Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
_TheCosmoGirl_
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a _TheCosmoGirl_ »

Vsakih 9 tednov lahko dvignes tabletke :) Mislim tko, najmanj 9 tednov more minit od zadnjega dviga tabletk, da ti lahko dajo naslednje 3 skatlce
:)
Uporabniški avatar
*skokica*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *skokica* »

Tudi jaz sem danes dobila recept za eno leto. Pa se mi to zdi kar velika bedarija. Glede na to, da traja 5 minut, da ti zmeri pritisk, te stehta, bi se pač morali vzeti toliko časa. Jaz si sicer redno merim pritisk, ampak se mi to zdi neodgovorno, v enem letu se lahko ogromno spremeni. :?
Uporabniški avatar
crnolaska
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Dolenska

Neprebrana objava Napisal/-a crnolaska »

A v Brežicah v ZD že predpisujejo tabletke za 1 leto?
Lotta*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Lotta* »

Tud jaz sem razmišljala, da bi prosila za recept za eno leto...potem me je pa minilo, ker ne vem kaj točno vse se lahko naredi z mojim telesom v tem letu. Tko al tko komi komi dobim tabletke, ker mam samo pri zdravniku visok pritisk (doma si ga morm mert in potem nest evidenco k ginekologinji-in ta evidenca ma čist ql rezultate) in tud zarad teže se mi zdi fajn, da se hodm tehtat, ker nikol ne vem kaj kej ne bo prav.
Jersey
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Jersey »

Sem iskala odgovor na svoje težava, sam je 460 strani foruma kar težko pregledat...
Po 7 letih jemanja tabletk sem jih decemra prenehala in še vedno, po 6 mesecih nimam menstruacije. Sem bila pri ginekologinji in je rekla, da je to normalo, samo 6 mesecev je kar dolga... Sem naredila test, nisem noseča. Ima katera kakšne izkušnje s tem?
Uporabniški avatar
razmazena_maca
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a razmazena_maca »

pojdi nazaj h ginekologu, če ne bo začel iskat vzroka pa ga menjaj.
v našem ZD pa je nekak praksa, da dobiš eloletnega če si vsaj pol leta jemal brez problemov, vsaj tako je meni rekla moja. kao kr je blo 1 leto vse ok, mi priporoča, pa še to če ne bi želela ne bi rabla sprejet. pravcio do pregleda pritiska, teže itd namreč še vedno imamo.
Uporabniški avatar
jessyca
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a jessyca »

Jersey napisal/-a:Sem iskala odgovor na svoje težava, sam je 460 strani foruma kar težko pregledat...
Po 7 letih jemanja tabletk sem jih decemra prenehala in še vedno, po 6 mesecih nimam menstruacije. Sem bila pri ginekologinji in je rekla, da je to normalo, samo 6 mesecev je kar dolga... Sem naredila test, nisem noseča. Ima katera kakšne izkušnje s tem?

O, še ena taka kot js...Jaz sem jih pa nehala jesti januarja, pa je še vedno nimam. Sem že bila naročena pri ginekologu, pa sem potem dobila norice in nisem šla. Tako da sem se spomnila, da morem poklicati za nov datum.
Uporabniški avatar
Blair
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Blair »

Jst bi pa rabla en nasvet. Naslednji mesec grem h ginekologu, da mi bo menjal tabletke. V navodilih sm brala (jemljem Diane35), da ko menjaš tabletke, poješ tablico starih do konca in potem po premoru začneš z novimi. Moj problem je to, da sem si pred časom prestavla menstruacijo in sem vzela 4 tablete iz naslednje tablice in zaradi tega pač vedno vzamem najprej 17 tablet iz ene, potem pa še 4 iz druge tablice. Zdaj sm na zadnji tablici iz škatlice in takrat, ko bi mogla it po recept za novo, bom menjala tabletke. Težava je sedaj v unih 4 tabletkah, ki bi jih morala še vzet.

A mislite, da mi bo ginekolog predpisal še eno škatlco Diane35 sam zarad unih 4 teblet, pa še nove zravn..?

A je že katera bla kdaj v taki situaciji :D
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a choco.cat »

^^Ja pač poveš mu da si eno škatlico ponucala za prestavljanje. Ti bo sigurno napisal, ziher ti ne bo rekel da ne dobiš tablet :)
I laugh at gilded butterflies.
nikaragua
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a nikaragua »

^^sam pr diane 35 je blem to da so v eni skatlici po 3 tablice s tabletkami. torej ti more dat ubistvu za 3 mesce da bos vn uzela 4 tabletke.
Uporabniški avatar
jessyca
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a jessyca »

Kaj pa če bi kakšni kolegici rekla, da ti da tiste 4 tab. ...če jih katera je :?:
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a choco.cat »

Aja tega pa nisem vedla..
Pol pa najboljše da res rečeš kolegici ali pa da en mesec prej nehaš jest (če še ni prepozno) in stran vržeš tistih 17 tablet.
I laugh at gilded butterflies.
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

punce, a kej veste, če so narejene kkšne raziskave o tem, kako jemanje KT vpliva na plodnost? tabletke se tko množično preprisujejo, noben ginekolog pa nič ne reče o tem, a bomo lahko mele otroke al ne? pol pa berem še vaše komentarje, da ne dobite menstre po pol leta, me pa kar mine, da bi jih jemala...
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

punkie_ napisal/-a:punce, a kej veste, če so narejene kkšne raziskave o tem, kako jemanje KT vpliva na plodnost? tabletke se tko množično preprisujejo, noben ginekolog pa nič ne reče o tem, a bomo lahko mele otroke al ne? pol pa berem še vaše komentarje, da ne dobite menstre po pol leta, me pa kar mine, da bi jih jemala...

Baje da pozitivno. Jih z veseljem predpisujejo tudi ženskam, ki imajo težave s policističnimi jajčniki (slednji lahko, ni pa nujno, vplivajo na plodnost), ker kt 'razbijajo' ciste, urejajo m. ciklus.

Skratka - baje da negativnega vpliva kt na plodnost ni.
Uporabniški avatar
Blair
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Blair »

choco.cat napisal/-a:Aja tega pa nisem vedla..
Pol pa najboljše da res rečeš kolegici ali pa da en mesec prej nehaš jest (če še ni prepozno) in stran vržeš tistih 17 tablet.

Na žalost nobena nima Diane35.. ampak sm razmišljala, da bi prej nehala jemat, danes bi itak morala prvo tableto vzet, tko da bo tko najbolje.

Hvala!
Zaklenjeno