Kontracepcijske tabletke
Zelo pogosto je, da so prvi mesec skoz krvavitve in ni nč narobe. A ene res nič ne berete navodil? Tam praktično vse piše, kar rabte vedt 

But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
pri meni se zdaj isto dogaja.. 7 dni sem mela redno menstruacijo.. zdaj pa pa še malo krvavim.. vsak dan.. sicer vem, da piše v navodilih, ampak piše tudi, da so lise krvi. Pri meni to niso ravno lise oz. kapljice. Po koncu dneva bi lahk rekli, da bi se napolno vložek. Tak da.. je vseen normalno to?
Baby, you're the best part of my day .. <3
danes sem prebrala na 24ur, da je ena punca v Švici ratala paralizirana za vse življenje ker je zbolela za embolijo in to ravno zaradi Yarine. jaz jemljem yasminelle in razmišljam da bi jih nehala jemat, ker se bojim, ker je to že 2. primer. bom pač uporabljala drugo zaščito.
never let the fear of striking out keep you from playing the game!
Že, ampak KT so tako propagirane s strani ginekologov in vseh, češ kako je to super, neškodljiva zadeva. Antibiotike ješ samo ko je nujno, morda 1X letno (pa še to je veliko), tabletke pa punce jejo več let zapored (tudi po 8 let)! Poleg tega mislim da mora biti nekaj prav na Yarini in Yasminelle, ker mislim da se pri drugih tabletkah tako hudi stranski učinki niso pojavljali, ali pa meni ni znano. (če se motim naj me katera popravi)
Me pa zanima, če je punca kadilka... Čeprav če bi bila, bi sigurno napisali..pa še firma bi se sklicevala na to (da je kajenje povzročilo embolijo).
Me pa zanima, če je punca kadilka... Čeprav če bi bila, bi sigurno napisali..pa še firma bi se sklicevala na to (da je kajenje povzročilo embolijo).
Problem teh novic je prav v tem, da so zelo skope z informacijami. Kt so resda lahko povzročiteljice embolije, ampak to se najpogosteje zgodi pri že tako tveganih primerih - ko ženske kadijo, ko so tako ali drugače nagnjene k trombozi ipd. Dejstvo pa je, da se kt predpisujejo z lahkoto in tako rekoč na lepe oči. Najstnica pride v ambulanto s ciljem dobiti kt, marsikatera o njih ne ve nič, ginekologi na hitro povprašajo o preteklih boleznih in boleznih v družini, česar mogoče vsaka sploh ne ve in napišejo recept. Meni se to zdi premalo ...
jah dobr to je res da antibiotike jemleš nekajkrat na leto. so pa tut druga zdravila, ki majo močne stranske učinke. tko kot bi (dajem samo primer) enim aspirin pomagal, meni k sm alergična pa alergično reakcijo in posledica tega je lahko smrt. to maš pa pri vseh tabletih, hrani, zdravilih, pijačak, itd.
Se strnijam z MsN, tablete dobiš brez problema, še pregled ni obvezen. Pa ginekologi vse tako lahkotno jemljejo. Jaz sem mela en čas mravljince po nogah in me je valda takoj panika zagrabla pa sem dobila recept za eno kremo za noge in konec.
Sej valda ljudje ful preveč paniko nardimo za vsako stvar, ampak v primerih teh punc je blo dostikrat tako, da jih zdravniki niso resno jemali.
Sej valda ljudje ful preveč paniko nardimo za vsako stvar, ampak v primerih teh punc je blo dostikrat tako, da jih zdravniki niso resno jemali.
I laugh at gilded butterflies.
meni je tudi ginekologinja predpisala kt Yarina,jemljem jih sedaj 2 meseca, sprememb zaenx še ni,pa upam da jih tud ne bo. me pa mal skrbi ko tole berem o puncah, kaj vse se dogaja
sem vprašala ginekologinjo če je kej na tem, pa je rekla da mediji samo napihujejo to, da ni nč res itd.
ne vem no...upam da bo vse ok...

sem vprašala ginekologinjo če je kej na tem, pa je rekla da mediji samo napihujejo to, da ni nč res itd.
ne vem no...upam da bo vse ok...