oyster card ne gre samo za 4 dni (vsaj nam so tako rekli na podzemni, ko smo hotele met to kartico). smo potem dobile posebno kartico, ki je trajala samo toliko dni kolikor smo bile tam in smo plačale 60€ (vse skupaj). voziš se pa lahko praktično cel dan, če ti paše.
je že kar dolgo odkar sem bila v londonu, ampak mislim, da smo te kartice kupile na victoria station, kamor te pripelje tut easybus. vse je lepo označeno in tut zelo prijazni so, tako da ko prideš na postajo samo pojdi do tistih okenc in vprašaj kje se lahko kupi oyster card (tam namreč prodajajo tut vse ostale) in se potem tam pozanimaš kaj se ti splača kupit za 4 dni.
se pa vsekakor splača oyster ua več dni/tednov, ker lahko greš z njo in na bus in podzemno, pa še sam denar nalagaš gor. in če ti ostane kaj, dobiš vračilo. če sem prav razumela, kolikor mi je sestra govorila.
glede easy busa mislim da če ga zammudiš, lahko greš še na naslednjega, če je seveda prosto. tudi na kakega prej lahko greš. mi, ko smo šle iz londona do stansteda, smo šle 2 uri prej in ker je imel prosto nas je sprejel

drugače je blo pa precej hecno, ker nas je bilo na easyjetovem letalu iz slovenije v london precej takih, ki nismo meli pojma kam in zakaj in kako. pa smo potem vsi v celi grupi šli proti tisti podzemni, ki te pelje s terminala do tja, kjer so parkirani avtobuski.

glede tega naj te ne skrbi preveč, vedno bodo malo počakali, ne bodo speljali takoj isto minuto kot je napisano na tistem potrdilu, ki ga imate.

ful so zakon, sproščeni. naš voznik je skoz stokal in vriskal, ker je poslušal tekmo po radiu.
glede hotelov pa ... se ne splača pritoževat. če si fensi, greš v fensi hotel, če ti je vseeno kje spiš tistih nekaj uric pa tudi prav. me smo bile v haven hotelu (so nas premestili in sami so doplačali 60funtov, ker so nas oni morali premestit, ker so naše sobe ponudili nekomu drugemu) na sussex garden, nedaleč proč od paddingtona, kjer je najbližja podzemna. rabiš pribl. en dan, da poštudiraš podzemne, potem pa gre super. ne se takoj ustrašit, ko prideš tja in ne veš kje si. nikakor ne drži, da so angleži reserved. nam so čisto vsi pomagali in nam poskušali povedat kje smo, kam naj gremo. nekdo se je celo sam ponudil, ko smo gledale na zemljevid. je pa mal nerodno če se že mrači, ampak se ne sme izgubit živcev, čeprav se glede na zemljevid kar težko orientiraš po tistih uličkah.
priporočam pa, če greš v london zaradi ogledov, da si dobite hotele bolj v centru. to pa zato, ker mat tam vse bolj na kupčku in se ti ni treba konstantno vozit in iskat stvari. maš več stvari na voljo, zato lahko izbiraš. če si pa kje daleč ... se morš pa vozit in zarad slabega filinga (kaj če se pa izgubim) pogosto psoežeš po taksiju - kar je pa velika napaka. ne zato, ker bi blo nevarno, ampak zato ker je drago kot nevem kaj. šteje se po času, tako da se ti cena nabija tudi ko stojiš, včasih pa taksisti tujce radi še malo naokrog zapeljejo, da namesto 10 funtov, dobijo 25. x)