Matura [Združena tema]

Od šolanja do uresničitve karierne poti.
Zaklenjeno
bubble*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a bubble* »

Okej, okej, mi je že jasno. Bom raje zaupala tvoji razlagi kot svoji. :D
Uporabniški avatar
izzie
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Prekmurje

Neprebrana objava Napisal/-a izzie »

Veliko sreče danes vsem!
"Smo stroji za preživetje - robotski posredniki, slepo programirani za ohranjanje sebičnih molekul, znanih kot geni." (Richard Dawkins)
fragolaa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a fragolaa »

No je šla slovenščina mimo ....

Zdaj pa neki od ang.... pri izpitni poli 3 (pismo in esej) lahko imaš slovar, piše da enojezični ali dvojezični.

http://www.ric.si/mma_bin.php/$fileI/2007090607491062/$fileN/ANG_podatki_o_izpitu_2008.pdf

Se pravi, da lahko imam slovar Oxford advanced learner's dictonary, v katerem je kot priloga tudi oblika pisma in eseja in fraze pri obeh?
Fantasistykke
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Fantasistykke »

ewo mene že doma... se pripravljat na bajlo again.

pa slova kk se vm je zdela?
men tko tko ni bla tok težka je bla pa težja k lan no vsaj men
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

Pa je mimo slovka :jump: . Ni se mi zdele neki ful težka, tko je bla neki srednga. Upam, da nism preveč mimo tolkla.

Zdej pa gefaaaa :twisted: .
Uporabniški avatar
PennyBell
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a PennyBell »

Slovenščina mimo. Nič težkega.

Zdaj za zgodovinaaa.. :? :? Učeri sem se začela zares učit.. :/
Liena
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Liena »

Men je bla ful fajna tale slovenščina danes. Fajn besedilo, lahko berljivo in razumljivo. Pa besedilna vrsta ga je tudi zmagala. :)
Edino s časom je blo pa kar na tesno, veliko je bilo vračanja v besedilo in iskanja, kar ti je kar nekaj časa vzelo, ampak sem lahko v miru še enkrat pregledala vse. Skratka, ful fajn občutki. :D

Hja, jaz pa danes nadaljujem z angleščino in matematiko. Geografijo in sociologijo imam pa tako bolj za sproti, v "prostem času", ha ha. :)

Ej pomojem imaš lahko tisti slovar, ena moja sošolka ga ima tudi. Sej ti, ki so nadzorni, ne vejo, da imaš notri primere pisma in to.

Fajn se učite še naprej!
^cherry^
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a ^cherry^ »

Nam je profesorca lani rekla, ko smo se mi pripravljal na maturo, da majo nekateri slovarji te stvari notr in da ti nadzorni glede tega nič ne more. Drugo je zdej, če maš ti slovar popisan z nevem čem, tko pa spada to v okvir slovarja tko da ne bi smel bit problema.
ŽuŽa
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a ŽuŽa »

Liena napisal/-a:Men je bla ful fajna tale slovenščina danes. Fajn besedilo, lahko berljivo in razumljivo. Pa besedilna vrsta ga je tudi zmagala. :)
Edino s časom je blo pa kar na tesno, veliko je bilo vračanja v besedilo in iskanja, kar ti je kar nekaj časa vzelo, ampak sem lahko v miru še enkrat pregledala vse. Skratka, ful fajn občutki. :D

Hja, jaz pa danes nadaljujem z angleščino in matematiko. Geografijo in sociologijo imam pa tako bolj za sproti, v "prostem času", ha ha. :)

Ej pomojem imaš lahko tisti slovar, ena moja sošolka ga ima tudi. Sej ti, ki so nadzorni, ne vejo, da imaš notri primere pisma in to.

Fajn se učite še naprej!

Ja besedilo je prov ful fajn, sem ga prov z zanimanjem prebrala :) , medtem ko lani je blo bolj smotano. Časa je pa dost uzel ja, jst sm končala 10minut pred koncem.

Une naveznike sm zihr zasrala, nikol se ne morm spomnt zakaj gre tm :? .
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Očitno sm bla edina, k ji je bla slova kr dost bl zajebana od lanskega?
Lansko besedilo je blo ful dobro.

Pa ziiiiihr sm zajebala tist z imenom časopisa, pa z navezovanjem... A je "dekadenca" slogovno zaznamovana? :? Pritožbo sm sicer kr kul napisala, ker je en tip pred mano že prej pogledu in smo skupi obdelal kako se jo napiše.
Pa kaj ste dal za skladenjsko podstavo? Jst sm dala "ta, ki traja cel dan" in "ta, ki se ponavlja vsak dan", sam je ZIHR narobe. :roll:

Aja, pa kaj ste dal za ekran, šokiral, potencialno, pa kaj je bla že tazadna? :? Jst sovražm te fore. Sm dala pa zaslon, presunil, morebitno...

Pa nisem mogla vsega pregledat, zmanjkal časa.

Se pravi, da lahko imam slovar Oxford advanced learner's dictonary, v katerem je kot priloga tudi oblika pisma in eseja in fraze pri obeh?

Ja :) Jst ga bom mela prov tega. A veš kšnga nemškega, kjer so not oblike pisma in fraze? :D
*AnNy
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *AnNy »

ma kera kej pojma od besedotvorja pr angli, to mi nikol ni šlo. :?
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Jst, jst, jst! A to je word formation? :D
*AnNy
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *AnNy »

ja,to me zanima :wink:
la_estrella
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Povsod po malo

Neprebrana objava Napisal/-a la_estrella »

men je kr mal cajta zmankoval...sm pisala dokler niso rekl d nej zapremo pole...
...pa ni bla baš lahka...k sm rešvala iz prejšnih let so mi ble lažje...kšna vprašanja so bla res bedna...ma neki sm že skupi spacala :P
k sm dobla polo in jo odprla sm prvo pogledala kera besedilna vrsta je in bla čist hepi k ni blo predstavitve kraja/poročilo...
...moji najljubši predmeti šele prihajajo...ubistvu me je blo najbl strah tele slovenščine...
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

*AnNy napisal/-a:ja,to me zanima :wink:

Kaj te pa zanima? :D Obstaja miljon različnih besed, k se različno tvorjo. Ni nobenga pravila, sam naučit se jih morš.

No mene je pa kr vsega strah, strah narašča premosorazmerno z maturo :D angleščina (morm 8 pisat) -> psihologija (morm 4 pisat) -> nemščina (slušno :o ) -> matematika (je kategorija čist za sebe)
Zaklenjeno