Kontracepcijske tabletke
tabletke
jaz pa bi prosla za en nasvet...prejšnji teden v tor.bi mogla nehat jest tabletke ampak sem si hotla prestavit menzo pa sem misnila za en teden podalšat, zaj pa sem vidla da imam eno tabletko premalo in bi mogla dans nehat jemat...
kdaj naj zaj začnem jemat? nasledni tor. ali sre., po pravem bi mogla v tor.( 8 dan), ne? al lahko v sre. (9 dan), da bi nadaljevala z istim ritmom ko do zdaj...
lp
hvala za odgovor
kdaj naj zaj začnem jemat? nasledni tor. ali sre., po pravem bi mogla v tor.( 8 dan), ne? al lahko v sre. (9 dan), da bi nadaljevala z istim ritmom ko do zdaj...
lp
hvala za odgovor
No_Angel napisal/-a:mene pa zanima, če je katera po začetku jemanja KT Logest imela kakšne probleme, sploh prvih par mesecev ko naj bi se telo šele navajalo na tabletke... ne bi rada da bi me kakšna nepričakovana krvavitev ali kaj drugega presenetilo ravno ko bom na morju..
Ja občasne krvavitve so zelo možne, sploh na začetku, ko se telo privaja

No_Angel napisal/-a:mene pa zanima, če je katera po začetku jemanja KT Logest imela kakšne probleme, sploh prvih par mesecev ko naj bi se telo šele navajalo na tabletke... ne bi rada da bi me kakšna nepričakovana krvavitev ali kaj drugega presenetilo ravno ko bom na morju..
Jaz sem Logest jedla nekje 6 let in se mi nikoli ni pojavila nobena nepričakovana krvavitev, tak da je to odvisno od vsake posameznice oz. kako telo reagira,...
No_Angel, jaz sem imela krvavitve samo 1 mesec jemanja, pač na 1. dan menstruacije sem začela, potem pa sem vbistvu še cel mesec po malem krvavela. Dalje pa normalno. Razen seveda čustvenih izpadov, haha.
Pol ko sem pa po 1 letu pavze spet začela z Logst pa ni blo niti krvavitev niti stranskih učinkov.
Pol ko sem pa po 1 letu pavze spet začela z Logst pa ni blo niti krvavitev niti stranskih učinkov.
I laugh at gilded butterflies.
Čist odvisno od tebe in od tvojega telesa. Izkušnje drugih ti ne bodo povedale popolnoma nič. Ena lahko krvavi več tednov, druga pa nima nobenega stranskega učinka. Moraš sama sprobat, pa boš videla.
Če pa te samo zanimajo izkušnje drugih; jaz nisem nikoli imela nobenih umesnih krvavitev, niti v prvem tednu jemanja ne.
Če pa te samo zanimajo izkušnje drugih; jaz nisem nikoli imela nobenih umesnih krvavitev, niti v prvem tednu jemanja ne.
eno vprašanje...že nekaj let (dve/dve pa pol) jemljem yarino in v zadnjem času so se mi začele pojavljat vmesne krvavitve (nekak dva tedna pred menstruacijo). ginekologinja je rekla, da so mi očitno tablete prešibke ali nekaj in naj v tistih dneh vzamem dve naenkrat. zdaj sem pa nekaj razmišljala in me zanima (če slučajno kera ve ali je bila v podobni situaciji), če to kaj vpliva na zaščito?
Ojla, punce..
Mam eno vprasanje, in sicer bom po enoletnem premoru spet jemala tabletke (Yarina), s prvo tabletko pa ne bom zacela 1. dan menstruacije, ampak kaksen teden prej, ker bi si hkrati zelela prestavit menstruacijo, da je ne dobim, ko grem na dopust.
Zanima me, po koliko casa sem potem zascitena? Po enem tednu (kot ce bi zacela 1. dan menstruacije) ali sele naslednji mesec?
Hvala vam
Mam eno vprasanje, in sicer bom po enoletnem premoru spet jemala tabletke (Yarina), s prvo tabletko pa ne bom zacela 1. dan menstruacije, ampak kaksen teden prej, ker bi si hkrati zelela prestavit menstruacijo, da je ne dobim, ko grem na dopust.
Zanima me, po koliko casa sem potem zascitena? Po enem tednu (kot ce bi zacela 1. dan menstruacije) ali sele naslednji mesec?
Hvala vam

Ne vem kaj naj nardim. KT mi je padla v WC školjko tko da sm uzela novo iz nove ploščice. Sam glede na to da mi ena tabletka zdj manjka bom mogla prej k ginekologinji po nove... Kolikor vem zna kar komplicirat, a je najbolj da ji povem kaj se je zgodil?
♥ Ljubezen je kot šah; vedno te zbije kak konj, medtem ko osvajaš kralja
- pikica_345
- Sramežljivka
no jst mam pa zlo slabe izkušnje, po 5.letih sem se odločila,da preneham jesti konracepcijske tabletke in zadnjo menstruacijo sem dobila 11.aprila, do zdai je pa še nimam. ko sem odšla k ginekologinji na pregled, me je dala še na ultrazvok in ugotovila da imam policistične jajčnike
in da sem menstracijo vsa ta leta imela redno,ker so mi jo povzročile kontracepcijske tabletke....ki sem jih seveda dobila brez kakršnegakoli pregleda....
tako da zdai ne smem jesti tabletk in samo srčno upam,da bom mentracijo dobila čimprej....

grešiti je človeško, a občutek je božanski