Matura [Združena tema]
Svašta, zdej gledam ocenjevalni list za letos (je že na ricu) in dejansko NI VEČ true/falsa. Niti na osnovnem, niti na višjem. Glede na to, da je to za 10-15 minut, me zanima, kaj dobimo namest tega. 
 Res grdo, da niso VSEM povedal, mislm kaj pa če eni računajo glih na to nalogo? Ne vem no, jst sm mela rada true/false, glih tm sm dobila točke. Zdej bodo moje točke pr gap fillu ble bl opazne, kaj če ne pišem 8? Se lahko kr pod nosom obrišem, da bom sprejeta na anglistiko  

Aja, saj se spomnim zaj ja. Nam je profesorica rekla, da ni več T/F/NG, ker s tem naj ne bi ničesar preverjali (obkljukaš vse true, pa je ziher polovica prav) in pol je brezveze. Škoda, da niso matching odstranli 
Drugače mi angleščina gre, ampak ta matching pa mi je ogaben. Že pri slovenščini sem opazila, da mam probleme s takimi stvarmi - določanje teme in to

Drugače mi angleščina gre, ampak ta matching pa mi je ogaben. Že pri slovenščini sem opazila, da mam probleme s takimi stvarmi - določanje teme in to

Mi pa smo pri angl.delali zlo malo vaj in me je tega najbolj strah. 3 leta smo meli eno staro, zanič profesorco, letos pa smo meli novo in smo se bolj pogovarjali kot kaj delali, pa filme gledali čez leto. Je blo fajn 
  sam kaj pa zdaj, ko pojma nimamo kaj nas čaka na maturi. 
A ma kdo kak nasvet kje so kakšna navodila, kako se kaj rešuje na teh polah? Ker pol nam je razdelila ogromno, delali pa jih pri pouku nismo nič

pa sploh ne vem kaj morem kje vstavljat..

sam kaj pa zdaj, ko pojma nimamo kaj nas čaka na maturi. 
A ma kdo kak nasvet kje so kakšna navodila, kako se kaj rešuje na teh polah? Ker pol nam je razdelila ogromno, delali pa jih pri pouku nismo nič
Liena napisal/-a:Veš kaj je mogoče letos drugače, ko prej ni blo.. Tole vstavljanje mankajočega dela stavka. Men se zdi, da je nam rekla, da je to letos prvič, al se motim.
A to je tut na višjem? Jst nism mela letos poskusne, zato ne vem, kako to gre. A ma kšna doma polo višjega nivoja poskusne? Plis?
bloom* napisal/-a:Mi pa smo pri angl.delali zlo malo vaj in me je tega najbolj strah. 3 leta smo meli eno staro, zanič profesorco, letos pa smo meli novo in smo se bolj pogovarjali kot kaj delali, pa filme gledali čez leto. Je blo fajnsam kaj pa zdaj, ko pojma nimamo kaj nas čaka na maturi.
A ma kdo kak nasvet kje so kakšna navodila, kako se kaj rešuje na teh polah? Ker pol nam je razdelila ogromno, delali pa jih pri pouku nismo nič![]()
pa sploh ne vem kaj morem kje vstavljat..
Sej so pri vsaki nalogi navodila (v slo in ang), pa tud če imaš rešitve hitro vidiš kaj moraš pri kaki nalogi delat.
sončk- sploh ne dvomim v tvojo 8 na maturi

But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.

- 
				keglevichova
 - Sramežljivka

- black_bird
 - Komunikatorka

- Kraj: far away

bloom*, sej ta pola, ki preverja rabo in razumevanje jezika je vedno isto skup narjena.
Najprej imaš bralno razumevanje, ene 3 naloge se skoz ponavljajo (matching, to je tist ko povežeš neke povedi z odstavki, short answers, pa vstavljanje dela stavka v besedilo).
Potem pa tisto, kar je od slovnice: one word gap fill, vstaviš samo eno besedo, ki je ponavadi predlog ali pa kakšen pomožni glagol, druga naloga so glagoli, ki jih postaviš v pravilen čas, tretja pa word formation, tudi nimaš kaj falit.
 Še celo po en primer pri vsaki nalogi je rešen. Daj si iz RIC potegni kakšno polo, pa mal reši, tolk da se navadiš tipa naloge, itak maš tudi rešitve gor.  
^Tajca^ RAZTURAJ!

Najprej imaš bralno razumevanje, ene 3 naloge se skoz ponavljajo (matching, to je tist ko povežeš neke povedi z odstavki, short answers, pa vstavljanje dela stavka v besedilo).
Potem pa tisto, kar je od slovnice: one word gap fill, vstaviš samo eno besedo, ki je ponavadi predlog ali pa kakšen pomožni glagol, druga naloga so glagoli, ki jih postaviš v pravilen čas, tretja pa word formation, tudi nimaš kaj falit.
 Še celo po en primer pri vsaki nalogi je rešen. Daj si iz RIC potegni kakšno polo, pa mal reši, tolk da se navadiš tipa naloge, itak maš tudi rešitve gor.  
^Tajca^ RAZTURAJ!

Sem u rahli zadregi. Jutri pišem angleščino in nimam nič teorije o časih. Čase pa že ves čas na blef delam. A se kira da napisat kdaj je rečmo past perfect/present perfect? Če ma kira na kompu kakšno teorijo o časih nj mi prosm napiše.

♥ Ljubezen je kot šah; vedno te zbije kak konj, medtem ko osvajaš kralja

višji nivo!!!! A ga nima nobena doma no?