Kaj je za vas debela ženska?

Za dušo in telo.
Odgovori
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

*LooBika* napisal/-a: MsN očitno še nisi vidla debele ženske.. :D

Glede na prejšnjo stran je politično korektno reči, da je ženska debela, šele takrat, ko doseže dimenzije traktorja. Vse ostalo je pa zaobljeno, oblinasto, izpopolnjeno,...
rachka_
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: hollywood

Neprebrana objava Napisal/-a rachka_ »

*LooBika* napisal/-a:Draga MsN-zelo napačno si tole razumela..ni bil moj namen, se hvalit, ker te kg lahka dejansko napises v neko drugo temo, ce smo ze pri tem..(smeškoti tud kej povedo, ali branje med vrsticam-ti pa vzames vse dobesedno)..moja namen je bil drugacen, to da ima zenska nekaj deset kg vec in je ze kr debela.. hja ocitno neves kaj je to "debelost".. in nevem no, men se ta zenska ne sliki ne zdi debela..vidis pa taksne osebke k se sprehajas po mestu...
Drugace pa ponavad so tak taksni osebki najbolj kritični, k so sami celi zavaljeni... :roll:
Razlicni smo si, in tako tudi nasa mnenja...

zdaj nevem če jaz tukaj nekaj ne razumem narobe.. ampak jaz si oznako "nekaj deset kil" predstavljam kot nekaj krat deset.. se pravi 20, 30, 40kg..
in sori, če ima nekdo 20, 30 kil preveč, si ne predstavljam, da nebi bil debel. jaz imam od tiste (matematično izračunane) idealane teže 4 ali 5 kil preveč, pa se nebi štela ravno med suhice..

vglavnem, saj je lepo, da smo tolerantni in da nam medijsko posiljevanje s popolnim telesom ni popolnoma zameglilo uma, ampak pretiravat pa res ni treba.
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music." F. W. Nietzsche
MsN

Neprebrana objava Napisal/-a MsN »

*LooBika* napisal/-a:Drugace pa ponavad so tak taksni osebki najbolj kritični, k so sami celi zavaljeni... :roll:

Ja, čakaj, čakaj; če torej poskusim brati med vrsticami (ker baje ne znam), mojo kritiko fotk v tej temi povezuješ z mojimi lastnimi kg? :D No, zanimive hipoteze.

Pa bi v splošnem prej držalo, da ljudje z močnejšimi postavami držijo skupaj in temu primerno ocenjujejo tudi ostale :wink:

Skratka meni je tudi Špelca daleč od dobre postave - bodi komu baročno, meni je obilno oz. malce preveč zalito. Saj sama pravi, kako ljubi čokolado - se vidi :D

Sicer super, da ste punce vse bolj tolerantne in mislim, da bi bila prva v vrsti med tistimi, ki se nikakor ne strinjajo z vso popolavo modnih smernic in modnega nategovanja v smer popolnosti, ampak dajmo potegniti neko objektivno črto in ne zdaj za vsako močnejšo punco žrtveno hvaliti, kako da je njena postava prijetno oblinasta. Špeh je špeh ... in špeh ni lep.

In še enkrat - ne gre za to, da bi sama prisegala na kost in koža postave. Super je tisto nekaj vmes, ampak tisto vmes ne pomeni obročkov na trebuščku in kožne gube 20.
Uporabniški avatar
*zverinica*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *zverinica* »

red_rose napisal/-a:
MsN napisal/-a:No, meni pa je taka postava debela. Ženska pa vseeno simpatična :D

to je zate debela zenska: Slika??

ok res nevem kam smo prisli pod vplivi medijev...hvalabogu se nekaterih se ni tolko dotaknilo. sploh moski se mi zdi da jim je tisto pac za pogledat, u realnosti pa veliko bolj trdno stojijo na tleh kot zenske :D

emm ja, to je tud zame debela ženska...pa garantiram da tud mojemu moškemu to ne bi blo "za pogledat", ampak bi prej reku, da pr taki prej prideš čez kot pa naokrog :D pač, vsak ma svoje ideale...
SWEETprinces
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a SWEETprinces »

meni je tudi debela...pa tud mojemu tipu bi bila...
cist iskreno....tezko ma ena k se sportom ukvarja tako postavo...
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a polly-polly »

red_rose napisal/-a:ravno to je fora da so jo zenske tako dobro sprejele - ker nobena ni popolna. ene majo strije, ene ogromno celulita, ene se ne morjo znebit mascobe na trebuhu, ene na bokih...zenska je nepopolna, in zato je tako razburkala javnost. ce bi mela napet trebuscek bi mela zlo lepo mocno postavo - spet bi bla ''popolna'' za svoje kile. tako pa ni. ampak ene tega ne bojo mogle nikol razumet :D ker zivimo pac u takem svetu, da se zahteva popolnost...

:zustimm: lepo napisano.
Miss Evie
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Miss Evie »

polly-polly napisal/-a:
red_rose napisal/-a:ravno to je fora da so jo zenske tako dobro sprejele - ker nobena ni popolna. ene majo strije, ene ogromno celulita, ene se ne morjo znebit mascobe na trebuhu, ene na bokih...zenska je nepopolna, in zato je tako razburkala javnost. ce bi mela napet trebuscek bi mela zlo lepo mocno postavo - spet bi bla ''popolna'' za svoje kile. tako pa ni. ampak ene tega ne bojo mogle nikol razumet :D ker zivimo pac u takem svetu, da se zahteva popolnost...

:zustimm: lepo napisano.

Se strinjam.

Ena raziskava je bila enkrat narejena. Na enem otoku prej niso poznali TV in niso bili tako pod vplivom zahodnih standardov lepote in ženske tam so bile zadovoljne same s sabo.
Čez nekaj mesecev po ,,prihodu'' medijev (TV) so na otoku zabeležili prve primere anoreksije in nezadovoljnosti s svojim telesom.

In ljudje smo različni in unikatni. Kakšen bi pa bil svet, če bi bili vsi suhi, mišičasti, našportani, brez maščobe? Ni važno ali je že ženska močna ali suha, važna je energija. Ena suhica je lahko neopazna in siva miška, medtem ko bo ena, ki ima nekaj kg preveč ter obline ujela vse poglede ljudi v sobi. Ker se pač ,,zna nosit'' in se dobro počuti v svoji koži.

Sploh pa kakšen je namen te teme? Vsi imamo svoje standarde kaj je debelo, močno, normalno z oblinami,... S to temo lahko samo nepopolnim ljudem (verjamem, da noben ni čisto zadovoljen sam s sabo) zbijamo samozavest in povzročami skrbi glede tega kaj si okolica misli o njih. .
...Life’s a game but it’s not fair
I break the rules so I don’t care
So I keep doing my own thing
Walking tall against the rain...
Uporabniški avatar
Tearjerker
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tearjerker »

Miss Evie napisal/-a:Sploh pa kakšen je namen te teme? Vsi imamo svoje standarde kaj je debelo, močno, normalno z oblinami,...

Točno tako. Verjetno pa na to vplivajo tudi osebki, s katerimi se družimo. Sama na primer imam kar nekaj prijateljic, kolegic in sorodnic, ki so, grobo rečeno, debele. In to debele na način da se je enostavno njihova ženska oblika porazgubila, večkrat opazim da če gremo kam hitro zadihajo, so brez kondicije, tudi njihove prehranjevalne navade niso najbolj idealne. Zato jaz take ljudi smatram za debele (ženske seveda, da se držim topica), medtem ko mi omenjena Sara Ramirez ravno zato ni debela, ker mi nikakor ne spada v omenjeno skupino.

Verjetno pa takisto nekdo, ki je bolj vajen suhljatih postav, mu takšna že izstopa in se mu zdi debela.
classy
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a classy »

Kar tolažte se. Se mi zdi, da take raziskave samo potuho dajejo, češ, saj je v redu, baje, da je to normalno. No, pa ni. In ne, niti slučajno ne promoviram shiranosti in anoreksije, ampak druga skrajnost, da se govori, da je kul biti oversized, se mi zdi pa tud absurd. In una kao national average. Po mojih merilih je rahlo debela. Ni zdej obese, sam pač je mal debelušna. In če se bo tko stopnjeval kokr se je za suhice, ne bo dobr, ker potem bo skos bolj debelo kao kul. Lahko pa obdavčimo ljudi glede na njihovo težo, pa potem men ne bo treba plačevat za debeluščke ki si dajejo potuho, da ni nič narobe s tem, če te je malo več skupi.
Ne vem, mam občutek, kot da je to zdaj moderno iz čistega principa, samo da se zoperstaviš suhicam. Kar je bedarija.
Sicer pa vsakmu svoje, če vam je lepo da mate celulitka in špehka in ne vem kakšne stvari vse, go ahead. Men je grdo.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

classy napisal/-a:Lahko pa obdavčimo ljudi glede na njihovo težo, pa potem men ne bo treba plačevat za debeluščke ki si dajejo potuho, da ni nič narobe s tem, če te je malo več skupi.

Wtf?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

Wtf?
Odgovor:kaj je noro je noro.Saj vsi plačujemo davke za debele ja... tri čiste v glavi kje ste? :roll:
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a polly-polly »

Davek na kilogram telesne mase. Groza. :roll:

Lepota ni samo suho telo brez celutita in špehca. Je precej več in če si malo bolj odprt in kreativen jo lahko najdeš v marsičem. Jaz jo lahko najdem tako v high fashion suhici, kot v plus size modelu.

Večini je itak všeč samo tako imenovani photoshop. Samo se tega ne zaveda. :)
classy
Kofetarica
Kofetarica

Mhm. Ok, ideja je davek na junk food, Pigou, kokr okoljski davki, cigareti, alkohol, kockanje. Pri nas s težo ni take krize, je pa v drugih zahodnih državah, kjer gre pač čist preveč denarja za to, ker so ljduje debeli, 500e na leto več stane debela oseba kokr suha, dost več kokr uni od kajenja.
Ampak ker ni najbolj fer preprosto uvest davka na junk food (ker je pač velik cenejši kot zdrava hrana in več revnejših ljudi je junk food, in če uvedeš davek na junk food bodo potem teli še bolj oškodovani), je to ena od idej, kako bi se lahko zmanjšala debelost. Ker večina ljudi je debelih po svoji krivdi, nimajo lih vsi problemov z metabolizmom ipd.
Mislm, sej ideja je precej kontroverzna, ampak če bi blo zarad tega manj debelih, zakaj pa ne.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

Ok, kaj pa če bi dali še davek na zabite?
Zagotooovo bomo veliko prišparali z davkom na junk food.In pol, a si naj navaden folk kupuje eko jabolčka , ki so like enkrat dražja?Ma dajte no, ne imejte nekih butastih idej.Če nekomu paše dati denar v McDonaldsa, je to njihov problem in ve niste oškodovane za to.Tako kot ve denar zapravljate za cotke, jih eni pač za hrano.Njihova odločitev, njihov denar, njihovo telo.
classy
Kofetarica
Kofetarica

Ni čist tko, dokler se to tok pozna na zdravstvu. Zakaj pa pol v isti koš padejo cigareti? Če nekomu paše kadit, pač naj kadi, sej nisi ti oškodovana za to.
Odgovori