Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Summer055 »

Jst mam pa eno vprašanje :)
Zadnjih par mesecev se mi na koži dela ogromno mozoljev. Delajo se mi tisti boleči in tut "navadni", predvsem po obrazu, dekulteju in hrbtnem delu z rameni. Tu pa tam tut na spodnjem delu hrbta. Počas mam dost tega, ker zlo boli + skos gledam kakšno majco oblečem, da se mi ne vidi ravno nek ogromn rdeč mozolj. Pa sm že večkrat prebrala, da proti mozoljem pomagajo tudi kontracepcijske tabletke. Pa me zanima, če se jih splača vzet samo zaradi mozoljev.
Don't worry, be happy!!
candy.
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a candy. »

Hm, pa si poskusila s kakšno boljo kozmetiko (naravna kozmetika pa to), morda sprememba prehrane, če se nezdravo prehranjuješ, obisk dermatologa..? Če nisi, ti res svetujem prej vse te druge opcije kot pa kt. Saj nekaterim pomagajo, ampak s tem seveda reskiraš, ker se morda stanje ne izboljša in ti nakopa še kakšne druge težave, če misliš jemati samo zaradi mozoljev. Tako da res.. moj nasvet je, da poskusi raje na kakšen drugi način, saj vsaka malenkost šteje :)
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Summer055 »

prehranjujem se dost zdravo, poskusla sem pa tudi že ogromno neke naravne kozmetike (od naravnih kozmetik kot so npr dr. hauschka pa do raznih prav domačih zvarkov, ki jih najdeš v kkšnih knjigah oz babičinih navodilih in podobno), osebni zdravnik mi je tut predpisu Climatin (ali neki tazga) pa nič ne pomaga na daljši rok.

Tudi pred menstruacijo imam zelo močne bolečine v trebuhu, tko da če bi tabletke mogoče pomagale bi blo dobr poskust.
Don't worry, be happy!!
candy.
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a candy. »

Aja :/ No, če veš, da si sprobala kar se da in da nič ni zaleglo, potem je morda to zadnja opcija.. kaj pa vem, morda ti bo res pomagalo in rešilo probleme, čeprav imajo nekateri (ko prekinejo s kt) potem še večje težave z mozolji. No, jaz moram reči, da imam sedaj, ko jih ne jemljem več veliko lepšo kožo =) Sicer pa.. pojdi do ginekologinje, pogovori se z njo, pa če imaš kakršnakoli vprašanja, jo kar direkt vprašaj.. pa res upam, da ti bo predpisala tabletke, ki ti bodo ustrezale in se bo tvoje stanje izboljšalo ^^ Poročaj kako bo šlo :)
Uporabniški avatar
_TheCosmoGirl_
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a _TheCosmoGirl_ »

..
Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *ka!a* »

hej, mam 1 vprašanje, pred 9 mesci sm nehala s tabletkam, zdej jih pa spet jemlem in mam meddrugm tud 2 škatlici (ena je skorej cela, manjkajo 4 tabletke), v drugi jih je pa 6 ostal mi še od takrat, ker sm prej nehala jemat. a lohka tele tablete zdej še ponucam (da pač skombiniram uneh 17+4 s tastare škatlce? so ble pa skos v omari tabletke, niso ble izpostaulene ničemr) al to ni priporočljivo? hvala
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

ti rk ponucej. jz mam tut tok stare škatlce al pa najdm kakšno nek zbasano v omari..je vse ok..sma da ni vče kot 1 leto al 2, 3? nespomnm se kok je rok trajanja.
nastasia
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a nastasia »

ima katera izkusnje s cerazettami?
jaz naj bi jih danes zacela jesti. pri 23ih letih bodo to moje prve kontracepcijske tablete.ker zravem ze jem neka zdravila, mi je kar malo nelagodno se ena za zraven...ampak druge ocitno ni. skratka, kakrsnekoli izkusnje, da me malcek pomirijo, ker imam ogromen strah pred stranskimi ucinki :?
life is perfect, life is the best. full of magic, beauty, opportunities...and television...and surprises, lots of surprises...
_triangle_
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a _triangle_ »

kakšne pa so vaše izkušnje s prenehanjem jemanja kt? koliko časa ste jih jemale in kako ste se počutile ob prenehanju?
TOM-Lady
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a TOM-Lady »

_triangle_ napisal/-a:kakšne pa so vaše izkušnje s prenehanjem jemanja kt? koliko časa ste jih jemale in kako ste se počutile ob prenehanju?

Js sm jih jemala cca. 4leta, potem vmes prenehala za pol leta, potem se pa zopet odločila, da nadaljujem z uporabo.
Drugače nekih problemov nisem imela niti v času jemanja, niti v času brez. Bistvenih sprememb tudi ni bilo, mogoče so se le-te pokazale na koži, ampak nič kaj pretresljivega. Jemljem pa Logest, že od vsega začetka.
Uporabniški avatar
vseenomiska23
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a vseenomiska23 »

_triangle_ napisal/-a:kakšne pa so vaše izkušnje s prenehanjem jemanja kt? koliko časa ste jih jemale in kako ste se počutile ob prenehanju?

Jaz sem jemala diane 2 leti in pol sem menjala na yasminelle (uporaba 1,5 leto). vsak dan mi je blo ful slabo.. nisem nikol posumla da bi ble krive tabletke. tudi močne glavobole sem mela.. pred 3 meseci sem nehala z vsemi tabletkami in se počutim 100x boljše.
Uporabniški avatar
crazy_bitch
Sramežljivka
Sramežljivka

vprašanje...

Neprebrana objava Napisal/-a crazy_bitch »

pred 10 dnevi sem začela jemati kontracepcijske tabletle YAZ (z pričetkom menstruacije prva tabletka) in mentruacija še ni ponehala...običajno moja menstruacja traja le 5,6 dni.... a je to normalno da traja toliko časa? se je kateri že to zgodilo?
Take me, break me, love me, grab me, shake meee... just be a good boy. obeeeey. <3
kokica87
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a kokica87 »

To je normalno, saj te je ginekologinja najbrž opozorila, da bo ta prva krvavitev malo daljša... Jaz sem tudi imela dolgo časa krvavitev ko sem jih začela jemati, potem se je pa vse uredilo in imam zdaj lepo po 3-4 dni jo samo.
Uporabniški avatar
*pikapoka*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *pikapoka* »

Hej Punce!!
jst mam en problemček! Rada bi prenehala z jemanjem tabletk(preveč stranskih učinkov). Jemljem jih pa že skoraj eno leto in bom imela novembra spet pregled pri ginekologu. Zdej sm pa v dilemi ali lahko preneham z jemanjem in se naročim na pregled brez da bi povedala da ne jemljem več, ker ko greš na pregled ne smeš met menstre in če ne jemljem tablet bom imela drugačen menstrualni cikel kot pa če jih jimljem in bi me lahko ženska naročila ravno na dan ko bom imela menstruacijo:/.POMAGAJTE:)).
Blondie7
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a Blondie7 »

Ja probaj se sama zmenit z njo za datum. Če hočeš nehat jest tabletke ji pač to prej poveš in bosta zrihtali. Zakaj ji pa ne bi povedala?
Zaklenjeno