evrov. Mater, je drago.
To je ze res, sam useen mors pol useen se takse placatjs sm sla augusta pa je bla karta 3€ u usako smer, relacija celovec-london, pa je useen prslo 75€. Sej je se vedno fuuul pocen, sam eni na takse kr pozabjo
A niso itak cene z taksami napisane? Pa veliko je ponudb kjer je zastonj taksa.
Js pa ponavadi jemljem gotovino (imam pa tudi Mastercard, če mi zmanjka- čeprov ne vem PIN kode, ki jo pa nekje moraš vpisati

Jaz v Londonu vedno vzamem Travelcard, kajti kar precej uporabljam podzemno. Je pa tedenska okoli 25 funtov.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
legally blonde napisal/-a:Calorie napisal/-a:Če ima katera čas za obisk Londona v oktobru, naj si gre pogledat Ryanair stran. Za povratno karto na relaciji Trst-London je za večino datumov v oktobru potrebno odšteti natanko 8 evrov. Mater, je drago.
To je ze res, sam useen mors pol useen se takse placatjs sm sla augusta pa je bla karta 3€ u usako smer, relacija celovec-london, pa je useen prslo 75€. Sej je se vedno fuuul pocen, sam eni na takse kr pozabjo
Dejansko je imel Ryanair poleti karte za september, oktober in november po 5 €, takse pa 0 €, tako da je prišel celoten strošek karte 5 € v eno smer (s taksami vred). Od začetka septembra pa so to "akcijo" ukinli in so potem imeli karte po 0 € + takse, ki pa res nanesejo nekje 70 € (za povratno karto). Aja, gledala sem pa za Celovec - London.
Tako, da se splača malo gledat, kdaj bojo spet mel takšno akcijo

-
- Cosmopsiho
- Kraj: Lj