Izpit za avto

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Zaklenjeno
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

^^ glede na to, da ne učijo pousod te 3 sekunde, pol ni pravilo, kolkr je meni znano.. to je zame oviranje prometa! moje mnenje pač.. in nism nikoli rekla da obvladam, priznam, da se določenih pravil ne držim (in zaradi tega nobenga ne kritiziram) sam zaenkrat se mi to še ni maščevalo in vem, da ne ogrožam nobenga na cesti z mojim načinom vožnje

in nism rekla, da ne sme sodelovat, sam če se obesi na vsako mojo napisano besedo s tko neumnimi forami ku da ni razumela kaj sm hotla povedat, pol je boljše da sploh neč ne reče, kr to ne pelje nikamr.. :wink:
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

sončk napisal/-a:Nenazadnje so one potegnile ven to "foro" štetja pred stop znakom, jaz ne poznam nobenega, ki bi bil to naučen, niti sebe, pa tut če bi kdo to izvaju, ne bi blo s tem nč narobe, ker če ne bi vsi tko hektično debilno vozili, ne bi blo praktično nč nesreč. Tko pa žal, jst vozm lahko nevemkolk varno, pa bom na konc jst nastradala zarad takih mladih frkelj kot si ti [vanessa], ki maš izpit 1 leto (če ga maš) in mislš, da si boga za jajca prjela.

in od kje ti tebi to kko js vozim? držim dovolj veliko varnostno razdaljo, da lahko še pravočasno reagiram (kr - nboš verjela - sm pozorna na dogajanje okoli sebe!), gledam če je prazna cesta za speljat in omejitev se držim.. če ti to jemlješ za ogrožanje človeka pol ok

in če se tko grozno bojiš teh nesreč, najbolj da kr doma ostaneš pa se ti nbo neč zgodilo
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Sama si napisala kako voziš.

[vanessa] napisal/-a:priznam, da se določenih pravil ne držim sam zaenkrat se mi to še ni maščevalo in vem, da ne ogrožam nobenga na cesti z mojim načinom vožnje

Vsako pravilo ma svoj vzrok. A so jih napisal iz dolgčasa al kako?

Kako ti veš, da nobenga ne ogrožaš? Če se glih ne vozš sam po zapuščenih vaških cestah (kjer bi ogrožala sam zajce), presneto dobr ogrožaš tut ljudi, če se kšnga pravila ne držiš.
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

in kko ti veš katerih pravil se js držim in katerih ne? a misliš da plešem med vožnjo, se gledam v ogledalo in take neumnosti? ko vozim pač vozim, sigurno pa ne ogrožam nobenga kr sm pozorna na dogajanje, omejitev se držim in kr nimam želje po tem da bi razbila avto k sploh ni moj
ko bom pouzročila nesrečo pa se bom oglasla (če bom preživela seveda), do takrat pa mi nima noben neč za očitat
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Ja točno tko, super teorija! Očita se šele, ko povzročiš nesrečo ali crkneš! Ja fenomenalno res, ni čudno, da vsak dan beremo take in drugačne prigode na cesti. :roll:
Očitno nisi slišala za pregovor "po toči zvoniti je prepozno".
It was forever..but it didnt last long..
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

^^ in če bi ti malo razmišljala 1x za spremembo? nism napisala to da bi se hvalila in da to pomeni da nesreče nbom nikoli mela, sam če mi nekdo k me ne pozna & nvem kko vozim (!!!!!!!) da ogoržam ljudi na cesti (in po možnosti mi to reče še nekdo k niti tega nve za kaj služi sklopka) kaj naj rečem druzga ku to da nikoli nism mela nesreče, da nism niti 1x primla avta?? nesreče so vedno ble in vedno bojo, ma za to js 100% nism kriva k js zase 100% vem, da ne ogrožam nobenga z mojim načinom vožnje. in če se ne držim 1 al 2 pravil, še NE pomeni da sm zdej na strani divjakov in jih podpiram pr njihovem načinu vožnje.. vse kar sm hotla povedat je, da če spustim tisto brezvezno štetje sekund ne bo noben umru (al pa tudi ja, sam za to spet nbi bla js kriva)

fak, v kaj vse se upiči človek :roll: get a life no

zdej vas pa pustim bit pametne med sabo, kr to vse je že malo preveč OT
*SunFlower*
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a *SunFlower* »

Ej, nekatera pravila pač so brezvezna, hočeš ali nočeš. Mene so na primer v avtošoli učili, da moram vedno preden zavijam naredit bočni pogled, kao zaradi pešcev in kolesarjev ki bi lahko šli čez cesto, in to ne glede na to, ali sploh je tam prehod za pešce ali pa sploh plac da bi pešec kje hodil (primer krožišča ko so ven iz mesta sredi ničesar in ni niti pločnika niti placa, da bi pešci tam hodili), in seveda jaz tega (na takih neobljudenih krajih seveda, v mestu je to kar nuja) ne delam več. Isto ne gledam vsakih 7 sekund v ogledalo na AC, pa bi baje morala; še vedno gledam kar pogosto, ampak res se pa ne ukvarjam s tem na koliko sekund pogledam. Če je cesta pregledna in prazna tudi ne ustavljam pri stop znaku - zadnjič sem bila na parkirišču pred nekim nakupovalnim centrom, kjer so bili stop znaki po parkirišču kar tako malo, pa nikjer nikogar, zakaj bi se potem človek ustavljal in še trikrat posebej pogledal na to, kar se že tako ali tako vidi? Če na AC nekdo pred mano vozi 80, ko se ga spravim prehitevat, pa pospeši na 120, ker njega že ne bo ena ženska prehitevala, potegnem čez omejitev. Itd, itd. Hočem pač povedati, da dvomim, da se kdorkoli vedno, ko vozi, 100% drži pravil, zato je bedno obsojati nekoga, ki to prizna, samo zato, ker je pač kakršno koli kršenje ful narobe in oh in sploh, sploh zato, ker je polno folka, ki delajo veliko hujše napake in ker tega ne povejo, je pa potem ok al kaj ...
Every rose has its thorn
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

[vanessa] napisal/-a:^^ in če bi ti malo razmišljala 1x za spremembo? nism napisala to da bi se hvalila in da to pomeni da nesreče nbom nikoli mela, sam če mi nekdo k me ne pozna & nvem kko vozim (!!!!!!!) da ogoržam ljudi na cesti (in po možnosti mi to reče še nekdo k niti tega nve za kaj služi sklopka) kaj naj rečem druzga ku to da nikoli nism mela nesreče, da nism niti 1x primla avta?? nesreče so vedno ble in vedno bojo, ma za to js 100% nism kriva k js zase 100% vem, da ne ogrožam nobenga z mojim načinom vožnje. in če se ne držim 1 al 2 pravil, še NE pomeni da sm zdej na strani divjakov in jih podpiram pr njihovem načinu vožnje.. vse kar sm hotla povedat je, da če spustim tisto brezvezno štetje sekund ne bo noben umru (al pa tudi ja, sam za to spet nbi bla js kriva)

fak, v kaj vse se upiči človek :roll: get a life no

zdej vas pa pustim bit pametne med sabo, kr to vse je že malo preveč OT

:respekt: do zadnje pike!

sunFlower...Pri bočnih pogledih se pa nebi strinjala, da se jih nekje kjer kao ni prehoda za pešce, ne dela!
Bočni pogledi so zeloooo pomembnega faktorja,ker ti lih boćni pogled v mrtvi kot, da zagotovilo, da za tabo/vštric s tabo res ni nikogar!Mene je inštruktor tko privajal, da sem bla celoten čas vožnje vedno na tekočem z situacijo, ki se je dogajala za mano, ampak neglede na to, so se našle uličice s katerih mi je v zadnjem momentu zapeljal kolesar in če nebi pogledala mrtvega kota, bi ga povozila!Pogledi v ogledala, pogledi v desno čez zadnjo šipo ko zavijamo desno in pogled na levo v mrtvi kot so ključnega pomena,da se izogneš nesreči!sploh pri nesrečah motoristou so dostkrat navedeni vzroki ravno to, da ga je dobil v mrtvi kot in ker ni pogledal, ga je zbil!ne tega delat, četud mislš da ni nobenga, četud si bogu izza nogu!jst še na Ac pogledam desno čez ramo in šipo+špegu, ko se vključujem na vozni pas iz prehitevalnega, odkar me je en bumbar šel prehitevat po voznem pasu!Predn nardiš kšno potezo morš bit stoodstotno prepričan, da je cesta prazna!
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

purple, meni je smešno... :D

jaz v mrtvi kot pri zavijanju v desno ali levo ne gledam, če bo prišel kakšen kolesar...zakaj???

zato, ker sem ponavadi z avtom hitrejši, pomeni, da kolesarja dohitim in ga že takrat vidim in točno vem, če bom lahko zavil pred njim, ali bo pametno počakat ter mu dati prednost...

in če bi gledala kakšnih 100-200 metrov pred zavijanjem, kaj se dogaja na pločnikih, si ne bi zvijala vratu....

razen, če so kolesarji hitrejši od tebe v avtu! :D

sicer pa z dvomesečnim izpitnim stažem kar počni, kar te je učil inštruktor...ne bo škodilo...jaz bi ti pa samo prišepnil, da ves čas vožnje glej okoli, kaj se dogaja... :D
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Lej Jochie, vidm da ti tud nisi prou dost vratu premaknu ko si bral moj post:

Mene je inštruktor tko privajal, da sem bla celoten čas vožnje vedno na tekočem z situacijo, ki se je dogajala za mano, ampak neglede na to, so se našle uličice s katerih mi je v zadnjem momentu zapeljal kolesar in če nebi pogledala mrtvega kota, bi ga povozila

seveda sem celotn čas vožnje seznanjena s situacijo za mano!In poznam tud ulce po katerih se furam in vem, da mi lahko kadarkoli pripelje kšn nevzgojen kolesar!če stojim na semaforju lahko za trenutek umaknem pogled iz špegla in v tem primeru nism več seznanjena s celotno situacijo in je ta kolesar že v mojem mrtvem kotu.
Maš velik opcij, kdaj lahko rpide do stika s kolesarjem v mrtvem kotu.če bi blo tako kot ti praviš, verjetno noben nebi rabu pogledta v mrtvi kot in verjetno tud nobene nesreče zarad tega nebi blo!
Jst si rajš trikrat vrat pretegnem ko se zvijam, kot pa da koga spravm v smrt, pa četud jst ne bom kriva,ker se bo pač on uzel s krnekje in ne bo vozu po kolesarskih pravilih!
In mal več kot dva mesca, mam pa že izpit.
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

še enkrat ti povem...če voziš s povprečno hitrostjo več kot 30km/h, boš kolesarja dohitela in boš lahko ocenila, kakšni bodo tvoji manevri pred zavijanjem zaradi njega...in če bi v prometu opazovala tako kot bi morala, se ti nikakor ne more zgoditi, da se ti kolesar pojavi iz lufta. ne more, pika!

zatorej...ti kar nadaljuj gledati v mrtvi kot...je pametno!

mimogrede, tudi jaz gledam mrtvi kot, ampak ne zato, da se prepričam, če mi je kakšen kolesar padel z neba ampak zato, da se prepričam, če sem dobro gledal in nisem dohitel nobenega kolesarja oz. če sem dobro ocenil svojo in njegovo hitrost...

mimogrede, tvoje tri mesece izpita je en lulčk...tako da...ne pametuj... :wink: imam izpit 19 let ter letno 30k+ km...
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

jst bom pa še zmeri delala tko kot se men zdi prav in najbolj zazihr!
In tud 19 let izpita ni nobeno merilo, da jutr ne boš naredu napake in koga zbiu!pika!
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

najbolj zazihr bo, da se boš vozila z mestnim avtobusom... :wink:

mimogrede, če tebe zagledam na pločniku, z veseljem zapeljem gor...ups...nimam kaska...imaš srečo... :roll:
Josephina
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Josephina »

Ah dejte bit mal bolj kulturni no, k ste že res pod nivojem.

Jaz se trudim, da peljem po pravilih in da s svojim načinom vožnje ne ogrožam ostalih. Zaenkrat sem sebe in druge se še vedno pripeljala srečno in varno na cilj.
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

^^ ja samo če si drzneš kej takega izjavit se bo najdlo en par osebkou k te bojo napadli da ne moreš kej takega rečt kr ogrožaš vsih na cesti.. kr namreč noben ne vozi brezhibno :roll:
Zaklenjeno