Tašče in tasti!
-
- Komunikatorka
Jochie napisal/-a:jaz pa nečesa ne razumem...kako lahko shajate s partnerji, ne razumete pa se s taščami oz. tasti? Jaz ne bi mogel...meni je družina pomemben del in če se ne bi razumel z njenimi starši in ona seveda z mojimi, ne bi mogel biti z njo...
ja in zdaj naj zaradi tašče pusti osebo, ko ji ima rada ? ma ne hvala .. sj nebo z njo živela .. js osebno se pa sekirala zarad nje tudi nebi, če se ne zna sprijaznit z mano, je pa to njen problem

Jochie napisal/-a:jaz pa nečesa ne razumem...kako lahko shajate s partnerji, ne razumete pa se s taščami oz. tasti? Jaz ne bi mogel...meni je družina pomemben del in če se ne bi razumel z njenimi starši in ona seveda z mojimi, ne bi mogel biti z njo...
Ja jest sem tud take sorte, da mi ni glih vseeno kaj si njegova družina misli o meni. In me je zelo šokiralo ko sem spoznala njihove. Ker oni se res nč ne trudijo, v bistvu boli jih, jest sem več ali manj fantov problem (!!!) in če že mora on poskrbet zame.
Groza mi je, da prenašajo probleme, ki so jih imeli s svojimi starši (ki se med sabo niso marali, in posledično tud njima niso nč pomagal, ko je ona v mladosti zanosila) prenašajo na njega. Mislm to se mi res ne zdi fer.
Potem ne boš nikoli z nobeno, ker se vedno najde nekdo, ki nam ne ustreza. Kaj naj se jaz izpišem iz sorodnikov, ker se ne razumem z vsemi. In če spoznam fanta, ki se z enim izmed staršev ne šteka najbolje, naj ga pustim?
Pri meni je tako, da mi ne bi bila neka fuul panika če se ne bi ujela z njegovimi.Ne rečem, da se ne bi potrudila.
Ampak če pa se on ne bi ujel z mojimi, pa res ne bi mogla biti z njim.Nekako mi moja družina zaenkrat pomeni več kot fant, tako da do zdaj še je vedno šlo zaupati njuni presoji, res pa je da se moji ne vtikujejo.
Če pa kaj reče proti mojima dvema, je pa itak zgodovina...
Ampak če pa se on ne bi ujel z mojimi, pa res ne bi mogla biti z njim.Nekako mi moja družina zaenkrat pomeni več kot fant, tako da do zdaj še je vedno šlo zaupati njuni presoji, res pa je da se moji ne vtikujejo.
Če pa kaj reče proti mojima dvema, je pa itak zgodovina...
jaz bi se verjetno tudi počutila čudno, če me njegovi starši nebi marali. verjetno je v takem primeru celotna zveza na preizkušnji. Če bi bil fant mamin sinček, verjel mami na besedo (po možnosti bi mu o meni govorila grde ali neresnične stvari), potem s takim fantom ne bi bila pod nobenim pogojem. če pa bi bil toliko odrasel in samostojen (pa tudi jaz), da bi se po nekem določenem času zveze lahko preselila na svoje, stran od njegovih staršev, bi ostala z njim (če bi se oba imela 'dovolj' rada).
čeprav je potem vseeno situacija čudna, zaradi vseh družinskih praznikov, tudi bi želela, da imajo moji otroci stike s starimi starši ipd.
-
- Cosmopolitanka
Ljudje starse ne izbirajo sami

Pac ce dobis "slabe" v paketu, se mores malo prilagodit, ce ne pa je bolj tezko, kot pravis ti.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
Zame so pa njegovi starši pač le njegovi starši in ne zdej nekaj, na kar bi se jaz ful ozirala. Tako s starši od bivšega kot s starši od sedanjega se sicer dobro razumem, čeprav so sedanji precej precej bolj "okolju prijazni"
Ne vem, midva sva se tudi precej pozno sploh spoznala s starši, ker se nama to ni zdelo bistveno. V prvi vrsti sva midva par, potem pač pridejo še starši. Da greva vsake 14 dni k njim na kosilo, mi je čisto dovolj, res pa je, da trenutno midva živiva pri mojih, s katerimi se on odlično razume; še bolje kot jaz sama.

Ne vem, midva sva se tudi precej pozno sploh spoznala s starši, ker se nama to ni zdelo bistveno. V prvi vrsti sva midva par, potem pač pridejo še starši. Da greva vsake 14 dni k njim na kosilo, mi je čisto dovolj, res pa je, da trenutno midva živiva pri mojih, s katerimi se on odlično razume; še bolje kot jaz sama.
družina je pomembna, ker daje neko varnost, toplino... če partnerjevi starši vas ne sprejemajo, je na partnerju, da vas svoji družini predstavi na tak način, da vas bodo partnerjevi starši sprejeli. ne vem, če sem jaz imel takšno srečo v življenju, ampak mene so starši vseh punc vedno imeli radi... pa je bila npr. pri bivši tudi "čudna" familija - vsak je kuhal zase...oče, mati, sin in hči (bivša)...
ampak sprejeli pa so me brez problema...
tole vse skupaj govorim za veze, kjer sta partnerja stara 20+, razumem, da oče 16-letne edinke noče slišati za njenega (prvega) fanta...
zatorej...če bi bil na vašem mestu (v primeru, da vas partnerjevi starši ne sprejemajo), bi od partnerja zahteval, da se pogovori z njimi ter jih "prisili", da vam starši dajo priložnost, da se spoznate...

tole vse skupaj govorim za veze, kjer sta partnerja stara 20+, razumem, da oče 16-letne edinke noče slišati za njenega (prvega) fanta...
zatorej...če bi bil na vašem mestu (v primeru, da vas partnerjevi starši ne sprejemajo), bi od partnerja zahteval, da se pogovori z njimi ter jih "prisili", da vam starši dajo priložnost, da se spoznate...
^^ glej, ne moreš staršev prisilit, da imajo radi tvojega partnerja.
Jaz se pač trudim, da svojo taščo spoštujem, njena stvar pa je al bo ona mene tudi spoštovala al ne. In na srečo moja je taka, da me spoštuje. Najbrž zato ker se nobena ne trudi da bi postali super prijateljici, ampak sva na neki distanci, ne mešam se v njene stvari in ona se ne meša v moje. Ampak vem, da če bi tašča hotla bit "šefica" in bi začela pametovat o stvareh, ki se nje ne tičejo, najin odnos več ne bi bil tako dober.
Jaz se pač trudim, da svojo taščo spoštujem, njena stvar pa je al bo ona mene tudi spoštovala al ne. In na srečo moja je taka, da me spoštuje. Najbrž zato ker se nobena ne trudi da bi postali super prijateljici, ampak sva na neki distanci, ne mešam se v njene stvari in ona se ne meša v moje. Ampak vem, da če bi tašča hotla bit "šefica" in bi začela pametovat o stvareh, ki se nje ne tičejo, najin odnos več ne bi bil tako dober.
Ko bom velika, bom Lara Croft.
Jochie napisal/-a:družina je pomembna, ker daje neko varnost, toplino... če partnerjevi starši vas ne sprejemajo, je na partnerju, da vas svoji družini predstavi na tak način, da vas bodo partnerjevi starši sprejeli. ne vem, če sem jaz imel takšno srečo v življenju, ampak mene so starši vseh punc vedno imeli radi... pa je bila npr. pri bivši tudi "čudna" familija - vsak je kuhal zase...oče, mati, sin in hči (bivša)...ampak sprejeli pa so me brez problema...
Ti si imel očitno srečo, da si naletel na same vredu tašče in taste, in najbrž imaš tud sam "prijazno" družino. Sej pri meni je tud tako; povsot so me sprejeli, in tudi moji starši so zlati.
Ampak v vseh družinah pač ni tako.
In ne vem, zakaj bi bila DOLŽNOST staršev sprejet fanta/punco od svojih otrok. Če jim ni všeč, jih ne moreš silit, da jim postane všeč.
No, pa si predstavljaj, da ti kakašna, na tem forumu popljuvana tašča pove zgodbo iz svojega zornega kota. (meni je nenavadna zgodba s tolčenjem zrezkom ene izmed uporabnic; pa sej tašča ma vso pravico da to počne, sej je njena hiša.)
Sej vrjamem, da so nekateri tasti in tašče grozni, da se vtikajo, težijo itd...ampak jaz res ne vidim smisla, da bi se takšna nesoglasja reševalo na silo... Jaz bi se sigurno umaknila...
Praviš da so te povsot sprejeli.. Najbrž si bil prijazen, vljuden, nisi izstopal s kakšnimi bedarijami, in si se na začetku ti trudil, da si se prilagodil družini, in ne čakal, da se bo celotna družina tvoje partnerice prilagajala tebi. Nekateri se pač ne znajo obnašat tako kot se je treba, ko prideš k hiši, in se sploh ne čudim da jih potem starši ne marajo.

fun napisal/-a:No, pa si predstavljaj, da ti kakšna, na tem forumu popljuvana tašča pove zgodbo iz svojega zornega kota.
To je pa itak vedno zanimivo. Pravzaprav bi jaz to rada videla vsakič, ko nekdo svojo zvezo in probleme v njej opisuje.

Sicer pa mislim, da ni dolžnost staršev sprejet fanta/punco, se mi zdi pa nekako normalno, da poskušajo z njim imet normalne odnose. ( Seveda je to vzajemno. ) Poznam ogromno primerov, ko starši sploh snahe smatrajo bolj za dekle, kot za člane družine. Kdor misli, da so časi, ko je bila "tamlada" vredna manj od zadnje krave v hlevu, se moti