Kontracepcijske tabletke
- small_star
- Kofetarica
- Kraj: made & heaven
love.<3 napisal/-a:am.. stara sm 17, KT jem 6 mesecev, nazadnje k sm šla h zdravnici mi je dala recept za 12 škatlce (pač prieš 4x po 3 škatlce iskat).. tko da nevem no?..
Ja očitno ne dajo vsi ginekologi, na to še nisi pomislila?
Meni je rekla, da bo raje še počakala, ker sem mela že prej neke probleme glede tabletk, pa sem kr malo starejša od tebe.
I laugh at gilded butterflies.
- positive vibration
- Cosmofrik
-
- Sramežljivka
Sama sem tudi nazadnje dobila recept za eno leto jemanja. Sem večkrat spraševala in vedno so mi rekli, da ne morejo zaradi zavarovalnic dat recepta za več kot 3 mesece. Ko sem bla nazadnje pa me je sestra kar vprašala če bi mela celoletni recept. Tako, da so mogoče tu kake spremembe uvedli.
Stara sem pa 22 let in jemljem Yasminelle.
Stara sem pa 22 let in jemljem Yasminelle.
Sej tudi pri celoletnem receptu ne moreš dobiti več kot tri ploščice tabletk naenkrat. Fora je samo v tem, da ti ni potrebno vsake tri mesce it h ginekologinji in tam gužvo delat, da prideš do recepta. Jaz v tem vidim predvsem način zmanjševanja gneče. Dejstvo je pa tudi, da moraš biti zdrava, da sploh dobiš recept za celo leto. Je pa še ena fora, ki so mi jo povedali v lekarni...če si npr. prvič dvignila tabletke 1.2.2009, jih lahko naslednjič dvigneš šele po preteku določenega časa (nisem ziher al je to točno tri mesce al malo manj) in imaš tudi omejen čas do kdaj jih lahko dvigneš. Kar pomeni če npr preteče že 4 mesece od 1.2.2009 potem ti jih v lekarni ne bodo dali ampak boš morala ponovno h ginekologinji.