Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Littlehotbaby
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Littlehotbaby »

evo še moj problemčk:
Tabletke jemljem že skoraj 3 mesece in sem popolnoma zadovoljna,imam menstruacijo in vse..Danes pa sem se preveč najedla(kriza) in vse izbruhala.Pred jedačo pa sem vzela tabletko.Kaj sedaj? Naj navadno nadaljujem z jemanjem?Ali se to potemtakem šteje kot,da tablete nisem zaužila.Kaj narediti v takem primeru? :?
-hvala za nasvet,bejbe! :evil:
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

^^

V navodilih ti točno piše kaj narediš če v roku 3-4 ur po zaužitju tabletke bruhaš. Če jo izbruhaš morš vzet še eno.

Za vsak slučaj pa prever še v tvojih navodilih.
bica123
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a bica123 »

Med jemanjem tabletk sem dobila menstruacijo, vendar še ni bil pravi dan za to. Zanima me zakaj se to zgodi, če je kaj narobe? Kako naj zdaj jemljem tabletke? Normalno naprej? Kdaj se bo spet pojavila naslednja menstruacija?
raztresenka
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a raztresenka »

pa jih jemlješ prvič al jih že dalj časa uporabljaš? Ko sem jst jemala prvo tablico sem mela cel mesec krvavitve, po drugi tablici pa ne več. Če pa že dlje čas jemlješ je pa fajn da se posvetuješ z ginekologinjo, da ti jih po potrebi zamenja.
Lastovica
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Lastovica »

VPRAŠANJE

Do letošnjega februarja sem 9 let jedla KT. Najprej Logest, zdaj na zadnje kaka 3 leta Yasminelle. Februarja sem KT nehala jemat in sedaj bila pol leta brez. Ker bi jih zdaj začela znova jemat me zanimajo vaše izkušnje s kontracepcijo Yaz. Ker ne vem ali naj naprej jemljem Yasminelle al naj zamenjam. Pri Yasminelle so bile namreč določene težave s poželenjem in vlažnostjo.
Uporabniški avatar
*kayka*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Kranj

Neprebrana objava Napisal/-a *kayka* »

js tud jemlem Yasminelle zj kake dve leti pa se mi tudi zdi, da se mi je nivo poželenja močno znižal zadnje pol leta. :oops: in ne vem kaj naj, ker sem prej že mela 3 različne vrste KT (nobene mi nisoo ustrezale).
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

ja sej a ne vplivajo vse tabletke na poželenje, vlažnost ipd?
Uporabniški avatar
*ka!a*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *ka!a* »

heej!

zanima me, če obstajajo še kakšne nizkodoz. KT tko kot npr. Yasminelle in Yarina? Čis tko sprašujem, ker grem zdej konc mesca po druge tabletke, k zdej sm mela 9 mesečno pauzo ( prej k sm KT Yasminelle jemala, sm se zredila za 10kg, v teh 9 mescih, kar jih nism ,sem kile dobila dol ) in sm za ta mesc pač spet uzela Yasminelle ... sej vem, da bo že ginekologinja kej predlagala, sam zdej pa sprašujem še vs. kpa une Yaz tabletke? hvala!
pussyka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a pussyka »

zanima me, če se da menstruacijo prestavit tudi na takšen način: KT sem začela jemati okoli 10 dni po ciklusu, pred tem jih nisem imela še nikoli. a se mi bo menstruacija torej pojavila z zamikom?
(srčno upam, ker sem jih začela jemat, da si jo prestavim ;))
Uporabniški avatar
*pikapoka*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *pikapoka* »

Lastovica napisal/-a:VPRAŠANJE

Do letošnjega februarja sem 9 let jedla KT. Najprej Logest, zdaj na zadnje kaka 3 leta Yasminelle. Februarja sem KT nehala jemat in sedaj bila pol leta brez. Ker bi jih zdaj začela znova jemat me zanimajo vaše izkušnje s kontracepcijo Yaz. Ker ne vem ali naj naprej jemljem Yasminelle al naj zamenjam. Pri Yasminelle so bile namreč določene težave s poželenjem in vlažnostjo.

Jst mam iste probleme. So pa to prve tabletke, ki jih jemljem. Po njih sm se pa tut zredila za 10 kil in komi sprauljam nekak dol. Prej res ni blo preblemou s poželenjem, odkar pa jemljem tabletke je zeloo kontra :(
Uporabniški avatar
_TheCosmoGirl_
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a _TheCosmoGirl_ »

pussyka napisal/-a:zanima me, če se da menstruacijo prestavit tudi na takšen način: KT sem začela jemati okoli 10 dni po ciklusu, pred tem jih nisem imela še nikoli. a se mi bo menstruacija torej pojavila z zamikom?
(srčno upam, ker sem jih začela jemat, da si jo prestavim ;))

Prvic ko zacnes jest tabletke, moras tabletko uzet prvi dan menstruacije.
A nisi bla pri ginekologu?
pussyka
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a pussyka »

šla sem sam po recept za tabletke, ker je na dopustu pa sm nujno rabla. drugač vem, da morm prvi dan menstruacije jemat ampak sm si hotla jo prestavt in sem začela kasnej. zdej pa ne vem kdaj jo bom dobila?
šušši
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a šušši »

hej!
par dni nazaj sem prvič začela jemati KT (Logest). zanima me, kakšne izkušnje imate s prvimi dnevi jemanja...ali se je pri kateri od vas pojavljala rahla slabost? sama sem namreč do danes uzela štiri tabletke in še vedno čutim rahlo slabost, mogoče tudi napihnjenost, počutim se tudi malce "švoh" in nimam apetita, čeprav jem normalno. ali se je še kateri to dogajalo?
Uporabniški avatar
_TheCosmoGirl_
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a _TheCosmoGirl_ »

pussyka napisal/-a:

šla sem sam po recept za tabletke, ker je na dopustu pa sm nujno rabla. drugač vem, da morm prvi dan menstruacije jemat ampak sm si hotla jo prestavt in sem začela kasnej. zdej pa ne vem kdaj jo bom dobila?

Kaj pa ce gres po tablete ki so namenjene prestavljanju? :? Nwem no.
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Se selim...

Neprebrana objava Napisal/-a Maychy »

Jaz sem ta teden zamenjala in prešla z Logesta na Yaz. Bom poročala, če bo kaj bolje. Zaenkrat se počutim dobro in nimam nobenih stranskih učinkov.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Zaklenjeno