Seks z večimi partnerji - poligamija

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Smetka_
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Smetka_ »

Nisem direktno za to kar si ti napisal. Nisem za to da se ima 5 žensk/tipov naenkrat.
Sem pa zato da v eni zvezi obstaja odprto spolno življenje, da torej če si nekoga želim in me privlači in vse....Da sem lahko z njim. Potem pa al se to zgodi enkrat v celem življenju, ali pa se dogaja bolj pogosto. Se mi zdi da ena resna zveza načeloma lahko odlično funkcionira tudi na tak način, če sta oba partnerja za.
kevokitarist
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a kevokitarist »

to, kar opisuješ, ni niti seks z večimi partnerji - kar opisuješ, je samo z enim/eno naenkrat smile ; niti ni poligamija - trdna zveza enega moškega z večimi ženskami hkrati. (Ena ženska in več moških je poliandrija.)

Malo slabo sm se izrazu ja:).

Je pa zgleda da to kr res kar se tle piše, da naša družba ni glih naklonjena (oziroma manjka še dosti) odprtim zvezam in ima to za veliko ljudi že v začetku negativen predznak, preden sploh razmislijo o tem.
Slab sm v črkovanju, ne znam se obnašat okrog drugih ljudi, obupno se trudim nrdit bronastega delfinčka, ampak čene sm ful pozitivna in vsestranska oseba
Uporabniški avatar
Ajča
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Ajča »

Mogoče so že razmislili o tem in jim je to kot npr. izdaja ali bogokletno samo o tem govorit

S komerkoli se želim pogovoriti o odprtih zvezah bolj na široko in "globoko", me zatre v kali :D . Ne vem zakaj se je folku že čudno samo o tem pogovarjat, dat osebno mnenje o + in -
A goal without a plan is just a wish.
sabinchyka
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a sabinchyka »

ok, jaz npr., v tem ne vidim čisto nič slabega, tudi sama prakticiram to... ker sem že 4 leta svoje mladosti vrgla vstran zaradi egoističnih fantov ( nisem smela nikamor, itd...) in še več jih res ne mislim... trenutno se videvam z tremi, brez kakršnihkoli obveznosti... ko mi pač je, vzameš v roke telefon in je to to... :D
*oranžna*

Neprebrana objava Napisal/-a *oranžna* »

a nisi ti še 2 dni nazaj pisala da imaš fanta s kronovo boleznijo in da se mu je poslabšalo? zdej pa se že fukaš s tremi?
sabinchyka
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a sabinchyka »

*oranžna* napisal/-a:a nisi ti še 2 dni nazaj pisala da imaš fanta s kronovo boleznijo in da se mu je poslabšalo? zdej pa se že fukaš s tremi?

mhm, sem ja... on je eden izmed teh treh... in brez skrbi, da se vam nebom zdela kot najhujša p***, je obenem moj bivši in tudi on ma še druge zraven... :) pač, ob takih situacijah kot je pa ta, da se mu stanje poslabša, pa vedno kliče mene ker sma si nekako še najbolj blizu... :)
Uporabniški avatar
missy*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a missy* »

sem za, moski ima lahko vec zensk, ce je sposoben poskrbet za vse.
*QueenBitch*
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a *QueenBitch* »

Alwaleed napisal/-a:kevo,

to, kar opisuješ, ni niti seks z večimi partnerji - kar opisuješ, je samo z enim/eno naenkrat :) ; niti ni poligamija - trdna zveza enega moškega z večimi ženskami hkrati. (Ena ženska in več moških je poliandrija.)

Kar opisuješ, je en popolnoma navaden "dating". To je v ZDA čisto običajno, samoumevno, in se od zveze razlikuje na vse te načine, ki si jih opisal. Človeka, ki "hodita na zmenke", se ne pogovarjata o morebitnih drugih spolnih partnerjih, in pričakujeta drug od drugega samo družbo za tisti omejen čas, ki ga preživita skupaj. In po možnosti čim manj teženja.

To je, v glavnem, drugje po svetu nekaj povsem normalnega. :)

Se strinjam z zgoraj napisanim dodala bi edino še, da je treba bit fer. Pač se pove, da dejtata ne pa kogarkoli zavajat. V smislu, da en izmed tega para misli, da sta skupaj in ne vem kako zaljubljena medtem, ko drugi pa dejta še s tremi. Potem, ko se to razčisti in če sta oba za to, zakaj pa ne.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Teksas, ZDA

Neprebrana objava Napisal/-a Alwaleed »

renatka_ napisal/-a:Alwaleed, a lahko malo bolj opišeš vajino zvezo?

Ne vem, če je najina specifična zveza ful reprezentativna... Je samo ena točka v širokem spektru nekonvencionalnih zvez, znotraj vesolja teh zvez pa je dosti različnih dimenzij, ki jih je mogoče meriti.

Kaj si partnerja dovolita imeti z drugimi? Simpatijo, prijateljstvo, ljubezen, ali le seks? Midva si dopustiva vse. Mnogi si dopuščajo le seks, ali pa se izogibajo čemurkoli več kot simpatiji ali bežnemu prijateljstvu. Marsikateri drugi furajo s tretjimi in četrtimi partnerji skupno gospodinjstvo, in se smatrajo kot poročene na tak način.

Koliko seksa si partnerja dovolita imeti z drugimi? Midva nimava fiksnih pravil, mnogi pa imajo principe da ne več kot enkrat z istim, ali samo oralno, ali nič poljubljanja z drugimi, ipd.

Kako pogosto kdo od partnerjev seksa zunaj primarnega odnosa? Marsikateri par to počne z relativno naključnimi drugimi pari vsak konec tedna, vsakih 14 dni, ali enkrat na mesec. Midva redkeje...

renatka_ napisal/-a:Kako to vse poteka, kako se sploh najdete med sabo (npr. kako se to dogovorita ženin fukač in tvoja)?

Pri naju... kadar se zgodi, se zgodi. Trenutno je imela žena priložnost srečati ljubimca, s katerim se je že dalj časa rajcala prek interneta, in valda sta izkoristila priložnost in se dobila v nekaj tednih večkrat. Jaz bi v taki situaciji naredil podobno. V preteklosti sem se tudi že dobival s prijateljicami, ko se npr. žena ni. Večinoma ne iščeva seksa zaradi seksa, temveč je to bolj nekaj, kar se zgodi s primernim človekom, v primernih okoliščinah.

Sva se pa šla že tudi svinganje, kjer eksplicitno greš nekam ali se srečaš s kom za seks, in bova verjetno to še tudi kdaj ponovila, samo nama zdaj ni ravno prioriteta.

renatka_ napisal/-a:Se potem vidva (se pravi z ženo) vprašata kako je blo, si povesta izkušnje...?

Ponavadi ja, včasih bolj v detajle, včasih manj, kolikor je pač zanimanja. Recimo, če je bila zdaj petič z istim človekom, je ne bom v detajle spraševal, bom pa firbčen, če je bila z nekom prvič.

renatka_ napisal/-a:Vesta kdaj je kdo s kom, al se o tem ne pogovarjata?

Midva se o tem pogovarjava, tudi v detajle. Kakšni drugi pari se ne.

renatka_ napisal/-a:To je ona sama z nekom, al si tut ti zraven?

Midva sva počela že oboje, kakor je pač naneslo. So pa kakšni pari, ki jim paše samo eno, in še pogostejši taki, ki jim paše samo drugo.

Mnoge pare rajca to raziskovat, ampak jima paše samo tako, da sta oba skupaj, pa dostikrat da je odnos čim bolj površinski, ali pa da je samo orala, ali pa da ni poljubljanja, pa tako naprej.

Nama se zdijo take omejitve dosti brezveze, ampak OK, kakor koga rajca.
Uporabniški avatar
*Lara*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *Lara* »

Ja, se strinjam s tabo...ampak če se postavm v kožo tistega, ki je pač pristaš tega...bi rekla, da jim je najbrž zanimivo to, da flirtajo, se spogledujejo, osvajajo ipd. Pač pri partnerju daš to enkrat skoz in je konec. Ogoče je to tisto, kar jih privlači pri avanturah. Pa seveda...sprobavaš različne tipe ljudi..različni načini ljubljenja..Ne vem..jz to tako interpretiram.

Pač..roko na srce...ni čist isto kot če vse to delaš s stalnim partnerjem...je le mal več adrenalina če erotično lpešeš z nekom xy, in mogoče se potem razvije do sexa...

sama sem za resno zvezo in za resnega partnerja :) Nekako mi ne gre da bi kar skakala iz enega na drugega :) poskušam pa razumet ostale..
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

*QueenBitch* napisal/-a:
Alwaleed napisal/-a:kevo,

to, kar opisuješ, ni niti seks z večimi partnerji - kar opisuješ, je samo z enim/eno naenkrat :) ; niti ni poligamija - trdna zveza enega moškega z večimi ženskami hkrati. (Ena ženska in več moških je poliandrija.)

Kar opisuješ, je en popolnoma navaden "dating". To je v ZDA čisto običajno, samoumevno, in se od zveze razlikuje na vse te načine, ki si jih opisal. Človeka, ki "hodita na zmenke", se ne pogovarjata o morebitnih drugih spolnih partnerjih, in pričakujeta drug od drugega samo družbo za tisti omejen čas, ki ga preživita skupaj. In po možnosti čim manj teženja.

To je, v glavnem, drugje po svetu nekaj povsem normalnega. :)

Se strinjam z zgoraj napisanim dodala bi edino še, da je treba bit fer. Pač se pove, da dejtata ne pa kogarkoli zavajat. V smislu, da en izmed tega para misli, da sta skupaj in ne vem kako zaljubljena medtem, ko drugi pa dejta še s tremi. Potem, ko se to razčisti in če sta oba za to, zakaj pa ne.
Sta oba že vse povedala. :)
:top:
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Re: Seks z večimi partnerji - poligamija

buubbika napisal/-a:In kaj je smisel takšnega razmišljanja? Da si "nor" od 16-25 leta, sexaš vse okol in povprek, in pol pri 26 se odločiš, da je to to, si najdeš resno punco, greš delat in spat. A vi si to tko predstavljate?? :gruebel:

Aye, tudi jaz tega ne štekam. A se ljudje, ki se planirajo na tak način "iznoret", potem res do konca življenja rešijo želja po takšni zabavi?

Čeprav je pa res, da je obdobje, ko imaš otroke, res verjetno čisto nekaj drugega, kot takrat, ko si frei. Mogoče ljudje razmišljajo na tak način: če nimam otrok, lahko žuram; in če žuram, me partner pri tem samo ovira, saj ne morem X Y Z.

To bi se mi zdelo čisto smiselno. Da ga ljudje žurajo 100 na uro, fukajo vsevprek, brez komplikacij; potem si najdejo koga za razplod, in so takrat zvesti in pridni in vzgojijo otroke; potem se pa spet ločijo, so spet samski in spet fukajo vsevprek.

I guess da bi to nekako šlo... :D
najstnica
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a najstnica »

..
Zadnjič spremenil najstnica, dne 21. Maj. 2012 18:10, skupaj popravljeno 1 krat.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

najstnica napisal/-a:Morda, ko bom starejša bom razumela, zakaj starejši pravijo, da iskrenost in zveza (ko sta le 2) ne delujeta.

Ker večina ne prenese resnice o sebi in drugih...
Odgovori