z letalom

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...
Odgovori
Uporabniški avatar
_patchouli_
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Na soncni strani Himalaje

Neprebrana objava Napisal/-a _patchouli_ »

renatka_ napisal/-a:Kam pa letiš?

A to mene sprašuješ? Letim v Đakarto (Indonezija) , od tam pa bi se rada čim prej pobrala naprej na sever Sulawesija.

Najbrž nobeni, ki jo je strah letenja ne pomaga, ampak več možnosti imaš, da umreš od tega, ker ti kokosov oreh pade na glavo, kot v letalski nesreči. Nekateri vzamejo kake naravne pomirjevalne tablete pred letom ali pa celo uspavalne, da lepo prespijo let (in morebitni padec v Atlantik :D )
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Tamarra* »

^^ Meni vsi govorijo vedno, da je vsepovsod več možnosti, da se kaj zgodi, kot pa na letalu. In tudi verjamem. Ampak:
1. vzamem pomirjevalno tableto. Zaspim. Ampak če bi dol padali bi itak čutla pa se zbudila :P
2. Če bi padanje trajalo par sekund, bi popi*dla, se drla kot zverina, jokala, najhuje pa bi blo da ne bi bilo signala za telefon, da bi dragemu napisala zadnji sms/ga poklicala (haha, sej mam sama sebi smešne ideje, ampak mislim pa čisto resno)
3. Če bi umrla, si želim, da bi me vsaj moj imel še zadnjič možnost videt, ker če bi v Atlantik padla, najbrž ne bi kaj dosti ostalo od mene.

Nevem, mogoče bi bil čisto drug filing, če bi šla z mojim. Ker če bi bla moja familija doma, ne vem, se mi zdi, da bi blo drugače, kot pa če bi bil moj doma in bi ostal sam :?
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
*Gaja*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *Gaja* »

mene pa neki zanima... recimo kolegica mi je pravla, ki je bla v hammametu (kamor grem tudi sama), da preden so šli domov in so čakali na let, je blo na letališču v monastirju dosti trgovin (od duty free shopa, do trgovin z znamkami, original seveda, ličil, nakita itd.), pa si ni nič kupla.. jaz bi si rada, ker sem si zato našparala dnar, edino ni mi jasno, če je pol dovoljeno met kakšne vrečke zraven na letalo? ker te trgovine ala duty f.s. so itak tam, ko si že čez detektorje in kontrolo, ne?
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Tamarra* napisal/-a:^^ Meni vsi govorijo vedno, da je vsepovsod več možnosti, da se kaj zgodi, kot pa na letalu. In tudi verjamem. Ampak:
1. vzamem pomirjevalno tableto. Zaspim. Ampak če bi dol padali bi itak čutla pa se zbudila :P
2. Če bi padanje trajalo par sekund, bi popi*dla, se drla kot zverina, jokala, najhuje pa bi blo da ne bi bilo signala za telefon, da bi dragemu napisala zadnji sms/ga poklicala (haha, sej mam sama sebi smešne ideje, ampak mislim pa čisto resno)
3. Če bi umrla, si želim, da bi me vsaj moj imel še zadnjič možnost videt, ker če bi v Atlantik padla, najbrž ne bi kaj dosti ostalo od mene.

Nevem, mogoče bi bil čisto drug filing, če bi šla z mojim. Ker če bi bla moja familija doma, ne vem, se mi zdi, da bi blo drugače, kot pa če bi bil moj doma in bi ostal sam :?

Meni se zdi pa da te noben nima rajši kot mama. Tko da bi mami poklicala. Joj kere ideje, we're not helping :D
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

*Gaja* napisal/-a:mene pa neki zanima... recimo kolegica mi je pravla, ki je bla v hammametu (kamor grem tudi sama), da preden so šli domov in so čakali na let, je blo na letališču v monastirju dosti trgovin (od duty free shopa, do trgovin z znamkami, original seveda, ličil, nakita itd.), pa si ni nič kupla.. jaz bi si rada, ker sem si zato našparala dnar, edino ni mi jasno, če je pol dovoljeno met kakšne vrečke zraven na letalo? ker te trgovine ala duty f.s. so itak tam, ko si že čez detektorje in kontrolo, ne?

Ja, vse to lahko brez problema kupiš in vzameš na letalo, ker je kontrola že prej.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

Tamarra* napisal/-a:Saj ni nič narobe, pa dokler ti ni nujno it, pač ne greš, je pa tako, vsaj pomoje, da dlje ne boš šla, težje ti bo it :)
Jaz pa sem človek, ki obožuje adrenalin, ampak vedno obstaja tisti ČE vmes, če se bi kaj zgodilo.. ah ja, pač rada živim :P

točno tko :) In če je usoda, pač je, sicr ne bi rada umrla za NČ na svetu ker mam še tok za dožvetpa škoda da bi blo konc usega naenkrat, sam jbga, brez nč ni nč. KDOR NE RESKIRA, NE PROFITIRA :P
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

sončk napisal/-a:
Tamarra* napisal/-a:^^ Meni vsi govorijo vedno, da je vsepovsod več možnosti, da se kaj zgodi, kot pa na letalu. In tudi verjamem. Ampak:

Meni se zdi pa da te noben nima rajši kot mama. Tko da bi mami poklicala. Joj kere ideje, we're not helping :D
Jz bi tud raj mamico poklicala v takem primeru... :grosseaugen:
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objava Napisal/-a no angel »

Js se tud FUL bojim letenja, pa to me je zdej neki prjelo, prej ni blo tk hudo ... sm že letela, tud daleč že, pa nimam nekih slabih izkušenj, ampak enostavno me je zdej kr groza. Septembra bo treba spet na letalo in že zdej sm čist panična, skoz o tem razmišljam (že zdej, kak bo šele tik pred odhodom :?). Ma sej se zavedam, da je ful mal možnosti da letalo strmoglavi, sam VSAK si reče "ne more se ravno men to nardit", ampak nekterim se pa potem dejansko zgodi, ne. Js bi res rada nekak premagala ta strah, ker obožujem potovanja in si želim videt čimveč sveta, to so moje sanje, tak da res nočem da me taka stvar ovira pri tem.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Tamarra*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Tamarra* »

^^ Jaz grem (najverjetneje' komaj februarja, pa sem se že kak mesec nazaj začela sekirat :D :?

Drugače pa, mene je enkrat ful pomirilo oz. se vedno spomnim na to, kaj mi je enkrat rekla ena profesorica, da če bi mi bilo usojeno, bi se to že zgodilo. Samo vseeno, verjetno vsi, ki padejo dol niso prvič na letalu, tak da ne vem, zakaj se mi recimo še zdaj ne bi moglo to zgodit, pa dobro, vsaj za trenutek me pomiri :)
We can judge the heart of a man by his treatment of animals." Immanual Kant
MsN

Neprebrana objava Napisal/-a MsN »

Novo vprašanje za vse, ki imate izkušnje z Easyjetom:

Nameram rezervirati let v obe smeri v London in izberem določena datuma ter ceno, želim samo ročno prtljago (kolikor vem je dovoljen kovček določenih dimenzij in teže - 20 kg?), ki jo lahko imam v kabini, s čimer se izognem plačevanju prtljage na check in-u. No, in ko pridem do 2. koraka pri rezervaciji, mi v razdelku Hold baggage računalnik avtomatsko označi 2 hold bags in vsako zaračuna z 11 evri, torej za 2 osebi v obe smeri 44 evrov. Zdaj pa ne razumem, ali je to mišljeno kot ročna prtljaga in je poleg leta treba doplačati tudi to, ki gre potem v kabino, ali moram v tem razdelku označiti 0 hold bags in s tem plačam 44 evrov manj, ročna ptrljaga pa je itak samoumevna in brezplačna?

Če se kdorkoli bolje spozna na te reči in sploh razume, kaj sprašujem, bi bila zelo zelo vesela hitrega odgovora :D
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^Hm. Sem mislila, da je hold bag tista, ki jo držiš v kabini..pa zgleda da ni ("checked ('hold') baggage").
Mere torbe, ki jo lahko neseš v kabino, so 55x40x20cm - teža pa zgleda neomejena? Včasih je blo do 10 kg.

Aha, tam ko ti pa v 2. koraku ponudi kolk torb čekirat, pa ti izbereš lepo 0.
!Katja!
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a !Katja! »

Hej punce!
mene zanima ena stvar, ker prvič prestopam.
če letiš s prestopanjem in na prvotnem letališču poveš, da naj ti pošlejo prtljago kar na končno destinacijo pomeni to, da se na prestopnem letališču ne rabiš čekirat in greš kar tja ko te pregledajo ali to ni tako?

upam, da nisem zakomplicirala preveč. ciao
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^Odvisno, a greš celo pot z eno letalsko družbo - v tem primeru oni poskrbijo za prtljago (če je ne zgubijo vmes :lach:) in ti na letališču slediš tablam "transfer", "transfer/connecting flights" (neki tazga); če pa ne, če letiš z različnimi, pa morš potem sama po prtljago, pa ven, pa se še enkrat čekirat (in upoštevat, da to mal več časa vzame).

Načeloma naj bi bilo tako, če se pa motim, naj me kdo popravi.
n4stk4
Komunikatorka
Komunikatorka
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a n4stk4 »

MsN: Jaz, mami in sestra smo letele v London. Ko smo pri EasyJetu rezervirale letalske karte ni bilo za prtljago nič doplačat in mislim, da smo pri hold baggage označile 0. Glede mer tudi ne komplicirajo, ne rabiš met točno teh mer, ki so zapisane, ker so tisti kufri nad sedeži kar precej veliki. Nekateri so imeli celo manjše kovčke, me pa smo vse uletele z nahrbtniki, ki so bili takšnih ali manjših mer, kot so dovoljene.
Ampak pazi, ko letiš iz Slovenije v London ne komplicirajo, če imaš velik nahrbtnik z oblačili, preko ramen obešeno velikansko torbo s fotoaparatom in objektivi in še manjšo torbico, medtem ko smo na Stanstetu morale vse to tlačiti v velike nahrbtnike, drugače bi imele doplačilo.
Stevardese in stevardi so pa kul! Me smo se z enim prav spoprijateljile in je poskušal moja očala in se na veliko menil z nami, čeprav nas je videl prvič in najbrž tudi zadnjič. Vse je res super, z easy jetom se splača. Poleg tega lahko tudi iz Stansteda greš z easyjet kombijem.

Pa še eno opozorilo. Moja sestra je sprva nameravala s sabo vzeti fanta //ki ga je potem zamenjala mami - ko sta se razšla en mesec pred odhodom v london//. In ko smo spreminjali ime potnika in vse kar paše zraven, pride tut do spremembe cene. Tako da moraš doplačati toliko za kolikor se cena karte spremeni. Tako da je na koncu najina (moja in sestrina) karta stara 80€, mamičina pa 160€. :) Ampak vseeno precej poceni, če mene vprašate. -.- :D

-----

Men je pa sicer letenje čist fajn. Ko smo šli v London so nas sicer pred vsako turbolenco opozorili, pojavil se je tudi tisti znakec za pas in ni bilo prehudo. In ko se je letalo umirilo, smo vsi ploskali pilotu :D In seveda po mirnem in lepem pristanku letala še en aplavz. Ker nekateri res konjsko pristanejo, pri enih pa sploh ne čutiš pristanka. :D
Imam pa malo slabe izkušnje z zamašenimi ušesi. Ko sem potovala v Španijo sem imela konstantno oblutek pritiska v glavi, ampak so se mi ušesa kmalu po pristanku odmašila. Medtem ko smo leteli v Španiji do Barcelone od koder smo imeli let do Benetk, so se sam vsem ušesa strašno zamašile. Sem jih imela še potem cel teden in se letala od zdravnika do zdravnika, ker nisem slišala reeees ničesar več. Ampak se je sčasoma samo uredilo. :) Tko da je pametno skoz uravnavat pritisk, pihat čez nos in imet odprta usta. Pa prijeten polet vsem, ki potujete. :razz:
MsN

Neprebrana objava Napisal/-a MsN »

Hvala, imela bom samo ročno prtljago, kar je 22 evrov ceneje :D
Odgovori