Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Luss
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Luss »

Ni zamere :) Drgač sm pa jedla tablete že 4 leta pa čist razumem njihovo delovanje.. pa tut vem, da se tablete v nekaterih primerih lahko vzamejo na ne-prvi dan in to le zmanjša zaščito..zanimalo me je pa sam, če ktera ve, če je še kakšn drug stranski učinek :) Aja..kk vem, da se lahko.. ker nekatere punce pač nimajo redne menstruacije in ne morjo zdj pov leta čakat, da jo dobijo, da bojo lahk vzele prvo tabletko pa se zaščitle..
Z nasmehom si lepša.
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

Če se jz prau spounim, ker ena moja kolegica je mel tud probleme z neredno M, ji je G predpisau neke tabletke, ampak ne KT, da so ji sprožle M al nek tazga.
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Luss
Sramežljivka
Sramežljivka

No, saj nima veze.. si bom šla pa še po tabletke za prestavitev :) Hvala vseeno za trud :)
Z nasmehom si lepša.
Flammable
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Flammable »

Par uprašanj.. u četrtk grem na morje menstro nej bi dobila pa v soboto ali nedeljo, tabletk do zdej še nism rabila..
A se da kkšne tabletke dobit samo za prestavt menstro,brez recepta, al nej pokličem zdravnico pa si probam zrihtat termin pr ginekologu?
Pa bo sploh šlo prestavt menstro?
Hvala!
1,2,3,4 tell me that you love me more..
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

^^Obstajajo tablete samo za predstavit menstruacijo, ki ti jih lahko predpiše tudi osebni zdravnik. Pa hitr pejd, mislm da morš par dni pred začetkom mestruacije začet jemat.
Flammable
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Flammable »

Okej,ful hvala,bom jutr poklicala in upam da dobim :)
1,2,3,4 tell me that you love me more..
-rožca-
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: dolenjska

Neprebrana objava Napisal/-a -rožca- »

A je katera nehala jemat KT, pa jih je spet začela po pol leta ali pa še kasnej?
Luss
Sramežljivka
Sramežljivka

Jz.. sam sm začela z drugimi, ne iste.. lih pov leta vmes nism.. Sem pa menjala, ker sm med pavzo opazla, kaj vse so mi povzročale stare. Je pa rekla ginekologinja, da če bi mi pasale stare lahko kamot začnem z istimi po pavzi..
Z nasmehom si lepša.
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Liena »

Če tiste, ki nimajo redne M, ne bodo počakale na 1. dan M, da bi začele s KT, potem je tako vseeno, ker itak ne bodo zaščitene, če jo bodo vzele kr-enkrat.

Če si M želiš prestavit s tabletkami, potem jih začneš jemati vsaj (!!) 3 dni pred pričakovano M in jih jemlješ, dokler želiš prestavljati M. Takrat pa nisi zaščitena, ampak si zaščitena šele, ko začneš jemati nov zavojček lepo pravilih. Sploh ne vem če si govorila o tem Luss, ker si malo zmedeno pisala. :wink:

Glede časa jemanja je pa tako... Pri nizkodoznih KT (Yasminelle, Logest,...) je zelo pomembno, da jih jemlješ približno na isto uro (največ uro gor ali dol). Ker če v enem ciklu večkrat vzameš tabletko veliko pozneje ali veliko prej, se lahko zgodi, da pride tudi do vmesnih krvavitev, ali pa dobiš odtegnitveno krvavitev dan ali dva preden dokončaš z zavojčkom tabletk. Takšne so moje izkušnje in po nasvetu G se zdaj že skoraj eno leto trdno držim ure in se mi to še ni zgodilo, prej pa se je zgodilo tudi večkrat zapored. In ne, to nikakor ni kompliciranje.
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

-rožca- jz sm začela jest iste KT po pou leta. Te kej zanima ?
...Voli me iz inata
voli me bez ostatka
voli me bilo gde sam
bas takvu kakva jesam

Voli me kad me nema
voli me pored svega
voli me kad ni jedan
bas razlog za to nemas...
Uporabniški avatar
LoveLy*
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: purple claud

Neprebrana objava Napisal/-a LoveLy* »

no da jaz povem...prejšnji teden sem pisala zaradi tega ker sem tableto vzela 6 ur kasneje kot ponavadi...in zgodilo se je to da sem dobil menstuacijo ne v soboto kot ponavadi,ampak en dan kasneje..torej v nedeljo...pač...zamakne se vse skup...zaščita pa ostane ista...vsaj po mojem je tako=)
Luss
Sramežljivka
Sramežljivka

Liena, hvala..to me je zanimalo, ja :)
Z nasmehom si lepša.
-rožca-
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: dolenjska

Neprebrana objava Napisal/-a -rožca- »

p!ka me sam zanima, če si se šla kej posvetovat dohtarju al si kr spet sama začela? Jz sem nehala, zdaj bi pa spet nekako začela. Sam mam mal kompleksov, k je to bil umes en kratek čas, da bi spet začela. Al se mi pa sam tako zdi... Sicer pa koliko časa si jih prej jemala, predn si naredila pavzo? Hvala :wink:
Uporabniški avatar
hruška :)
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: lj

Neprebrana objava Napisal/-a hruška :) »

nujno:

a ma katera Yaz tabletke?a bi mi lahko prosm napisala sestavine (ok vem da ma drospirenon in etinilestradiol, sam me zanima tut kok tega je not in pa pomožne sestavine...)?
G N R
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a G N R »

jst mam te tabletke:)

zdravilni učinkovini: etinilstradiol in drospirenon.
pomožne snovi: jedro (laktoza monohidrat, koruzni škrob, magnezijev stearat), obloga (hipromeloza, smukec, titanov dioksid, rdeči železov oksid)
Zaklenjeno