Glede twilight vs. True blood zadeve; videla, oziroma prebrala sm oboje, zdj twilight saga je bolj najstniska,romanticna zadeva,ki skozi celo zgodbo fura edward bella relationship, edin izstopajoc lik z dost svojo zgodbo je poleg njiju se jacob.sem sicer zlo fan twilighta,ampak je narejena bolj na prvo zogo zaljubljenosti med vampirckom ki ni tipicen oldschool vampir in med najstnico ki ni tipicna najstnica s seveda zelo srecnim koncem... Ni nekega hujsega horrorja, prav tako ne posebnih komicnih momentov,mogoce edino par solzic vmes,ce si zlo custvena oseba... Ce on ne bi bil vampir bi bil to obicen ljubezenski roman,dolg kakih 100 strani,ce se mene vprasa...
S tem, ko pa je true blood oziroma dead until dark, kot je naslov prvemu delu vseeno bolj dodelana zadeva, z veliko bolj razvitimi in zanimivimi liki,ki niso samo sami sebi v namen ampak dejansko imajo svojo zgodbo,ki ne obstaja le zato,da podpira ljubezensko zgodbo glavnih dveh likov...za moje pojme veliko boljsi humor, vec horrorja, v nadaljevanki vec erotike...ker erotika in twilight lih ne gre skupaj...sicer se vedno ne moremo govoriti o nekih oldschool vampirjih,ampak so pa definitivno blizje njim kot pa v twilightu...je pa tudi ce odstejemo vampircke,shapeshifterje in vse ostale nenavadne kreature ki skacejo po ugodbi sama zadeva dost zanimiva ze zaradi karakterno zelo dodelanih likov.veliko bolj dodelanih kot v twilightu...v glavnem poizkusi,po mojem te true blood ne bo razocaral...da ne govorimo o res dobre slogu pisateljice, roman se bere fenomenalno ter pa o za moje pojme zlo dobri glasbi in uvodnii spici v nadaljevanki.pa tudi igralci so veliko boljsi kot v twilightu,ceprav sta za moje pojme in bella in sookie v filmih totalno zgreseni...
Ce hoces mal oldschool vampijev na sodoben nacin pa probaj prebrati zgodovinarko...jaz sem bila navdusena...
za dekle, ki je sprasevalo glede knjig, v konzorciju jih majo vseh devet,no vsaj prejsnji teden so jih meli,na angleskem oddelku na okenski polici...naslov prvega dela je dead unitil dark,dalje pa se bos ze znasla.ena stane okoli devet evrov.ce obstajajo prevedene v slovenscino na zalost nimam pojma,ker me to pravzaprav niti ne briga...
uzivajte v branju, gledanju...pa upajmo,da bo cimprej tretja sezona, ce ne se boma pa do tacas zabavala z dexterjem, al pa za vampirsko volkodlakaste frikice poizkusite beeing human...s tem,da so teli tok napredni,da so vkljucili se svojega lastnega duhca...in to cist posebnega,modernega dugca v uggicah...me likes...
lahko noc punce