Moški mi ne prinesejo sreče

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Re: Moški mi ne prinesejo sreče

Neprebrana objava Napisal/-a orhideja1 »

claire napisal/-a:če boš takole razmišjala pupa draga, boš pa res težko našla fanta.
če kadi pač kadi. pa ga pusti zato... bolano. lahko izraziš željo, da bi bilo dobro, če neha, a da bi ne smel kaditi, ker ti princeska tako praviš... to je pa preveč. s kakšno pravico? ti si pa lahko kožo s pudri uničuješ? in on bi bil pa prasec, če bi izrazil željo, da bodi pa vedno samo naravna kajne?

kaj da ne pije? to pomeni kaj? niti deci, niti pivo? ali lahko tu pa tam ko so posebne priložnosti? in kdo si ti da boš to določala? nobena nima rada pijanca, a da ne sme pit je pa bolano.

izkorišča. koga? tebe? na kakšen način?

zapravlja? čigav denar? saj pa to vidiš po prvih parih mesecih. ne vem no...

in kakšne vere sme biti?

kaj je pa po njegovo, če še piva ne sme spit? - pretiravam, priznam.
a me razkurijo babe kot si ti, ki pri 30ih ni zate moškega. in kot pravi jullia- ta kosilca, pa oziranje na sve sveto in nesveto okrog sebe... ajoj. in potem si ti vsa uboga. ja če pa je važno kje je malo prahu, ne pa kje je sreča?
o tem, da bi morala pa ti vse delati pa sploh ne bom izgubljala besed. ti je že jullia krasno povedala. enkrat bi mi kaj takega prijavil, pa nikoli več.
a se ti spomniš da to ni kul ko že malodane živita skupaj???? [/b]

Nikomur nisem prepovedala kaditi, enostavno ne začnem s tipom, ki kadi, ker me to res zelo moti.
Da pije pomeni, da se ga večkrat napije, ne da spije eno pivo.
Da je hudo veren pomeni, da vsak dan moli, gre vsaj enkrat na teden k maši in me posiljuje z vero, ne da ima zakramente.
BTW pudram se ne.
Zapravlja denar pomeni, da zapravi veliko plačo za popolnoma nesmiselne stvari, živijo ga starši, avto vsako leto vzame na kredit.
Da izkorišča pomeni to, da sem jaz delala on pa ležal in gledal TV.

IN KOLIKOKRAT NAJ ŠE NAPIŠEM, DA SEM ZA DELITEV DEL, IN DA SEM FANTA ZAPUSTILA RAVNO ZATO, KER JE HOTEL, DA VSE JAZ NAREDIM ON PA NIČ. IN POTEM TROBITE, DA JAZ TAKO HOČEM!!!
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

ana27 napisal/-a:
red_rose napisal/-a:
ana27 napisal/-a:Priznam pa, da še nisem srečala moškega, ki bi znal likati, in da bi se mi zdelo skrajno nezrelo, da bi nama likala tašča ali mama.

:gruebel: zakaj pa bi mogla tasca ali mama? a torej tisti ki zivijo sami v dvoje, pa je obvezno da zenska lika - ce moski ne zna? kaj mislis da majo moski zakrnele mozgane, in se ne morejo nic novega naucit? :P js sm svojga lepo navadla likat, ker js pac ne likam! :D

Žalostno zate, če ne.
Drugače pa se ne bom prepirala s tabo. Tema je povsem druga, ne o likanju in mi gre na živce, da zmeraj izzivate kreganje.

zakaj pa zalostno? o pa ma se kako veze s temo. zakaj bi mogla zenska likat, povej mi en razlog? js kuham (in pocnem se marsikaj, kot tudi on ampak pustmo to) - on lika. kaj je tu nepravicnega? ma veze, kako ti dojemas odnos zenska-moski. mene on nima zato da mu js likam. niti da mu kuham - za vsako kosilo se mi zahvali. nekaterim je pa to samoumevno, ne spostujejo zenske. tak odnos ne more biti dober za zensko
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a fun »

^^ meni je to ful všeč, da se ti ljudje zahvalijo, ko jim kaj skuhaš, pospraviš itd... Sej ne rabi zdej napisat celo hvalnico, ampak pač da pokaže, da je hvaležen za to, in da ne smatra vsega kot samoumevno. Jaz še mami vedno rečem hvala.

Midva tudi oba kuhava, in pomivava. Likam si pa jaz svoje, on pa svoje. Jaz v življenju še nisem zlikala drugega oblačila, kot svoje, ker imamo tudi pri nas doma navado, da zlika vsak svoje. Ja, tudi oči in brat si likata sama. :wink:
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

mi smo tudi navajeni se zahvaljevat. pri nas doma vedno kuha mama, pa se ji oce se zdaj (po 24 letih zveze) vedno ko se usede za mizo zahvali. z besedo, na preprost nacin, samo da pokaze nek odnos in hvaleznost...meni je spostovanje v zvezi najpomembnejse. celo bolj kot ljubezen (to dvoje pa ponavadi itak koraka z roko v roki :P )

namrec ce navezem na problem avtorice, in dam en cist banalen problem: kajenje. recimo da njen partner kadi, ona pa tega ne odobrava. ce jo bo partner spostoval, ne bo kadil v njeni prisotnosti, v stanovanju vedno na balkonu...ker kajenje je pac taka dejavnost da vpliva tudi na druge, stanovanje potem smrdi, oblacila smrdijo tudi nekadilcem...in to potem ob primerni meri spostovanja vec ni taksen problem. prav tako je tudi z izkoriscanjem, pitjem...moski ki spostuje partnerico pac ne prihaja domov pijan, ce ve da je potem nasilen do nje (spet banalen primer). v gospodinjstvu je pa to tudi zelo pomembno.
tako da, mogoce je problem v tem, da je ne spostujejo in ni mela pravega odnosa z vsemi svojimi bivsimi. priporocam nekaj let samskosti, malo delanja na samospostovanju, in pa upostevanje vsega kar napise jullia :D
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: hollywood

Neprebrana objava Napisal/-a rachka_ »

ana27 napisal/-a:
red_rose napisal/-a:
ana27 napisal/-a:Priznam pa, da še nisem srečala moškega, ki bi znal likati, in da bi se mi zdelo skrajno nezrelo, da bi nama likala tašča ali mama.

:gruebel: zakaj pa bi mogla tasca ali mama? a torej tisti ki zivijo sami v dvoje, pa je obvezno da zenska lika - ce moski ne zna? kaj mislis da majo moski zakrnele mozgane, in se ne morejo nic novega naucit? :P js sm svojga lepo navadla likat, ker js pac ne likam! :D

Žalostno zate, če ne.
Drugače pa se ne bom prepirala s tabo. Tema je povsem druga, ne o likanju in mi gre na živce, da zmeraj izzivate kreganje.

:rofl:

red_rose, upam da se zavedaš da se s tem odpoveduješ konkretnemu delu svoje ženskosti. kje pa je pol smisel življenja, če ne likaš?

sicer pa ste že vse povedle. sploh me ne čudi, da ljudje s takšno naravnanostjo dobijo same freakish partnerje.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a orhideja1 »

*QueenBitch* napisal/-a:sam recimo saj si vedla, da kadi ko si šla v zvezo

V kakšno vezo? V moji vezi ni nihče kadil.
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Postojna

Neprebrana objava Napisal/-a cvetkaaa »

red_rose napisal/-a:
zakaj bi mogla zenska likat, povej mi en razlog?

Zakaj bi mogel moški likat :gruebel:

Ti si se zamislila, da ne boš likala in mora tvoj likat. Zakaj ne razumeš, da tudi kakšen moški noče likat in mora ženska likat?
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

:rofl:

ne rzaumes kaj sem hotela povedat. ana27 - njej se zdi da je samoumevno da zenska lika. meni pac ne. in js ga nisem v nic prisilila - ce hoce met srajce zlikane, naj si jih zlika. in njemu se tu zdi vse prav in logicno :D
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a fun »

cvetkaaa napisal/-a:
red_rose napisal/-a:

Ti si se zamislila, da ne boš likala in mora tvoj likat. Zakaj ne razumeš, da tudi kakšen moški noče likat in mora ženska likat?

Ne vem no, po mojem mnenju je pranje in likanje oblačil pač del človekove higiene- vem da sem se čudno izrazila, sam ne vem zakaj bi moral pač en človek v družini skrbet za oblačila vseh ostalih.
Ja če moški NOČE likat, pa naj hodi okol zmečkan :P ... To je isto, kot da bi jaz rekla, da si NOČEM umivat zob, in bi mi jih potem moral on.

Pač dogovoriš se; ne vem zakaj bi to delo ležalo na ženski...
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica

red_rose napisal/-a::rofl:

ne rzaumes kaj sem hotela povedat. ana27 - njej se zdi da je samoumevno da zenska lika. meni pac ne. in js ga nisem v nic prisilila - ce hoce met srajce zlikane, naj si jih zlika. in njemu se tu zdi vse prav in logicno :D

Ja tudi meni je samoumevno, da ženska zna likat. Če znajo še moški zakaj ne bi znala ženska.

In isto lahko reče on tebi, če hočeš imeti zlikano si pa zlikaj.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

:D js si nicesar ne likam. na pralnem stroju nastavim program ki ne mecka, in NIC ne likam! znam pa likat, normalno, se od doma ane. on pa rabi srajce za v sluzbo in si jih sam zlika.
in ne, ne bi mi tega reku, ker js zanj marsikej nardim in bi tut likal vsak dan za oba ce bi blo treba, ker si razdeliva opravila. kaj pri vama vse ti naredis? :D
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica

fun napisal/-a:
cvetkaaa napisal/-a:
red_rose napisal/-a:

Ne vem no, po mojem mnenju je pranje in likanje oblačil pač del človekove higiene- vem da sem se čudno izrazila, sam ne vem zakaj bi moral pač en človek v družini skrbet za oblačila vseh ostalih.
Ja če moški NOČE likat, pa naj hodi okol zmečkan :P ... To je isto, kot da bi jaz rekla, da si NOČEM umivat zob, in bi mi jih potem moral on.

Pač dogovoriš se; ne vem zakaj bi to delo ležalo na ženski...

Aha. Vsak svoje. In potem ti razžagaš svoja drva, prekriješ svoj del strehe na hiši, zamenjaš gume na svojem avtomobilu, požagaš svoja drevesa v gmajni, ...

Aha počasi razumem ja.
jagoda-malina
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a jagoda-malina »

Eeee :D je treba razumet, da ene ženske so požrtvovalne in bi za svojega naredila vse, ene si pa zmišljujemo kaj bi rade.

Ja če je ženska dobra prepusti lažje delo (likanje, sesanje,) itd. moškemu, same pa nakladajo hlode v gmajni. Govorim iz fizičnega vidika.

Jaz pač rada delam tisto kar je meni lažje, moškim pa prepustim tisto kar je bolj težko - fizično in pazim na svoje obremenitve, ker ne bi rada pruh dobila.
Sem za smiselno delitev del, ne po principu vsak vse.
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica

red_rose napisal/-a:kaj pri vama vse ti naredis? :D

A to je zame?
Ne, midva si deliva pol - pol. Ampak jaz bolj opravljam gospodinjska dela, on pa težja fizična. Jaz pač rada likam in kuham. No med tednom nama kuha tašča. Čez vikend pa jaz za vse. Tako, da moj kuha samo, če mene ni. On pa skrbi za avtomobile, pomete okrog hiše, prekoplje vrt, skida sneg, skrbi za živali, za kurjavo,... vsak pač svoje. Če pa kje zagusti si priskočiva na pomoč.
Jaz pač rajši likam kot vrt gnojim in okopavam.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

cvetkaaa napisal/-a: Aha. Vsak svoje. In potem ti razžagaš svoja drva, prekriješ svoj del strehe na hiši, zamenjaš gume na svojem avtomobilu, požagaš svoja drevesa v gmajni, ...

ne zivimo se vsi v hisah - midva recimo zaenkrat se v stanovanju in ni treba nobenih drv zagat (pa tudi takrat bova mela centralno :lach: ), streh prekrivat ipd. :D zato si ma cas tut kdaj kaj zlikat :irre:

pa sploh se ni slo za tole likanje - ampak da je blo punci samoumevno da MORA zenska likat. zenski nicesar ni treba. js se ne pocutim dolzno do fanta NICESAR! nardit. to vse nardim z lastno dobro voljo, ker tudi on ogromno naredi zame in ker ga imam rada.

buubbika ne vem ce bodo dojele :)

(pa zdej pa smo ze mal v OT :oops: )
Odgovori