Kaj je za vas debela ženska?
- *zverinica*
- Kofetarica
-
- Cosmopsiho
matr. ob prebiranju te teme sem totalno ponosna na svoj celulit in odnos, ki ga gojim do njega. čisto prelena, da bi se sekirala okoli njega. itak ga vidijo samo zafrustrirane banice na plaži. zanje mi pa dol visi.
kaj je zame debela ženska? ženska, ki na sebi nosi tolko špeha, da obline in oblika telesa niso več to kar bi morale biti. isto velja za suhost. ženska mora po mojih merilih zgledat žesnka, al s 5imi kilami premalo al pa preveč.
kaj je zame debela ženska? ženska, ki na sebi nosi tolko špeha, da obline in oblika telesa niso več to kar bi morale biti. isto velja za suhost. ženska mora po mojih merilih zgledat žesnka, al s 5imi kilami premalo al pa preveč.
pistacija napisal/-a:a ni tko, da ma vsak pravico do svojega mnenja?
ja to že. a tvoja izjava je pač neumna. ne vem no, a ti je treba še to razložit?
pač se nisi fajn izrazla in je ironično smešno. žal. (verjetno si mislila pač tisto, da če se debela ženska v svoji kož fajn počuti in se ne vidi kot debelo, je pač noben vrag ne more prepričati v nasprotno. to je super. samozavest na višku- kapo dol. a to še vedno ne pomeni da ni debela.)

sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
claire napisal/-a:pistacija napisal/-a:a ni tko, da ma vsak pravico do svojega mnenja?
ja to že. a tvoja izjava je pač neumna. ne vem no, a ti je treba še to razložit?
pač se nisi fajn izrazla in je ironično smešno. žal. (verjetno si mislila pač tisto, da če se debela ženska v svoji kož fajn počuti in se ne vidi kot debelo, je pač noben vrag ne more prepričati v nasprotno. to je super. samozavest na višku- kapo dol. a to še vedno ne pomeni da ni debela.)
![]()
![]()
Kot sem rekla, vsak ma pravico do svojega menja. Jaz svojega nobenmu ne vsiljujem in ne vidim razloga, zakaj bi ga morala ti.
- sarchika09
- Komunikatorka
missy* napisal/-a:@pistacija, potem je po tvojem mnenju 100kilska (se po moznosti zelo majhna) oseba, ki je zelo samozavestna, suha?
Tega nisem trdila. Strinjala sem se s tem, da je debela ženska tista, ki se tako počuti.
Pri tem je treba ločit dve stvari: njeno mnenje in mnenje ostalih. Če sama misli, da ni debela, potem po njeno tudi ni. Tud če drugi mislijo, da je.
Če se ona ne ozira na mnenja drugih, je verjetn dost vseen kake predstave imajo drugi o njej?
Kar hočem reč je, da moje mnenje o tem al je nekdo debel al ne ni niti približno tako pomembno kot mnenje te osebe o samem sebi.
^^ ja ja ja. to že. recimo.
ampak če je nekdo bolan, pa se počuti zdrav (HIV ipd. bolezni) še zmeraj ne pomeni da ni bolan.
tudi debel je še vedno, čeprav misli da ni.
eni mislijo tudi da so pametni pa niso.
ampak tu je vpr. kaj je za vas debela ženska.in če ti rečeš, da je to ta ki si misli da je, potem je to pač neumno. jebat ga. misliš da si nekaj pametno povedala pa nisi.
ampak če je nekdo bolan, pa se počuti zdrav (HIV ipd. bolezni) še zmeraj ne pomeni da ni bolan.
ampak tu je vpr. kaj je za vas debela ženska.in če ti rečeš, da je to ta ki si misli da je, potem je to pač neumno. jebat ga. misliš da si nekaj pametno povedala pa nisi.
sAv€ ENErgy, plaY in The D@rk.
claire napisal/-a:^^ ja ja ja. to že. recimo.
A si ti sploh prebrala karkoli od tega, kar sem napisala? Se mi zdi, da ne.
Moram odgovoriti na sporočila nekaj strani nazaj o davkih
Višji davek na cigarete ni zaradi tega, ker bi bilo to škodljivo in ker smo tako dobri, da bomo to razvado poskušali omejiti zaradi dobrote, ampak ker je škodljivo, kadilci prej zbolijo in ne vem zakaj bi jaz plačevala zdravljenje nekoga, ki si je sam kriv da je zbolel (zaradi cigaret) kot pa jaz, ki se tem dejavnikom izogibam. Tako bi recimo bilo možno enako kot davek za cigarete dati davek na junk food, a to ne bo šlo, pa ne zaradi tega, ker bi revni bili s tem prikrajšani za poceni hrano, ampak zaradi tega, ker je nemogoče definirati junk food. Bili so poskusi omejiti število študentskih bonov, ki bi jih lahko porabil za fast food (omejitev 5 na mesec), a ima McDonalds preveliko pravno službo in je dokazal, da imajo uravnotežene obroke, saj po kalorijah in podobno očitno ustrezajo standardom, čeprav vsi vemo, da če bi takšno hrano jedel bi ti škodila. A enako bi morali obdavčiti potem tiste, ki premalo jejo, saj so anoreksične ženske in tiste s premalo kg ravnotako bolj ogrožene in jemljejo iz zdravstvene blagajne kot tiste s preveliko težo. In potem bi moral obdavčiti dodatno vse stvari, ki kakorkoli povečujejo tveganje za zdravstvene težave, tudi kolikokrat greš čez cesto, kar je pač nemogoče. Tako da ne pretiravati

Višji davek na cigarete ni zaradi tega, ker bi bilo to škodljivo in ker smo tako dobri, da bomo to razvado poskušali omejiti zaradi dobrote, ampak ker je škodljivo, kadilci prej zbolijo in ne vem zakaj bi jaz plačevala zdravljenje nekoga, ki si je sam kriv da je zbolel (zaradi cigaret) kot pa jaz, ki se tem dejavnikom izogibam. Tako bi recimo bilo možno enako kot davek za cigarete dati davek na junk food, a to ne bo šlo, pa ne zaradi tega, ker bi revni bili s tem prikrajšani za poceni hrano, ampak zaradi tega, ker je nemogoče definirati junk food. Bili so poskusi omejiti število študentskih bonov, ki bi jih lahko porabil za fast food (omejitev 5 na mesec), a ima McDonalds preveliko pravno službo in je dokazal, da imajo uravnotežene obroke, saj po kalorijah in podobno očitno ustrezajo standardom, čeprav vsi vemo, da če bi takšno hrano jedel bi ti škodila. A enako bi morali obdavčiti potem tiste, ki premalo jejo, saj so anoreksične ženske in tiste s premalo kg ravnotako bolj ogrožene in jemljejo iz zdravstvene blagajne kot tiste s preveliko težo. In potem bi moral obdavčiti dodatno vse stvari, ki kakorkoli povečujejo tveganje za zdravstvene težave, tudi kolikokrat greš čez cesto, kar je pač nemogoče. Tako da ne pretiravati

- positive vibration
- Cosmofrik
In potem bi moral obdavčiti dodatno vse stvari, ki kakorkoli povečujejo tveganje za zdravstvene težave, tudi kolikokrat greš čez cesto, kar je pač nemogoče. Tako da ne pretiravati
Prav imaš. Je veliko drugih stvari, ki jih je potrebno prej visoko obdavčit, če bi se že šli to igro, npr. alkohol.
Lahko bi pa uvedli nasprotna pravila: npr. olajšave za domačo pridelavo hrane. Naprimer kmetijske površine so obdavčene, ker ti kao prinašajo dobiček

Lahko bi uvedli olajšavo za tiste, ki imajo vrtiček in na njem pridelujejo zelenjavo in sadje za gospodinjske potrebe (ne za prodajo). Seveda so blokčani apriori prikrajšani do tega privilegija, v kolikor niso vrtičkarji.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...