Razvajena kokoška

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Uporabniški avatar
Skrat potepuh
Debatorica
Debatorica
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a Skrat potepuh »

^^ Ja, to pa res rabš bit nadarjen!
Kmal bo nadarjen že vsak otrok ki si zna sam rit obrisat mal prej k ostali.
Povej mi o sanjah četudi so grešne,
zaupaj mi želje četudi so smešne.
(Feri Lainšček)
Savannah
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Savannah »

No, to pa res ne rabiš bit nadarjen, da pri 5 letih skužiš neko igrico. Če že govorimo o nadarjenosti, ki se kaže v ranih letih, poznam nekaj malčkov, ki so brihtni ko satan, pa to nima veze z usvajanjem računalnika (sploh pa ne igric, ki niso jako dobra vzgoja že v tako ranem otroštvu) ali kaj podobnega. :wink:
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: MB

Neprebrana objava Napisal/-a Maya19 »

Za mene je nadarjeno, če se jaz, ki sem stara 22 let, je*em z eno igrco nevem kako dolgo(pa nisem nenadarjena ali butasta!), da mi uspe, en 5-letni otrok pa jo komplet konča takoj, brez da bi mu kdo karkoli pravil in brez da bi mu kdo razložil kaj sploh mora delat oz. kaj sploh pomeni tisto kaj oni govori tam v angleščini. Pa dobro to je itak bil samo primer. Trenira karate, občasno fuzbal, hodi v glasbeno šolo, zna pokazat ogrooooomno držav na zemljevidu, že nevem kdaj je vedel znamke in modele avtov,risal je tako lepo že tudi ful hitro. V glavnem za mene je nadarjen, ker če ga primerjam z njegovim bratcem, ki je zdaj star 5 let, potem se pač vidi kaj je nadarjenost in kaj ni.Sicer pa to več ne spada v to temo, tako da se prosim vzdržite komentarjev. Hvala.
Savannah
Komunikatorka
Komunikatorka

Ne vem zakaj si se tako razburila, saj gre samo za različne poglede na to kaj je nadarjenost. :wink: Besides, nisem rekla, da ta fant ni nadarjen, sem pa ob povezavi 5 let starega fanta in računalnika pomislila na mulce, ki so cele dneve samo pred računalniškimi igricami in pol logično obvladajo zadeve v nulo. :wink: Če je pa otrok dejaven še na drugih področjih, pa to kaže na to, da lahko razvije nadarjenost na katerem koli drugem področju, ki pa nekaj dejansko velja.
No, pa back on the topic, čeprav ima en mal tud to veze s temo, tako da niti nismo tako OT. :D
Maya19
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: MB

Neprebrana objava Napisal/-a Maya19 »

^sploh se nisem razburila. Pač zdi se mi, da je to že offtopic in sem zato napisala, da ne komentirajte več tega,ker je bzv. Fant je imel točno določen čas, kdaj je lahko na računalniku in kdaj ne-sej pravim, da doma zelo uboga starše. V družbi se pač kaže ta njegova pretirana razvajenost.
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

Savannah napisal/-a:No, to pa res ne rabiš bit nadarjen, da pri 5 letih skužiš neko igrico. Če že govorimo o nadarjenosti, ki se kaže v ranih letih, poznam nekaj malčkov, ki so brihtni ko satan, pa to nima veze z usvajanjem računalnika (sploh pa ne igric, ki niso jako dobra vzgoja že v tako ranem otroštvu) ali kaj podobnega. :wink:

To tko kukr ta sosedou tamau. Ma svoj komp pa en komp Mali vedi al neki..pa zna z mobitelom pa igrce,melodije itd..svašta :D jz nism vedla kva je tot elefon do 1.razreda haha sam tkrt so bli tut časi drugi!
Legally_blond
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Legally_blond »

Res je, časi so bili drugi, čeprav se mi zdi, da dandanes starši preveč popuščajo in dajejo otrokom potuho, v smislu "saj je drug čas kot takrat ko smo bili mi otroci". Otrokom dat na voljo računalnik še pred osnovno šolo se mi zdi malo tumač. Ampak očitno je tega vse več... :?
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

Ja recimo, al pa ta famlija k jz čuvam otroka (5let), pa nimajo ne radia ne TVja ne ure :) Kaj pa to hehehe majo pa laptop pa 1x na tedn kšno risanko,zgodbico iz cicidoja :)
Savannah
Komunikatorka
Komunikatorka

Po mojem otroci niso prav za nič prikrajšani, ker bistven del otroštva (igranje z vrstniki) ne gre mimo njih (vsaj upam), kar pa je najbolj važno. :wink:
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a a_pikica_a »

Jaz sem moje celo otrostvo prezivela pred TV. Pred solo, po soli in zvecer in mi sedaj prav nic ne manjka. No, druzli smo se, malo, tv pa je bil bistven :D (tiste, ki ste gledale italia1 boste ze vedele... :D)
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
kumrovska
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a kumrovska »

Zanimivo! Prebiram poste in se mi skor mal nasmiha. Kaj ma razvajenost veze z materialnimi dobrinami? Valda, sej je logično, največ razvajencev izhaja iz premožnejših družin, ampak sej ljudje ne postanejo razvajeni zaradi stvari. Po moje ma to bolj majhno vlogo pri vsem skupaj.

Vsi verjetno poznamo koga, otroka ali pa že odraslega, razvajenega pač. Jst mislim da se razvajenost začne pri čisto osnovnih stvareh a.k.a. dolžnostih. Otroci, ne pospravijo stvari za sabo, ne spoštujejo ljudi okoli sebe, si dovolijo svoje mnenje izrazit na popolnoma neprimeren način, etika in morala jim je pa španska vas. Ne pravim pa da iz takšnih otrok ne more odrastit prijeten človek, lahko.

Sama sem študentka in med mojimi vrstniki opažam ljudi, ki bi jih zlahka označila za razvajene. Že samo to, da ni šans da bi si karkoli sam skuhal npr. ali pa opral (in glede na to da ima vse potrebno v podnajemniškem stanovanju) in da ga morajo lastniki stanovanja nadirat zaradi dejansko svinjske sobe. Da zamuja s plačilom, ker se mu pač ne ljubi zganit prej do bankomata. To se mi zdijo že dokaj očitni razlogi, da nekoga označiš za razvajenca. Sem živela z dvema cimrama, ki so tipični primer, zato sem se tudi odselila.

Mogoče malenkost pretiravam, ampak zame so to pač bistvene lastnosti razvajenosti, poleg vseh ostalih, še bolj očitnih...da noče it ven na žur, ker so tam ti pa ti ljudje, da se skrega s prijateljico in potem o tem razgljablja z vsakim bogom k pride mimo, da se odloči da z nekom ne govori več ker je to pa to naredu. Se da naštet mljavžnt lastnosti :) Seveda pa tista tipična, da dobi vse kar si poželi, ampak pri tem že skoraj ne gre več za razvajenost, ampak že meji na nespametnost tistega, ki mu servira.

So pa takšni ljudje precej bogi potem ko se je treba na lastne noge postavit, večinoma se opirajo na prijatelje in družino, problem je verjetno takrat ko ni nobenga na dosegu. Razlog za razvajenost so pa po moje ravno starši, v največji meri. To pa nardijo z nedolžnimi medvedjimi uslugami, pač jim dajejo potuho in prevzemajo njihovo odgovoronost.

Iz kle ven bi se dalo razbrat tut en kup drugih lastnosti, ampak se na tak način po moje odraža tudi razvajenost :).

LP
V_Rose_V
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a V_Rose_V »

kratko in jedrnato-razvajeni so tisti, ki so po poklicu dobesedno sinovi ali hčerke...poznam par primerov, ki so uživanti po celi črti in so popoklicu "otroci", ki dobijo vse od staršev
Nannya-1
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Nannya-1 »

V_Rose_V napisal/-a:kratko in jedrnato-razvajeni so tisti, ki so po poklicu dobesedno sinovi ali hčerke...poznam par primerov, ki so uživanti po celi črti in so popoklicu "otroci", ki dobijo vse od staršev
Vprašanje, kako se bodo taki ljudje znašli v življenju.
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a fun »

*purple* napisal/-a:
fun napisal/-a:razvajeni so tut nekateri, ki ubistvu nimajo veliko denarja. Starši komaj sproti plačujejo položnice, sami si ne kupijo nič posebnega; njun odrasel otrok pa razvajeno opleta z ročicami, zahteva svoj avto, žepnino in ne vem kaj še vse; sam pa niti ne hodi v šolo; kaj šele da bi delal.

to je tud zame razvajena kokoš.
mam eno kolegico, ki v lajfu ni mrdla s prstom, kaj šele da bi poprijela za kšno delo.doma komaj shajajo, ona zahteva pa absurdno draga oblačila in use ostalo.Malo manj, kot da si mati iz ust ne odtrga da ji lahko kupi dizajnerske hlače za 200€ :roll:
nasplošno so mi razvajene kure take, ki pač zahtevajo samo od tastarih, same pa nč ne nardijo, da bi si prslužle kšn evro, da bi si same kej kupile.Plus to, da študentarijo in faks zlorabljajo kao da ne morejo delat, ubistvu so pa na izrednem faksu in majo precej časa za kšno delo prijet.pa ok, pustimo tukaj bogate, tisti ki ima valda ne rabi delat, čeprou se mi zdi tud tlele veliko boljše, da starš otroka ufura v svet zaslužisisam,čimprej in ga ne podpira po usej črti do 25 leta ko hodi na faks, pa še nadaljne dve leti ko piše diplomo.pač, nekje je meja...

pa potem tud taki, ki jih kr use moti, pa to ni uredu pa tist ni uredu, pa blablabla.ne maram folka ki sam komplicira in hoče met ko gre na kafe najmanj rdeč tepih pogrnjen pod nogami :roll:

točno tako. naloga staršev ni preživljati otroka, ampak ga naučiti kako se naj sam preživlja (ne glede na to kaj vse mu lahko nudijo; kar se tiče materialnih stvari.)
Uporabniški avatar
claire
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a claire »

jullia_ napisal/-a:A torej mora človek, ki prihaja iz bogate družine, živeti po špartansko?

ne ne. ima pa vsak tak bogatunček tudi sveje roke in noge. ne pravim, da bi morali garati cele dneve, a za potovanja, ki so res draga, lahko pa tudi kaj sam migne.
in razmišljanje- zakaj bi če ni treba- je totalno sfaljeno.
Odgovori