kam ste se vpisale?

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Odgovori
Uporabniški avatar
HuDoBa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objava Napisal/-a HuDoBa »

^^zakaj pa ne? če te nekaj zelo veseli pa to... slabši že ne morejo biti kot naši zdravniki, ki so na prvo naredili vse oziroma vsaj brez večjih težav, zdaj pa veselo morijo po slovenskih bolnišnicah... :D
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Dvomim da bo vsem, ki se vpisujejo na medicino matura "delala probleme", mogoče bo pa nekdo pisal nekaj 4 namesto 5, to zame ni neuspeh? :?
Uporabniški avatar
^Tajca^
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ^Tajca^ »

Rosalie* a ti se pr svoji maturi pa nisi sekirala če ti bo ratal pridt na željen faks? :) to da se obremenjujemo z dejstvom da mormo fajn nrdit in da nismo zihr da bomo lih zlate maturantke še ne pomen da nismo sposobne na faks pridt in ga nrdit.
You have enemies?
Good, that means you accually stood up for something in your life.
Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a aderyn »

Saj mi ne povzroča takih težav, da se obremenjujem ali bom naredila ali ne (pozitivno naredim verjetno tudi brez učenja), ampak ko moraš bit skoraj zlati maturant pa se čisto logično obremenjuješ ali boš prišel na medicino ali ne.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Kolk točk pa je treba ponavad za medicino? A ni za vas, ki ste odlične ene 25-27 točk že zadost?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica

odvisno - se drugače gledajo procenti za medicino (najpomembnejši je naravoslovni predmet, mat in jezik) - pa je več al manj od tega odvisno, koliko točk boš imel, ko bojo izbirali. Ampak ja, v povprečju mislim, da je dovolj nekje 27-28. Samo če si zlati maturant pa si lahko zihr da prideš gor :D

Še nekaj me zanima, a mogoče katera ve, če je tisto računalo na dijaški.net glede izračuna točk točno? Je probal kdo primerjat z izračunom na "roke"?
..Evelyn..
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ..Evelyn.. »

Raj računej na roke..
It was forever..but it didnt last long..
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

aderyn napisal/-a:Še nekaj me zanima, a mogoče katera ve, če je tisto računalo na dijaški.net glede izračuna točk točno? Je probal kdo primerjat z izračunom na "roke"?

Točno je ja.
Uporabniški avatar
izzie
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a izzie »

Ja, raje na roke. Na dijaškem pazi, da daš pri 1. izbirnem oceno, s katero misliš, da boš naredila naravoslovni predmet - oz. če imaš 2 naravoslovna, tistega, katerega boš naredila boljše.

In ne, matura mi ne dela problemov, probleme mi dela to, če mi bo spet zmanjkal 1% do 5. Če ne bi imela omejitve, se ne bi učila in bi jo verjetno kar v redu naredila kljub temu.
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica

izzie, a lani ti je manjkal 1%? :eek: brižna

Ja, tudi to me je zanimalo - kateri je naravoslovni. Moram it zdaj še enkrat izračunat :D
zvezdicaaa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a zvezdicaaa »

FRI....can't wait :D

aia pa matura in dejanski fax je pomoje čist neki drugga, tko da je mal bedno tko razmišlat....pač o sposobnosti

naprimer...men ful ne grejo jeziki skos sm mela an in nem 3 pa nikol nism bla odlična, fiska pa matematka me veselita sm mela 5....družboslovje neki umes tko 4 al pa 5... pa zdej kr nism bla odlična bi se mogla ornk pomatrat na maturi, s tem da je angleščina bla katastrofa, pa tut slovka nism zdej rasturala in ja najbrž ne bi mela dovol pik za medicino, na srečo me ne veseli, sam hotla sm povedat da če te skrbi za maturo še ne pomeni da boš mel na faxu probleme, kr js vrjamem da če bi me medicina veselila bi jo bla tut sposobna nardit.

tko da vsem ko ste vpisani na medicio zlo velik sreče ane :)
Uporabniški avatar
izzie
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a izzie »

Ja, no, če oboje narediš s 5, je vseeno, :D ampak če kontra napišeš, pa narobe izračuna (govorim za medicino, da ne bo kdo narobe razumel, pri sistemu 60% matura, 40% uspeh, je vseeno).
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
Uporabniški avatar
aderyn
Debatorica
Debatorica

oo pa res, kar za 3 točke je razlike v eni oceni :eek: Upam, da sem razturala na tej biologiji :D
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Okej I take my words back. Tut jst mam za 2 točki manj po tanovem sistemu. Sm ugotovila, da so kriterij spremenil letos na FF. Upam, da ne bom izpadla, da bodo vsi mel splošno nižje točke kot lani zarad novga kriterija, drugač jebem ježa :roll: Ne vem zakaj jim je že BL pomemben splošni uspeh v tretjem in četrtem letniku kot pa uspeh na MATURI? A so raznorazne kemije, biologije, matematike (zarad katerih nism bla prav dobra) bl vredne kot pa 8ka iz angleščine na maturi - za študij angleščine? Ma dej.
Uporabniški avatar
Rosalie*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Rosalie* »

saj nisem nič slabega mislila, ampak vem, ker moja sestra študira medicino, zdaj končuje 5. letnik in vem kako obsežna je snov samo za 1 izpit =P vsakemu, ki jamra kako težka je matura, vedno reče, da če pridejo na MF, se bodo smejali iz mature, ko se bodo mogli učit za 1 izpit, najmanj 2 meseca prej ...
Odgovori