Seks z večimi partnerji - poligamija

Zadovolj(e)n/a v postelji.
kevokitarist
Sramežljivka
Sramežljivka

Seks z večimi partnerji - poligamija

Neprebrana objava Napisal/-a kevokitarist »

Js osebno sem pristaš tega, da ima človek dosti spolnih parterjev, preden se ustali (Imam pa spoštovanje do tistih, ki so se hitro ustalili in imajo dolge zveze, ker je potrebno ogromno potrpljenja in tolerance). Se mi zdi, da bolje spoznaš sam sebe, kaj hočeš pr partnerki/rju, kaj ti paše, s kom se bolj ujameš in recimo da se odločim, da zdej ne bom imel resne zveze in mi paše malo eksperimentirat (like now), zakaj se ne bi človek videvu z večimi naenkrt. Če poveš punci/tipu, da si zdej v obdobju "samoraziskovanja" in se nočeš vezat, če je ona v podobni situaciji pol lahko take zveze dobro delujejo in se videvata samo zto da uživata drug ob drugem in nimata nobenih obveznosti (to je iz lastnih izkušenj, tko da če imate drugo mnenje, prosim). Je pa dosti delikatnih stvari v tem, na katere sm naletel in o katerih sm si ustvaru naslednje mnenje:

Dobro je da se med druženjem ne pogovarjata o ostalih spolnih partnerjih
(tle pride npr. do problemov, če se npr. tip videva s 5 puncami, punca pa z nobenim, ali če se punca videva s 4 tipi, tip pa z 1 al pa nobeno drugo ...)

Dobro je da sta popolnoma enakovredna v zvezi, enkrt pokliče on njo, enkrat ona njega, imata veliko medsebojno spoštovanje do drug drugega in spoštovanje časa drug drugega

Predvsem pa morata biti oba, tip in punca, zelo samostojna, neodvisna, zveza ne sme biti na prvem mestu, ker če ne se hitro kdo naveže ... vse propade

Se mi zdi da dosti ljudi misli da je videvanje z več partnerji to neki negativnega, pa me zanima vaše mnenje.

Long live sex in užitki!
Slab sm v črkovanju, ne znam se obnašat okrog drugih ljudi, obupno se trudim nrdit bronastega delfinčka, ampak čene sm ful pozitivna in vsestranska oseba
LaHauteCouture
Komunikatorka
Komunikatorka

Re: Seks z večimi partnerji - poligamija

Neprebrana objava Napisal/-a LaHauteCouture »

kevokitarist napisal/-a:Dobro je da sta popolnoma enakovredna v zvezi, enkrt pokliče on njo, enkrat ona njega, imata veliko medsebojno spoštovanje do drug drugega in spoštovanje časa drug drugega

Pa mene tip spoštuje če še s štirimi drugimi kavsa?
+ spolne bolezni?

če teb tak sprijen način življenja paše ga kar prakticiraj..
Goth.princess
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Goth.princess »

no spoštujem tvoje mnenje, čeprav jaz tega ne bi nikoli... spoštujem pa ljudi, ki to počnejo, razumem, da potrebujejo užitek, da to počnejo zaradi nekega razloga in ne kar tako...

jaz sem do zdaj imela samo dva - mojega prvega in mojega, ki imam zdaj.
Selvedin&Mihaela
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

LaHauteCouture taki ljudje si zvezo cisto drugace predstavljajo, nima tu veze spostovanje...nasa kultura je pac taka da ma vsak samo enega, ni pa povsod tako, mi pa zato tezko gledamo se z drugih stalisc...poznam porocen par z dvema otrokoma ki fura odprto zvezo. super se razumeta. problem je samo v tem ker druzba tega ne sprejema

nekaterim pac to ustreza. mogoce pa ljudje nismo narejeni samo za enega partnerja, kaj ves kaj vse se bo cez 100 let spremenilo ;)
jagoda-malina
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a jagoda-malina »

Nič nimam proti, če imaš več partnerjev, ampak enega za drugim, ne pa iztočasno.
Ne bi hotela biti z nekom, ki bi poleg mene imel še druge ženske.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Teksas, ZDA

Neprebrana objava Napisal/-a Alwaleed »

kevo,

to, kar opisuješ, ni niti seks z večimi partnerji - kar opisuješ, je samo z enim/eno naenkrat :) ; niti ni poligamija - trdna zveza enega moškega z večimi ženskami hkrati. (Ena ženska in več moških je poliandrija.)

Kar opisuješ, je en popolnoma navaden "dating". To je v ZDA čisto običajno, samoumevno, in se od zveze razlikuje na vse te načine, ki si jih opisal. Človeka, ki "hodita na zmenke", se ne pogovarjata o morebitnih drugih spolnih partnerjih, in pričakujeta drug od drugega samo družbo za tisti omejen čas, ki ga preživita skupaj. In po možnosti čim manj teženja.

To je, v glavnem, drugje po svetu nekaj povsem normalnega. :)
Uporabniški avatar
ena pač
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: mb

Neprebrana objava Napisal/-a ena pač »

jagoda-malina napisal/-a:Ne bi hotela biti z nekom, ki bi poleg mene imel še druge ženske.

...
Zadnjič spremenil ena pač, dne 01. Jan. 2010 14:48, skupaj popravljeno 1 krat.
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

ena pač napisal/-a:
jagoda-malina napisal/-a:Ne bi hotela biti z nekom, ki bi poleg mene imel še druge ženske.

Pazi, ker zdaj te bodi ziher nekateri napadli, da si egoistična...

Saj ni egoistična. :nixweiss: Oziroma ni nič narobe s tem.

Vsak ima pravico hotet, kar hoče.
jagoda-malina
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a jagoda-malina »

ena pač napisal/-a:

Pazi, ker zdaj te bodi ziher nekateri napadli, da si egoistična...

Potem smo skoraj vsi, najbrž kar vključno s tabo.
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

Se mi ne zdi nič napačnega, če posamezniku tako ustreza (večina se jih z leti želi ustaliti, so pa tudi taki, ki se nikoli v življenju niso pripravljeni vezati in imeti eno samo osebo ob sebi), vendar se mi zdi pomembno, da se potem uporablja kondom. Verjetno se vsak normalen človek strinja s tem, da ni fajn nabasat na nekoga, ki ima za sabo pestro spolno življenje oz. veliko število spolnih partnerk in mu je kondom zadnja skrb. :? Če bi podvomila vanj, bi ga poslala na pregled bolezni.
Uporabniški avatar
*Lara*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *Lara* »

Nimam nič proti takim, ki se najdejo skupaj za te stvari...
Sama nebi mogla tega počet, ker imam najraje 1 partnerja :)
Alwaleed
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Tamala_mrha napisal/-a:Verjetno se vsak normalen človek strinja s tem, da ni fajn nabasat na nekoga, ki ima za sabo pestro spolno življenje oz. veliko število spolnih partnerk in mu je kondom zadnja skrb. :? Če bi podvomila vanj, bi ga poslala na pregled bolezni.

Zaradi HIV-a je najbolje poslat na testiranje njega, zaradi klamidije in gonoreje je najbolje poslati na testiranje sebe. HIV se tudi z nezaščitenim vaginalnim odnosom relativno težko širi, je pa zato toliko bolj nevaren. Če imaš človeka na sumu, je že bolje, da ga pošlješ testirati.

Gonoreja in klamidija sta pa dosti pogostejši, se dosti laže širita, in se širita tudi oralno (ni nujno, da kondom to prepreči). Ker dostikrat v ženskah nimata simptomov, dokler ni že precej pozno, se je najbolje za to it vsake toliko testirat. Zdravljenje je trivialno - antibiotik.

Za hepatitis A in B se je pa pametno cepit.
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a renatka_ »

OK, to kar je opisano v prvem postu mi je neki čist normalnega. Poznam veliko takih, ki se kdaj s kom povaljajo - tisti drugi pa tudi ima še druge. Ampak niso v nikakršni zvezi.

Npr. da bi jst seksala z nekom občasno, on pa tudi še s katero drugo. In če nisva navezana in je to goli sex, OK. To sem dala zgolj kot primer, ker sama tudi če ne bi bila navezana na nekoga bi me motilo, da ga drma še po drugi in tudi jst ne bi marala, da se jih nabija v istem obdobju več vame.

Npr. takšna zveza kot pa jo ima Alwaleed je zame popolnoma nesprejemljiva. Ne da me moti, ker jo fura on - ampak jst je nebi mogla. Ker, če sem z nekom v resni zvezi oz. celo poročena pol je on The One, ker me očitno dovolj izpopolnjuje da sem se odločila zanj. In si ne predstavljam, da bi bil moj tip v službi ali zunaj, jst bi se pa natepavala doma na najinem kavču. Ali obratno.

Alwaleed, a lahko malo bolj opišeš vajino zvezo? Kako to vse poteka, kako se sploh najdete med sabo (npr. kako se to dogovorita ženin fukač in tvoja)? Se potem vidva (se pravi z ženo) vprašata kako je blo, si povesta izkušnje...? Vesta kdaj je kdo s kom, al se o tem ne pogovarjata? To je ona sama z nekom, al si tut ti zraven? Sploh si ne predstavljam kako naj bi to blo, ker mi je res čist nekaj tujega. :)
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
>zmajčiica<
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: !ljubljana!

zanima meee......

Neprebrana objava Napisal/-a >zmajčiica< »

pomota-prestavljeno v nova tema
Zadnjič spremenil >zmajčiica<, dne 28. Avg. 2009 16:13, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
delusional
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a delusional »

kevokitarist, zakaj si prišel to zadevo napisat na cosmo?

da bi našel punce, ki tako razmišljajo, da bi sploh dobil kaj za fukat?
Odgovori