upam, ampak reees upam da nebo eriksona ker je kr nekaj pa statistike

sončk napisal/-a:Karkol bo, bom zajebala definicije.Eriksona si pa bom pogledala ja, pa Kohlberga (tale je obupen! vse je isto...). Čeprov meni nekaj pravi, da bo not Freud, mogoče je pa to samo moje ONO, ki se preslikava v mojem JAZu
(čeprav mi moj NADJAZ pravi, da bo neki zajebanga ker je to pač norma)
Kaj pa bi blo glede socializacije? A gremo mal skupi ponovit te stvari, k bodo najbrž not? Jst si bom pomoje bl zapomnla če tle piše![]()
Pač socializacija je proces preko katerega se posameznikove vrednote, stališča, prepričanja oblikujejo v skladu s tem kar je v določenem družbenem sistemu zaželjeno. Obstaja primarna socializacija (starši) in sekundarna socializacija (vrtec, šola..). Socialna deprivacija je tisto, ko so volčji otroci (pa jih mal opišeš), resocializacija pa prevzgajanje npr. zločincev.
sončk napisal/-a:Jst pa kr dobr znam učenje, še posebi klasično pogojevanje. Plis nej ne bo zaznavanja, spomina, statistike... Pa inteligentnosti tut ni trebaNe vem, kako nej se zapomnem Gardnerja in Thurstona. A ma kera kšno foro za laži zapomnt?
sončk napisal/-a:A permisivni je tak, kjer je vse dovoljeno? Kaj pa je pol razlika z liberalnim? Kašn je pa kaotični?