ja ja, to mam jaz tud vse tak. to s fakultetami je ziher prav, kr so nas v šoli ful mantrali s krejšanjem ulomkov s fakultetami.izzie napisal/-a:Aja točno, to je še bilo, ja. Premica je y = 1/2x + 1, krožnica (x-2)^2 + (y-2)^2 = 4, elipsa pa x^2/4 + y^2/1 = 1. Tam pri krajšanju je bil tisti a^2/3, ali?
Edit: Ne pri krajšanju, poenostavljanju. Pri krašanju je prvo 2/51, drugo x/x+3 (ali nekaj takega), 3. pa nisem vedela kako rešit, nekako sem in sem dobila 1 / n+1
Matura [Združena tema]
- razmazena_maca
- Debatorica

- razmazena_maca
- Debatorica

No, ta sinus sem tudi zafrknila. Nič ni, ne bi smelo biti več kot 10 točk minusa. Na ustnem dobim vse in sem zmagala.
Jaz sem tisto s fakultetami tako naredila:
n! / n! + (n+1)! = n! / n! + n × n! = n! / n! (1 + n), pa pokrajšala. Sem pa čisto na blef šla to delat.
Jaz sem tisto s fakultetami tako naredila:
n! / n! + (n+1)! = n! / n! + n × n! = n! / n! (1 + n), pa pokrajšala. Sem pa čisto na blef šla to delat.
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
- razmazena_maca
- Debatorica

- razmazena_maca
- Debatorica

-
zvezdicaaa
- Sramežljivka

-
zvezdicaaa
- Sramežljivka

-
la_estrella
- Komunikatorka

- Kraj: Povsod po malo
-
Fantasistykke
- Sramežljivka

osnovni nivo mi je kar šel. mal sm prebrala vaše rešitve mam kr prov. tok da bi je težji k lansko eto definitivno ampak mi je šlo tok da preveč ne smem zgubit tlele!
višji nivo pa... ah ja ne vem. nekej sm rešila, vsega ne, nekaj imam narobe nakaj pomojem prav... bomo vidli. mi je blo kar težko. no tko... težke in pa dokaj lahke naloge so ble, srednjega ni blo... ne vem no...bomo vidl 13.7.
še ustne lepo podelat pa bo... oh še 2 tednaaaa
višji nivo pa... ah ja ne vem. nekej sm rešila, vsega ne, nekaj imam narobe nakaj pomojem prav... bomo vidli. mi je blo kar težko. no tko... težke in pa dokaj lahke naloge so ble, srednjega ni blo... ne vem no...bomo vidl 13.7.
še ustne lepo podelat pa bo... oh še 2 tednaaaa
-
la_estrella
- Komunikatorka

- Kraj: Povsod po malo