reportaža: maroko

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...
KrvaviAnus
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a KrvaviAnus »

emanuela napisal/-a:Ti samo,da vidimo kje pohajkuješ :D

od tajske do usa :D pa use umes ^^
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

^^ Nč ne verjamemo dokler fotk ne vidmo :D
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
KrvaviAnus
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a KrvaviAnus »

okei dobite :)
ob 8h use :D
*Tweety
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a *Tweety »

uaaau :) Ti boš še moj idol ratu :razz:
Jst bi tut tkole mal okrog šla. ( sam morm še mal našparat. pa najdit enga da gre zravn).
Ful dobr!. :cool:
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

ura je 8 preč, fotke so pa kje??:D
Uporabniški avatar
haley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a haley »

^^^Mogoče je šel od tajske do usa, da bo na hitrco vse poslikal :lol: :D
snezinka*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a snezinka* »

Dej mal več povej o tem potovanju, ker od letos razmišljam o tej državi. Pa jaz sem bolj za verzijo, da se res čim več vidi, da je stalno za hodit okol, ne pa izležavanje...:) Kje ste pa spal? Kaj ste si kaj ogledval? Samo naravne znamenitosti al tut kaj kulturnega? Kaj se splača videt?

Btw, slika sipine me je čist očarala. a tam so samo peščene puščave? ni nič kamnitih?
fatima
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Novo mesto

Neprebrana objava Napisal/-a fatima »

A to si bil v Merzougi?

Ti kr jst odgovarjam:

- spat se da ful poceni (za 3€ lahko spiš na terasi), tut sobe so manj kot 10€ ampak hoteli ... nekateri pač preprosto so, nekateri pa ful lepi in čisti

- puščava je večinoma kamnita, sipine so samo v Zagori in Merzougi

- povsod se pripravi na to, da ti bojo hotli prodat vse, pelaat v hotele in trgovin in na izlete od prijateljev, sorodnikov itd... ne se pustit, če nočeš it, ponavadi preprosto zaleže la, shukran (ne hvala)

- javni prevoz: boljše povezave kot v slo, CTM avtobusi so udobni in malo dražji kot lokalne linije

- Fez, Marakesh - must see, na splošno je pokrajina v Maroku fantasična, mesta po večini niso čista, medine no ja... vonjave so ;)

Drugače pa priporočam kak lonley v roke, da malo pregledaš kaj bi rada videla in na podlagi tega planiraš.

Kdaj pa maš namen it?
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Bom kar tole temo izkoristila. Vedno bolj me mika, da bi šla v Maroko septembra.

Kakšne izkušnje (poleg par že napisanih)? Kak je s prevozi, leti? Kakšna je kaj hrana? (če treba pazit na prebavne motnje, no, sej ne da je problem vsak večer mal razkužt :D)
Kam se najbolj splača letet (Fez, Marakeš mogoče?). Kakšne so kej plaže?

V glavnem, čim več informacij je dobrodošlih.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
LuvDancin
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a LuvDancin »

Mi smo bli lani konec aprila, leteli smo pa Trst-Rim-Casablanca, enako tudi nazaj. Mi smo sicer imeli zoorganiziran prevoz po celotni državi z busom, nardil smo pa v bistvu celoten krog iz Casablance v Rabat, potem Meknez in Fez, čez Atlas v Saharo, potam dol do Marakeša in ob Atlantiku nazaj do Casablance.
Mesta so res umazana, smeti povsod kokr čš, plaže niso ble lih my cup of tea (ful piha, ogromni valovi, smeti po plaži, siva mivka ipd.) ... Shujšala sm pomoje 5kg, ker sm ceu teden slabo jedla, povsod so nas stregl s tajinom, tud raznorazni fast foodi in tržnice so ogabne, tko da če si bolj zberčna Metka kokr jz, pol ne boš lih uživala v kulinariki in boš ceu teden zobala indijske oreščke, pistacije in pomarančni sok. :D Men res hrana ni sedla.
Mi je bil pa Marakeš TOP! Resnično eno lepših mest sploh! Tm maš tud mal lepše restavracije, čiste, klimatizirane, velik je turistov, ful za videt. Kar se domačinov tiče, smo mele nasplošno dobre izkušnje, pričakuj pa razne pripombe in ženitne ponudbe, če se boste sprehajal v oblekcah in kratkih hlačah. Eno neprijetno izkušnjo sva s sošolko mele v Casablanci pri Hasanovem stolpu, sva si mogle ogrnt ruto okol nog, da sva lahko stopile ven iz avtobusa, policaj je biu čist penast. Prodat ti hočjo itak vse, barantat moraš, ponavad punce tuki bolj skoz pridemo, če znamo kej čarov uporabt, haha.
Na splošno je Maroko ful ful lep, pričakuj kak manjši kulturni šok po prihodu, pa mal pazljivosti ne bo odveč!
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

LuvDancin napisal/-a:Tm maš tud mal lepše restavracije, čiste, klimatizirane, velik je turistov, ful za videt.
Strašno, ja. :P
(nič slabega ne mislim, ampak se mi hecno zdi - sej se ne gre v drugačne kraje zarad "luksuza po zahodnih standardih")
LuvDancin napisal/-a:Eno neprijetno izkušnjo sva s sošolko mele v Casablanci pri Hasanovem stolpu, sva si mogle ogrnt ruto okol nog, da sva lahko stopile ven iz avtobusa, policaj je biu čist penast.
Sitno, glede na to, da naj bi Maroko bil najbolj liberalen predel S. Afrike..
LuvDancin
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a LuvDancin »

purple_rain napisal/-a:
LuvDancin napisal/-a:Tm maš tud mal lepše restavracije, čiste, klimatizirane, velik je turistov, ful za videt.
Strašno, ja. :P
(nič slabega ne mislim, ampak se mi hecno zdi - sej se ne gre v drugačne kraje zarad "luksuza po zahodnih standardih")

Sigurno da ne, ampak ko se sprehodš skoz tržnco, kjer visijo kravja stegna na kavljih, obletavajo jih pa muhe, ko vidš žive kokoši zaprte v kletki in prodajalca z elektrošokom, da ma olajšano delo, ko kakšno proda, ko vidš polno pohabljenih mačk, kako se vrtijo okol pulta s fast foodom, ko si že 3x v celem dopoudnevu z vlažilnim robčkom pucaš stopala v japonkah, ker so dejansko črna zarad sprehoda skoz mesto, ko vidš čudovito pokrajino nametano s smetmi in ko je luknja v želodcu vse večja, verjem, da ti po 10ih dneh res sede umaknt se v eno klimatizirano restavracijo in naročit pico po "zahodnih standardih". :D
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Kakšen naturalističen opis takozvanih eksotičnih potovanj :D

Ampak to je čisto res. Jaz tudi prenesem marsikaj (razen ščurkov in podgan!), pa mi je po treh tednih svinjarije, gužve in hrupa na Bližnjem vzhodu blazno sedel klimatiziran in napol prazen mkdonalds na letališču v Tel Avivu. Škoda samo, da je bil košer. :D
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

Hehehe :D, čist verjamem, da je po določenem času tud tega že preveč, sam res mi je blo smešno za prebrat, po vsem naštetem (klima, turisti, tralala) "ful za vidt" - ja, res. :P

Sicer pa, mam neko žlahto dol, pa sem vprašal bejbo (20+) kaj mi lahko na hitro pove o Maroku - pravi, da so tanajlepše plaže sicer na severu (ob mediteranu); da res povsod ponujajo tajin (kot omenila LuvDancin) & kuskus; da je taxi bojda poceni (to je vedno fajn vedt) in da se pripravljajo tramvaj proge v Rabatu.

..če komu tole kaj prav pride.
Odgovori