Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Svašta, zdej gledam ocenjevalni list za letos (je že na ricu) in dejansko NI VEČ true/falsa. Niti na osnovnem, niti na višjem. Glede na to, da je to za 10-15 minut, me zanima, kaj dobimo namest tega. :? Res grdo, da niso VSEM povedal, mislm kaj pa če eni računajo glih na to nalogo? Ne vem no, jst sm mela rada true/false, glih tm sm dobila točke. Zdej bodo moje točke pr gap fillu ble bl opazne, kaj če ne pišem 8? Se lahko kr pod nosom obrišem, da bom sprejeta na anglistiko :roll:
miu.
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a miu. »

^^ kje pa je ocenjevalni?
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Uporabniški avatar
tanchii
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a tanchii »

Aja, saj se spomnim zaj ja. Nam je profesorica rekla, da ni več T/F/NG, ker s tem naj ne bi ničesar preverjali (obkljukaš vse true, pa je ziher polovica prav) in pol je brezveze. Škoda, da niso matching odstranli :D
Drugače mi angleščina gre, ampak ta matching pa mi je ogaben. Že pri slovenščini sem opazila, da mam probleme s takimi stvarmi - določanje teme in to :D
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Liena »

Veš kaj je mogoče letos drugače, ko prej ni blo.. Tole vstavljanje mankajočega dela stavka. Men se zdi, da je nam rekla, da je to letos prvič, al se motim.
bloom*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a bloom* »

Mi pa smo pri angl.delali zlo malo vaj in me je tega najbolj strah. 3 leta smo meli eno staro, zanič profesorco, letos pa smo meli novo in smo se bolj pogovarjali kot kaj delali, pa filme gledali čez leto. Je blo fajn :) sam kaj pa zdaj, ko pojma nimamo kaj nas čaka na maturi.
A ma kdo kak nasvet kje so kakšna navodila, kako se kaj rešuje na teh polah? Ker pol nam je razdelila ogromno, delali pa jih pri pouku nismo nič :? :? pa sploh ne vem kaj morem kje vstavljat..
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Liena napisal/-a:Veš kaj je mogoče letos drugače, ko prej ni blo.. Tole vstavljanje mankajočega dela stavka. Men se zdi, da je nam rekla, da je to letos prvič, al se motim.

A to je tut na višjem? Jst nism mela letos poskusne, zato ne vem, kako to gre. A ma kšna doma polo višjega nivoja poskusne? Plis? :?
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

bloom* napisal/-a:Mi pa smo pri angl.delali zlo malo vaj in me je tega najbolj strah. 3 leta smo meli eno staro, zanič profesorco, letos pa smo meli novo in smo se bolj pogovarjali kot kaj delali, pa filme gledali čez leto. Je blo fajn :) sam kaj pa zdaj, ko pojma nimamo kaj nas čaka na maturi.
A ma kdo kak nasvet kje so kakšna navodila, kako se kaj rešuje na teh polah? Ker pol nam je razdelila ogromno, delali pa jih pri pouku nismo nič :? :? pa sploh ne vem kaj morem kje vstavljat..

Sej so pri vsaki nalogi navodila (v slo in ang), pa tud če imaš rešitve hitro vidiš kaj moraš pri kaki nalogi delat.

sončk- sploh ne dvomim v tvojo 8 na maturi :)
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Hvala ti, ampak jst bom lihkar živčni zlom dobila, če ne dobim poskusne mature za vidt :cry: višji nivo!!!! A ga nima nobena doma no?

Pregledujem tist točkovnik in je čist drugač kot lani, nekje je več točk, nekje manj, a so to čist drugačne naloge al kaj? Dejjjjjjjj no.
bloom*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a bloom* »

ja..ampak maturitetne naloge sem hotela pustit za konec, za preverjanje (im complicated) :)

sej bom nardila tako..jutri cel dan od jutra do večera, pa bo :D
keglevichova
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a keglevichova »

kaj se pa bote sploh učile za maturo?
jst rešujem ono knjigo ko so noter gap filli pa pač use kar je na maturi.
zdle si mislim še pogledat kak se napiše pismo pa esej.. še kej?
Uporabniški avatar
black_bird
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: far away

Neprebrana objava Napisal/-a black_bird »

sončk napisal/-a:Dobrodošla, bomo skupaj v prihodnjih dneh trpeli :D

Jst sm najprej dala, da je tema "nadzor posameznika s sistemom kamer", pol sm pa prečrtala, pa sm dala "resničnostni šov Veliki brat". Kokr sebe poznam, niti eno niti drugo ni prov :D

sončk, jaz sem isto temo napisala :)
Uporabniški avatar
^Tajca^
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ^Tajca^ »

sončk js mam poskusno maturo pa ti loh poslikam (skener mi je umru :D ), sam mail mi pošl na zs pa dobiš okol 2h al pa 3h :) zdj pa šibam biologijo pisat tko da punce držte pesti :oops:
You have enemies?
Good, that means you accually stood up for something in your life.
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Liena »

bloom*, sej ta pola, ki preverja rabo in razumevanje jezika je vedno isto skup narjena.
Najprej imaš bralno razumevanje, ene 3 naloge se skoz ponavljajo (matching, to je tist ko povežeš neke povedi z odstavki, short answers, pa vstavljanje dela stavka v besedilo).
Potem pa tisto, kar je od slovnice: one word gap fill, vstaviš samo eno besedo, ki je ponavadi predlog ali pa kakšen pomožni glagol, druga naloga so glagoli, ki jih postaviš v pravilen čas, tretja pa word formation, tudi nimaš kaj falit. :) Še celo po en primer pri vsaki nalogi je rešen. Daj si iz RIC potegni kakšno polo, pa mal reši, tolk da se navadiš tipa naloge, itak maš tudi rešitve gor. :wink:

^Tajca^ RAZTURAJ! :)
Uporabniški avatar
lolika11
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: In his room

Neprebrana objava Napisal/-a lolika11 »

Sem u rahli zadregi. Jutri pišem angleščino in nimam nič teorije o časih. Čase pa že ves čas na blef delam. A se kira da napisat kdaj je rečmo past perfect/present perfect? Če ma kira na kompu kakšno teorijo o časih nj mi prosm napiše.
♥ Ljubezen je kot šah; vedno te zbije kak konj, medtem ko osvajaš kralja
Zaklenjeno