Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

hm čudno, jz jih jemljem skoraj 3 leta, pa stara bom hmau 20 tko da.... Mogoče bom pa kr tko pršla ja, usak dan po novo dozo za 3 škatlce haha
Uporabniški avatar
love.<3
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a love.<3 »

okej dobr kaj teb ni jasn?.. sm ti lepo napisala da prideš 4x po 3 škatlce u lekarno iskat?.. za usak dan ja..
chiqqa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a chiqqa »

pa a ti jz pravm, da ne morm, da dobim en recept na usake 3 mesece in je to to. Nima to zdej sploh veze s tabo.
Uporabniški avatar
jessyca
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a jessyca »

Jaz hodim h ginekologu na koncesijo, sicer tabletk ne jem več, ampak dokler so bile Yarina samoplačniške, sem dobila recept za celo leto, odkar pa niso več pa samo za 3 mesece :D hehe (da navjo šli v minus)
Uporabniški avatar
small_star
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: made & heaven

Neprebrana objava Napisal/-a small_star »

Jaz jemljem tabletke malo več kot 1 leto, stara bom kmalu 24. Nazadnje sem dobila recept za 6 škatlic. Tam okoli, ko bo treba po novi recept, imam namreč ponovni bris. In mi je iz tega razloga dala samo za 6 škatlic.
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
choco.cat
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a choco.cat »

love.<3 napisal/-a:am.. stara sm 17, KT jem 6 mesecev, nazadnje k sm šla h zdravnici mi je dala recept za 12 škatlce (pač prieš 4x po 3 škatlce iskat).. tko da nevem no?..

Ja očitno ne dajo vsi ginekologi, na to še nisi pomislila?
Meni je rekla, da bo raje še počakala, ker sem mela že prej neke probleme glede tabletk, pa sem kr malo starejša od tebe.
I laugh at gilded butterflies.
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

jaz sem vedno dobila za 3 škatlice recept, ker sem mela težave s pritiskom. potem sem si ga skos mogla mert pa pazt kaj jem in da dost migam, in se mi je znormaliziral in takrat mi je potem napisala za 6 škatlic. drugače pa vedno 3 in to se mi zdi čist ok. v pol leta se loh marsikej spremeni.
nikaragua
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a nikaragua »

jez jem yasminelle eno leto pa 4 mesce pa sm letos marca dobila obnovljivi recept k mi vela eno leto ampak lohka dobim samo 3 skatlce naenkrat!!!!

stara bom pa 22... tko da mislm da je to odvisn od ginekologinje in ne od nas in nase starosti.
Uporabniški avatar
Blair
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Blair »

Ve k dobite recept za par škatlic na enkrat.. a v eni škatlci je tabletk za 1 mesec al kako? Ker jaz dobim 1 škatlico, not so pa 3 tablice pa me zdej mal mede :D
Uporabniški avatar
Ryu
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Ryu »

ja, dobi se 3 škatlice, vsaka pa ma po 3 tablice tabletk, se prau za 3 x 3 mesce :P
nikaragua
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a nikaragua »

^^pac v enih skatlcah (Diane 35) so po tri tablice skupaj, recmo yasminelle dobis pa usako tablico v svojem pakiranju!
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

Ko sem bila pri prejšnjem ginekologu, sem vedno dobila recept za 3 mesece, zdaj, ko sem se prestavila, pa so mi s prve dali za celo leto.
Jemljem Yasminelle.
Tako da je povsem od gin. odvisno.
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
carrera
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a carrera »

men se zdi, pa d ni odvisn od ginekologa
js sm nazadne bla decembra pa sm dubla za 6 škatlc, ena je bla pa marca al aprila pa hod k isti pa je dubla za ceu let. men se zdi d je to od letos d lahko dajo, tko d js računam d naslednič dobim za 12, no bom vidla :)
orhideja1987
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a orhideja1987 »

Sama sem tudi nazadnje dobila recept za eno leto jemanja. Sem večkrat spraševala in vedno so mi rekli, da ne morejo zaradi zavarovalnic dat recepta za več kot 3 mesece. Ko sem bla nazadnje pa me je sestra kar vprašala če bi mela celoletni recept. Tako, da so mogoče tu kake spremembe uvedli.
Stara sem pa 22 let in jemljem Yasminelle.
Uporabniški avatar
medvedka
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a medvedka »

Sej tudi pri celoletnem receptu ne moreš dobiti več kot tri ploščice tabletk naenkrat. Fora je samo v tem, da ti ni potrebno vsake tri mesce it h ginekologinji in tam gužvo delat, da prideš do recepta. Jaz v tem vidim predvsem način zmanjševanja gneče. Dejstvo je pa tudi, da moraš biti zdrava, da sploh dobiš recept za celo leto. Je pa še ena fora, ki so mi jo povedali v lekarni...če si npr. prvič dvignila tabletke 1.2.2009, jih lahko naslednjič dvigneš šele po preteku določenega časa (nisem ziher al je to točno tri mesce al malo manj) in imaš tudi omejen čas do kdaj jih lahko dvigneš. Kar pomeni če npr preteče že 4 mesece od 1.2.2009 potem ti jih v lekarni ne bodo dali ampak boš morala ponovno h ginekologinji.
Zaklenjeno