Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
gaby_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a gaby_ »

_TheCosmoGirl_ napisal/-a:
pussyka napisal/-a:
Prvic ko zacnes jest tabletke, moras tabletko uzet prvi dan menstruacije.
A nisi bla pri ginekologu?

šla sem sam po recept za tabletke, ker je na dopustu pa sm nujno rabla. drugač vem, da morm prvi dan menstruacije jemat ampak sm si hotla jo prestavt in sem začela kasnej. zdej pa ne vem kdaj jo bom dobila?

Kaj pa ce gres po tablete ki so namenjene prestavljanju? :? Nwem no.

če si želiš prestaviti menstruacijo ne začneš tabletke jemati kasneje, ampak jih začneš prvi dan ciklusa in potem nadaljuješ tudi ko že poješ celotno tablico. ampak pri tebi je zdaj pač kar je. menstruacijo boš verjetno dobila, ko poješ celotno tablico (to ni 100%, ker glede na to da prvič jemlješ tabletke, je ciklus še nekoliko zmeden). torej ja, verjetno jo boš prestavila, ampak to se tako ne dela.
sicer pa bi ti morala sestra, ki ti je predpisala tablete povedati vse o uporabi. vsaj meni je, pa je bila moja zdravnica tudi tam. in tudi ona mi je še enkrat razložila. rajši dvakrat kot nobenkrat.
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

pussyka tabletke niso tak hec, kot si misliš
navodila niso za brezveze, s tem kar si naredila, nisi rešila svojga problema, nihče ne more vedt, kaj si bo zdaj tvoje telo mislilo in kdaj bo menstra. če jo hočeš prestavt, to poveš ginekologinji in ti bo dala tabletke, ki so temu namenjene
pussyka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a pussyka »

ja sej se zavedam, da sem narobe nrdila, ampak KT sem začela jemat, ker sm jih itak nameravala začet. trenutno mi pa kakorkolšno pametovanje ne koristi prou nič, zanima me samo če je ktera bla kdaj v podobni situaciji oz. če ve, če se mi bo menstruacija pojavla kasnej?
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a LanaMaxim »

*ka!a* napisal/-a:zanima me, če obstajajo še kakšne nizkodoz. KT tko kot npr. Yasminelle in Yarina?

Jaz imam Lindynette20, so nizkodozne in na srečo nimam nobenih problemov s težo ali drugimi stvarmi. :)
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Se selim...

Neprebrana objava Napisal/-a Maychy »

Saj so vse tablete, ki so sedaj v uporabi (razen mogoče kake Diane) nizkodozne :?
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

pussyka napisal/-a:ja sej se zavedam, da sem narobe nrdila, ampak KT sem začela jemat, ker sm jih itak nameravala začet. trenutno mi pa kakorkolšno pametovanje ne koristi prou nič, zanima me samo če je ktera bla kdaj v podobni situaciji oz. če ve, če se mi bo menstruacija pojavla kasnej?

ja sej smo ti rekle, da tega ne more nihče vedt in da si pojdi po tabletkle, ki so za prestavitev menstre
Uporabniški avatar
Jess°
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Jess° »

Punce pozdravljene. Mam spet eno vprašanje, pač ženska radovednost in neizkušenost :P

Vglavnem, lani maja sem pričela z jemanjem kontracepcijskih tablet Diane 35 in sem jih jemala predvsem zaradi zaščite.. S fantom sva se razšla oktobra in sem prenehala z jemanjem, brez kakršnegakoli razmisleka, šla sem tudi na ladjo za 10 mesecev z mislijo, ah sej ne bom rabila tabletk itd.
No sedaj bi ponovno rada začela z jemanjem tabletk, vendr me je strah stopit do zdravnice oz. do sestre da mi napiše recept :D .. Ok, vem, malo je butasto vse skupaj, ampak me je resnično strah, da me bo kje tm nakurla, da kaj si mislim bla bla bla..
Vglavnem, a komplicirajo kej zdravnice/sestre preden napišejo recept, če eno leto nism jemala tabletk.. Sedaj bi jih pa vglavnem začela ponovno jemat zaradi pretirane poraščenosti? :/
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a LanaMaxim »

Pač si prenehala z jemanjem, to ni nič takega. Pomoje ne bo zdravnica nič komplicirala. To glede poraščenosti pa ne vem - če bi ti pomagalo in nimaš nobenih stranskih učinkov, potem pomoje ne bi bil problem.
raztresenka
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a raztresenka »

Ginekologkinja ti ne bo nič težila...Tabletke tko niso najbolj zdrave, sploh na dolgi rok in ni nič hudega da si nehala jest. Zdej pa pojdi po novi recept, ta ti bo veljal eno leto in zadeva je rešena.
šušši
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a šušši »

šušši napisal/-a:hej!
par dni nazaj sem prvič začela jemati KT (Logest). zanima me, kakšne izkušnje imate s prvimi dnevi jemanja...ali se je pri kateri od vas pojavljala rahla slabost? sama sem namreč do danes uzela štiri tabletke in še vedno čutim rahlo slabost, mogoče tudi napihnjenost, počutim se tudi malce "švoh" in nimam apetita, čeprav jem normalno. ali se je še kateri to dogajalo?

me še vedno zanima... :?
candy.
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a candy. »

Ah, jaz se pa tabletk ne dotaknem več! Vsaj če ni nuje, stran od tabletk. Ginekologinja mi je predpisala Yarino, na začetku vse ok, nič bolečin, manj mastni lasje, manj mozoljev ipd. Po 4 škatlici pa so se začeli pojavljati močno glavoboli (vsak dan), nasplošno slabo počutje, pojavili so se mi mozolji v predelu brade (kjer jih sicer nikoli nisem imela ravno), napihnjena sem bila, celulit, pridobila sem na kilaži.. tako da sem se odločila, kar odnehati in sem prekinila z jemanjem kar sredi 5. škatle (čeprav nekateri odsvetujejo zaradi premaknitve ciklusa, a vseeno..). Od takrat se je počutje izboljšalo, nič več glavobolov in napadov na hladilnik, nasplošno boljše počutje, več hodim na wc (voda), pa še vedno me nič ne boli.. tako da - stran od tabletk.
Blondie7
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a Blondie7 »

Jas sem se od tabletk Yasminelle zredila za 11 kil :( ša ginekologinji in mi je predpisala druge: Lindynette 20. Takoj v roku 1 meseca sem zgubila 10 kil in očitno mi tablete niso pasale...
Uporabniški avatar
*pikapoka*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *pikapoka* »

Hej Punce! :)
Mam en problemček, in sicer. Pred slabim letom sem začela jemat KT Jasminelle in od takrat sm se zredila za več kot 10kg v dobrem mesecu(kar gotovo ni normalno) je res, da se je začelo študentsko življenje(nezdrava hrana) ampak vseeno ne bi smeli kilogrami tako poskočiti :( .pojavljati se mi je začel celulit, ki ga do prej nikol nisem mela. Največji problem pa je, da nimam več želje po spolnih odnosih.NIKOLI!!!.
Čez dva meseca imam pregled in nevem ali naj prosim ginekologinjo za nove tabletke ali naj vztrajam pri teh. Ali bo izgledalo presrano in tečno, če pridem s takim problemom na njena vrata.
Hvala za odgovore :)
Uporabniški avatar
oreada
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a oreada »

candy. napisal/-a:Ah, jaz se pa tabletk ne dotaknem več! Vsaj če ni nuje, stran od tabletk. Ginekologinja mi je predpisala Yarino, na začetku vse ok, nič bolečin, manj mastni lasje, manj mozoljev ipd. Po 4 škatlici pa so se začeli pojavljati močno glavoboli (vsak dan), nasplošno slabo počutje, pojavili so se mi mozolji v predelu brade (kjer jih sicer nikoli nisem imela ravno), napihnjena sem bila, celulit, pridobila sem na kilaži.. tako da - stran od tabletk.

živjo, po dolgem iskanju po internetu sem končno našla temo, kjer lahko še jaz prispevam svojo izkušnjo s kt in prosim še za kakšen insight.
letos januarja sem začela jemati yarino. sprva sem bila presenečena, da ni bilo nobenih stranskih učinkov, nasprotno, shujšala sem, lepa koža, dobro počutje, razen občasnih čustvenih nihanj pred menstruacijo, nobene napihnjenosti in bolečih menstruacij. maja pa me je začela boleti glava, vrtelo se mi je tudi ko sem ležala v postelji, psihično sem bila na tleh - vsak manjši premik od vsakodnevne rutine me je tako zmotil in zmedel, da sem večkrat na teden planila v jok, po cele dneve sem poležavala v postelji. zato sem nehala z jemanjem, češ da tako se pač ne morem počutiti, delovati, študirati ... in od takrat naprej se počutim odlično, menstruacija je redna ... problemi pa prihajajo s pmsjem (pms je pač pms, ampak pred jemanjem kt nisem nikoli imela takšnih izpadov) - takrat ponovno čustveno niham, jokam, sem razdražljiva, jezna, otožna, večkrat slabe volje kot dobre. ima še katera takšno izkušnjo? je mogoče, da se v meni od sredine junija, ko sem nehala z jemanjem kt, še vedno zadržujejo tisti hormoni in telo rabi več časa kot sem mislila, da se stanje uredi?
A stranger is just a friend you haven't met yet.
candy.
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a candy. »

Uf, ja.. hudi glavoboli dneve in dneve, niti tablete niso zalegle + psihično an tleh ja. Bila sem jokica za vsako stvar, že ena sama smešna odločitev me je spravila v jok.. so mi pa glavoboli ponehali v roku nekaj dneh po koncu jemanja, teža in celulit pa se zdaj počasi "čistita". Počutje pa je bilo občutno boljše že po kakšnem tednu.. :)
Zaklenjeno