Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
*pikapoka*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *pikapoka* »

Ja sej sm razmišljala, da ji bi povedala, sam ne vem al pol kej komplicirajo al pač samo dajo datum, ker res ne bi rada, da me po telefonu obdira da sm neodgovorna pa bla bla bla, ker bom nehala jemat in da pretiravam itd. A za datum pa to use se s sestro zmeniš pa tut to da bom nehala jemat al morem to zdravnici povedat?
Blondie7
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a Blondie7 »

Ja jas se vedno menim s sestro in tut če mam kake težave pa to, da pol ve kako hitro me naročit ipd. Mislim, da ne bi smela kej komplicirat ker to je tut tvoja izbira a hočeš tabletke ali ne oziroma če maš preveč stranskih učinkov je boljše da jih ne jemlješ.
Uporabniški avatar
*pikapoka*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *pikapoka* »

uf hvala ti.sm kr bolj pomirjena;).sm mislala da je to veliko večji baubau, ker se še nikol nisem sama naročala pa sm res čism zmedena glede teh stvari. Hvala res:)
Uporabniški avatar
crazy_bitch
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a crazy_bitch »

kokica87 napisal/-a:To je normalno, saj te je ginekologinja najbrž opozorila, da bo ta prva krvavitev malo daljša... Jaz sem tudi imela dolgo časa krvavitev ko sem jih začela jemati, potem se je pa vse uredilo in imam zdaj lepo po 3-4 dni jo samo.

hmm, hvala za odgovor.. ne ginekologinja me ni opozorila.. upam da jo bo kmalu konec :) koliko časa je pa pri tebi trajala?
Take me, break me, love me, grab me, shake meee... just be a good boy. obeeeey. <3
Blondie7
Komunikatorka
Komunikatorka

*pikapoka* napisal/-a:uf hvala ti.sm kr bolj pomirjena;).sm mislala da je to veliko večji baubau, ker se še nikol nisem sama naročala pa sm res čism zmedena glede teh stvari. Hvala res:)

eh ni panike. :) če ti pa bo slučajno kaj težila (ker ene znajo bit tečne) pa pač reči da si se ti tako odločila.
Uporabniški avatar
maissi
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a maissi »

Eno vprašanje:
Še nikoli nisem jemala kontracepcijskih tablet, v začetku leta sem samo ene za ureditev menstruacije (januarja-aprila). Zdaj jih itak potrebujem zaradi zaščite, pa me zanima, če si lahko menstruacijo prestaviš za par dni že takoj, pri prvem jemanju?
Blondie7
Komunikatorka
Komunikatorka

Ne mislim da je ne moreš. Enim puncam se celo zgodi, da bolj dolgo krvavijo prvi teden glih zarad tabletk... Predlagam tabletke za prestavitev.
kokica87
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a kokica87 »

crazy_bitch napisal/-a:
kokica87 napisal/-a:To je normalno, saj te je ginekologinja najbrž opozorila, da bo ta prva krvavitev malo daljša... Jaz sem tudi imela dolgo časa krvavitev ko sem jih začela jemati, potem se je pa vse uredilo in imam zdaj lepo po 3-4 dni jo samo.

hmm, hvala za odgovor.. ne ginekologinja me ni opozorila.. upam da jo bo kmalu konec :) koliko časa je pa pri tebi trajala?

No mene je opozorila tako ginekologinja kot v lekarni, piše pa tudi v navodilih, da se prvi mesec pojavljajo vmesne krvavitve, tako da sem jaz imela menstruacijo pri prvem jemanju 10 dni, pa še potem so se mi taprvi mesec pojavljale manjše vmesne krvavitve. Zdaj se je k sreči vse umirilo in vmesnih ni. Če se bodo pa tebi pojavljale dolgo časa je pa tudi dobro da greš h ginekologinj, saj to pomeni, da so tabletke preveč nizkodozne zate oz. ti ne odgovarjajo in jih je potrebno zamenjati.
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Se selim...

Neprebrana objava Napisal/-a Maychy »

Vprašanje za dekleta, ki jemljejo Yaz. Glede na to, da pojemo 24 aktivnih tabletk se (sklepam) zamakne tudi menstruacija. Jaz sem jo prej na navadnih tabletkah dobivala šele nekje 4. dan zatem, ko sem jih prenehala jesti. Lahko torej sklepam, da jo bom tudi na teh? To namreč pomeni, da jo bom dobila že čisto zadnji dan te tablice. Vprašanje je, kako dolgo bo trajala, ker je treba nato začeti spet z novo.

Kako je s tem pri vas?

Trenutno me namreč firbec matra, ker končujem prvo tablico, M pa še ni.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a renatka_ »

To misliš Yasminelle? Jst sm v pondelek vzela zadnjo iz škatlice, danes sem pa menzo pokasirala. :) Pri Logestu sem mela pa ponavadi drugi dan, torej en dan prej (čeprav tudi pri teh dobim velikokrat že po dveh dneh).
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Se selim...

Neprebrana objava Napisal/-a Maychy »

Ne, ne... Mislim tanove tabletke Yaz. Imajo drugačen način jemanja in sicer 24+4. Ker poješ v bistvu 3 tabletke več kot recimo pri Yasminelle je logično, da se tudi menstruacija zamakne za 3 dni, ane? Malo me že skrbi (pa najbrž po nepotrebnem), ker je danes že ta 3. dan. Bomo videli kaj bo.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Uporabniški avatar
monique*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a monique* »

Pri Yaz tabletkah so zadnje 4 (bele) placebo zato da jih jemlješ vsak dan, zato da ne pozabiš začeti z novo tablico ker jih jemlješ vsak dan. Se bo pa verjetno uredila menstruacija ko se bo telo navadlo na nove tabletke.
Jaz jih na žalost nisem prenašala tko da jih ne jemljem več.
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: hollywood

Neprebrana objava Napisal/-a rachka_ »

khm. jaz sem pred kratkim dobila novo ginkologinjo in ta nova hvalabogu ni tako napumpana s tem sranjem od negativnega mnenja o KT, tako da sem se opogumila, da bi jih spet jedla. itak sem brez njim imela več slabih, kot dobrih izkušenj.. no in ona mi je svetovala, da se naj odločim med Cileste in enimi na M (ne spomnim se več kako se jim reče), lahko pa tudi Cerazete. te imajo kao ful malo hormonov in ne morejo toliko vplivat na glavobole blablabla. no, danes sem pa zaradi enih drugih zadev šla k enemu drugemu ginekologu, ki pa mi je svetoval (in kr napisal recept) za tabletke Diane kr sem jamrala nad drastičnim poslabšanjem kože :D no in me zanima če ima katera kakršnekoli izkušnje s katerimi od naštetih tabletk? meni je ob vsem tem v bistvu najbolj važno to, da se mi koža spet malo spuca ampak da mi vseeno nebi povzročilo zastajanja vode v telesu (ja, bojim se rasti v širino). torej, hvala za mnenja ;)
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
MsN

Neprebrana objava Napisal/-a MsN »

Diane25 so ene močnejših - uporabljajo se v bju proti aknam in pretirani poraščenosti (baje uspešno), a prispevajo k zastajanju vode v telesu. Veliko punc ima z njimi glede pridobivanja teže negativne izkušnje. Poskusi.

Cilest in Minulet (so to te na M?) so nekje na sredini, a mislim, da še vedno močnejše od raznih nizkodoznih ala Yasminelle in Yarina.

Upam, da ti bodo nove kt odgovarjale, čeprav je glede težav s kožo bolje obiskati dermatologa in tam raziskovati naprej - nek vzrok mozoljev zagotovo obstaja in ni nujno, da se ga da odpraviti samo s kt, ki itak slabo vplivajo na telo kot tako (hočeš nočeš - je kemija, so hormoni, a je tudi priročna zaščita).
Uporabniški avatar
HuDoBa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objava Napisal/-a HuDoBa »

Meni je dermatologinja tut predpisala Diane35 za kožo. Saj za kožo so ble fajn, sam na moj apetit so zelo slabo vplivale po določenem času. Sem bila sposobna pojesti vse kar sem vidla, posledično sem se zredila ja, zato sem namesto teh dobila Yarino...in sem zaenkrat (trkam na les) brez težav.
Zaklenjeno