Tašče in tasti!
Sam rečem lahko, da blagor enim ko se s svojimi taščami razumejo kot s svojo najboljšo prijateljico. Uglavnem jaz v tem nimam sreče. Moja tašča je zelo "težka". S svojim sva mal več kot 2 leti skupaj pa me že od začetka ni marala, vedla sem, da pri njih nisem dobrodošla (z njene strani), name so letele opazke, kot npr. kako ji lahko zaupaš, kaj če te ogoljufa, lahko te samo izkoristi (to je spraševala svojega sina prek tel...no in ker je glasna sem vse slišala)...uglavnem z njo je zelo težko...stara je 46 let, še zmeraj hodi u "šolo"..uglavnem ne vem kok časa se že izobražuje, vem pa da sem jaz odkar sem s svojim naredla 2 letnika faksa ona pa nikjer nič...tud moj mi je rekel, da ne vrjame, da bo kaj naredila:) Ja sam pri meni ni problem sam tašča...mamo tu še babico in dedka (starša od mame)...uf tadva sta šele težka...obadva sta imela opazke glede mojega oblačenja, da se full slabo oblečem, da bi se mogla bolj toplo oblečt, ne paše ji če mam puli gor, ne paše jima nič...uglavnem nikoli zadovoljna...opazke so letele tudi na to, da če se ne bom oblekla se bom prehladila, da bi rada vnuke mela...sam takrat ko se je to zgodilo mojega ni blo zraven, so me skoraj vsi napadli kot mrhovinarji...pa ja toplo sem bla oblečena sam kaj ko njim nič ne ustreza, jaz pa ne mislim igrat tako kot oni hočejo..uglavnem iz teh in še več razlogov sva s fantom šla živet na svoje...zmenjeno je bilo, da se ne bo noben vtikal, da se midva odločiva...no pa nikakor ni tako...jaz bi to tu dala, to ni vredu..itd Bedno
Tast pa je vredu, z njim se celo lahko hecam...moj partner pa ima srečo, ker nimam jaz tako zaguljenih staršev, se z obema dobesedno zafrkava, je polno smeha, ko smo skupaj, niti enkrat se moja nista vtaknila v naju...niti enkrat...njegovi pa zgleda živjo za to da komandirajo...uglavnem partnerju je žal da je tako, sam se oba zavedava, da ne bova živela z njimi in se nimava kaj sekirat.
lp
Tast pa je vredu, z njim se celo lahko hecam...moj partner pa ima srečo, ker nimam jaz tako zaguljenih staršev, se z obema dobesedno zafrkava, je polno smeha, ko smo skupaj, niti enkrat se moja nista vtaknila v naju...niti enkrat...njegovi pa zgleda živjo za to da komandirajo...uglavnem partnerju je žal da je tako, sam se oba zavedava, da ne bova živela z njimi in se nimava kaj sekirat.
lp
~NIA~ napisal/-a:, stajl ma. stara je pa dobrih 40.. pa nasplošno je fajn.. mi ni problema bit z njo ceu dan sama doma, alpa jit v šoping, kamrkol.. sposojam si njene cunje, njena ličila, šampone, lake... ker ma use ful bolše od mojih stvari
waw...js tega nikol ne bi upala, mislm bi mi blo ful nerodn. enkrat mi je rekla nj si kr uzamem eno trenirko k sm jo doma pozabila za na rekreacijo pa mi je blo cist bad

Zivljenje je piskotek!
[sposojam si njene cunje, njena ličila, šampone, lake... ker ma use ful bolše od mojih stvari
]
Meni je pa tole čist mimo no... Ok, če se slučajno zgodi, da bi mi zmanjkalo šampona (čeprov poskrbim, da kupim novega, preden mi ga zmanjka)...drgač mi je pa prov čudn tkole si sposojat, ker je njeno boljše od tvojega?? Mal zajedalsko se sliši...

Meni je pa tole čist mimo no... Ok, če se slučajno zgodi, da bi mi zmanjkalo šampona (čeprov poskrbim, da kupim novega, preden mi ga zmanjka)...drgač mi je pa prov čudn tkole si sposojat, ker je njeno boljše od tvojega?? Mal zajedalsko se sliši...
-
- Sramežljivka
- Kraj: Maribor
Zanimiva tema..
no, jaz se z svojo super razumemm pa ne sam z njo, nasploh z celo družino, vsi so prijetni, nimamo konfliktov, zaenkrat je vse super..
Ena je rekla, da zakaj hodi lili01 k fantu spat in ne k njemu.. pa saj je povedala, da dela v gostinstvu in da se zavleče z šihtom, ter da pošihtu gre kdaj tja, meni se zdi bolj čudno da bi fanta ob cca dveh zjutraj poklicala pa rekla "zbudi se, jaz sem konec, prideš k meni?". Drugače pa pari radi preživljamo/jo čas skupaj in zaželjenost al ne, mislim, da je takrat bolj pomembno, da sta skupaj, ostalo gre vse čez eno uho noter čez drugo ven. Sicer še nikjer nisem imela občutka nezaželjenosti pa mogoče zato tak gledam, je pa pri enem fantu (s kerim sem bla celih tri leta) bla mama ful čudna, vsiljiva z vprašanji itd,.. ko sva prišla sva pač pozdravla in šla takoj v sobo.. problem rešen..
no, jaz se z svojo super razumemm pa ne sam z njo, nasploh z celo družino, vsi so prijetni, nimamo konfliktov, zaenkrat je vse super..

Ena je rekla, da zakaj hodi lili01 k fantu spat in ne k njemu.. pa saj je povedala, da dela v gostinstvu in da se zavleče z šihtom, ter da pošihtu gre kdaj tja, meni se zdi bolj čudno da bi fanta ob cca dveh zjutraj poklicala pa rekla "zbudi se, jaz sem konec, prideš k meni?". Drugače pa pari radi preživljamo/jo čas skupaj in zaželjenost al ne, mislim, da je takrat bolj pomembno, da sta skupaj, ostalo gre vse čez eno uho noter čez drugo ven. Sicer še nikjer nisem imela občutka nezaželjenosti pa mogoče zato tak gledam, je pa pri enem fantu (s kerim sem bla celih tri leta) bla mama ful čudna, vsiljiva z vprašanji itd,.. ko sva prišla sva pač pozdravla in šla takoj v sobo.. problem rešen..
You either want to be with me, or to be me.
Butterfly-Princess napisal/-a:Zanimiva tema..
ključ imam od hiše,nikogar ne budim.zakaj bi se vozila 20 km do doma,če grem lahko do njega peš?
lili01 napisal/-a:
ključ imam od hiše,nikogar ne budim.zakaj bi se vozila 20 km do doma,če grem lahko do njega peš?
Zato, ker si v tej hiši več kot očitno nezaželjena. Jaz sem pač enakega mnenja, kot fun, če me nekje ne marajo, tja ne silim.
Zato pa tašča tolče zrezke ob 7ih zjutraj. Tega verjetno ni nujno počet navsezgodaj, ampak če želiš nekoga podjebavat, je pa to odličen način.
Saj ljudje smo si različni. Eni vztrajate pri svojem in se ne pustite premaknit. Po eni strani je to precej fajn lastnost, ker se te je težje znebit kot mene, ki se pač distanciram od cele situacije in grem raje na kofe, če mi nekje nekdo teži.
Ne da se mi živcev izgubljat in ne bi se mi zdelo vredno vsak vikend pizdit zaradi ene otročje babe, ki svoja čustva kaže preko tolkača za zrezke

mami od mojga je ful uredu...dost se pogovarjava pa pospravlava skupi pa tv skupi gledava pa pomagam ji pse vn pelat in tako naprej... za enkat se še ni pritožila čez mene in upam d se ne bo nikoli ker ne bi bla rada v slabih odnosih z nekom ki mojemu res veliko pomeni....ženska je res uredu hvala bogu 

Imej se lepo in uživaj življenje do konca.. Le enkrat živiš!!
-
- Komunikatorka
moja je tud načeloma v redu. kregava se ne, kavico tud skupi spijeva, vsak dan nama kuha (živiva pri njemu), dost se pogovarjava, ful naju glede faksa vzpodbuja, itd... čeprav imam filing, da še znajo bit kaki problemi z njo, kr je njen sinček najmlajši in edini fantek oh in yoy, po moje se bo že znala vtaknit kdaj v najino življenje, kaj pa vem, bomo vidli. se ne obremenjujem s tem trenutno, zaenkrat se lepo klapamo.
Jaz imam glede tašče (no, pa tudi tasta) srečo
So zelo urejena družina, se zelo lepo razumejo, hecajo, zafrkavajo in so to še na mene prenesli
vedno, ko sem pri njih, se dobro počutim, nikoli se še ni zgodilo, da bi se počutila nezaželjena ali kaj podobnega. Res so face, vsi po vrsti
me kdaj fant in tast zafrkavata, pa se tašča na mojo stran postavi, pa ju nazaj heca
pa vedno, ko sem tam (in to je kr pogosto), mi prinese kakšno pecivo, za jest kaj, za pit, pa tudi če sem samo kakšno urco tam
pa tudi ostali sorodniki so super - nikoli ne bom pozabila žene od fantovega botra. Praznovali smo rojstni dan od fanta in takrat še je nisem poznala. Pa smo sedeli tam že nekaj časa, ko je prišla ona. In mi da roko: 'oo, ti si pa Tamara ne? Čez nekaj časa pa: 'Mi je xxx (njen mož) povedal, kak si luštna pa prijazna pa to, pa si res.' Potem me je pa še objela, pa mi povedala, kak je vesela, da si je moj našel tako fajn punco, pa da, če boma kdaj kaj rabla, da na njo se lahko vedno zanesema
vglavnem, to mi je res blo ful simpatično

So zelo urejena družina, se zelo lepo razumejo, hecajo, zafrkavajo in so to še na mene prenesli

We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
Jest pa sploh ne vem kaj bi rekla o starših od mojga fanta. Mislm ''tašča'' je na nek način vredu na drug način pa grozna.
Do zdaj sem opazla, da imajo v družini pač tako mišljenje, da otroke čimbolj ponucat, da tebi ni treba nič delat. Če pa oni kej tebe rabijo, pa ne pride v poštev, oz. zelo redko.
Se je že zgodil vsaj ene petkrat odkar sva skupi (leto in pol), da se kar naenkrat ona odloči, da jest pa tist dan ne bom prespala pri njih. Ima pa take banalne razloke, kot da je majhno stanovanje, da stanovanje ni za 4 folka (a pazi to, ko pride tast iz službe nazaj je pa dovolj placa za 4 folka). Enkrat sem celo omenla da sem mal prehlajena in je ona to zvedla in tkoj, da ne smem prespat, ker se bo kdo nalezel.
Sploh pa se to pogosto zgodi takrat ko res nujno rabim prenočišče v Lj in imam tam samo njega. In kam naj grem potem.
Morm pa povedat, da pri njih tudi ne spim tako pogosto.
Kot sem rekla taščo briga samo njena rit, kar se pa tiče sina in njene punce, naj se pa sin sam znajde kot ve in zna.
Mislim to mi gre na jetra, ker nočem bit z njimi glih v slabih odnosih, vendar tako pa tud ne gre več. In tudi zaradi tega se izogibam njihovemu stanpvanju, ker se vedno počutim kot višek. Pa sploh da ne omenim tega, da tudi pomagam in naredim vse kar me prosijo.
Kar se mene tiče je že osnovna olika, da se lepo potrudiš za dobre medsebojne odnose med ljudmi, ki jih boš očitno gledal vse življenje. Ampak očitno so bili oni vzgajani na drugem planetu.
Do zdaj sem opazla, da imajo v družini pač tako mišljenje, da otroke čimbolj ponucat, da tebi ni treba nič delat. Če pa oni kej tebe rabijo, pa ne pride v poštev, oz. zelo redko.
Se je že zgodil vsaj ene petkrat odkar sva skupi (leto in pol), da se kar naenkrat ona odloči, da jest pa tist dan ne bom prespala pri njih. Ima pa take banalne razloke, kot da je majhno stanovanje, da stanovanje ni za 4 folka (a pazi to, ko pride tast iz službe nazaj je pa dovolj placa za 4 folka). Enkrat sem celo omenla da sem mal prehlajena in je ona to zvedla in tkoj, da ne smem prespat, ker se bo kdo nalezel.
Sploh pa se to pogosto zgodi takrat ko res nujno rabim prenočišče v Lj in imam tam samo njega. In kam naj grem potem.
Morm pa povedat, da pri njih tudi ne spim tako pogosto.
Kot sem rekla taščo briga samo njena rit, kar se pa tiče sina in njene punce, naj se pa sin sam znajde kot ve in zna.
Mislim to mi gre na jetra, ker nočem bit z njimi glih v slabih odnosih, vendar tako pa tud ne gre več. In tudi zaradi tega se izogibam njihovemu stanpvanju, ker se vedno počutim kot višek. Pa sploh da ne omenim tega, da tudi pomagam in naredim vse kar me prosijo.
Kar se mene tiče je že osnovna olika, da se lepo potrudiš za dobre medsebojne odnose med ljudmi, ki jih boš očitno gledal vse življenje. Ampak očitno so bili oni vzgajani na drugem planetu.
tudi jaz imam po eni strani občutek, da je moja tašča fajn ženska, ker imam filing, da me ima res rada, da me spoštuje, kadarkoli lahko pridem na kosilo, kavo, prespat, karkoli (pa ne izkoriščam tega). Po drugi strani pa ji "zamerim", da je svojega sina malo čudno vzgojila. Ok, to ni moja stvar in zato tudi nikoli ne komentiram in se ne vmešavam v to. Ampak čudno se mi zdi, da ni sinu privzgojila nobene samostojnosti, niti želje po samostojnosti. Normalno je, da je otrok z leti vedno bolj samostojen in odgovoren in da bo nekoč zaživel neodvisno življenje. Ampak v tej familiji tega ni in moji tašči se zdi povsem ok in normalno, da bo njen otrok še po 30. letu odvisen od nje. Tako pač je če 25-letnemu otroku 5x na dan pove, da je totalno neodgovoren in da nič ne zna in potem še vse naredi namesto njega.
Ko bom velika, bom Lara Croft.
pri moji je podobno. Skos mu govorita da nč ne zna, pa da je zguba itd. Ampak fora je k res full stvari on nardi po stanovanju. Vse kar mu rečejo nardi, pa tud mu ni treba doskrat reč, se sam spomni.
Ni jim prov če kej sam nardi ne da bi vprašu in ni jim prov če nč ne nardi.
Sej sploh ne vem kako mu je ratal, da je ratu tak cukrček in ne totalno zagrenjena oseba, k mu starci non stop diktirajo in ga napizdevajo.
Ps: ja, no sej mogoče mal pretiravam. Sam tko jest stvari vidm
Ni jim prov če kej sam nardi ne da bi vprašu in ni jim prov če nč ne nardi.
Sej sploh ne vem kako mu je ratal, da je ratu tak cukrček in ne totalno zagrenjena oseba, k mu starci non stop diktirajo in ga napizdevajo.
Ps: ja, no sej mogoče mal pretiravam. Sam tko jest stvari vidm
bom govorila za mamo od bivšega.
načeloma nisem imela nič proti njej, ona je tudi baje mene kar vzljubila.
pogovarjali sva se normalno, povedala mi je dosti tud osebnih stvari (ali stvari iz otroštva mojega dragega). jaz mislm da sm se nasplošno dost dobr pretvarjala, da me use zanima.

načeloma nisem imela nič proti njej, ona je tudi baje mene kar vzljubila.
pogovarjali sva se normalno, povedala mi je dosti tud osebnih stvari (ali stvari iz otroštva mojega dragega). jaz mislm da sm se nasplošno dost dobr pretvarjala, da me use zanima.

... haters make me FAMOUS ...
Če tašča tovče zrezke ob 7ih zjutraj zame ni problem. Tudi moja bivša jih je, a me je imela zelo rada. Pač njena navada, da vstaja ob 6ih zjutraj. Najprej je pripravila čimveč za kosilo, da ni obremenjevala mene in hčerko, odšla k maši, nato pa smo skuhali še do konca, ko je prišla nazaj.
Sklepam, da v blokih nimajo prepovedi ropotanja po stanovanju do 10ih, če slučajno kdo malo dlje poleži.
Sina ni razvajala, a se je razvajal sam saj jo skoraj nikoli ni ubogal, ko mu je rekla, da naj kaj naredi.
Fantova stara mama me je prav tako imela rada. Ko je prišla na obisk je vedno še meni prinesla čokolado. Če je vnukoma primaknila kakšen evro, ga je vedno še meni, ker po njenem sem bila tudi jaz zdaj njena, ker sem novi član družine.
Sklepam, da v blokih nimajo prepovedi ropotanja po stanovanju do 10ih, če slučajno kdo malo dlje poleži.
Sina ni razvajala, a se je razvajal sam saj jo skoraj nikoli ni ubogal, ko mu je rekla, da naj kaj naredi.
Fantova stara mama me je prav tako imela rada. Ko je prišla na obisk je vedno še meni prinesla čokolado. Če je vnukoma primaknila kakšen evro, ga je vedno še meni, ker po njenem sem bila tudi jaz zdaj njena, ker sem novi član družine.