Matura [Združena tema]
No je šla slovenščina mimo ....
Zdaj pa neki od ang.... pri izpitni poli 3 (pismo in esej) lahko imaš slovar, piše da enojezični ali dvojezični.
http://www.ric.si/mma_bin.php/$fileI/2007090607491062/$fileN/ANG_podatki_o_izpitu_2008.pdf
Se pravi, da lahko imam slovar Oxford advanced learner's dictonary, v katerem je kot priloga tudi oblika pisma in eseja in fraze pri obeh?
Zdaj pa neki od ang.... pri izpitni poli 3 (pismo in esej) lahko imaš slovar, piše da enojezični ali dvojezični.
http://www.ric.si/mma_bin.php/$fileI/2007090607491062/$fileN/ANG_podatki_o_izpitu_2008.pdf
Se pravi, da lahko imam slovar Oxford advanced learner's dictonary, v katerem je kot priloga tudi oblika pisma in eseja in fraze pri obeh?
-
- Sramežljivka
Men je bla ful fajna tale slovenščina danes. Fajn besedilo, lahko berljivo in razumljivo. Pa besedilna vrsta ga je tudi zmagala.
Edino s časom je blo pa kar na tesno, veliko je bilo vračanja v besedilo in iskanja, kar ti je kar nekaj časa vzelo, ampak sem lahko v miru še enkrat pregledala vse. Skratka, ful fajn občutki.
Hja, jaz pa danes nadaljujem z angleščino in matematiko. Geografijo in sociologijo imam pa tako bolj za sproti, v "prostem času", ha ha.
Ej pomojem imaš lahko tisti slovar, ena moja sošolka ga ima tudi. Sej ti, ki so nadzorni, ne vejo, da imaš notri primere pisma in to.
Fajn se učite še naprej!

Edino s časom je blo pa kar na tesno, veliko je bilo vračanja v besedilo in iskanja, kar ti je kar nekaj časa vzelo, ampak sem lahko v miru še enkrat pregledala vse. Skratka, ful fajn občutki.

Hja, jaz pa danes nadaljujem z angleščino in matematiko. Geografijo in sociologijo imam pa tako bolj za sproti, v "prostem času", ha ha.

Ej pomojem imaš lahko tisti slovar, ena moja sošolka ga ima tudi. Sej ti, ki so nadzorni, ne vejo, da imaš notri primere pisma in to.
Fajn se učite še naprej!
Liena napisal/-a:Men je bla ful fajna tale slovenščina danes. Fajn besedilo, lahko berljivo in razumljivo. Pa besedilna vrsta ga je tudi zmagala.![]()
Edino s časom je blo pa kar na tesno, veliko je bilo vračanja v besedilo in iskanja, kar ti je kar nekaj časa vzelo, ampak sem lahko v miru še enkrat pregledala vse. Skratka, ful fajn občutki.![]()
Hja, jaz pa danes nadaljujem z angleščino in matematiko. Geografijo in sociologijo imam pa tako bolj za sproti, v "prostem času", ha ha.![]()
Fajn se učite še naprej!
Ja besedilo je prov ful fajn, sem ga prov z zanimanjem prebrala

Une naveznike sm zihr zasrala, nikol se ne morm spomnt zakaj gre tm

Očitno sm bla edina, k ji je bla slova kr dost bl zajebana od lanskega?
Lansko besedilo je blo ful dobro.
Pa ziiiiihr sm zajebala tist z imenom časopisa, pa z navezovanjem... A je "dekadenca" slogovno zaznamovana?
Pritožbo sm sicer kr kul napisala, ker je en tip pred mano že prej pogledu in smo skupi obdelal kako se jo napiše.
Pa kaj ste dal za skladenjsko podstavo? Jst sm dala "ta, ki traja cel dan" in "ta, ki se ponavlja vsak dan", sam je ZIHR narobe.
Aja, pa kaj ste dal za ekran, šokiral, potencialno, pa kaj je bla že tazadna?
Jst sovražm te fore. Sm dala pa zaslon, presunil, morebitno...
Pa nisem mogla vsega pregledat, zmanjkal časa.
Ja
Jst ga bom mela prov tega. A veš kšnga nemškega, kjer so not oblike pisma in fraze? 
Lansko besedilo je blo ful dobro.
Pa ziiiiihr sm zajebala tist z imenom časopisa, pa z navezovanjem... A je "dekadenca" slogovno zaznamovana?

Pa kaj ste dal za skladenjsko podstavo? Jst sm dala "ta, ki traja cel dan" in "ta, ki se ponavlja vsak dan", sam je ZIHR narobe.

Aja, pa kaj ste dal za ekran, šokiral, potencialno, pa kaj je bla že tazadna?

Pa nisem mogla vsega pregledat, zmanjkal časa.
Ja

-
- Komunikatorka
- Kraj: Povsod po malo
men je kr mal cajta zmankoval...sm pisala dokler niso rekl d nej zapremo pole...
...pa ni bla baš lahka...k sm rešvala iz prejšnih let so mi ble lažje...kšna vprašanja so bla res bedna...ma neki sm že skupi spacala
k sm dobla polo in jo odprla sm prvo pogledala kera besedilna vrsta je in bla čist hepi k ni blo predstavitve kraja/poročilo...
...moji najljubši predmeti šele prihajajo...ubistvu me je blo najbl strah tele slovenščine...
...pa ni bla baš lahka...k sm rešvala iz prejšnih let so mi ble lažje...kšna vprašanja so bla res bedna...ma neki sm že skupi spacala

k sm dobla polo in jo odprla sm prvo pogledala kera besedilna vrsta je in bla čist hepi k ni blo predstavitve kraja/poročilo...
...moji najljubši predmeti šele prihajajo...ubistvu me je blo najbl strah tele slovenščine...
*AnNy napisal/-a:ja,to me zanima
Kaj te pa zanima?

No mene je pa kr vsega strah, strah narašča premosorazmerno z maturo