izzie napisal/-a:Aja točno, to je še bilo, ja. Premica je y = 1/2x + 1, krožnica (x-2)^2 + (y-2)^2 = 4, elipsa pa x^2/4 + y^2/1 = 1. Tam pri krajšanju je bil tisti a^2/3, ali?
Edit: Ne pri krajšanju, poenostavljanju. Pri krašanju je prvo 2/51, drugo x/x+3 (ali nekaj takega), 3. pa nisem vedela kako rešit, nekako sem in sem dobila 1 / n+1
ja ja, to mam jaz tud vse tak. to s fakultetami je ziher prav, kr so nas v šoli ful mantrali s krejšanjem ulomkov s fakultetami.
Bella* napisal/-a:ja samo kaj ni tam ko si pokrajšal pol 1/ 1+ (n+1)
ja tak ja. če si fakulteto okvirno izpisal, si lahko izpostavo in dobiš to kaj si napisala. sem prej malo šlampavo prebrala. (a je narobe če sem potem še oklepav odprla in naredila 1/n+2?)
osnovni nivo je bil za đabe...čeprov sm ugotovla d bom zgubla 2 piki....
višji nivo pa no comment...1/2 sm zihr prov rešla,ostalo polovico sm pa tok na blef rešvala da glava peče :S ...ps mogla bi 7 pisat
osnovni nivo mi je kar šel. mal sm prebrala vaše rešitve mam kr prov. tok da bi je težji k lansko eto definitivno ampak mi je šlo tok da preveč ne smem zgubit tlele!
višji nivo pa... ah ja ne vem. nekej sm rešila, vsega ne, nekaj imam narobe nakaj pomojem prav... bomo vidli. mi je blo kar težko. no tko... težke in pa dokaj lahke naloge so ble, srednjega ni blo... ne vem no...bomo vidl 13.7.
tanchii napisal/-a:Si lahko že v jesenskem roku zvišuješ maturo? Kolegica je rekla, da baje ne, ampak me zanima, če je to res, ker že resno razmišljam o tem...