Izpit za avto

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
sarchika09
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a sarchika09 »

red_rose, zihr ti bo potem, ko boš začela vozit celotna stvar postala dosti bolj zanimiva in všečna :D. Če povem recimo moj primer: jaz bi lahko šla delat izpit že lani, ker sem pač dopolnila 18 let, tudi denar je bil, ampak nisem imela niti volje, niti interesa (živim praktično skoraj v centru Celja in sem navajena tu okoli hodit peš) tako, da smo se zmenili, da grem delat izpit po maturi. No, matura je bla mimo, mene pa še kr ni mikalo it vozit :lol: (mal me je blo strah vsega kar vidiš, da se na cestah dogaja in to), potem sva pa z atijem kr šla v avto šolo, se vpisala, plačala in ko je bla prva ura vožnje za mano, sem bla čist navdušena :D. Sem prišla domov, pa kr razlagala kak je to fajn, ko se pelješ, pa ovinkaš, pa kak je kaj hecno pa gor pa dol :D In sem dobla nek "zagon" za delanje izpita :D.

No, zdaj sem pa okoli 27. ure, plačanih jih imam 35, pa tudi inštruktor mi je ravno včeraj rekel, da se pa zdaj najina pustolovščina bliža koncu :D Je kr hitro minilo, skor ne morem vrjet. Me je pa kr mal groza kako bo, ko bom šla iz dizla na bencinarja :eek: Z atijem sva namreč prejšni mesec, ko je bil moj inštruktor na dopustu 14 dni šla na poligon z našim avtom (poligon mam zastonj, ker pač vozim pri avto šoli, ki ima v lasti polgion in ga lahko uporabljam po mili volji)...in to je bla katastrofa :roll: Non-stop mi je cukal, ugašal, s sklopko se sploh nisva zaštekale :D. Ati je skor živce zgubil zraven mene hehe, ampak dejansko je bil problem v tem, da sem sklopko kr spustila...pa bi jo mogla zadržat. Bi najraje, potem ko dobim izpit, šla za kakšen dan ali dva na kakšno parkirišče vadit speljevanje z bencinarjem :lol:
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

sarchika09 napisal/-a:Meni je 90km/h po stranski ovinkasti cesti bol grozno zato, ker so pač ovinki...mogoče tudi občutek manjše kontrole nad vozilom; na avtocesti mi pa tistih 130km/h ni taka panika, ker je pač več ali manj ravno, tu in tam kakšen ovinek pa še ta ni neki ful ovinek ampak greš lepo počasi notr (jao sem zdaj to čudno napisala, upam da se razume kaj mislim :D).

Ko je mene moj dal vozt na dnevnor elacijo, 30km al kok je to do Velkih Lašč, ma sm sigurna da sva najbl norela po tistih ovinkastih cestah, k je pisal da je naselje pač upočasniš,drgač pa skos 90 lol...se mi je kr avto smilu, čeprou sploh nimaš tok filinga ker je močn 1.9 golf 5ka pa dizl :) je pa res, da na avtocesti s emi zdi k da greš ful počas, a zmer sva šla preko 120, je kr reku, ti kr dj do konca in pol mi je blo tok fajn, da je zmer mi bremzu spodi lol... oo pogrešam vožnoooo,raj ne napišm zarad kere bedarije nism vozila že pol leta haha lenuh jz :D

me je zmer fasciniral, kako inštruktorji se upajo z kandidati vozt po avtocesti 130 pa po ovinkastih 90..kaj pa če se kandidat kej ustraši, al pa kej cukne in vse iz rok pustit, ne vid mrtvega kota..kukr sm slišala od tega mojga Zokija svašta zgodbic, neb nikol hotla tkole tvegat, sploh nekateri k majo prek 20 ur pa so še zmer čist boječi :/ :D
Zadnjič spremenil chiqqa, dne 09. Sep. 2009 11:34, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
sarchika09
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a sarchika09 »

Hja, sej more inštruktor kandidata navadit, da se po avtocesti pač pelje 130, ker je takšna omejitev, ne pa da vidiš potem folk, ki se skoz pelje 100. Pa tud normalno se mi zdi, da želijo navadit kandidate na brzino 90 izven naselja, ker je pač takšna omejitev ane. Sej normalno, da če vidiš, da je treba bol počasi peljat, da upočasniš (ker so določeni predeli kao za 90, pa recimo še s 70 komi normalno tam pelješ) in prilagodiš vožnjo razmeram na cesti, vremenu itd. Js npr. skoraj vsaki dan od moje mame slišim kakšne prigode (vozi se v Velenje v službo), kjer se recimo najde kakšen posameznik, ki se celo relacijo pelje 60 (v naselju, izven naselja)-in moja mami nori zraven :D
*sanja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *sanja* »

sarchika09 napisal/-a: kjer se recimo najde kakšen posameznik, ki se celo relacijo pelje 60 (v naselju, izven naselja)-in moja mami nori zraven :D

Taki so najbolj nevarni, ker če moraš za takim vozit več kilometrov, te samo živčnega naredi in lahko narediš kakšno neumnost.
Najbolj mi grejo na živce stari ati, za katere res ne veš, kdo jim je podaljšal izpit... Sploh taki, ki se vsedejo enkrat na mesec za volan, potem pa vozijo tako, da je bolje, da če voziš za njim, da podvojiš varnostno razdaljo... Zadnjič sem se peljala za enim najprej izven naselja in je res taka cesta, da bi brez problema peljal še veliko več kot 90, ampak ne, on mora peljat 60 :evil: Samo ker so nasproti bili avti, ga nisem mogla prehitet. Potem pa pride v naselje, se pelje do semaforja, kjer je gorela zelena luč in kar naenkrat na polno zabremza in se skoraj vstavi pred semaforjem, potem pa spelje :eek: Jaz sem se tako prestrašila... Dobro, da mu nisem za ritjo vozila, ker bi sigurno počilo. :?
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

-;)
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 29. Nov. 2010 18:09, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

a se na zdravniskem da tut kri in urin? k mam glih M, pol ta tedn ne morm :evil:
Libido.
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Libido. »

red_rose napisal/-a:a se na zdravniskem da tut kri in urin? k mam glih M, pol ta tedn ne morm :evil:

ne, nič od tega ni treba .. mene še stehtal in zmeril ni (sm mu mogla kar sama povedat podatke), vid so mi pregledali, hrbtenico, pa posluša te kako dihaš ... hmm, ne spomnim se sega ... uglavnem, nič takega :)
Let's swim to the moon .....
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a fun »

Libido. napisal/-a:
red_rose napisal/-a:a se na zdravniskem da tut kri in urin? k mam glih M, pol ta tedn ne morm :evil:

ne, nič od tega ni treba .. mene še stehtal in zmeril ni (sm mu mogla kar sama povedat podatke), vid so mi pregledali, hrbtenico, pa posluša te kako dihaš ... hmm, ne spomnim se sega ... uglavnem, nič takega :)

tudi jaz sem bla v 5 min konec. povedala sem težo, višino, da že imam leče; mal smo se pogovorle in to je bilo to.
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

~NIA~ napisal/-a:
chiqqa napisal/-a:..se mi je kr avto smilu, čeprou sploh nimaš tok filinga ker je močn 1.9 golf 5ka pa dizl :)

ja če je dizl pol pa ja.. to ma full pospeška... zato so usi avti za reli dizli ;)

golfovih 105 konjev je za voznika začetnika veliko...ampak.... :D

kar se pa Niine ugotovitve o rally avtih tiče... :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
McLarnovc
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a McLarnovc »

~NIA~ napisal/-a:ja če je dizl pol pa ja.. to ma full pospeška... zato so usi avti za reli dizli ;)

:lol: :lol: :lol:

Kolkor jaz vem so na idrskem edini avti za rally, yugoti, tega pa še nisem videl da bi bil dizel... :lol:
...mini kikle nosjo vse, topless pa ne. Js pa vem zakaj to je...kolena majo vse...gor pa ne...
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

dans sm prvo pomoc nardila - 19 nas je blo in so se prav trudli da ne bi slucajno kdo padu :lol: jaoooo :D lahk si meu poljubno napak, lahka nisi meu pojma na prakticnem delu, vse so pomagali.... :D
dandy
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a dandy »

a res?jst jo mam pa drug tedn in me je tok strah k ne znam pihat u uno ančko :? a si to delala u lj?
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

mi sploh nismo vadli pihanja, niti ozivljanja, niti poskusli nismo (psssst :oops: ) - tako da tega pol valda tut na izpitu ni blo... nevem kk majo to, res... :P in ne, nisem delala v lj :D
Uporabniški avatar
love.<3
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a love.<3 »

red_rose napisal/-a:mi sploh nismo vadli pihanja, niti ozivljanja, niti poskusli nismo (psssst :oops: ) - tako da tega pol valda tut na izpitu ni blo... nevem kk majo to, res... :P in ne, nisem delala v lj :D

pa veš, da če se znajdeš v nesreči in ugutuvijo da si nardila tečaj prve pomoče pa nisi pomagala da maš kazen??
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

am?! :D
jst znam ozivljat (laicno, of course :D ), to je stvar posameznika da se nauci, SAM. sej so nam rekli - lahko da se bo cez par let prva pomoc nudla DRUGACE, da kaj drugega ugotovijo...in tisti ki ne bo na tekocem in bo naredil narobe (kot so ga na tecaju naucili) bo kaznovan ce bo kaj takega hudo narobe. to je pac osebna dolznost...

sej so nam pokazali pa vse, sam pac vadli nismo ane, kaj nej js ce je tk glupo organiziran tecaj?! vsaj zasebe vem da to znam, upam da tut ostali :P js sam pravim kak je bil tecaj :P in ceprav so vse spustili naprej, js vem da sm use znala na testu in na prakticnem delu in mela use prav tk da bmk koga oni spuscajo :P moja vest je cista :D
Zaklenjeno